Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lionel

csendes tag

Megosztom egy friss tapasztalatomat a Win11 telepítővel, hátha valakinek még jól jöhet.

A napokban gondjaim akadtak egy előnézeti frissítéssel, ami sehogy sem akart feltelepülni. Gondoltam a minimális hardver követelmények ellenőrzésén csúszik el a dolog, így elhatároztam, hogy újra húzom a Windows 11-et egy "frissítő" telepítéssel. Letöltöttem a Microsoft oldaláról a telepítő lemezképfájlt (Win11PRo) és elindítottam a frissítést. 4-5 alkalommal próbálkoztam, de állandóan elakadt a folyamat, mindig más hibakódra hivatkozva. Kiszereltem az összes bővítőkártyát a gépből, eltávolítottam néhány "elavult" illesztőprogramot, leszedtem a biztonsági és víruskareső programokat, de semmi eredmény.
    Végül rászántam magam egy "tiszta" telepítésre hálózati kapcsolat nélkül. Rendben fel is települt a Windows. A rendszer belakásához csatlakoztattam gépet a hálózathoz és azonnali kék halál. Újraindítás után megint kék halál csak más hiba miatt. A harmadik összeomlás után a LAN kábelt kihúzva stabilan működik a Windows, visszadugva megint összeomlik. Leszedtem a "Realtek" oldaláról a legújabb drivert a hálózati csatlóhoz (Realtek 8112L) és lecseréltem a Windows telepítő által beállított (PCIe GbE Family controller) meghajtót. Azóta gond nélkül a működik a gép.

Új hozzászólás Aktív témák