- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
9400 - 9301
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:06 Téma összefoglaló
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
-
tpopity
csendes tag
Szia!
8-9GB játékot??
del %temp%\*.* /f /s/ q
temporary internet files.
lapozófile másik partícióra helyezése.A felhasználó profil alatti letöltések, asztal és dokumentumok mappa is meg tud nőni extrém módon, ha nem figyel a felhasználó.
Microsoft szerint minimálisan 16/20GB (16/32bit) hely kell a W7-nek. Őszintén: irodába sem telepítettem 100GB-nál kisebb partíció alá úgy, hogy csak Office volt telepítve a felhasználónak + windows update.
Üdv,
Tibor -
Roxeus
tag
-
Boha
tag
mi megoldás lehet arra, hogy miért fogy a hely a C meghajtón ?
adott 1 win7 professional 44GB partíció, rajta kb 8-9GB játék
és jelenleg 4Gb hely van
mit lehetne törölni, tiltani, kikapcsolni ? -
VGYke
addikt
Ezen problémámat fűzöm tovább.
Az, hogy nem 2mp alatt áll le (bár kellene az SSD miatt), csak egy kicsit zavar.
Az sokkal jobban, hogy nem tudom mi folyik a háttérben és mi az az alkalmazás, ami nem olyan rég óta belerondít a win7-be.
1 éve telepítettem, eddig minden tiszta volt Win7-el kapcsolatban, a kezdeti telepítési (SSD, 100MB partíció) és az "alvás" anomáliákon kívül. Szóval idegesít, ha valamit nem értek és nem tudok megoldani.
Valahogy csak nyakon lehet csípni azt az alkalmazást, amiről nem tudom hogy fut és a Win7-nek kell kényszerítetten leállítania. Vagy nem?
(Steam és akármilyei, Origin, MSN, Win Marketplace kizárva. És mi van ha férget kaptam és annak kell még elküldenie az infókat valahová, leállítás előtt? - bár az ESET 5.0.95.0 nem reklamál)
Más ötletem nincs mint hogy a leállítási folyamatot felveszem teló kamerára, kockánként megnézve a felvételt, hát ha látom a képernyő kiírást... mondjuk ennek kevés az esélye.
De tényleg nincs valami korrektebb megoldás lefülelni azt az alkalmazást, ami a tudnom nélkül fut és a Win7-nek kell kényszerítetten bezárnia? -
TRob1
veterán
-
Hunork
veterán
Hát első körben próbáld ki másik böngészővel a dolgot. Firefox-al amúgy is vannak gondok, ahogy olvasom a topikokat. (főleg videolejátszás esetén NV karikkal...)
Én Avast-ot használok, mint irtót, 1 évig ingyenes, nem fogja meg a gépet, legalábbis nálam évek óta nem.Jaja, igaz, vagy az MSE!

-
Sz.Miki
őstag
-
Hunork
veterán
-
Sz.Miki
őstag
-
nggabi
félisten
-
tpopity
csendes tag
-
sanyek2
senior tag
Még egy kis segítség a segítőknek:
Ez írja ki amikor a rosszul települt progit elindítom:DeviceIo error, Bus plugin failed! Ł-A leíró érvénytelen.
-
sanyek2
senior tag
Telepítéskor a progi ezt írja ki:
Error E0000235 SetupDiCallClassInstaller(DIF_REGISTERDEVICE) -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi gondom topikhoz kapcsolódik, csak szükségszerű a felvezetés.
Van egy titkosító programom ami a win korábbi verzióival működött, de a 64bites win 7-el nem megy semmilyen módban. Telepíthetem akár rendszergazdaként, akár kompatibilitásiként, telepítés végén hiba, és vége. Így a titkosított fájlokat nem tudom elérni mert ebben a fájlkiterjesztésben van: _mpp
Azért került ebbe a kategóriába a téma, mert úgy vélem nem tud hozzáférni, felülírni fájlokat a win rendszerfájljai közt.
Abból gondolom, hogy korábban próbálkoztam más ügyben felülírni 2 fájlt, ámde nem lehetett. sehogy! Fájl tulajdonságai közt nem lehet beállítani a rendszergazdai hozzáférést.
Próbáltam virtual pc-vel megoldani, sikertelenül.
A progiból felkerült friss, 64bites win 7re való is, mégsem megy azzal. Ez a másik ami miatt az oprendszer lehet a hibás.
Teljes mértékben hozzá szeretnék férni a winhez.
registy, rendszerfájl felülírás, minden.
Mindenféle megoldás érdekel. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Nálam már xp-n is csinált hülyeséget a klite. Win7-nél meg egyensen kerültem az ilyen codec csomagokat. MPC-HC + MP12 és minden jó. (amit eddig nálam megfordult videó, zene mindent vitt.)
(#9384) VGYke: Ennyire zavar hogy nem 2 mp alatt áll le a rendszer? Nekem volt úgy hogy a steam képernyőmentő modulja nem lépett ki és nem foglalkoztam vele. Max 10 mp alatt leáll az egész rendszer. Nem érdekel hogy mi nem akar leállni. Majd a win leállítja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VGYke
addikt
-
Tamás88
őstag
Én annak a híve vagyok, hogy 1 célra 1 program, persze kivételt képez a böngésző, és az ismeretlen média fájlok. De mesélek valamit. Pár hete bedöglött a beépített mp3 kódek, ami abból állt, hogy bizonyos mp3-at lejátszott, másokat pedig hibaüzenettel kihagyta. Na már most próbálgattam különböző codec csomagokat felrakni, de egyik sem akarta az igazat, és végül a DirtyWindows oldalon ismertette a Klite csomagot, amit kipróbáltam, és a hiba megszűnt, plusz még néhány fájlt le tudok játszani. Szóval ennyire rossz ez a kódekcsomag, csak tudni kell beállítani. (Amúgy a többi codeccsomagokkal vigyázni).
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha egy program, alkalmazás nyitva van, vagy be vagy jelentkezve valahová és úgy állítjuk le a win-t, leállítás alatt előjön egy fekete ablak, hogy leállítás kényszerítése, vagy ilyesmi....
Pár napja vettem észre, hogy kikapcsolásnál, annak ellenére hogy tudtommal minden alkalmazást, stb. leállítás előtt bezárok, kb. 0,1sec időtartamra felugrik az előbb említett ablak. Persze csak rövid időre, így elolvasni nem tudom mit ír ki és mi az ami még fut és a bezárására várni kell.
Hogyan lehetne fülön csípni azt a valamit, aminek a bezárására várni kell a win-nek? -
Atomantiii
addikt
-
Nwis86
aktív tag
Kösz, a választ és másoknak is!
A hálózat már megy!De a többi gondom megmaradt, de más fórumokon találtam rá megoldást, a User Account Control-t kellett kikapcsolnom és máris jó lett, most már minden enged törölné és az írásvédettséget is át tudom állítani, az "új" fül pedig már felajánl mindent!
Így már egész használható ez a Win7
csak nem tudom miét kell mindent ennyire elrejteni, XP ebből a szempontból számomra 100x átláthatóbb volt! -
Sub-ZeRo
nagyúr
Hát nekem sok olyan van ami nem oda való / ismeretlen.
De én a pandára gyanakszom. Vagy a driverre az ssd-nek, esetleg a fw-je rossz neki.(#9376) gyuri00:A 100 megás partíció akkor van, mikor a 7-nek a 7 telepítő dvd-vel hozol létre partíciót és akkor csinál egy boot meghajtót. És az rejtve van többnyire. A lemezkezelésnél megtalálod.
(#9377) Roxeus: Dugj rá egy másik kijelzőt addig míg letiltod.
-
Roxeus
tag
Nem tudok rájönni, hogy hogyan kell eltávolítani a "képernyőfelbontás"-nál egy, valójában rá nem kapcsolt monitort. A vga egy régi 8600GT, 2db DVI porttal. Az egyiken átalakító nélkül csatlakozik a monitorhoz. Az is érdekes, ha átrakom a másik DVI-ba, akkor a BIOS-ban még ad képet, de a Win7 betölésekor elfeketedik.
Mellékelek egy képet az eligazodás kedvéért:
-
gyuri00
aktív tag
-
Sz.Miki
őstag
-
C0d3r
addikt
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
gyuri00
aktív tag
boot.ini fájl hol található?
a cpu-nak az egyik magja le lett kapcsolva és azt olvastam a boot.ini be lehet visszállítani

-
Sz.Miki
őstag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Hunork
veterán
-
Sz.Miki
őstag
-
Sz.Miki
őstag
A jelenég nem indulás után rögtön jelentkezik. Ma pl 2 óra battlefield 3 után még böngészgettem egy kicsit bezártam a firefoxot majd mikor újra meg akartam nyitni, már nem nyílt meg, bármilyen progit akartam indítani mint ha rá sem kattintottam volna, kb 5 perc után bejött a firefox. De ilyenkor ha rányomok az újraindításra kb 2-3 percenként zár be egy alkalmazást mire újra tud indulni.
A gép nincs tuningolva minden alapon van. SSD-n van a rendszer és hibátlan. 8GB ram van a gépben.
Megnéztem az eseménynaplót de semmi. elég x-aktás a dolog. -
sfdrakex
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Hunork
veterán
Üdv!
Csak akkor láttam ilyet, mikor belemászott valami a rendszerbe. Javasolt egy vírusirtás, mailware kergetés, megnézni, mik indulnak el automatikusan (msconfig/automatikus indítás), itt kilőni, ami nem kell, vagy ami gyanús.
De minden előtt meg lehet próbálkozni egy rendszer-visszaállítással (már ha engedélyezve volt), és egy olyan időpontot kiválasztani, mikor még rendben volt minden. Utána a fentiek mindenképpen.Szerk: A Feladatkezelőben meg azonnal megnézni, mi fogja esetleg a CPU-t, memóriát. Eztet felírni, ha szükséges, főleg, ha több van.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel win 7 alatt, hogy megmagyarázhatatlan ok miatt a programok 4-5 perc után nyílnak csak meg, ha újra akarom indítani a gépet akkor is legalább 15perc mire bezárja az összes progit és újra tud indulni.
Random fordul elő a dolog és igazából nem tudom mire vélni, nem csak az én gépemen tapasztaltam már ezt. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Nem kell a klite meg ilyen szutyok codec pack-ok. Elég egy VLC vagy MPC-HC és mindent visz külön codeckek nélkül.
-
Tamás88
őstag
-
fenergie84
addikt
-
Geryson
addikt
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Ami nem nvidia gamer edition windows 7 verzió. Szóval ami érintetlen eredeti.
Hát az lenne, hogy egy érintetlen windows raksz fel. Persze ha normális windows van fent, akkor vedd úgy hogy nem szóltam.(#9355) fenergie84:Telepítettél fel codec-et vagy klite pack-ot? Ha igen, akkor töröld le és próbáld meg VLC vagy MPCHC-vel, hátha azzal nem kékhalálozik.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó topikba írok-e (ha nem elnézést kérek), de van egy kis problémám.
A gépemmel eddig semmi problémám nem volt (Win 7 Home 64bit), de az elmúlt héten 3x is kékhalálozott, ebből kétszer filmnézés közben: [link]
Játékok alatt nem tapasztaltam semmit eddig.
Maga a jelenség sem megszokott számomra legalább is, ugyan is a film megfagy, de az egeret még lehet mozgatni kb. 10 másodpercig, aztán jön a kékhalál.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Hackett
csendes tag
Üdv
bemásolom ide is a problémámat mert másik topicba nem válaszoltak, viszont nekem sürgős lenne a megoldása
a helyzet a következő:
adott egy 64gb-os SSD és egy 640gb-os samsung vinyó, a pagefile.syst a samun tartottam eddig de mivel a játékok az ssdre lettek telepítve áthelyeztem oda.
ekkor eltűnt a nagyobbik partíció, lemezkezelőben pedig azt írta hogy dinamikus és érvénytelen a lemez, a vinyo tele van és viszonylag fontosak az adatok és jelenleg lementeni se tudnám semmire , ismertek valami megoldást amivel alaplemezzé lehet varázsolni adatvesztés nélkül? -
Geryson
addikt
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Geryson
addikt
Na nekiestem angol fórumoknak és a Youtube-nak (úgy látom ott nem ismeretlen a fekete desktop és nincs start menü probléma. Azt írják, hogy az explorer.exe fáljt kell kicserélni.
Megnéztem, valami miatt nekem ez a fájl 0, azaz nulla bájt. Sajnos viszont felülírni sem csökkentett, sem semmilyen módban nem tudom, mert nem engedi. Erre esetleg valami javaslat?
-
vilmaboy
őstag
oksa. csak pl ha én feltennék egy kgb-t vagy egy familyt pl....akkor én engedném a vírusírtónak, h működjön, és akkor nem találná meg mint kémprogramot szerintem. max egy másodikként telepített programmal... az működhet... mittom én egy security essentialt feldobni és keresni, mert abban nincs engedélyezve neki még... hmmm
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GiP23
csendes tag
-
Gabás
addikt
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Hogy lehet kiszúrni egy keyloggert a gépeden win7 alatt?
mert ugyebár ezek nincsenek programlistában, statmenüben stb... max a folyamatok közt... pláne hogy sok fajta létezik, mindegyik másik könyvtárba ássa be magát... hogy keresed meg, h van e...? -
DS39
nagyúr
-
nggabi
félisten
-
Geryson
addikt
Mesterek!
Tegnap délután kiírt egyszer csak valamit a gépem az óra mellett egy buborékban, hogy sérült fájl és egy Outlook könyvtárra hivatkozott. Aztán este még egyszer és ennyi is volt, játszottam, zenéltem tovább.
Ma reggelre nem indult a Win7. Gyorsan el is kezdte önmagát javítani, mire elértük azt, hogy simán indul, betölt (nem zenél mondjuk) és bejön az asztal. Azaz csak az a rész, ami az asztal lenne, mert tök fekete. Sőt, se start menü, semmi. Csak a feladatkezelőt tudom felhozni, ott szépen mennek a feladatok, a görbék. Hibát a hibakereső (DVD-ről) nem észlel. Ami mondjuk furcsa, hogy olyankor azt írja ki, hogy az F: meghajtót ellenőrzi, mert ott van a Win7. Namármost nincs is F: meghajtóm.

Behalt volna az SSD-m megint? Sajnos egyszer már csinált ilyen a Kingston drága, azóta nincs is rajta semmi, csak a rendszer.
Ötlet?
-
Redpaladin
tag
Ipon szervízben volt a gép kétszer és például a merevlemezre mondták kétszer,hogy semmi baja miközben s.m.a.r.t teszt meg azt mondja,hogy merevlemezen több szektor hibás.
A windows eredeti tehát ez nem okozhat problémát, a gép nem melegszik és nincs semmi tuningolva.
A rendszerdiagnosztikát lefuttatom, köszönöm a tippet, hamarosan jelentkezem az eredményekkel.
És köszönöm a gyors válaszokat!

-
virkir
veterán
Fogol egy kisbaltát és felhasogatod a dzsunka gépet

Nade komolyan.
Először is egy teljes rendszerdiagnosztika futtatása javasolt, ha tuningolva van akkor alapbeállításokra visszavéve mindent.
Értem ez alatt, memtest, prime, hasonlók miközben figyeled a melegedést.
Kizárt, hogy ne hardver probléma okozzon ilyen hibajelenséget.
Természetesen volt merevlemez és tápegységcsere is
Ja el ne felejtsem keress egy hozzáértő szervizt mert érzésem szerint a fenti hibák leginkább memória, vagy alaplap hibára utalhatnak. -
sfdrakex
nagyúr
W7 eredeti és nem valami buherált, tuningolt verzió? Memóriát teszteltétek? Tuningolva a proci van-e? Melegedni nem melegszik a gép? Táp nem karcsú a géphez?
-
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Páromnak a gépének gyakran összeomlott a Windows 7 professionnal, mégpedig szokásos napi használat (photoshop, illustrator, indesign) után mikor újra bekapcsolja a gépet akkor megjelenik egy ablak amely kiírja,hogy Microsoft megpróbálja helyrehozni a Windowst és volt amikor 10perc művelet után elindul végül máskor meg egy óráig semmi, természetesen van amikor meg újraindítás után úgy indul el a Windows mintha nem történt volna semmi.

Természetesen volt merevlemez és tápegységcsere is, de sajnos a probléma továbbra is fennáll és a szervizben egyszerűen nem hiszik el,hogy rossz a gép.

Kéthavonta van ez a Windows összeomlás és volt már párszor újratelepítés is, de mégiscsak ez nem a legjobb út és ezért fordulnék hozzátok segítségért, tanácsért!

Van valami ötletek, javaslatotok,hogy mit tudnék csinálni továbbiakban?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Tamás88
őstag
1. "Én vagyok az egyetlen felhasználó azaz a rendszergazda!
Mégis rengeteg esetbe rendszergazda jogokat kér! Pl nem tudok ezt azt törölni, nem tudok írásvédettséget átállítani, stb műveletek! Nem rendszer fájlokról van szó hanem pl simán 1 szöveges dokumentum amit korábban én írtam XP alatt, vagy 1 olyan mappa képekkel amit én hoztam létre évekkel korábban még xp alatt!"Na azt úgy hívják, hogy jogosultság korlátozás, ha az XP-t raktad volna újra, akkor ugyan ez lenne a szitu. Megoldás jobb egér gomb a mappán, tulajdonság-->biztonság fül és ott állítsd be a Hitelesített felhasználókat, akkor soha többé nem kell foglalkoznod vele.
2. "Aztán ami nagy gond, mivel munkámhoz is kéne, hogy ha nyomok 1 jobb egérgombot az "új" menüpontnál nincs semmi, vagy a legtöbb esetben csak mappát tudok létrehozni de semmi mást nem ajánl fel, nincs word dokumentum, txt, stb stb Pedig ezt rengetegszer használom azaz használnám, most jelenleg az asztalon kell létrehoznom mindig új dolgokat aztán bemásolnom oda ahová szeretném, mert az adott mappába nem ajánlja fel a létrehozását.... ez nagyon idegesítő!"
Nekem ott van. Lehet hogy valamilyen csoda tisztítóval eltávolítottad ezeket, és ezért nem látod őket.
A 3.-ra már válaszoltak, nekem könnyen ment a hálózat beállítás, de néha én is szívok egy kicsit.

-
denes123s
tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy a windows csak egyszínű háttérkép beállítását engedélyezi. Illetve nem tiltja a normál háttereket, de csak feketeség jelenik meg helyettük. Az aero hibakereső nem talál semmit. A rendszer természetesen aktiválva van.
Szívesen várom az ötleteket, köszi! -
TRob1
veterán
-
GiP23
csendes tag
-
GiP23
csendes tag
Homegroup használata nélkül is tudod csatlakoztatni őket. A homegroup eddig nekem csak pain in the ass volt kb, én is anélkül használom a hálózatot.
Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings (network and sharing center menüben bal oldalsáv tetején van az advended sharing settings)
Fontos, hogy arra a hálózatra állítsd be amilyet használsz (otthoni vagy publikus)
-Network discovery ON
-File printer sharing ON
-Public Folder ON
-128bit encripiton ON
-Turn OFF password protected sharingHa magyar a Windowsod azért gondolom megtalálod a megfelelőjét

-
sfdrakex
nagyúr
-
Nwis86
aktív tag
Üdv!
kb 1 hete váltottam le a jó öreg és imádott XP-t, 64bites Win7 Ultimate-re! Már korábban is kipróbáltam 2x de 1-2 nap alatt ment is vissza az XP, mert agyon idegesített a sok hülyeségével... De most már tényleg ideje volt váltanom, de sajnos 1 hét alatt már megint 1 csomó számomra érthetetlen dologgal sújt ez a win7
A következő problémákra kellene segítség!
Én vagyok az egyetlen felhasználó azaz a rendszergazda!
Mégis rengeteg esetbe rendszergazda jogokat kér! Pl nem tudok ezt azt törölni, nem tudok írásvédettséget átállítani, stb műveletek! Nem rendszer fájlokról van szó hanem pl simán 1 szöveges dokumentum amit korábban én írtam XP alatt, vagy 1 olyan mappa képekkel amit én hoztam létre évekkel korábban még xp alatt!Aztán ami nagy gond, mivel munkámhoz is kéne, hogy ha nyomok 1 jobb egérgombot az "új" menüpontnál nincs semmi, vagy a legtöbb esetben csak mappát tudok létrehozni de semmi mást nem ajánl fel, nincs word dokumentum, txt, stb stb Pedig ezt rengetegszer használom azaz használnám, most jelenleg az asztalon kell létrehoznom mindig új dolgokat aztán bemásolnom oda ahová szeretném, mert az adott mappába nem ajánlja fel a létrehozását.... ez nagyon idegesítő!
Nem tudok hálózatot létrehozni! 3gép van, mindegyik Win7-es de sehogy se tudom beállítani hogy meg tudjak osztani valamit, ez XP-n 2másodpercet vett igénybe itt pedig már napok óta szenvedek vele! Egyszerűen vagy jelszót kér, mikor semmilyen jelszó nincs beállítva sehol, vagy rendszergazda jogokat mikor én vagyok a rendszergazda, vagy pedig lássa a másik gép a megosztott dolgokat de csak a könyvtár neveket, belépni a mappákba nem tudok, másolni szintén nem!
-
nggabi
félisten
-
12-es csaj
senior tag
Két hónapja vagyok lusta.
De persze igyekszem megereszteni, mert tudom, "kicsit" veszélyes így mászkálni az interneten. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Annak idején ment a "műsor", mert amikor többen jelentették ezt a hibát, akkor a Prevx nevű cég felfújta a dolgot, de aztán idővel ezt a hibát az MS egy frissítéssel elintézte. Szóval egy Windows Update-et mindenképp eressz meg, aztán utána okosabbak leszünk (vagy nem)

-
12-es csaj
senior tag
Nem, nem volt meg lustaságból. Tudom, nem helyes ez, de a hiba oka nem lehet, igaz?
-
tpopity
csendes tag
Szia!
Az értesítési területen az idő-n bal gomb->dátum és idő beállítása->internetes idő->beállítások módosítása->szinkronizálás egy internetes időkiszolgálóval állítsd igen-re. készíts egy bat file-t és írd bele: w32tm /resync. a bat file-t húzd be az indítópultba.
Üdv,
Tibor -
Fire/SOUL/CD
félisten
Windos Update is megvolt, azaz naprakészek a frissítések? vagy esetleg pont azt követően jött elő ez a jelenség? (Már ha ki tudod ezt deríteni)
-
12-es csaj
senior tag
Elindult, csak ugye azután a másfél-két perc után.
Ma nem voltam a helyszínen, mialatt boot-olt a gép, de mintha lassan indult volna, mert mire visszaértem, még kába volt. Tudom, ez nem releváns információ.
Feltételezve, hogy ma is pont ez a két perces fekete képernyő játszódott le, mi lehet a gond?
Eredeti W7. -
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Atomantiii
addikt
-
bandus
veterán
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
bandus
veterán
érdekes problémám van, új windowst telepítettem most éppen home premiumot a pro helyett. telepítés során ugyanúgy csak egy felhasználó nevet adtam meg, mint mindig. most viszont ha bekapcsolom a gépet nem rögtön az asztal "jön be", hanem ez a felhasználóm és minden esetben rá kell kattintanom. szóval ilyesmivel még nem találkoztam, hogyan lehet ezt kiiktatni?

köszi! -
DS39
nagyúr
Üdv!
Nem rég tértem át Win 7 (Pro SP1 64 bites)-re és a minap egy érdekes pixel hibát fedeztem fel benne, mely nem hardveres, hanem szoftveres. a dolog nem tudom hogy maradt benne, de abszolút nem feltűnő, amíg az ember ki nem próbálja az aero témánál kikapcsolni az átlátszóságot. a desktop nézetben a háttérkép bal felső sarkában megjelenik egy a háttér pixeljeitől eltérő színű pixel. (kép)
a dolog érdekessége hogy csak itt látszódik, tehát más program, videó full screenjénél ott nincs hiba, és ha hagyományos témára váltok, ami nem használ aero-t ez eltűnik.
mindezen hiba azért nem feltűnő mert ez a képpont pontosan úgy viselkedik mintha az aero ablak keretének a része lenne, tehát, ha visszakapcsolom az átlátszóságot szinte észrevehetetlen, és ha az aero ablak színét állítgatom, pl pirosra, akkor ez a pont is piros, ha sárgára, akkor ez is sárga stb stb.szóval találkozott már vki ezzel a jelenséggel?

-
szabimaci22
tag
Sziasztok
Van egy olyan gondom hogy be van dugva a hangszóró és csak a baloldala szol a másik sistereg halkan de ha pl rádugok egy MP3 akkor mind 2 szol -_-
Az alap lapom Gigabyte GA-G31M-ES2C(Win7-fut rajta ) , Arra szeretnék rájönni hogy mi baja lehet már mindenhol meg néztem, a be állításoknál de mindenhol jól van be állítva
mi lehet a baj ?
Tönkre ment az integrált hang kártya ? DE akkor nem úgy lenne hogy se-misem szol ? -
Sub-ZeRo
nagyúr
Az elem tartó tölt el, vagy csak az elem lefogója? Mert akkor azért megy el neked az óra, hogy nem szorítja le az elemet.
-
Atomantiii
addikt
-
Bernyó84
aktív tag
Köszi!
-
Bernyó84
aktív tag
-
werest
csendes tag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Tudsz upgradelni, vagy is csak annyi, hogy új kulcsot kell venned. Szóval hiába van egy HP-d, venned kell egy másik kulcsot.
Szóval ha megvan az új kulcs, akkor csak annyit kell csinálnod, hogy szerzel egy olyan image-t amilyen kulcsot vettél. És akkor lesz egy HP-d (szerintem) meg egy új változatod is. De amúgy egy német HP-vel egy angol rendszert is tudsz aktiválni.
(#9310) Atomantiii: Nem szinkronizál? Mert ha nem, akkor az alaplap elemét kell kicserélni, mert már merülő félben van .
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok
Valahogy be lehetne írni egy bat fájlba (vagy akármibe ami a win 7 bejelentkezése után minden esetben lefutna), hogy a rendszer magától szinkronizálja a dátum és időt a time.windows.com-mal?
-
werest
csendes tag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
werest
csendes tag
Sziasztok!
Tegyül fel hogy a laptopomon van egy win 7 home premium német OEM OS-el, és upgradelek win 7 ultimate/enterprise-ra hogy legyen angol nyelvem. Ezek utanán később úgy döntök hogy más oprendszerre váltok pl linux, vagyis leformázom a gépet. Ha esetleg visszaváltanék mégis, hogyan oldható ez meg? Fel tudok rakni ezek után egy win 7 ultimatet a géppel kapott seriallal? Ha igen, honnan töltsek le egy telepítőlemez img-et ehhez?
Köszönöm!
-
virkir
veterán
Köszi akkor nyomozok faragok.

-
TRob1
veterán
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
virkir
veterán
-
tpopity
csendes tag
Szia!
Indíts egy parancssori ablakot rendszergazdaként, töltsd le a psexec progamot, majd futtasd a parancssori ablakból a követlező formában: psexec -i -s cmd.exe Ez megadja neked a helyi istent,a LOCALSYSTEM accountot, ezzel próbáld törölni a mappát rd mappa /s/q
Vagy:
1. linux live cdről bootloni, és úgy törölni
2. hiren's bootcd és valami filekezelőből kitakarítani
3. Windows7 telepítőlemez nyelvválasztásnál SHIFT+F10 és parancssorból rd d:\windows /s/qÜdv,
Tibor
Új hozzászólás Aktív témák
-
9400 - 9301
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(ingyenes és jó)

De én a pandára gyanakszom. Vagy a driverre az ssd-nek, esetleg a fw-je rossz neki.

)

ilyen már nincs csak a mesében