Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Újabb fejlemény, bocs, hogy ennyit szemetelek, de nagyon fontos volna.
Nem a felhasználónevek, és a jogosultság körül van a gond, hanem a "futtatás, mint"-nél van egy olyan rublika XP-ben, hogy "a számítógép és adatok védelme jogosulatlan programtevékenység ellen". Szóval kizárólag akkor indul el, ha ez be van pipálva. Éppen ezért az sem megoldás, hogy parancssori runas-al indítom, mert nem jogosultság baja van.
Gazdarendszeren hibátlanul működik a program, csak Virtualbox alatt nem. Másnak működik Virtualbox alatt is, és nekem is ment eddig is. Mi lehet a baja?
-
psg5
veterán
Üdv!
Van egy 4 éves Albacomp m660mc típusu gépünk, de nem volt hozzá xp telepítő lemez (xp prof van rajta gyárilag alján seriallal) nem kellett soha bügykölni, ezért nem is kellett.
Kérdésem, hogy lehet-e még helyreállító/recovery lemezt készíteni, hogy bármikor újra lehessen az xp-t rakna rá?F.K.T.
-
félisten
Hali!
Indítsd el a rendszerinformációt, az összegzésnél kiírja az alaplap típusát vagy szedd le a gép oldalát és nézd meg az alaplap pontos típusát, rajt szokás lenni az alaplapra felírva.
Ha ez megvan, akkor az alap gyártó honlapján jó eséllyel meglesznek az XP-s driverek is.Ilyen típusú alaplapról nem hallottam ez inkább a konfig típusa lehet, mint pl Fujitsu Siemens Scenic P-300. Ez sem az alaplap gyártójára típusára utal...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
psg5
veterán
-
félisten
Hali!
Ha előtelepítve volt, akkor kellene rajta lenni recovery partíciónak...Arról visszaállíthatod a rendszer.(Általában bootoláskor ALT+F10, de laptop kiskönyvében is utána nézhetsz)
Menj be a lemezkezelőbe és nézd meg hány partíció van a HDD-n. Ha itt találsz olyan partíciót, amin rajta az XP telepítő, akkor onnan visszaállítható/újratelepíthető
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
psg5
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35207 üzenetére
Minden egy partíción van, nincs megosztva...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
félisten
Hali!
Hát akkor sakk-matt... Ha újra szeretnéd telepíteni az XP-t, akkor egy eredeti XP lemezt kérj kölcsön, telepítéskor meg megadod a kütyü alján lévő serialt és ennyi.
Mielőtt ezt megtennéd, az eszközkezelőben szépen sorban nézd végig, hogy milyen hardvereszközök vannak telepítve illetve azok pontos típusát(VGA, LAN, WLAN, Kártyaolvasó, Hang stb stb)
Erre a célra bevethetsz progikat is, amik segíthetnek a pontos azonosításban pl ezt [link])Legjobb tudomásom szerint az Albacomp laptopok nagy része Clevo, szóval esetleg a Clevo oldalán is találhatsz is drivereket, amiket össze tudsz hasonlítani, a mostani hardverkiépítéssel. De ha megvannak külön-külön az eszközkezelőben lévő hardverek típusai, akkor azok gyártóinak oldaláról is beszerezhető a driver...
Fire.
UI: A recovery partíció rejtett partíció, azt egy intézőben vagy Total Commanderben nem fogod látni. Ha itt nézted, akkor az hiba...Ezért kell a lemezkezelőt indítani. Ezt csak azért írtam, nehogy feleslegesen telepíts újra, amikor meg van recovery...
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35210 üzenetére
vezérlőpult-teljesítmény karbantartás-felügyeleti eszközök-számítógépkezelés-lemezkezelés,
itt néztem
F.K.T.
-
válasz Fire/SOUL/CD #35210 üzenetére
Albacomp FTP-jén fent van az összes driver: [link]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
Hali!
Kösz, de nem nekem van rá szükségem. Mellesleg ha szerinted ezek a driverek kellenek, akkor meg jól tippeltem és Clevo az a masina és akkor INNEN is elérhetőek ugyanazok a driverek.
Fire.
-
Sziasztok!
Arra van ötletetek, hogyan lehet átírni a termékkulcsot? Most sajnos egy nem eredeti xp van a gépen, de a laptop alján ott van a matrica (ma vettem ). Köszi!
-
félisten
válasz ^Clown #35214 üzenetére
Hali!
Hát nem eredeti XP-nél nem tudom mi fog történni, de itt lpésről-lépésre le van írva mit kell tenni: [link]
Csak saját felelősségre!Fire.
-
psg5
veterán
-
Poo
senior tag
hello
Meglehet azt valósítani valahogy valamiféle progival h a C rendszer meghajtón kevés a hely és szeretnék még a D adat meghajtótól hozzzácsapni pár gigát h legyen elég hely a c-n. fizikailag 1 vinyoról van szó 2 partícióval.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
félisten
Hali!
Gondolom a D partíción vannak adatok, ezért adatvesztés nélkül kellene kivitelezni a feladatot. Ehhez 2 ingyenes progit javasolok.
