Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A Rockchip-es tabletedre: kb. 7-8 éve kijött modell, szóval az "5 évig legalább jó legyen"-kitételt teljesítette. Ettől függetlenül értem és egyet is értek azzal, amit írsz az elektronikai kütyük használhatóságával kapcsolatban.
A konkrét tabletnél két komoly probléma van: az egyik a kínai SoC gyártó, amelyik nem publikál elég infót ahhoz a készülékgyártók felé, hogy azok esetleg újabb Android verziót tudjanak kiadni a tabletjeikre. Itthon is rengeteg olyan Concorde, Wayteq stb. táblagép modell volt, ami ugyanerre az RK3066 SoC-ra épült és meg is rekedtek az Android Jelly Bean-en (4.1-4.3 és köztes verziószámok).
A másik, hogy nemrég (asszem, ket hónapja) a Google meghúzta a határt a 4.4-nél (KitKat), tehát kb. megszűnt érdemben normálisan működni az ennél régebbi Android verziókat futtató eszközökön a Google Play Services.
Alternatív alkalmazásboltokból (pl. Aptoide, Amazon) vagy megbízható app-gyűjtőhelyekről (apkmirror) azt hiszem, továbbra is tudsz olyan verziójú appokat keresni, amik elfutnak az RK3066-os cuccon.
-
Tim82
félisten
válasz
batyuska100
üzenetére
Átfogalmazom. A Wine egy olyan Linuxos alkalmazás, aminek segítségével több-kevesebb sikerrel lehet Windows-os alkalmazásokat futtatni. Ebbe lenne érdemes beleásnod kicsit magad, akár másik gépre felhúzva egy Linuxot és kipróbálva az OBD-s cuccot + Wine segítségével telepítva a hozzá való szoftvert.
-
Tim82
félisten
válasz
batyuska100
üzenetére
Wine-nal meg tudod nézni, hogy működne-e.
-
Tim82
félisten
válasz
batyuska100
üzenetére
Támogat az 2 GB-ot is: [link], csak mivel ez nem normál noti RAM modul, hanem "micro-DIMM", egy ilyen modul értéke talán több is, mint a gépé. [link]
Win 7-ből legfeljebb 32 bitessel érdemes megpróbálkoznod, a proci nem tud 64 bitet. Szerintem valami lightweight Linux disztróval (32 bites vonalon talán Debian származékokat, mint BunsenLabs és AntiX lehet érdemes nézegetni) jobban járnál, de fogalmam sincsen arról, hogy autódiagnosztika szempontjából mennyire lenne jó megoldás bármelyik Linux.
Egyébként ide: [link] vagy ide: [link] inkább való a kérdésed (ahogy nézem, a márkaspecifikus szaktopikokban viszont régen szólt már bárki is hozzá).
-
Tim82
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
Acer Iconia W500, Dell Latitude ST10...
-
Tim82
félisten
válasz
NoMagix
üzenetére
Igen, ugyanis én upgradeltem 8.1-ről a beállítások stb. megtartásával. Hátha ezen múlik (a 8.1-es rendszerről meg van két külön rendszermentésem is).
A billentyűzetet egy Lenovo Thinkpad X220-éval tudom összevetni, ha azt mondom, nem egy szinten vannak, akkor visszafogottan fogalmazok. Viszont amit láttam eddig tablet-fronton, azoknál a Miix sem rosszabb.
-
Tim82
félisten
válasz
tybsen
üzenetére
Én eléggé, jól bírja üzemidővel, kellemes kézbevenni, a kijelzője jó minőségű (a felbontás meg ízlés kérdése, én nem vagyok fullhádé-fetisiszta telefon-tablet-subnotebook méretben).
Ha Win 10 alatt működne a micro HDMI kimenet, akkor majdnem tökéletes lenne.
A billentyűzete mondjuk vacak, de igazából bármelyik összenyomorított szigetes netbook billentyűzetre ugyanezt mondanám ekkora méretben.
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
A Miix 300 szerintem erre bőven alkalmas. Egyetlen pontja van, amivel nem vagyok elégedett, az a Realtek wifimodul. Amúgy az üzemidő jó, a billentyűzetes dokkoló hasznos, bár a billentyűzetét szokni kell (netbook-hoz és szigetes billentyűkhöz szokott, kis kezű emberek előnyben), valamint produkál némi, kilazult laptopzsanéros holtjátékra emlékeztető lötyögést 90-120 fok közötti kinyitási szögben (annál jobban meg nem lehet nyitni). Ja, a legtágabb szögre kinyitva kicsit fejnehéz is, ölben tartva fel tud billenni.
-
Tim82
félisten
válasz
NoMagix
üzenetére
Érdekes, nekem azonnal átdobta 1280*768-ra mind a tévé, mind a tablet felbontását, ahogy rádugtam a tabletet az átalakítóval HDMI kábelre és bekapcsoltam a tévét; azonnal adott utána képet. Aztán persze lehetett állítani ízlés szerint a szokásos Windows-os módokon, de alapból tükrözést csinált, ezért a felbontás.
A tévé egy Philips 32PFL3158H (alapból ugye 1920*1080, tehát 16:9, szemben a tablet 16:10-es képarányával), monitorral még nem is néztem meg.
-
Tim82
félisten
válasz
NoMagix
üzenetére
Nem tudom, hogy ez a problémád megoldódott-e azóta, nekem (igaz, 8.1-gyel, még nem upgrade-ltem Win 10-re) ez a micro HDMI-HDMI adapter problémamentesen működik a Miix 300-zal.
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Ha egy Windows-os tableten (Lenovo Miix 300-10IBY) szeretném a gyári Win 8.1 with Bing-et frissíteni Win 10-re, előtte mivel és hogyan érdemes visszaállíthatóan lementeni a jelenlegi állapotot? (Melyik Windows-os klónozó, backup programot érdemes használni, amelyik képes az esetleges rejtett partíciókat is lementeni egy Windows tabletről?)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Lehet, hogy nem látszik mobilról, de az előző hsz.-emben "a topikjában" kifejezés egy linket takar a Chuwi Vi8-ról írt Logout-os bejegyzés topikjára.

Hi8 és Vi8 tulajok egyaránt írnak oda, élő topik, szerintem tudnak a kérdéseidre válaszolni.
-
Tim82
félisten
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Kérdezd meg a topikjában, mert van róla Logout-os írás.
-
Tim82
félisten
Természetesen valamiféle objektív szempontrendszer alapján kellene meghatározni a bloatware fogalmát, mert a "nekem nem az, neked az"-szempontok nem igazán azok. Vállalati környezetben az említett két utility objektív mércével mérve is hasznos, ráadásul termékvonal-specifikusak, máshol (más termékvonalon) nem fogsz velük találkozni. Félreértés ne essék, nem beléd kötni kívántam azzal, csak jónak láttam árnyalni a történetet.
Abban teljesen egyetértünk, hogy ennyi extra ennyi pénzért kevés, de szerintem egyszerűen jóval több szolgáltatást kellett volna átültetniük az üzleti laptop-vonalról, ha már annak termékvonalához kívánják kapcsolni a megnevezéssel.
hito: Könnyen, a Windows 8-as tabletek iránt csak érdeklődöm egyelőre.

-
Tim82
félisten
Ebből a System Update semmiképpen sem bloatware.
Arra jó, hogy ne kelljen manuálisan frissítgetni vagy rendszerújrahúzás után a felhasználónak keresgélni a drivereket.
Persze marha jó lenne, ha nem csak ez a Thinkpad utility lenne rajta, hanem mondjuk az Access Connections és a Power Manager is (már amennyiben lehetne ezeket tabletre implementálni).
A Solution Center főleg hardver- és rendszerdiagnosztikai cucc, az sem haszontalan, csak az elődje (PC Doctor) jobb volt.
A többi cucc valóban bloatware kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! Ipad Mini 6 Wifi + Cellular 256GB(független)
- Ipad (7. gen.2020.) 10.2", 32Gb/3 hó. garancia
- Apple Pencil 1. generáció / Apple Pencil 2. generáció / Apple Pencil Pro OEM és gyári dobozos !
- 7. Generációs Ipad
- ÚJ Honor Pad 10 5G + Smart Keyboard (12,1" / 8 mag / 8GB RAM / 256GB / Space Grey)
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Általában olvasó üzemmódban, de jelen vagyok a topiknyitás óta.