Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• net84

őstag

válasz miqlas #9320 üzenetére

Szerződés nélkül már nem nagyon cinálok semmit.
    Plusz nálam nincs azaz opció, hogy keress valaki mást és átadom. Ha felmondom az üzemeltetést/karbantartást, akkor 30-90 nap (attól függően, hogy havi vagy negyedéves elszámolásban állapodtunk meg). Utána megküldök minden adatot és kiszálltam.

Nem fizetésre még:
    Volt egy reklamálós ügyfelem - nem ő fizette az üzemeltetést, hanem egy harmadik fél. De egyszer megakadt az utalás. Első héten még nem szóltam, utána finoman érdeklődtem. Majd kicsit rámenősebben. Közben mindig jött a munka és egy-egy extra igény. Amikor már elértük a 30 napot, akkor telt be a pohár - főleg a hisztik és a különféle igények miatt (ha nem reagáltam egy órán belül, már hívott is telefonon). Addig mindig leráztak (elnézést, utána nézünk, hamarosan rendezzük). Jött az anyag, átnéztem, ami tölthető volt, feltöltöttem, amit szerkeszteni kellett volna, visszadobtam (pl. docx-be jött egy plakát és tegyem fel képként vagy bepötyögi a levélbe a szöveget, de én csináljak belőle táblázatot). Nem volt a szerződés része, így ignoráltam a kérést. Majd amikor minden más meg volt, akkor fizetési felszólító egyenlegközlővel. A harmadik ilyennél megkérdeztem, hogy várhatom-e az utalást vagy hogyan lesz, mert a következő számla lesz esedékes és potyára nem állítanám ki azt is. Másnap utaltak, majd az új számla ellenértékét még lejárat előtt megkaptam (előzőleg sosem). Utána még hagytam őket kicsit főni és még mindig visszadobáltam mindent, ami nem úgy jött, hogy fel lehessen tölteni egy az egyben.

A honlap karbantartási módja nem rossz ötlet - esetedben, hogy nincs szerződés előny és hátrány is lehet...
    Én más sorrendet alkalmaznák, ha már nincs szerződés sem:
    - elsőre visszatenném normál módba
    - csinálnák plusz egy admin user-t (ne legyen beszédes a neve, valami system_XY)
    - az ő felhasználóját korlátoznám, hogy ne tudjuk user-t törölni
    - szólnák neki, hogy minden újra üzemel, azonban szíveskedjen rendezni a tartozást
    - második mail: továbbra is tartozik, ezért a továbbiakban nem áll módodban üzemeltetni és mai naptól nem üzemeltetem tovább a honlapját. Minden elérési adatot user nevet és jelszót mellékelnék (kivétel a plusz tartalék), amik megváltoztatását kérném tőle
    - pár nappal később földbe állítanám a honlapot (akár FTP felől) egy eldobós olcsó USB WiFi stick és egy freewifi háló segítségével.

Új hozzászólás Aktív témák