EASEUS Partition Master Free
Paragon Partition Manager FreeFire.
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35219 üzenetére
EASEUS Partition Master Free-al próbálkoztam volna már de azzal csak leválasztani tudsz patricáról egy darabot hozzáadni nem és persze adatvesztés nélkül kéne.
Paragont meglesem.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
félisten
Hali!
EASUES is megcsinálja tökéletesen.
Viszont alaposan jár utána a kérdésnek ha először csinálsz ilyet, mert abban nem fog a progi (egyik sem) megakadályozni, hogy leamortizáld a partíciót, csak azért mert nem rendelkezel megfelelő tapasztalattal...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
-
MiNiM
tag
sziasztok!
segítségetek kérném!
info tanárom mondta, ha valahogy megváltoztatom az admin jelszót akkor kapok egy ötöst. a probléma, hogy a tanuló fiók az korlátozott, így azzal esélytelen. hogy tudnám megoldani?Anyámmal élek, babettával járok, és ne legyek kemény?
-
-
-
MMuzli
csendes tag
Hello mindenki!
Van egy olyan gondom, hogy amikor elkezdem telepíteni az új F1 játékot, azt írja, hogy a telepítéshez szükség van az XP Service Pack 3-ra a gépemen. Letöltöttem a microsoft oldaláról, de telepítés közben egyszer csak kiírja, hogy a hozzáférés megtagadva. Fent van a szervízcsomag 2, úgyhogy ez nem lehet gond.
Azt szeretném kérdezni, hogy találkozott-e valaki ezzel a hibával? Ha igen, hogyan oldotta meg? De valaki nem találkozott a hibával, mégis tudja a megoldást, azt is örömmel fogadom.
Mert így nem tudok játszani!
Előre is köszönöm! -
F34R
nagyúr
válasz MMuzli #35238 üzenetére
Ha x64 -es az XP-d akkor sajnos így jártál ugyanis ahhoz nem volt/lessz SP3 , egyébként regedit-be átkell írnod egy bejegyzést , mint anno GTA4 esetében , vigyázz hatással van a frissítésekre!
Start - Futtatás - pepögyögöd regedit- keresd meg ezt a sort (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Windows") - a CSDVersion" utolsó 3 számjegyét erre
így kell kinéznie "0x00000300"Original SP2-é ha visszakarod csinálni ("0x00000200" )
miután módosítottad mentés , bezárod és indítsd úja ezután SP3-ként fogja látni
F34R
-
captcha
csendes tag
Üdv,
Amikor belépek egy WebDAV tárhelyre (a My Network Places-nél, HTTPS protokollal), akkor a C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files mappában mindig megjelenik egy ControlFile.ipp nevű, 1 bájtos fájl, ami nem törölhető (illetve törölhető, csak rögtön újra megjelenik). A Properties-re kattintva csak egy URL jelenik meg. A fájl csak újraindítással tüntethető el. Mi a túró ez? -
Richi78
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy egy xp-nél az a problémám, hogy akármilyen pendriveot vagy külső merevlemezt csatlakoztatok drivert kér és nem települ fel hanem azt írja, hogy
an error occurred during the installation of the device
access is deniedMI lehet a megoldás?
-
MMuzli
csendes tag
Hello mindenki!
Az sp3 telepítése a ps5ui.dll-nél áll meg, így letöltöttem a netről egy ilyen fájlt. A kérdésem, hogy ezt hová másoljam be? A C/windows-on belül három mappa is tartalmaz már ilyen fájlt. A system32, servicepackfiles, és a softwaredistribution mappák.
Melyik helyére másoljam be az újat?
Előre is köszi. -
Szel79
csendes tag
Sziasztok! a következő problémám lenne: Használtan vásárolt gépen halt meg a windows xp, nincs meg a telepítő cd je, de mivel eredeti szeretném megmenteni, a rajta lévő progik miatt is. nem tőlt be az xp, ez a hiba üzenet: indítás sikertelen C: windows/sytem32/config/system/ file sérült vagy nem található.
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
az a problémám, hogy egyik pillanatról a másikra, anélkül, hogy telepítettem volna valamit, belassult az ablakkezelő. Vagyis csak az ablakok mozgatása közben lassú, illetve utánhúzás van, mintha videokártya probléma lenne. Ezen kívül az ikonok alól eltűnt az árnyék, a háttérképen az ikonok szürke háttérrel jelennek meg.
Anno találkoztam már ezzel a problémával, nem tudom, hogy hogyan oldottam meg akkor.
Egy driver cleaner programal letöröltem a vidokártya minden driverét, újratelepítettem, de semmi változás.
Van esetleg valakinek egy használható ötlete? -
MMuzli
csendes tag
Köszi a választ!
De hol van az a registry? Bocs, de ezekhez a dolgokhoz én nem értek.
Arra gondolsz, amit itt pár hozzászólással ezelőtt kaptam tanácsot, hogy írjam át nem tudom már hol az utolsó három számjegyet? Azt visszaírtam az eredeti állapotába, igen.
Ha nem arra gondolsz, akkor nem tudom, hol van az a registry.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- AliExpress tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest