Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxx.x
tag
válasz
wolfman #46323 üzenetére
Amennyiben régi a gép, szenvedni fog Win7 alatt.
A verzió attól függ mit követelnek a programok. (Max Professional verzió kell neki, mivel az Ultimate felesleges egygépes környezetben.)(Lehet, hogy újabb Office is kelleni fog neki.)
Normális üzletben kell vásárolni és számlát kell kérni - bár ezt ő is tudja, mivel könyvelő.
Arra kell vigyázni külön oprendszer vásárlásnál, hogy ne OEM verziót kapjon, mivel azt csak hardverrel együtt lehet értékesíteni. - Nagyobb üzletek nem szórakoznak ilyennel. -
válasz
wolfman #40022 üzenetére
v1: "munkahelyemen irodában. Kaptam egy gépet is, XP-vel amin dolgozhatom (...) Most úgy alakult, hogy új gépet kaptam Win7-el "
v2: "A gép amit itt bent használok, egy olyan gép amit én vettem a saját pénzemen"Amiről úgy gondolod hogy a tied, azt hazaviszed...
Egyébként a személyreszabáson inkább háttérképeket, hangokat lehet érteni. Hogy milyen vírusirtó és egyébb progi van az a cég dolga. Ha illegális (nem megvásárolt) crackelt programok kerülnek fel azt meg a cégen verik el ha a jogvédők megtalálják. Lassú? Naés? Ha be tudod bizonyítani hogy ez hátráltat a munkádban akkor majd leverik a beállításokat az illetékes informatikusokon..
-
szabonagyur
félisten
válasz
wolfman #40011 üzenetére
Jó persze nekem is jobb lenne pár saját appot használni, de kész nem lehet. És igazából itt a lényeg, hogy nincs olyan, hogy az a te szemét dombod, minden az adott cégé. Nálunk a sticky notes is le van tiltva, pedig jó lenne feljegyezni de azt mondták biztonsági rés lehet rajta, kész nem lesz. El kell fogadni, nálunk internet sincsen, nem véletlenül.
-
szabonagyur
félisten
válasz
wolfman #40007 üzenetére
Igazából lényegtelen, hiába vagy infós végzettségű az az IT terepe, ő illetve a főnök dönti el mi lesz rajta kész, te csak használod. Azért a boot időtől eltekintve nem nagyon húzza vissza a gépet az említett szoftverek tapasztalatom szerint. Nálunk is hiába vannak SSD-s gépen az állandó backup, defrag és társai lehúzzák a gépet, de kit érdekel igazából? Reggel benyomom a gépet, kezelek mindenkivel és használható is.
-
wrox
őstag
válasz
wolfman #40007 üzenetére
Szerintem a Hirensel csak a rendszergazda jelszót fogod tudni átírni.
Az meg ugye bukta, mert nem tudod mi volt az eredeti, mikor vissza akarod írni.
Felhasználót admin joggal nem tudom, hogy lehet e létrehozni.Bár az is igaz, hogy ezeket csak Xp alatt használtam, mindjárt kipróbálom, hogy Win7 alatt mit lehet csinálni.
Az, hogy el kell mondani a jelszavát a felhasználónak az különösen vicc kategória.
Rendszergazda fiókkal nem tudnak belépni? Na mindegy.A SEP tényleg tudja lassítani a gépeket, nálunk is az van, bár SSd-vel a pont lesz*rom kategória.
De a SEP mellé minek az Essential? -
szabonagyur
félisten
válasz
wolfman #40005 üzenetére
Azért HDD mellett nem szabad sokat várni attól a procitól sem, a darálás teljesen rendben van... Nálunk a céges gépek is annyi ideig töltenek, pedig még erősebb a hardver, de sok a biztonsági cucc. Jobb szerintem nem babrálnod a gépet a lelki békédért. Ha meg a végén kiderülne, hogy nincs letiltva minden akkor az IT részleg kapna miattad, szerintem ez sem ép fair...
-
twine
veterán
válasz
wolfman #40002 üzenetére
Valóban nem etikus,,,és azt gondolom könnyen ki lehet ezzel vívni a rendszergizdák haragját,,,de átérzem a problémád,,,nálunk a melóban pont ugyanez a helyzet,,,egy kivétellel,,aki én vagyok
Párszor nyári időszakban segítettem a it-nak pár gépet összerakni,,,és azóta az én gépemhez nem nyúlkálnak..Rájöttek hogy nekik is könnyebb hiszen egy emberrel kevesebb dolguk van,,,azóta ha új koléga jön hozzájuk, és körbevezetik,,bemutatkozásnál mindig elmondják hogy "én" önjáró vagyok,,,hagyjanak a pcsába békén...Szóval van ez a Hiren's BootCD....
Halottam róla jókat...
bár ezt a funkcióját én személy szerint még nem használtam...
-
spiritex
veterán
válasz
wolfman #38712 üzenetére
Egy windows sokkal gyorsabbá tehető a szükségtelen folyamatok (service-ek) leállításával, autostart-os elemek kigyomlálásával, és bizonyos egyéb fine tuning beállításokkal, amiket egy alienware pl. kapásból tartalmaz szerintem, úgyhogy nagyon is elképzelhető, hogy ténylegesen gyorsabbnak érezte azt a win-t, mint a mostanit, amiben nincs semmi sem optimalizálva.
Én sem adok ki a kezemből soha optimalizálatlan gépet, mindig meg is vannak elégedve a sebességgel az emberek, sőt több esetben mesélték már, hogy ismerőseik is csodálkoztak, hogy mennyivel gyorsabb minden, mint a saját hasonló paraméterű gépükön. -
-
-
DS39
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest