- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akron99
aktív tag
válasz
inf3rno #2102 üzenetére
Nekem ebbokra van külön Kindle. Az 6"-os és olvasásra tökéletes.
A pdf-et is megjeleníti, de azt inkább a 8"-os Miix2-őn olvasom. Tökéletesen és kényelmesen lehet rajta olvasni (fekvő tájolásban).Amikor az olvashatóság határát feszegetik, akkor általában a desktop környezetre gondolnak. Mondjuk alapbeállításon notepad-ban nem olvasnék hosszú szöveget 8"-on az tuti.
De a ModernUI-s pdf olvasó nagyon kényelmes rajta. -
peterk
senior tag
válasz
inf3rno #2102 üzenetére
A monitoron nem fogod tudni megbecsülni egy tablet olvashatóságát. Ahogy írod, a pixelsűrűség is más, de egyáltalán, egy tabletet tipikusan más távolságból, más testhelyzetben stb. használ az ember. Nekem sajnos romlik a szemem (informatikus vagyok, a sok és napi 10+ óra monitor előtt megteszi a hatását), a monitorhoz már kell egy 1 dioptriás szemüveg, közelre pedig már inkább másfeles, kettes kellene, úgyhogy a tabletet (de a telefont sem) igazán látom már jól, ha nem megfelelő a kontraszt és a betűméret, hiába amúgy tűéles minden, miközben egy 24"-es monitoron a szokott 50-70cm-ről mindent tűélesen látok. Pedig a betekintési szög körülbelül azonos lehet. Csak a szemem nem az.
Egyébként mobil olvasásra (mivel van asztalid nyilván nem asztalnál akarnál vele olvasgatni) a 10-es, max 11-esnél nagyobb már nem igazán való, mert túl nehéz, túl méretes, el fog fáradni a kezed hamarabb, mint a szemed. Én nem olvasgatok, így csak a web böngészőt tudom mondani. Normál desktop böngészőkben az alap 100%-on nekem kicsik a betűk, de a metro-s IE-ben teljesen jól olvasható minden számomra. (Nem néztem még a metros IE nagyítását, de a gyári beállítás lehet, mert nem matattam a méreteken.) Szóval ebook olvasóval - ami képes betűméretet állítani -, egész biztos elégedett lennél. A pdf-re viszont nem tudok válaszolni, nem tudom mennyire használható a zoomja. (Könyv pdf-et még sosem próbáltam olvasni, azok a pdf-ek amiket meg én megnyitok - leírások, readme-k, üzleti dokumentumok - nem igényelik a hosszabb távú olvasást.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Opel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPad Mini 6 Purple 64GB Wi-Fi, Apple Pencil 2nd gen, kitámasztós tokkal
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- Hibátlan Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi + Apple iPad Smart Cover eladó! Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
- Szimulátor Playseat + Garanciális Logitech G29 kormány + ajándék váltó
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest