Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Nekem se akarja a jót a Windows Update...
Mivel nagyon rég nem települt mér fel automatán semmi, ezért gondoltam, hogy megnézem kézi üzemmódban, hogy rendelkezésre áll-e vaami frissítés.
A csík csak szalad-szalad, de sose áll meg
Magyarul nem írja ki, hogy milyen frissítések vannak. -
TeeJay
félisten
Üdv kicsit megturbózom a topikot.
Mióta beszereztem az Sp2 Winfos telepítő cédémet és arról nyomom az oprendszert fel
na azóta a win update olyan gennyes lassú meg olyan trágya hogy ihaj.
mi lehet a gond?
nektek is ilyen 2-4-6K-val tölti le a frissítést ?
én már vagy 1 órája nyomtam updatelést és most tart 61%nál a letöltés éppen.
a windows update gombra meg ha kattintok ott semmi se megy.
tudtok valami trükköt?
minden trükk érdekelne engem mert így nem lehet updatelni se
-
X-COM
nagyúr
-
Saltwater
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítségre volna szükségem. Van egy Windows2000 gép SP4-el rajta. Ns a gép ISDN kapcsolattal van a hálón, és a Windows Update frissítések letöltése igen sok időt vesz igénybe. Otthon viszont a http://www.ttk.pte.hu/szszk/letoltes/ms/ oldalról le tudom szedni az összes frissítést és lemezre kiírva el tudom juttatni az említett számítógépre. A probléma csak annyi, hogy van vagy 30 frissítés Win2K-hoz. Mire én ezt végig frissítem, kirügyezek.
Nincs tudomásotok véletlenül egy olyan programról, ami ezeket a frissítéseket kijelölés alapján mondjuk autómatikusan föltelepíti?
A gyors válaszokat előre is köszönöm. -
faster
nagyúr
Kösz, hétvégén kipróbálom. Egyébként a shockwave plyaer is bugzik azon a gépen. Ha egy ilyen böngészőplugin hibájára gyanakszok, azt a plugin hogyan kell ''szépen'' eltávolítani, tehát úgy, hogy ha felmegyek az adott webolalra, akkor szépen előröl kezdve újratelepülhessen?
-
X-COM
nagyúr
esetleg próba script enginre újrarakása
-
faster
nagyúr
Windows Update nem hajlandó működni XP-n. Elindul a keresés, a kék csík animál, de sosem fejezi be. A bővítmények közül töröljem esetlek a wuweb controlt? Vagy valami más módzer az ajánlott? (Cache, cookie, history törlés már megvolt, nem segít)
-
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
#82ből egy dolgot válaszoltál meg
-
X-COM
nagyúr
hát akkor ebbe a topicba is
mikor jön elő,hibakód esetleg,windowsupdate.log,ilyesmi
addigis
Bővebben: link -
Torry
addikt
UP!
-
Torry
addikt
Indítom, és ezt írja ki:
''A Windows Update hibát észlelt, és nem tudja megjeleníteni a kért oldalt. A probléma megoldásához segítséget nyújthatnak a következő források:
Önsegítő lehetőségek:
Windows Update válaszközpont
Windows Update hibaelhárító
Windows Update hírcsoportok
Személyes tanácsadási lehetőségek:
Microsoft online személyes tanácsadás (Windows Update-problémák esetében díjmentes)
Olvassa el a probléma önálló elhárításának lépéseit.''
Mi lehet a probléma? -
moonman
titán
Az kizárt.
Jóvan, saját felelősségre:
regedit:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop -->
AutoEndTasks = 1
WaitToKillAppTimeout = 3000 (ezredmásodperc, ez 3mp)
HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop -->
AutoEndTasks = 1
WaitToKillAppTimeout = 3000
Ettől kicsit gyorsabban fog leállni, mert a ''nem válaszol'' programokat bezárja kérdezés nélkül, a lefagyott processeket, szervízeket meg lelövi 3 másodpercen belül. -
Sianis
addikt
na de biztonságos keretek között?
, mert ettől a registry defragtól mintha lassult volna -
Sianis
addikt
Villámgyors leállásnak van valami receptje, vagy azon már tényleg nem lehet segíteni?
-
erdoke
titán
Akkor valaki átb@szott ezzel a 7 szótaggal? Falnak tudok menni az iskolák után bekövetkezett helyesírás-változtatásoktól, mindig csak innen-onnan hallok ezt-azt.
Pl. a ventilátor egy l-je.
Biztosan megvan vhol a neten is, de erre aztán végképp nem bírom rávenni magam.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
Nem is Neked mondtam

Mást netm tudok, van ez a registry defrag, ettől talán gyorsul: Bővebben: link -
karib
addikt
6 szótagnál többnél kötőjel kell, kivéve, ha kéttagú a szóösszetétel, és a különféle előtagok nem számítanak külön szónak. Tehát pl. a közgazdaságtudományi még egybe van. A Defraget viszont nem tudom, hogy kell helyesen írni magyarul - jöjjenek a nyelvészek inkább, lusta vagyok levenni a helyesírási szabályzatot a polcról

-
Sianis
addikt
klassz ez a defrag se semmi boot-time frag nincs benne! vagy ez nem is az a progi? van benne steal,space,name,modify,acces üzemmód, de semmi boot-time
-
moonman
titán
''Registry Defragmenter'' nevű programocska tud ilyet.
Microsoftnak van egy toolja BootVis néven, amit sokan (tévesen) boot-gyorsítónak hisznek. MS már le is szedte a honlapjáról és ezzel kommentálta:
''Please note that Bootvis.exe is not a tool that will improve boot/resume performance for end users. Contrary to some published reports, Bootvis.exe cannot reduce or alter a system's boot or resume performance. The boot optimization routines invoked by Bootvis.exe are built into Windows XP. These routines run automatically at pre-determined times as part of the normal operation of the operating system.''
Egyszóval az XP magától gondoskodik időről-időre a gyorsabb rendszerindulásokról. (ha nem állítottad át, pihenőidőben még defragol is!) Úgy tudom egyébként a prefetch technológia pl minden 8-adik reboot után készít statisztikát és az alapján rendezi újra a betöltendő dolgokat. -
Sianis
addikt
Jó! Elnézést mindenkitől akit megsértettem, vagy zavartam!
Most updateltem, és most jól indul a gép, pedig már fent van minden update! Remélem, hogy nem nagyon akar nekem elromlani, mert szomorú dolog lenne, ha ilyen vas valami miatt csak úgy lelassulna bootoloskor! Amúgy van valami recept a villámgyors bootolás elérésére? -
karib
addikt
Ha ezt a stílust folytatod, akkor nem hinném, hogy valaha is ''barátom''-ként fogjuk egymást köszönteni, szóval ajánlom, hogy tompítsd le magad egy kicsit és próbálj meg kulturált hangnemben értekezni. Köszi.
A témához: nem állítottam semmit, mert nem vagyok elmélyedve a Windwos update-ek lelkivilágában, pusztán felvetettem egy logikus lehetőséget. Mindettől függetlenül afelől sem vagyok meggyőződve, hogy te annyira képben vagy, ami nem baj, csak a nagy duma nem kell hozzá. -
moonman
titán
Nah itt van magyarul is:
''A webhelyről két telepítési lehetőség is rendelkezésére áll a következő részben leírtak szerint. Mindkét telepítési lehetőséggel ugyanazt a szoftvert kapja.
Gyorstelepítés
Ez a telepítési csomag csak a telepítés megkezdéséhez és a Microsoft webhelyéhez való kapcsolódáshoz szükséges fájlokat tartalmazza: az információs fájlt (.inf), a verziófájlt (.ver) és egy, a Windows 2000 Service Pack 1 webhelyére mutató URL-t. A többi fájl a letöltési kiszolgálóhoz való kapcsolódáskor lesz azonosítva és letöltve. Mivel a Gyorstelepítés felismeri, milyen szervizcsomagfájlok vannak már telepítve a számítógépen, és csak a frissítendő fájlokat tölti le, a letöltési idő számottevően csökken.
Hálózati telepítés
Ez egy teljes, önkibontó csomag, amely a szervizcsomag telepítéséhez szükséges összes fájlt tartalmazza. Ez a módszer a hálózatról letölti az összes SP1 fájlt. Ez olyan rendszergazdák számára ideális, akik megosztott hálózati mappából szeretnék központilag telepíteni a szervizcsomagot több számítógépre.''
Az a fehér csík az az alapdriverek betöltése boot előtt. Win2000ben még kint hagyták XP-nél csak csiga gépeken láttam
-
Sianis
addikt
Köszike, hogy hősnek tartasz
mindegy lényeg, hogy megy akármekkorát felrakhatsz, nekem azzal a networkossel nem ment úgy a gép, sőt még valami fehér csíkot is töltött bootoláskor, mielőtt windows töltő kérenyő bejött volna! Szóval most baba a gépsas, azzal meg nem volt az sajnos 
-
X-COM
nagyúr
hánemtom, használni nem használtam soha
Bővebben: link
This is the recommended method to update one or two personal computers running Windows XP Professional or Windows XP Home Edition. The Express Installation checks your computer and installs only the files that are necessary to bring your computer up to date.
The download size for Express Installation is 30 megabytes (MB) or less. The download may be smaller than 30 MB if you have used Windows Update recently to install hotfixes. The full 30 MB download takes approximately 90 minutes with a dial-up connection and a 56k modem, or 3-5 minutes for broadband Internet users. Because downloading SP1a takes a substantial amount of time, you might want to save the file on your computer. This way, if you need to restart the installation or reinstall SP1a, you will not need to download the file again. Because of the potential size of this file, if your computer has more than one hard disk, you should save the file on a disk other than your system disk. -
X-COM
nagyúr
Bővebben: link
The Express installation
The Express installation detects the service pack files that are already installed on your computer and installs only those files that need to be updated. If you choose to install the service pack from the Web site, the Express installation is recommended for users with one computer to upgrade. Installation types are discussed in detail on the Microsoft Windows XP Service Pack 1 Web site. Using the Express installation can be significantly faster than downloading the Network installation. -
Sianis
addikt
Windows XP SP1a magyar 2003. 02. 11. 117727 KB ez 116 MB durván kerekítve!

Felőlem összeveszhetünk, de szerintem felesleges, én csak annyit mondtam, hogy gyanús, hogy pl az oldalon amit adtál ott is az SP1a 116MB, míg az activex-esen 32MB ennyi! Nem akarok én itt balhézni, mert te is tisztában vagy adolgokkal, meg én is, csak máshonnan közelítjük a megoldást
-
moonman
titán
De, hogy minden igényt kielégítsek: Bővebben: link
Innen leszedheted az SP1-et és SP1a-t is magyarul és angolul. -
Sianis
addikt
Rosszul gondolod ''barátom'', hiszen ha felrakod ezt, ami már eleve Sp1a, szóval a Java hiányzik belőle, akkor az utánna nézett update már nem ajánlja a 32 MB-os frissítést! Szóval sorry, de most te tévedsz! Én már sokszor telepítettem Sp1-et és a 116-os ment eddig a legjobban, amúgy a régi meg 120Mb fölött volt, de abban benne volt Java VMachine is...
-
moonman
titán
Jajj értem már miről van szó. Te az SP1-re gondolsz meg arra a plusz 32 megára amit UTÁNA talál a windows update. Barátom, az a 32 mega az SP1 után jött ki, azért kell külön leszedni. Ha csak SP1 van fent, azzal még korántsem véded a gépet rendesen.
''plusz a 32Mb-tól nekem lasabban indul a Windows''
Ez meg egyszerűen hülyeség.
Meg nem kell egyből fikázni, ha nem értesz valamit kérdezz.
[Szerkesztve] -
-
Sianis
addikt
az valakinke feltűnt már, hogy az updates Sp1, csak 32 MB míg ami még beszerezhető az oldalról az 116 MB? Vajon mennyi mindent hagytak ki ugyanabból a dologból? Mintha f*** nélkül mennél b***ni, már bocs a beszólásért, plusz a 32Mb-tól nekem lasabban indul a Windows, szóval benyalhatnak amíg bírnak...ennyi a véleményem a Win Updatéról
-
phyla
csendes tag
Igazad van azt még nem tudom, hogy megoldódott-e,mert közben letöltöttem tűzfal nélkül az egyetlen letölteni valót.
Várnom kell,hogy legyen újabb frissítés.
Csak arra gondoltam, hogy ott is felnyílik egy letöltés-telepítési ablak. -
phyla
csendes tag
na megvan: engedélyezd a cookikat és a felugró és lenyíló ablakokat is!
működik a startlap is!
Köszönöm szépen a segítségeteket! -
X-COM
nagyúr
nem lehet, hogy inkább popup blokkoló játszik közre?
-
moonman
titán
A manualja szerint valahol ''script'' kontrollálás beállításait kell keresni. Kerioban ez tiltja a javascript, vb-script és activex vezérlőket.
-
X-COM
nagyúr
startlapon volna activex?
-
moonman
titán
Úgy érted kikapcsolt tűzfallal ''meg tudtad nyomni'' a gombot? Ezek szerint kerio tiltja az activex-et.
Innen letölthető a manualja (angol): Bővebben: link -
phyla
csendes tag
Akkor már ketten vagyunk!
De jó lenne megoldani.
Nekem eddig a windows update és a startlapon levő dolgok nem indulnak a kerioval -
phyla
csendes tag
Kikapcsoltam a tűzfalat ( kerio) és működik: letudtam tölteni a frissítést.
Ért valaki a kerio-hoz?
Köszönöm a segítséget! -
phyla
csendes tag
Köszi átállítottam automatikusra, most várom hogy kérdezze meg.
Nincs tiltva az aktívX.
A keriora gondolok de nem tudom , hogy mit csináljak... -
moonman
titán
''Amikor a fontosfrissítéseknél kiválasztom a frissítést és megnyomom a telepítést nem történik semmi....''
Arra, amit megnyomsz. IE-ben eszközök - internetbeálítások - biztonságnál nincsenek letiltva az activex vezérlők?
Automatikus frissítés: sajátgép - tulajdonságok - automatikus frissítés (célszerű a figyelmeztetést választani letöltés és telepítés előtt is) -
phyla
csendes tag
Igen, használok norton antivírust, kerio tűzfalat és adawaret is.
hol kell automatikussá tenni a windows update-t?
milyen gombra gondolsz? -
moonman
titán
Úgy tudom az a gomb activex vezérlő. Esetleg le van tiltva? Hibaüzenetet nem kapsz?
-
phyla
csendes tag
Igen, eredeti.
Eddig nem is volt bajom, minden fontos frissítés lejött most van egy friss és sehogy sem tudom letölteni!
Megpróbálom az automatikust.
De ugyanez a problémám a startlappal is az bejön de utána semmit nem nyit meg... -
Sianis
addikt
eredeti a windowsod, mert előferdül, hogy írottra nem engedi a letöltést
nekem eredeti én nem tom sajnos, hogy mi lehet a baja, de régen nekem is voltak ilyen gondjaim...de már megszűntek! -
phyla
csendes tag
Sziasztok!
Van egy vadi új problémám: Amikor a fontosfrissítéseknél kiválasztom a frissítést és megnyomom a telepítést nem történik semmi....
Kérnék segítséget! Please....
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Fury Renegade 2666Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mert ettől a registry defragtól mintha lassult volna
Pl. a ventilátor egy l-je.
bocsika ezért is