Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
swoody
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy új kérdés.

Az megvalósítható, hogy a két partició ne tudjon egymással kommunikálni?
Két féle megoldás jöhet szóba:Egy HDD-s kérdés:
Pl.: Van 3 partició, az első OS ami egy XP(az XP az első partición van és nem látja a 2. illetve a 3. particiót) a második OS egy 7(a 7 a 2. partición van és látja a 3. particiót viszont nem látja az 1. particiót)Két HDD-s kérdés:
Tegyük fel van két HDD,amivel BIOS BOOTMANAGER-be bootolok az egyik HDD-ről és miután megtörtént a boot az ne lássa a másik HDD-t és ez fordítva is igaz legyen vagy esetleg else induljon a másik hdd.Remélem érthető.

-
@matthew@
őstag
Olyan gondom lenne, h feltelepítettem a Microsoft .NET keretrendszer 4-es verzióját és rengeteg frissítés jött hozzá, viszont frissítések között nem indítottam újra a gépet, és amikor kikapcsolom majd be vagy újraindítom, akkor minden a szokott tempóval történik, viszont amint rányomok vmire h elindítsa, akár csak jobb egér, win gomb, vagy vmi alkalmazás, elkezd karikázni, és onnan nem kel fel a gép, semmire sem ragáll csak a restart segít rajta, letöröltem a keretrendszert amit feltettem, hátha leszedni a frissítéseket vagy megoldja a problémát, de sajnos még most is ugyan azt csinálja, van valakinek valami ötlete h hogyan tudnám mezt megoldani?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most raktam fel egy Win8 pro-t... ugyanaz.
Modem ki-be kapcs, és most megint van net. Kezdek megőrülni.

Mindkét win 64 bites.
-
picur27
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy laptopvásárlás előtt állok, és kinéztem egy gépet amin volt előretelepített Win7 Win8-ra való frissítéssel, viszont végül egy másikat fogok megvenni amin csak Linux van. Tervezek a laptop mellé win 7 premiumot venni, viszont nem tudom, hogy ha külön veszem meg az oprendszert, akkor tudom-e frissíteni Win8-ra ugyanúgy kb 4500FT-ért, mint az előre telepített esetben?
Illetve a kapott DVD-ről hányszor telepíthető fel a Windows (értem ezalatt, hogy ha pl újra rakom az oprendszert évente vagy másik laptopot veszek később akár).Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
brd
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Az az egésznek a háttere, hogy a .jar file-t valójában mindig a java.exe futtatja, legfeljebb ez el van a felhasználó elől rejtve. Az idézőjel akkor kell, ha valamilyen elérési útban szóköz van. Pl. ha az asztalról akarnál egy .exe-t parancssorban indítani, akkor a
c:\Documents and Settings\username\desktop\valami.exe
kiadása azért nem jó, mert a gép számára ez úgy néz ki, hogy a
c:\Documents
nevű file-t akarod indítani, és az
and
ill. a
Settings\username\desktop\valami.exe
az opciói.
Van még, ami nem világos?
-
brd
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Az idézőjel azért kell, hogy ne opciónak nézze, tehát nem. A java.exe után közvetlen kell egy, ill. a c: elé, aztán a -jar[szóköz] után, és a .jar után közvetlen (ahogyan az én hozzászólásomban van).
Előfordulhat még, hogy a java.exe-nek más opciókat is meg kell adnod a helyes működéshez, ezeket úgy tudod kilesni, hogy elindítod normálisan a programot (ez gondolom egy sima .exe, vagy egy parancsikon lesz), majd pl. a feladatkezelőből kinézed, hogy a java.exe-vel milyen opciókkal fut a program (be is kell kapcsolni a feladatkezelőben külön a parancssor oszlopot, fent, a nézet menüből). -
brd
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Sehogy, ezért kell neki opcióként megadni, pl. így:
"D:\Program Files\Java\jre7\bin\java.exe" -jar "d:\Documents and Settings\username\Application Data\.minecraft\bin\minecraft.jar"(A -jar opció kimaradt az előbb, csak fejből írtam.)
cigam: Köszi', 1x év winfos rendszerek simogatása közben csak ragadt rám valami.

-
begrimisu
aktív tag
32 bites a rendszer! w7 32bit
-
Black-core
aktív tag
válasz
Black-core
üzenetére
Addig is megpróbálom 2GB rammal.

-
begrimisu
aktív tag
Ezt irja ki konkrétan! Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: MOHW.exe
Alkalmazásverzió: 1.0.0.2
Alkalmazás időbélyegzője: 50808a32
Hiba – modul neve: MOHW.exe
Hiba – modul verziója: 1.0.0.2
Hiba – modul időbélyegzője: 50808a32
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 0011aef2
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: f4e7
További információk 2: f4e7648a9d82fce146b47c673f1bb833
További információk 3: 7bf4
További információk 4: 7bf43c8bdf6b2cb9179e77193ffd2c4c -
dokee78
félisten
.jar filet hogyan tudok betenni indítópultba?
Ashampoo Winoptimizerrel csinálom ezeket a feladatokat,de ott csak .exe-t lehet betallózni. -
Black-core
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy windows 7 64 bit telepítésénél ki írja a telepítő kb a telepítés legvégén hogy: Windows could not configure one or more system component.To install windows restart the computer and then restart the installation. Ezt már kábé 5x játszotta el. Próbáltam már hogy más videokarit raktam bele vagy hogy a 8 ból csak 4 giga ramot,letiltottam a biosban az ethernetet a hangkártyát csomó dolgot és még mindig nem működik.Teljesen le tisztítottam,leformáztam újra particionáltam a vinyót,és ugyan úgy megáll..Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baj?

-
begrimisu
aktív tag
Valaki esetleg tudna segiteni majdnem minden játék indításánál ezt a hibát irja ki a gépem: APPCRASH hiba! Esetleg valaki tudna megoldást mondani? köszönöm
-
cigam
titán
Intézővel belepottyantottam a system32-be. Kért egy admin jelszót, és betette.
Nem sokinfóm van róla (monogram aac codec), de a zip-ben csak a mmaacd.ax fájl van. Tippem szerint 32bites. -
Ha valami nagy, ismert internet szolgáltatónál vagy, akkor biztosan fel van tüntetve a honlapjukon, ha karbantartás folyik a "térségben".
Csak az a "bibi", hogy én speciel nem hiszek az ilyen véletlenekben, azaz pont akkor van karbantartás(pont hétvégén ráadásul), amikor alaplapot cseréltél...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ilyenkor valami megváltozik/megváltozott, akár az is lehet, hogy valami külön beállítás kell(fix ip stb), amiről megfeledkeztél, mert nagyon régen megcsináltad, de most az új deszka és új telepítést követően már nem...
Mit jelent, hogy 2 órán át nem volt net, úgy értem, hogy most meg van és minden oké?
-
lijo
csendes tag
Szervusztok!
Kérem valaki segítsen a következő problémámban:
a közel múltban rászántam magam, hogy lecseréljem a korosodó gépem. A konfiguráció a következőkből áll: Asus P8Z77 M-Pro, Intel 3570k, Samsung 830 -as SSD a rendszernek, 8 giga Kingston Ram. Az összerakása nem is jelentett gondot, ám a W7 feltelepítése már sajnos inkább. Maga a telepítés rendben lement, de amikor először indulna el a Windows, akkor folyton újra indul, nem bootol be.
Telepítésnél az SSD miatt nem kötöttem be winyót, és többször áttanulmányoztam a W7 telepítése más szemszögből.... című írást.
Ha valakinek van valami ötlete, kérem segítsen.
Köszönöm -
cigam
titán
64bites windows alatt megpróbáltam beregisztráni a monogram aac codec-et, de nem sikerült:

Van vmi ötlet, hogy egy admin módban futó cmd ablakban kiadott
regsvr32.exe c:\windows\system32\mmaacd.ax
parancs miért nem fut le rendesen? -
Predator2
addikt
Hello
Volna egy olyan gondom h amikor ki akarom kapcsolni a gépet el is kezdi leállítani de a folyamat közben lefagy. Alvó állapotnál is ezt csinálja. Csak úgy tudom leállítani a rendszert ha hosszam nyomom a bekapcsoló gombot

Mi lehet a megoldás?THX
-
begrimisu
aktív tag
sziasztok! Játékok inditásánál w7 alatt ezt a hibát irja ki APPCRASH
hiba ez mi? -
DS39
nagyúr
akkor jó helyen keresed. valószínűleg amit a Win7 feltelepített az egy nagyon alap cucc, ha nincs 7-eshez driver, próbálj meg Vista-st feltenni, esetleg egy másik Intel VGA-hoz valót hátha.
próbáld meg itt: [link]
Check your system... gombra kattintva ellenőrzi a rendszeredre telepített drivereket, és felajánlja ha van újabb stb. -
Statikus
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szia,
köszi, ez megoldotta, azaz ennek a megoldásnak nekikezdtem és megjavult

SD kártya ki. Külső DVD olvasó bedug, windows 7 lemez be.
Restart
Véletlenül továbbfutott és bebootolt a windows. Na mondom, ennek mindegy, mi van bedugva, csak legyen valami.Kihúztam a DVD-t.
Csupasz gépről bootoltam, mint korábban normális állapotban 1 éven át

Működik
NOOOOOOOOOOORMÁLIS?
-
hr2
őstag
Hirtelen azt hittem eltévedtem, de nem.
Üdv.
Feltettem a gépemre a Windows 7-et. Eddig XP volt fent mindig.
A következő gondom lenne, hogy nem tudom beállítani hogy a monitor 1024x768 felbontáson 80HZ-en üzemeljen és így vibrál a kép. Integrált Intel 865g vga van benne.
XP-n nem volt gond ott engedte ugyan ezen felbontáson a 80HZ-et.
Belehetne állítani ezt is valahogy?Segítséget előre is köszönöm.
-
Statikus
senior tag
Sziasztok!
Adott egy nettop gép, 64gb ssd-vel, jogtiszta win 7 64 bit ultimate.
Tökéletesen működött pár nappal ezelőttig, míg kikapcsolás közben a benne lévő SD memóriakártyát kihúztunk belőle.
Sajnos onnantól kezdve nem látja a bios bootolhatónak a partíciót.
Ha bedugom az SD kártyát, akkor szó nélkül bebootol és hiba nélkül megy a windows.Ma ellenőriztem, hogy aktív e a partíció, ezzel nincs gond.
Gondoltam csinálok egy fdisk /mbr-t. Win 7 alatt sajnos ez nem létezik.Leszedtem egy fixmbr nevű progit, de ezzel sem jutottam semmire.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez a baromság, hogy csak SD kártyával indul? (mint a modern kártyás autók)

Én 99%-ban boot sector jellegű hibára gondolok, de egy fényképezőgép sd kártyáján hol van az aktív bootolható partíció?
Írjatok, bármi okosság érdekel, hátha rájövünk.
Köszi
Üdv. Norbi -
Antibazsi
aktív tag
-
-
Sziasztok!
Alaplapot + Windowst is cseréltem, és gondom van az internetkapcsolattal.
Néha ha elindítom a win7-t nincs internet, és a diagnosztika a következőt írja ki:
"A DNS kiszolgáló nem válaszol."
Aztán ha ki-be kapcsolom a modemet, és lefuttatom újra a diagnosztikát akkor a következő üzenetet kapom:
"A helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval."
Miután kijavította, van net.
Jelenleg egy alaplapi Realtek GBE family controllert használok, Win7 64bit alatt.
Ezelőtt egy PCI foglalatos 10/100-as Realtek volt Win7 32bit-el és nem volt ilyen hiba.
Mit kéne beállítanom, hogy ne keljen minden egyes gépindításkor a fentieket eljátszani?
Routerem nincs, kábeles netem van. (UPC)
-
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy angol nyelvű win7 professionalt magyarra állítani, de ugye ez hivatalosan nem megoldható. Kérdésem, hogy ha van egy másik gépem amin magyar win7 prof van, akkor onnan a nyelvi fájlokat át lehetne másolni az angolra és felül írni? Ha ez működik akkor melyik könyvtárakat kell átvinnem(átneveznem)? Esetleg valami registry buher kell-e hozzá?
-
Inv1sus
addikt
Köszönöm a segítségeket. Felraktam win7-et probléma nélkül. Valahogy olyan megkönnyebbülést érzek a win8 után.

-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nemrég feltettem a Microsoft .NET keretrendszer 4-es verzióját és azóta folyamatosan frissítéseket ad ki, hogy vannak hozzá és mindig 2-esével jönnek, egyszer egy biztonsági frissítés, egyszer meg csak sima frissítés, nincs valami olyan lehetőség h egyszerre leszedje az összeset, mert ez így elég hosszadalmas és fárasztó
Ami még érdekes h a Microsoft oldaláról szedtem le és azt nem értem akkor oda miért nem tesznek fel mindig friss verziót h ne kelljen így frissítgetni, akár csak heti egyszer tennének fel oda frisset, az nem akkor munka, de ez így nonszensz -
Vardar
tag
A Windows élmény index teszt nem hajlandó lefutni, hanem egy hiba üzenetet dob ki, mi szerint a video teszt nem betölthető. Ez mitől lehet?
-
Jo4e
csendes tag
Üdv!
Nálam az a probléma merült fel, ami még eddig soha nem jött elő, amióta Win7-et használok (Amióta megjelent), h amikor elindítok egy játékot, akkor kiteszi rendesen Full Screen-be, de egy ALT-TAB után csak ablakba teszi vissza, tehát onnantól lőttek a Full Screennek. Ezt csak egy játék újraindítás oldja meg, mert az ALT+Enter kombináció sem működik. Ez most jött elő csak 2 hete, a júniusi Ati Drivert használom, amióta megjelent, mert újabbról nem tudok. Win7 Ultimate 64 bit, MSI Radeon HD 4770.
Előre is köszi a válaszokat.
-
stupid user
tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
köszönöm,
megpróbálom
-
LOTR
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
köszi, a legelső válasz egyből működött: ExtendedUIHoverTime beállítása
-
LOTR
addikt
Sziasztok,
lenne egy kérdésem, amit meg kéne szüntetni, mert nagyon zavaró nekem a win7-ben:
ha valami meg van nyitva a tálcán és fölé viszem az egérkurzort, akkor felugró ablakban megjelenik nagyobban, hogy mi az, ezt hogy lehet kikapcsolni, vagy hogy lehet beállítani, hogy kattintásra történjen mindez?
Köszi! -
swoody
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet.

-
-
swoody
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy utolsó kérdés még.

Linux és win dual-nál, ha egy win7 a második OS akkor ott is képes csinálni inditómenüt vagy ott már azért vannak teendők manuálisan is?
-
válasz
swoody
üzenetére
"Ahogy utánna olvasgattam nincs teljesítmény különbség AHCI és IDE között szóval szerintem ez nem nagyon fog érdekelni engem."
Lehet és van különbség, de mivel ebben nem vagy ezek szerint érintett, így tárgytalan."Abba még tudnál segíteni, hogy akkor ugye majd, ha fent lesz mindkét rendszer akkor ő fogja tőlem megkérdezni, hogy melyiket akarok bootolni?"
Ebben nem lehet mit segíteni, mert ha először telepíted az XP-t, aztán a W7-et (2 külön partícióra ugyebár), akkor a W7 majd automatikusan létrehozza az indítómenüt(azaz ezzel neked nincs semmi teendőd), amiből minden induláskor kiválaszthatod, hogy melyik OS induljon. -
swoody
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahogy utánna olvasgattam nincs teljesítmény különbség AHCI és IDE között szóval szerintem ez nem nagyon fog érdekelni engem.
Hot swapot meg ugyse használnék.Meg szerintem eddig se volt aktiválva az AHCI, nem is nagyon tudtam róla.

Abba még tudnál segíteni, hogy akkor ugye majd, ha fent lesz mindkét rendszer akkor ő fogja tőlem megkérdezni, hogy melyiket akarok bootolni?
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Annyi alapja van a felvetésednek, hogy amikor a legelső SP1-el integrált csomag megjelent(természetesen MS által kiadott/integráltról beszélek), akkor a -kizárólag- Ultimate felhasználók jelezték, hogy nem fogadta el a kulcsot. Ez nem mostanában volt, javítva lett, azóta nem tudok ilyen jelenségről mostanság.
swoody
"Annyi a lényeg, hogy az OS-ek ne legyenek egy partición"
Eddig sem lehettek."és pl. ha xp és win7-et akarok akkor elösször xp-t rakjam fel és utánna a win7-et?"
Igen. Egy kis buktató van/lehet a dologban, hogy el kell döntened, hogy SATA IDE avagy SATA AHCI üzemmódba szeretnéd használni a rendszereket, ugyanis W7 esetén(már ha az alaplap BIOS-ában van ilyen lehetőség) melegen ajánlott az AHCI, viszont az XP-t nem fogod tudni telepíteni AHCI módban, csak ha a telepítés előtt integrálod az AHCI driver-t. SATA IDE módban felmegy mindkettő, minden trükk nélkül. -
swoody
senior tag
Sziasztok
Dualboot érdeklne.
Annyi a lényeg, hogy az OS-ek ne legyenek egy partición és pl. ha xp és win7-et akarok akkor elösször xp-t rakjam fel és utánna a win7-et?
Kell valamit állítani vagy simán install és ha kész van mindkettő akkor majd ő felajánlja, hogy melyiket akarom bootolni? -
Inv1sus
addikt
Olvastam egy olyat, hogy Ha úgy vettem az OEM.et, hogy SP1 nélkül, akkor nem is tudom a kulcsommal majd aktiválni a SP-1es OEM-et. Erről tud valaki valamit?
-
Aarpok
őstag
Core2
Esetleg még ezt nézd meg [link]
-
VGYke
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
Aarpok
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Megmondom az őszintét nekem nincs SSD - m így nem akarok butaságot mondani neked.Ha nem sértődsz meg itt a PH - n is van cikk az SSD - kel kapcsolatban és szerintem minden le van azokban irva.Az is lehet hamarosan jelentkezik valaki aki jobban otthon van ebben a témában,mint én.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Aarpok
üzenetére
Na, álljon itt az utókornak:
AS SSD ezt mérte:
Rendben van ez így?
Valamit még kell állítanom az SSD kímélése szempontjából?

===
Az eventlogban már csak ilyen warningok vannak:
Ezekkel kell foglalkoznom? Szélsebes lett a boot, csak kérdem

(#20318) Aarpok: Azok alapján jártam el, és úgy néz ki, hogy akkor helyesen

Üdv. core2
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka
üzenetére
hogy ezen múljon...
visszaraktam windows media playert, és lám már control panelben is megjeleníti.
megnézem vajon van-e ez hatással a winampra/vlc-re, vagy csak media playerre. -
Aarpok
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Helló!
Az alaplapod gyártójánál kellene megnézned van e driver.Azt letöltöd,telepíted,újraindítod a gépet és meg is van.Esetleg még az SSD gyártójánál is körül lehet nézni van e speciális kezelőszoftver,illesztőprogram hozzá.Akkor minden rendben.Király

-
Neil Watts
veterán
-
Aarpok
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Drivert tettél fel az alaplaphoz vagy a sata vezérlőhöz?Lehetséges még a microsoft által kiadottat használja és az nem biztos,hogy úgy tudja kezelni,mint a gyártójé.
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Az adataimnál lévő Phenom II-es gépen a SSD miatt Windows 8 volt, azzal szárnyalt a gép, de mivel nem tetszett a rendszer, gondoltam felrakok egy Windows 7 SP1-et (mindegyik eredeti, legális). Fel is települt, de a bootidő a Samsung 830-asomon 1 perc, 1 perc 20 mp közt váltakozik. Az SSD-nek nincs baja, AHCI, TRIM emgedélyezve, több programmal is megnéztem. Mit tegyek? Utánaolvasgatva Win 7 alatt lehet, hogy az alaplapom szivat meg, mert más lapoknál még csak hasonlóról sem írnak.
Minden segítséget szívesen fogadok!
Üdv. core2
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Inv1sus
üzenetére
Ezekkel nincs gond, bárhonnan szerezhetsz be telepítőt a lényeg az hogy a kulcsodnak megfelelő, érintetlen ISO legyen, mint amiket linkeltél is. Torrent oldalakon (nmagra pl nem is engednek feltölteni kókányolt verziókat) is vannak fent, mert itt a listában magyart nem láttam. Aktiválás pedig ha nem megy neten, akkor telefonálnod kell és úgy menni fog.
-
kasza blanka
aktív tag
üdv
adott egy win7 ultimate 64bit
ha megy winamp, akkor nem megy le sleepbe ugyebár. pedig jó lenne.energiagazdálkodásnál elvileg kéne lennie ilyen beállításnak, hogy multimédia. na nekem nincs.
powercfg.exe-vel nézve létezik ilyen al-gui pedig, és tudom, hogy powercfg.exe-vel lehetne módosítan (3db szép gui megadásával) de engem az bosszant, hogy nálam vezérlőpultnál miért nem látszik?fentebb nincs olyan, hogy nem használható beállítások megjelenítése sem. 1db rendszergazdai jogosultságú felhasználó létezik. próbáltam az igazi Rendszergazda felhasználóval belépni, de nem tudok, mert ctr-alt-del-re sem jön elő login screen. jelszó egyikhez sincs beállítva. (mondjuk még ez se biztos, hogy megoldaná a problémámat)
néztem gpedit.msc-ben, de azon belül sem mutatja a multimédia beálításokat az energiagazdálkodási házirenden belül.
van vmi tweak, vmi registry key ami szabályozza, hogy mutassa-e a multimédia beállításokat az energiagazdálkodáson belül? (hogy lemenjen-e sleepbe, ha lejátszás van)
lehet sokat akarok, bár 2012ben nekem nem tűnik annak, azt szeretném, ha videó lejátszásakor nem menne sleepbe, de ha csak winamp/audió megy, akkor igen. azaz VLC-re nem,winampra igen. alkalmazásonként kezelni a dolgot. (gpedit.msc-ben látszik is egy ilyen beállítási lehetőség, de csak annyi, hogy ki vagy be legyen-e kapcsolva)
létezik normális külső power 'mánágger' program windows 7-hez, ami megjeleníti nekem az összes variációt, és megkönnyíti a dolgomat?
jah meg még olyat is akartam, hogy pl 10 perc után menjen le sleep-be(akár hibrid akár sima), oszt 30 perc múlva meg hibernálja magát, és keljen fel ahhoz.kipróbáltam 1, ill 2 perces beállítással, hogy működik-e, és fel is kel, csak nem hibernálja magát. inkább 1 percenként le megy sleepbe, 1 perc múlva felkel, hibernálás ohne, de 1 perc múlva megint sleep. engedélyezve van persze, ébresztési időzítők is.
én akarok túl sokat még mindig egy windowstól? (nem flame, vagy fika lenne ez, hanem komoly kérdés)
meg ugye ott vannak ezek a random nem megyek le sleepbe. nincs media lejátszás. pl megy opera meg ez+az, és nem megy le sleepbe. máskor u.ezek futnak, és lemegy. zavaró, amikor otthagyom a gépet 1-2 órára, és visszamegyek monitor bekapcsolva, gép fut. főleg amikor az amúgy is magas átalányra 13ezres túlfogyasztást vágnak hozzám.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Inv1sus
üzenetére
http://www.mydigitallife.info/official-windows-7-sp1-iso-from-digital-river/
Hogyha ilyenekről telepítek, tudom majd használni a key-em?
Azt írja legális letöltésekről van szó és hogy nincsenek megpiszkálva. Ezt le tudom valahogy ellenőrizni? -
brd
nagyúr
válasz
stupid user
üzenetére
Nem sokat tudsz tenni az ügy érdekében, ugyanis alapvetően a programot kell úgy elkészíteni, hogy (jól) kezelje a többmagos CPU-kat.
tupacamaru: Ez a többmagos CPU-knál sebességben már nem sokat számít (minél több magos, annál kevesebbet számít).
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Az után érdeklődnék, hogy fel tudom-e installálni a windows 7-et majd a gépemre az alábbi tényezőket figyelembe véve:
- Új gépnél fel lett telepítve negyedszerre.
- Felakartam rakni a Windows 8-at, de követelte, hogy windows 7-re rakjam fel, ezért formáztam és külön újrainstalláltam a Win7-et, hogy rá bírjam rakni.
- Most kiderült, hogy annyira nem jön még be a windows 8, hogy használjam, ezért formáznám a meghajtót és újraraknám a win7-etFel fogom tudni rakni?

Csak mert hallottam valami olyat, hogy max 3x lehet felrakni, utána telefonálni kell...
-
VGYke
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
... Ha van pénzed a szünetmentesre, hajrá! De ha rám hallgatsz (persze kérdezz meg másokat is döntésed előtt), felesleges. Valószsínű olyan háttértároló írási/olvasási folyamat alatt jött az áramszünet, ami misztikus hibát okozott. Nekem (kopp, kopp) csak a munkahelyemen volt ilyen, de azt a Win lemez javítás helyrehozta, bár boxoltam a órákat a problémával.... Itthon én is parázok az áramszünetek miatt, de nem a PC, hanem a Routerem / NAS a félelmem oka. Rajta csüng egy HDD, a fontos mentéseimet tartalmazva. Az egész cucc állandóan áram alatt kell hogy legyen, hiszen router, egy akármikor történő áramszünetre ki tudja hogy reagál

-
tupacamaru
veterán
válasz
stupid user
üzenetére
Én csak a Windows feladatkezelőben tudok ilyenről. CTRL-ALT-DEL->Feladatkezelő indítása->Folyamatok-Jobb klikk a folyamaton és Prioritás beállítása. Itt valós idejűt adj meg és tegyél egy próbát. A gond az hogy újraindítás után mindig meg kell csinálni.

-
stupid user
tag
Sziasztok,
előrebocsátom, hogy nem olvastam végig a topic-t, ha volt már csak linkeljétek be.
A kérdésem a következő: lehet-e a 64 bit-es win7-ben szabályozni, hogy többmagos gépen az egyes folyamatok mennyi processzor teljesítményt használhatnak?
Elindítok az AutoCAD-ben egy parancsot, a processzor 15%-on megy és egy óra alatt végez (nem grafikus jellegű, nem a videokártya a hibás).Be lehet-e állítani, hogy engedje inkább 100%-ig és legyen kész 5 perc alatt?
előre is köszönöm a segítséget
-
brd
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Az indexelés viszonylag kevés írással jár, a nagy része olvasás, és miután elkészül, csak az új dolgok létrehozásakor csinál egyáltalán bármit. Kapcsold be nyugodtan. Persze csak ha szoktad használni a beépített keresést (pl. ha a start menübe gépelsz valamit, az is ezt használja), mert egyébként felesleges.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
a bekapcsolásra gondoltam természetesen, hogy vajon "károsítja"-e az SSD "rövidke" életét
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Motoros topic
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen széket vegyek?
- Hardcore café
- Horgász topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Eddig semmi ilyen bajom nem volt vele, mindig ugyanazokat a programokat használom, ha friss rendszert telepítek, nah mind1.