Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
Sziasztok! Nem engedi telepíteni a windows a Photoshopot, ezt írja ki...[link] Pedig a feladatkezelőb elvileg nem fut az internet explorer. Csökkenett módba el se indul a telepítő.
-
BukottHangya
csendes tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Tehát azt mondod, hogy (1)format c - (2)dobjak fel egy integrált sp3-as xp-t - (3)és egyedül csak egy régi ethernet drivert telepítsek? Ilyen egyszerű lenne az egész?
szerk: amúgy most a rendszerpírtícion kevesebb helyem van, mert megjelent ott egy kb 2 gigás hiberfil.sys file, ami eddig nem volt. Kell az nekem? Hogyan tüntethetem el. HIbernációhoz kell vagy mi? Fontos a hibernálási lehetőség?
-
lúzer
veterán
válasz
::Trunks::
üzenetére
és mi a hiba?
-
Steelmanus
addikt
válasz
üzenetére
Miert a helyihalot nem intranet-nek hivjak?
-
Steelmanus
addikt
válasz
BukottHangya
üzenetére
Ha megnezed a konfigomat nekem is K8N-E lapom van NForce3-as chippel es 1Gb-s halochippel. A halodriver 4.13, a tobbi 5.11, igaz az IDE drivert sosem teszem fel mert az XP-be epitett jobb mint az NVidia.
Eloszor csak siman feltettem a regi rendszerre es mukodott rendesen, hasznalom a C&Q-t az is jo volt, csak a regi javitasok meg az uj SP3 mentes sok helyet foglalt, ezert ugy gondoltam hogy ujra rakom a rendszert egy integralt SP3-al. Meg is csinaltam es miutan ujra tettem a rendszert az integralt SP3-al gyorsabban bootolt a gep, mukodik a halo is rendesen nem lassabb, mukodik a C&Q is, es nyertem tobb mint 1 Gb szabad helyet a C:-n. -
senior tag
Espéhárom hiba:

-
BukottHangya
csendes tag
válasz
petyus_
üzenetére
nekem k8n alaplapom van, és sp3 után az integrált ethernet drivert lassabban tölti be, nem arról van szó hogy nincs internet, hanem sokkal tovább töltibe, így akár boot végezte után 2-3 percig sincs internet és ha boot után manuálisan szeretnék csatlakozni (azt hittem ezzel felgyorsíthatom a folyamatot) akkor meg minden csak mégjobban belassul. Szóval az nforce-os integrált ethernet kártyát és a cool n quiet et nem szereti nálam az sp3. Mostanában nem sok időm van, és sok megoldás még nem jött elő. Én úgy vagyok, ha nem ad ki a microfos egy javítást, vagy akármit, akkor visszaállok a legfrissebb SP2re (asszem márciusi) és letiltom a további frissítéseket. A több éve használt, agyon ide-oda telepítgetett sp2-es rendszerem is gyorsabb volt mint ez az sp3-as format c után.
Szóval petyus, ha adsz neki pár perc gondolkodási időt, akkor lesz net (illetve én beállítottam az internet optionsban, hogy azonnal csatlakozzon ahogy tud... így mintha 3 perc gondolkodási idő helyett csak 2 perc kéne neki) eh...
Van egy összeesküvés elméletem, miszerint, most mindenkit ki akarnak borítani az sp3-al, hogy átálljunk valami másra... hm
Amúgy nem azért hívták vissza mert kompatibilitási problémák merültek föl? Ezek szerint hozzá se nyúltak azokhoz a problémákhoz, vagy a felét figyelmen kívül hagyták?
Na mindegy.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
SP3 telepítése után nem működött az internet. Illetve néha-néha pár újraindítás után ment, de elég ritkán. most leszedtem, azóta nincs semmi baja. Valaki tudja hogy ez mitől lehet? Másnak volt ilyen gondja?
-
Blackdeath
aktív tag
üdv!
nekem sikerült kinyírnom az SP3 javítócsomaggal az idáig jól működő xp-met, most egy másik gépről írok.
felrakta, újraindítottam, és utána már csak egy "page fault in nonpaged area" kékhalál-üzenet fogadott, és egyszerűen semmilyen módban nem hajlandó elindulni (még csökkentett módban sem).
nem lehet esetleg valahogy visszaállítani az sp3 telepítését megelőző állapotot? mert én láttam hogy az sp3 telepítése közben csinál rendszer-visszaállítási pontot.
pls heeeelp!!!! nem akarok win reinstallt!!!

-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
"Véletlenül" kitöröltem a C:\Identities könyvtárat....

Okoz ez valamit vagy újra generálja majd az xp?
- Alex -
-
Lenry
félisten
ha nekem angol XP van telepítve, de magyar MUI-val, akkor az angol vagy a magyar SP3-at tegyem fel?
-
vakondka
őstag
Ezt írta ki a Windows XP miután SP3ra frissítettem és dolgoztam egy kicsit: [link]
Nem vicc, én sem akartam hinni a szememnek, hogy ilyen elírás van benne...:
"Az intranetes beállítások ettől kezdve alapértelmezés szerint ki vannak."Egyébként tökéletesen működik minden, de ha már az XP is ki van, akkor én is

Találkozott más is ilyen felirattal ?
-
zedok
őstag
hm. oks. azért érdeklődök mert van egy játék (cabal online) és időnként fogja és ledob Driver Error hibaüzenettel, vagy csak fogja és simán újraindul a gép magától :S erre tipp?
-
zedok
őstag
hello! tudom h nem ide kéne DE:
Ati Radeon 9600-hoz (256mb rammal) tudtok ajánlani egy optimális drivert? Xp alá Előre is köszi! -
Üdv!
Hogy lehet megoldani, hogy XP alatt a Flash player ne az alapértelmezett hanglejátszót használja?
Nálam: Elsődleges: Int. MSI P35 Neo-F hangja.
Másik: Audigy 2.
Azt akarom, hogy az Audigyn nyomja ki a Flashek(pl. Explorerbe v. FF-ba beágyazottak) hangját.
Vagy a másik megoldás:
Beteszem az Audigy2-t elsődlegesnek, de akkor pl. a CoD4 is azon megy.
CoD4-ben sem találtam hangkeltő eszköz kiválasztására lehetőséget.
Előre is kösz a tanácsokat! -
Gááboor
tag
Sziasztok.
Van egy olyan hiba üzenetem, hogy autorun.exe nem win32 alkalmazás-
Ezt akkor kapom , amikor egy Prestigio külső merevlemzt csatlakoztatok és a rajta található autorun.exe-t indítom, ez egy kicsike progi , amivel kezelni titkosítani lehet bizonyos részei...
Más gépen tökökletesen működi k- inteles ha ennek van jelentősége- amin viszont használni kellene- AMD- azon most lett felrakva az xp, és nem működik.
Egy rakás mindent frissített már, még a NETframework -öt is frissítettem ,de semmi.Ha valakinek van erre valami ötlete azt szívesen olvasnám.... Előre is köszi.
-
takos
tag
Sziasztok!
Olyan problémával találtam magam szembe, mint eddig még soha.
Újra kellett telepítenem a windowst(sp2 magyar), azonban a Bluetooth dongle-t csatlakoztatva nem találja az eszközt.
Felismeri, hogy van bluetooth ketyere, mert elkezd keresni, de nem látja a telefont, amelyet a telepítés előtt látott.
A windowsom egy előre összepakolt csomag, lehet, hogy néhány szolgáltatás nem indul el automatikusan, ez lehet a gond, de ez csak tipp.
A bluetooth donglem.nek sincs drivere, CELLINK BT-3000, de a windows megjeleníti a tálcán a hagyományos kis jelét.
A telefon egy samsung g-600-as készülék.
Van ötletetek, tippetek?Üdv:
takos -
bozont
veterán
Sata-s vinyók esetén mi a jobb, ha felrakom az nf4 saját lemezkezelő driverét vagy hagyom amit alapból a win használ (mondjuk ez nem teljesen ide tartozik de ugyanez érdekelne vista alatt is)?
-
lúzer
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
talán integrated peripheria?
-
adorjant
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
nekem 5 van

-
BukottHangya
csendes tag
Na most az hogy van, hogy amióta fenn van az SP3 azóta köbö 15 másodpercig is eltart mire a Total Commander bekapcsol. Elolvastam ezt az amd-sp3 cikket, de hát a fejemre kenhetem.
-
zedok
őstag
Hello! Szerintetek az normális ha a feladatkezelőben svchost.exe 8x-or jelenik meg..mármint folyamatosan 8db fut. Nemtudom hogy ez normális-e.
-
lúzer
veterán
válasz
regvoltrossz
üzenetére
szedd le a csomagot, és ne netről telepítsd, hátha...
-
lúzer
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hogyan lehet gyorsan megtudni,hogy a hálózati kártya-e a hibás
ebből nem gondoltam hogy integrált, ekkor talán véletlenül nem lett letiltva biosban?
-
daninet
veterán
helló!
tudtok mondani egy oldalt ahol .theme kiterjesztésű xp témák vannak? tehát amihez nem kell külön program mint a .msstyle fájlokhoz....
szerk: és google a barátom, de csak az utóbbiakat találni mindenhol... -
eurolac
senior tag
Hátha valaki tudna segíteni...?! Nem biztos, hogy az sp3 telepítésével van kapcsolatban az, hogy az indítás után a következő telepítő ablak jelenik meg: [link]. Fogalmam sincs, mi akar települni, vagy mit kér a rendszer!! Valaki esetleg találkozott hasonló problémával? Előre is köszönöm a segítséget.
-
regvoltrossz
aktív tag
Fel szeretném tenni az SP3-at, de mindíg eljut az alábbi pontig a telepítés, aztán megáll az egész.
[link]
A gép nem fagy le csak a telepítés áll le. Ha ki szeretnék lépni, vagy ujraindítani, nem engedi merthogy még települ az sp3. A restart gomb után először is a bootolás után elkezdi helyreállítani a régi fájlokat, majd bejön a bejelentkező képernyő és azt mondja még nincs kész, de ha ok-t nyomot akkor visszaállítja a régi fájljaimat. Ha ilyenkor mégse-t nyomok, akkor megy a gép és gyorsabb mint volt, de persze nem tökéletes és a következő ujraindításnál megint vissza akarja állítani a régi fájlokat. Ha visszaállítom és ujraindítom a telepítést, akkor is pont ugyanitt áll meg. Pedig már leállítottam a vírusbustert, meg a tűzfalat, meg mindent amit csak lehetett és bekavarhatott, és mégis
Egyébként Inteles gépem van és az update oldalról telepíteném...
(De gondolom ez kiderült a képről) -
Hasaggymeg
veterán
Mindezt az SP3-ról olvasva,nem kellene inkább hagyni az automatikus frissítésekre az egészet?Letőlteni+telepíteni+levenni mert jobb az SP2+megint letőlteni+...Automatikusan hagyva csak azt telepíti ami kell,és minek sijetni ezzel az SP3-al egyáltalán,mintha ez vmi.csodatevő patch lenne.(fele píárfogás).Amúgy,egyetértve oroszlános kollégával,a nagy érdeklődésre való tekintettel vki.(aki eleget van az éterben,és tudja is hogy kell ezt)csinálhatna egy új témakört espéhárom címmel.
LÚZER+PH-ÉRTÉK:
Az integrált hálózati kártyával volt a baj(gondolom,mert új behelyezésével most mükszik.)Azt ,hogy a 21.században mikor már a Dácia is tele van érzékelőkkel,a számítógép nem érzékeli és jelzi a felhasználó számára egy hardware eszköz hibáját,azt
tartom! -
adorjant
őstag
úgy látom elég sokan szívtok az amd-s gépekkel,sp3 esetén.
nos álljon itt egy pozitív vélemény: nekem s939 x2-es gépem van,legális windows sp2+erre jött az sp3,minden hibátlanul megy,és talán gyorsabb is az egész rendszer (pl a boot nekem érezhetően gyorsabb,majd amikor az asztal is töltődik,pár pillanat és minden szir-szar programomat betöltötte)
cnq is működik,ahogy kell.
az ilyen reborn és hasonló windows "verziókat" én messziről elkerülném! -
BukottHangya
csendes tag
válasz
kanai60
üzenetére
Nekem is valami sp3 problémám lehet akkor, mert a proci mintha többet dolgozna.
Asus k8n alaplapom van athlon 64 (3400+) procival... valaki hallott már valami megoldást, mert mintha lassabb lenne a gépem. Adok ennek aproblémán egy hetet, és ha semmi felteszek egy sp2-es xp-t azt csá, letiltom az sp3-t -
kanai60
csendes tag
Nem működik a Cool‘n’Quiet,mióta feltettem az SP3-at.Természetesen mindent amit lehetett már beállítottam (energia gazdálkodás,új AMD driver,bios-beállítás.)De mégsem működik
Olvastam valahol hogy a registribe kellene buherálni.De nem tudom hogy mit
Az SP2-vel tökéletesen működött -
akaido
addikt
válasz
BukottHangya
üzenetére
Nincs hasonló jellegű problem nálam....eddig---> fél nap óta van fent az SP3.
-
attrax
aktív tag
A múltkor bizonygattam itt valakinek a NOD 32 nagyszerűségét.Most megkövetem magam.
3 trójait és egy adware-t talált az avast.Met ugye belassult a gépem mint a barom.Boot teszt +irtás után most jó.És még mindig SP2! és ahogy látom marad is... -
BukottHangya
csendes tag
Akik már feltették az SP3-t nem tapasztalták azt, hogy több időbe telik míg az internetre felcsatlakozik a gép. Lehet hogy csak véletlen egybeesés, de mintha az SP3 óta köbö 1-2 percet is várnom kell, mire csatlakozhatok, pedig köbö 30 sec alatt bebootol a gép.
-
1010
őstag
hmmm
egy csomószor leszedem az sp3mat
de mindannyiszor azt írja ki hogy sérült a file
vagy hogy a kibontás nem sikerült -
localhost
Közösségépítő
válasz
tibcsi0407
üzenetére

-
localhost
Közösségépítő
válasz
BukottHangya
üzenetére
Egy víruskereső, meg egy spyware-elleni program valamint az automatikus update elégséges védelem..., ha a biztonságra törekszel, jól jöhet egy becsületesebb tűzfal.
-Most olyan voltam mint a királylány a mesében: mondtam is valamit, meg nem is...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem tudjátok, hogy mi okozhatja a problémát???? >>> Hát maga a Reborn!
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!Feltelepítettema haverom gépére a Reborn-t és folyamatosan magas a processzorhasználat(50% felett).Az eszközkezelőben pedig nem jelez magas processzorhasználatot egyik programnál sem(összesen sincs több mint 6-7%).Ha a az utorrentet elindítja,akkor teljesen használhatatlanul lassú a gép.Minden frissítés és az sp3 is telepítve lett utána,de így sem jó.
A gép leírása
4 2,8Ghz (HT)
512 mb ddr ram
Radeon 9800Se 128 MB
Szóval a gép miatt nem kellene ezt csinálnia.Régebben a telepítés előtt jól működött rajta a windows.Nem tudjátok,hogy mi okozhatja a problémát????Nekem nincs semmi ötletem.Előre is köszi a segítséget!
-
BukottHangya
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtam egy format-c-t és feltettem egy egy sp3-as xp-t. Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet optimalizálni legjobban a rendszert? Van erre program vagy valami? Szeretném ha biztonságosabb lenne. -
Sziasztok!
Amikor bekapcsolom az XP-t, bejön a Login ablak, beírom a felhasználónevemet-jelszavamat, majd belejentkezés után, amikor bejön az asztal, kék képernyő, majd újraindul a gép. És mindig ugyanez, már vagy ezerszer próbáltam. Mi lehet a probléma?
-
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Az őrület határán vagyok már, és eszembe ötlött a ph!!
Szal az van, hogy mikor a win betöltődne a szokásos welcome (angol xp-m van) felirat helyett a windows xp logo jelenik meg, és onnan nem hajlandó tovább menni.
Tegnap raktam újra a rendszert sp3-mal, de ugyan ez volt sp2-vel is. És sehogy sem tudom életre kelteni a wint. Mindig a reinstall volt a megoldás, sehogy sem tudtam rájönni.
Vki találkozott már ilyennel?
pls help!!!!

-
bolcsodal
addikt
LOL úgy látom nem csak az AMD procikat, hanem a VIA chipsetet sem szereti ez a kényes SP3: [link]
mind1...
-
Seligen
csendes tag
WinXP asztal témákkal babráltam, valamelyik bedobta a kulcsot, eredmény: Fekete alapon fekete menük, fekete betűkkel. A teljes sötétséget csak az ikonok oldják.
Csökkenett módban ugyanez.
Rendszervisszaállítás kikapcsolva...
Hogy tudnám így megváltoztatni a asztal beállításait, hogy lássak is valamit???
-
Tosee
őstag
válasz
pH érték
üzenetére
én felraktam, magyar xp-m van, hibát nem tapasztaltam eddig, csak annyit vettem észre, hogy indulásnál a tálcán az óra mellett lévő ikonokat lassabban tölti be. De ez lehet, hogy csak egyedi eset.
Mindenesetre egy ghost nem árt előtte, ahogy lúzer kollega is javasolta
-
cadmester
tag
válasz
pH érték
üzenetére
Sajnos úgy néz ki, naálam is DPCs (deferred procedure calls) probléma áll fent. Hiába olvastam utánna, nem tudom, mit kellene tegyek.
A Process Explorer szerint a szaggatás idején megnő a DPCs-ek száma, és a processzor terhelése.Ha valaki tud tanácsot adni, azt megköszönném.
-
fagy53
nagyúr
Engem telepítés után nem engedett a netre menni, de már jó, mert letöröltem.
Ahogy nézem, a legjobb megoldás a frissítés nélküli SP2, ha engedem a 92 frissítés telepítését akkor az is rosszabb lesz. -
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egy pozitív megerősítés: semmi gondi! Nálam minden rendben!
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Olyan prblémám van egy ideje, hogy rányomok a leállításra, de helyette újraindul a gép. Rákeresetem mi lehet ez és a microsoft ooldalon írták, hogy a sajátgépben kapcsoljam ki a rendszerhiba résznél az autómatikus újraindítást. Ezt meg is tettem, de továbbra is újraindul leállás helyett. Újratelepítés előtt is csinálta. -
ssolitude
őstag
Ha olyan fiókban telepítem a Riva Tunert, ahol felhasználói szintű jogok vannak, akkor indításkor nem tudja betölteni a RivaTuner32.sys drivert, az emelt órajelek nem működnek. Rá lehet valahogy bírni a Windows-t, hogy ezt a funkciót rendszergazda jogokkal indítsa a felhasználói fiókban (is)?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Valaki esetleg tud infót mondani arról, hogy az SP3 mennyire változtatja át az oprendszer nyelvét? Jelenleg angol SP2-m van, magyarosítva (MUI-val).
Kiadtak egy "Windows XP Service Pack 3 MUI Pack Update"-et, de ez normálisan tartalmazza vajon a magyarosított dolgokat? Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
Tosee
őstag
szerintem az lehet a gond, hogy az angol abc nem tartalmaz ékezetes betűket, vagy az sp3 ban toltak el ezzel kapcsolatban valamit...
Én magyart használok, úgyhogy csak tipp, de majd jön valaki akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban
Esetleg próbáld meg: vezérlőpult/területi és nyelvi beállítások/speciális fül/és ott keresd meg a magyart, márha van benne olyan.
Bocs de csak így tudtam leírni, nem használtam még angol xp-t
-
-KP-
veterán
Frissen telepített xp. probléma a következő. karakteres felületet használó alkalmazások, ő és ű betű helyett uo betűket jelenítenek meg. mi lehet a probléma? sokéves pcs pályafutásom alatt még sose találkoztam ilyesmivel. oprendszer angol winxp sp3-al.
-
_stick_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sok topikba írtam,ez az első ami valóban segítség.
Ha tudna a progi Magyarul még jobb lenne,de így is elboldogulok vele.

Amúgy milyen"jelzőkkel"illetve szerepel az említett beállítás a basicoutputinputsystem-ben?
tartom!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)