Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz pzstm #174415 üzenetére

    Röviden Def26 és Madoc is megválaszolta ezt részben. De picit kifejtve. Vajon egy mostani PS4 tulajnak miért kéne elgondolkodnia a váltáson egy olyan jövőbeli konzolon, ami már nem lesz klasszikus értelemben véve konzol??

    A multiplatform játékok ugyan úgy elérhetőek lesznek rá. Azok amik pedig az Xbox brand exkluzivitását élvezi majd, azt meg akár egy telefonon is végig tudják vinni, az xCloud-nak köszönhetően (már ha igaz az az állítás tőlük, hogy minden játék elérhető lesz benne).

    Azért sem nagyon fognak váltani, mert a jelenlegi pletykák alapján minden PS4-es játék futni fog majd az új konzulokon, így a játékgyűjteményük nem tűnik el. Ahogyan a baráti társaságuk is megmarad.

    Az is valószínű, hogy már mindkettő konzol elég erősen a 4K-s tartalmakra épít (a 8K nem csak állom hanem fölösleges még). Viszont nagy valószínűséggel, nem lesznek akkor differenciák a csúcs gépek között mint most. Bár most sincs akkora mint amekkorának próbálják mutatni.

    Vagy esetleg a olyan szolgáltatások miatt mint a Game Pass/EA Access/Play Anywhere/xCloud? Nos egyrészt ahogy írtam ezek egy része az xCloud-nak köszönhetően bárhol elérhető lesz (legnagyobb blama az lenne, ha PS-en is). Másrészt, meg ezeket könnyen le tudja másolni a Sony is. bár az is igaz, hogy ezek nélkül is szárnyal nekik mind a konzol eladás, mind a játék eladás.

    De ott van még amit korábban is írtam. a PS4 jelenleg minden régióban a vezető platform. Japánt leszámítva az EU-ban teljesít a legjobban a konzol. Itt minden Xbox One-ra, 3db PS4 jut. az USA-ban is olyan 60/40 aranyban vezeti az eladásokat. Bár anno a 360 is alapvetően csak az USA-ban, pár Dél-Amerikai országban, a UK-ben (és meglepő módon itthon) tudod csak nagyobb előnyre szert tenni egy olyan PS3 ellen ami később is jött, drágább is volt és még a játékok is rosszabbul futottak.

    És igen a PS4 sikerenék nagy része amiatt van, hogy ügyesen tudták továbbvinni a PS3 által a 2010-es évek elején lefektetett utat. Ezt sajnos Xbox nem követte a Don Mattrick féle vezetés alatt.

    De így zárásul. Ha Te PS4 tulaj lennél jelenleg, mivel győznéd meg az ott lévő felhasználó(ka)t, hogy következő konzolnak egy Xbox-ot vegyen fő platformnak?

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés