Aktív témák

• james008bond

őstag

Sziasztok!
    Problémám a köv.: néhány hete gépem előad olyat, hogy működik rendesen, majd egyszer csak "lefagy" egér, bill minden. Winyó lámpa folyamatosan világít, majd gép lekacsol, majd beindulna...de a legtöbb esetben nem találja a rendszewinyót. Ilyenkor általában csak az segít, ha lekapcsolom a gépet a hálózati kapcsoló gombbal vagy áramtalanítok, majd amikor beindul akkor belépve a biosba, azt látom, hogy a winyóim sorrendje megváltozott. Ha ilyenkor újra sorba rakom és kijelölöm a rendszerwinyót, akkor simán elindul a gép és működik rendesen, a köv lefagyásig illetve újraindulásig. A kék képernyőn a következő hiabüzit kapom: 0x000000F4 ( 0x000000000000000F4, 0xFFFFFA80060AAB30, 0xFFFFFA80060AAE10, 0xFFFFF80002D93240 ). Gondoltam már alaplap hibára ( SATA vezérlő??? esetleg, hogy rosszul kötöttem be a vinyókat ???) Amúgy rendszer újratelepítése után is csinálja ezeket a lefagyásokat-kikapcsolásokat és az a furcsa, most egyre gyakrabban. Amúgy SATA winyókat hogyan kell helyesen csatlakoztatni az alaplapra? Van valamilyen szabály? Gondolok itt a kábelre párban kell-e bekötni őket ( master-slave? vagy ilyesmi? illetve sorrendbe kell rakni a kábelre? ). Olyan is volt induláskor, hogy SATA 3 vezérlőnél hibát írt ki és a bootolás elakadt. Amúgy rendszerem SSD-n van, ha a gép elindul, akkor minden rendesen működik rajta...egy darabig. Winyóra HDD sentinel azt írja, hogy rendben, különböző hdd tesztelők is hozzák nagyjából a leírt teljesítményt.
    Neten találtam:"Serial Advanced Technology Attachment (SATA) illesztőfelületű merevlemez esetén csatlakoztassa a merevlemez kábelét az elsődleges csatorna egyik SATA-csatlakozójához az alaplapon." Na ezt meg hogyan? Hol van az elsődleges csatorna? Melyik kábelre csatlakoztassam a rendszerwinyómat?

Kösz

Aktív témák