Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Bocs előre is ...kicsit hosszú lesz !Valami gubanc volt / van a fiam gépével....de elmesélem :
- Naponta 2-3 alkalommal újraindult a gépe.
- Talán a memória döglött meg ?
- Boot-olható MEMTEST 2.5 órán át futott...hiba nincs.- Szétkaptam , gondoltam egy jó nagy levegős takarítás ráfér...
- Takarítás után összeraktam de sajnos rosszabb lett :
nont-stop újraindult a gép.
- Boot képernyő , Win logó , restart körforgásban volt.- Azt hittem az SSD adta meg magát.
Átszereltem másik gépbe.
Abban persze azonnal felált a rendszer , kifogástalan.- Boot-olható Linux Mint-el a gép megy , hibának semmi nyoma.
Na mondom....ha a rendszer nem idul el, akkor újratelepítem !
- Próbáltam a Rufus ( 4.11 ) utolsó verziójával kiírni a Win11 utolsó verzióját.
Letöltöttem a Microsoft oldaláról is és torrentről is egy "frissebb" változatot. Kiírtam pendrive-ra....próbáltam GPT-ben kiírni és MBR-ben is. A jelenség ugyanaz :
Boot-ol a pendrive-ról , pillanatra látszik a Win logó majd restart.Emitt váltottam régebbi rufus-ra és régebbi Win11-re.
Semmi használható.Majd jött a gondolat :
Legyen Win10 a rendszer....ha elindul, akkor majd inplace frissítem W11-re.Ez bejött !
Win10 Pro felment.
Alap dolgokat beállítottam.
Aztán inplace frissítés W11-re.
Eljátszottam tegnap és ma összesen vagy 7-8 alkalommal.
Újraindulás után a W10 fogad majd egy hibaüzenet , hogy hiba volt a BOOT során ?!
Szégyenszemre a Media Creation Tool-al is próbáltam de nem jött be.
Inplace frissítésnél 2 alkalommal ezt is megcsináltam :
YT videó : virtualbox tpm when?
Ugyanaz a hibaüzenet a restart és a W10 felállása után :
Boot hiba...kód XYXY akármi.A PC egy Zotac Magnus EN51060 barbone gép.
( Az utolsó elérhető BIOS verzió van a gépen ! )
Pont ugyanilyen BIOS bemutatót nem találtam a YT-on de ez nagyon hasonló : [link] Pár beállítás így fejből :
- Quiet boot kikapcsolva
- Fast boot kikapcsolva
- Hibernálás kikapcsolova
- Sleep és Deep Sleep kikapcsolva
- Legacy , AHCI kompatibilis , és Pure AHCI módokban is próbáltam a telepítést. Legacy módban nem is látja a pendrive-ot.
AHCI módokban igen...de Win logó után restart van.Jelenleg egy Win10 Pro van rajta , Microsoft fiókkal használja a fiam , aktívnak írja a rendszert. Valamint feldobta az 1 éves hosszabítási lehetőséget.....amit elfogadtam mert nem sikerült a W11 telepítése.
Ritkán csinálok ilyesmit de általában szokott sikerülni.
3 PC is van itthon és ritkán van gond velük mert folyamatosan karbantartom a rendszereket.
De ez most kifogott rajtam.
Szinte biztos, hogy a BIOS-ban kellene valami állítanom de nem jövök rá, hogy mit ?!
Vagy esetleg milyen módban kellene Win11 telepítőt írnom ?
Milyen módban legyen a PC ( AHCI kompatibilis , Pure AHCI )
Esetleg keressek valami más beállítást ami keresztbe tesz mert engedélyezve / tiltva van ?Köszönöm a használható tippeket előre is !
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest