Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Düsseldorf
tag
Abnett azt nyilatkozta, csúszik rajta kívülálló okok miatt (azt nem mondza maga a könyv milyen fázisban van).
Valamilyen fórumon volt erről vita, ott egy jólértesült figura azt mondta már kész, leadva, de a kiadó jegeli, mert össze akarja kötni valami újabb kampány, kódex, figurakészlet vagy mi a fenének a kihozatalával, hogy növeljék kölcsönösen egymás eladási számait.
Egy másik meg azt mondta, a "a GW lore-tanácsa" vitázik azon, amit írt mennyire koherens a jelenlegi lore-al, és kijöhet-e így. Ha igen kijön, ha nem akkor is két út van (szerintem): 1. átírják a lore-t, 2. módosíttatnak vele a könyvön.
De nem tudom ezek taálgatások-e vagy igaz -
-
-
Angolnak van szebb, nagyobb formátumú kiadása is a Horus Heresy-ből
(ráadásul a karakterek is nagyobbak, így az öregek, mint én is simán tudják olvasni : ) )Nem csak a magyar Horus Heresy halad nehezen, hanem a Gaunt Szellemei gyűjteményes is megtorpant, pedig az igényes, kemény kötésű kiadás. (angol gyűjteményes rég megjelent)
-
Phobion
őstag
Pedig szerintem ez is impresszív gyűjtemény, grat! 🧐
SM2-be miket szinteztél fel?
Én Heavy, Sniper, Assault eddig.
Számomra a Heavy-Multi Melta az a build, amivel lassan csukott szemmel tudok Ruthless-t solozni, brutál, atomjaira olvaszt mindent maga előtt.Valamelyik nap lett meg az "ölj meg 41k ellenséget" trófea is. 🤪
Azért az Imperial Fist, Assault, Power Fist-el elég menő.
Birodalmi ököl, oda üt ahova köll! 😂 -
Phobion
őstag
-
csibe1
addikt
-
ripla
addikt
Más.
El is felejtettem hogy van még ilyenem is, makulátlan állapotban természetesen mert én vigyázok a könyveimre, se karcolás a borítón, se eltépett lap, se szamárfül (azért ölni tudnék), mintha most nyomták volna, pedig vagy 20 éve nem kapható sehol.
Egyedül annyi, hogy néhány könyvnek megsárgultak a lapjai, de ezzel nem tudok mit kezdeni. -
Düsseldorf
tag
Köszi hogy visszakerested!
Erre szokták mondani, a vélemény olyan mint a segg, mindenkinek van.
Kicsit egyszerű aki írta, mondhattam volna h. egyszerű mint a faék.
Sorrol sorra tán majdnem minden állítását cáfolni v. árnyalni lehetne, de felesleges, mert ebbe minden benne van:
"Amióta a k*rva perpetualjait beleerőszakolta a HH-ba, azóta tudtam, hogy el fogja rontani az egész Horus Heresy-t számomra."Mivel nem az lett, amit ő noname gipszjakab elképzelt a saját buksijában (egyébként ki nem sz@rja le ő mit képzelt el v. akart??), ezért aztán neki minden már előre sz@r a Légió (2008 v. 20016-óta), mert az írók merészelték nem azt írni amit ő elképzelt a Bérkocsis utca 41/b-ben éldegélve.
Ez önmagában vicces, kicsit énközpontú a csávó, cserébe nem túl okos, mert amit ír az azt jelenti, csak akkor tetszett volna neki a széria, de főleg a vége, ha Abnett vele konzultál, az ö engedélyét és iránymutatását és tanácsait kéri Wraight, French, Thorpe, Kyme, Hoare stb. helyett.
Hagyjuk már, ez egyenesen szemellenzős hozzáállás, ti. ha nem az van amit akarok, akkor a könyv fosch Abnett meg kókler.
Nekem se tetszett minden, akadnak a sorozatban fércművek amelyek szemétre valók úgy ahogy vannak, de pont a lezárás nem ilyen.
Ne egy ilyen ennyire merev gondolkodású alak véleménye befolyásoljon, olvasd el magad, nem olyan előre kőbevésett véleménnyel, hogy ha ez vagy az (nem) történik, akkor minden szar és pusztulat, meg Abnett monnyonle ... -
Düsseldorf
tag
Jó lenne tudni, miért húzta le, nekem 5*, alig volt benne ellentmondás, izgalmas volt, egyedül a Végső Csatát találtam túl hosszúnak. Illetve a lezárás kicsit kurta lett, arról olvastam volna jóval többet, mi történt, miután visszavitték a Császárt a Terrára.
De az már eddig is kiderült pl. a melyik Gaunt kötetek a legjobbak a sorozatból, hogy nekem más az ízlésem mint a többségnek.Az egyedüli igazi wtf nekem az a mellékszál volt, amit igazából nem is kéne sp alá tenni ( de hátha valaki semmit nem akar tudni a könyvről
)
hogy ha az Astronomicont szerkezetileg eléggé roncsolt állapotában a Császár bármilyen közreműködése nélkül működésbe tudta hozni pár Dark Angels könyvtáros Keeler és pártízezer hívő kollektív hite segítségével, akkor egyáltalán nem igaz az, hogy a Cs. nélkül nem működik az Astronomican és azért nem léphet ki az Aranytrónból, mert akkor kihúny az irányfény és a warpban nem lehet tájékozódni és széthull a Birodalom stb.. Persze lehet ezzel akarnak annak megágyazni, hogy egyszer még el tudja hagyni azt) -
Düsseldorf
tag
Még csak a felénél járok, a végére lehet hogy én is csatlakozom az illetőhöz, majd meglátom.
Eddig csak egy olyan dolog volt, ami ellentmond a lore egy részének, na de az pont olyan volt, hogy mindenki nemre és pártállásra való tekintet nélkül nettó idiótaságnak tartotta eddig is, ez az eltérés csak javított az eredetiben leírt eszetlenségen, biztos olvasták a sok kritikát, és mikor máskor lehet ezen javítani.
Én pozitivumnak tartom, hogy javítanak egy majd 40 éve sebtében összetákolt, sok sebből vérző eredeti lore-on, de látom más ezt problémásnak érzi, van ilyen. Az ilyen konzervatív rajongók kedvéért valahová majd írnak egy kiegészítést, hogy az évezredek alatt az Egyhá torzította el a valós eseményeket.
Én magáról a könyvről mondtam hogy nagyon jól van megírva, bár azt aláírom, lehet hogy egyeseknek nehezen követhető az elején kb. 10-12 szálon futó cselekmény, de azok száma szép lassan csökken ahogy összetalálkoznak bizonyos szereplők az idő előrehaladtával. -
-
csibe1
addikt
Anno én az Ian Watson teljes Warhammer 40000 univerzuma kötetet szalasztottam el, és 7-8 év után az ország másik felében akadtam rá teljesen véletlenül egy kisebb könyvesboltban.
Bár a Karácsony már elmúlt, de nekem akkor hirtelen lett egy második is.
Titta bódog lettem egybűl. -
Phobion
őstag
így van 👍
rengeteget kell olvasni, párbeszédek, képességek leírása, itemek leírása, lore
"engem nem erdekel a tortenet csak a gameplay"
Ebben az esetben én ezt a játékot nem javaslom neked, de persze tegyél egy próbát steam-en, bár a 2 óra az nagyon karcsú, a karakter létrehozás is alsóhangon ~40-50 perc
-
Phobion
őstag
Én még javában Footfall tengernyi mellékküldetéseit probálom elvégezni, de már kaptam a jelzést, hogy menni kéne tovább Kiava-Dragonus-Janus triumvirátus bolygókra, de akkor ezekszerint figyelni kell erre is, meg ugye nem mindegy melyikkel kezdesz Ugye nekem újra kellett kezdeni a játékot a 'Gleam of the Final Dawn' quest bug miatt és a második kezdésnél Eurac V-nél kezdtem és meglepődve láttam, hogy teljesen más a setting, élnek a szolgák, a végén felhasználható az állomás, stb.-stb., míg első próbálkozásra Rykad Minorissal kezdtem, utána a börtön planetoid majd utána Eurac V, a szolgák mind halottak voltak és az állomás is teljesen unstable volt, nem tudtam a végén semmit felhasználni abból, szóval, attól tartok, hogy a 3 bolygónál is nagyon el kell gondolkodni, hogy melyikkel kezdjek Némelyik válasz lehetőség szenzációs, spoiler nélkül 🤣
Viszont az komoly, hogy néha többet olvasok, mint harcolok
Ha már harc, ha a csapatban van 2 officer vagy akár 3, akkor brutál broken buildet lehet összehozni -
Phobion
őstag
Én még nem játszottam a BG3-al, de szinte biztosra merem venni, hogy minden tekintetben fényévekre van a RT-től, viszont, ahogy írtad is, a 40k setting utánozhatatlan.
Ugyanakkor, ha már 40k setting. Ti szoktatok ismerősöknek, barátoknak mesélni, beszélgetni a WH 40k-ról? Én nem, mert bizonyos, hát inkább a 99%-a a settingnek annyira hajmeresztő, hogy ha ezt valakinek elmesélném, hogy engem ilyen "univerzum" érdekel, hát, lehet rám hívnának valami pszichiátriai kommandót.
-
Phobion
őstag
Gondolom menet közben nem lehet már nehézséget állítani.
Ja és én ráadásul PS5 platformon kezdtem el, mert a PC-m már muzeális darab.
Hát, maradjunk annyiba, hogy kértem az OwlCat csapatát, hogy ha lehet akkor a közeljövőben tegyenek már bele M&KB supportot, de sok esélyt nem látok rá. Nem rossz az irányítás konzolon, de azért néhol lassú és komplikált. 😕 -
Phobion
őstag
Én most vettem meg az oldalukról a 49.99$-es kiadást.
Infó azoknak akik még hezitálnak:
Jelenleg csak PC platformra lehetne aktiválni, de december 7.-én a konzolos platformokat is ki lehet választani majd.🌌 Fontos az is, hogy az ismert platformokon (Steam, PS, XBOX) a megjelenés napján kicsivel drágább lesz, mintha tőlük vennéd meg.
-
Frod
addikt
Hát igen, és ez egyszerű meglepő, és nem túl biztató is.
A negyedórás gameplay azért már azt mutatta, hogy kész van ez, max csiszolni kell.
Nem tudok nem arra gondolni, hogy a Saber-t tulajdonló Embracer van emögött valamilyen szinten, nekik nagyon nagy pofon volt az idei év. -
wednesday
őstag
Nem vészes egyébként, teljesen játszható 50-77 frame full HD-n, nagy ritkán, ha megröccen. Csak, ha azt nézem, hogy pl: Warhammer III-ban, 4 sereg összecsapása (5000 egység) is érezhetően jobban fut a gépen, akkor azért elgondolkodok rajta, hogy itt mégis mire kell ekkora kakaó.
-
wednesday
őstag
Még nem értem a végére. Lehet túl sok időt töltök a csatákkal.
Meg közben volt egy fél konfig cserém. Azzal is elszórakoztam. Mellékesen van ám gépigénye a játéknak. Szerencsére a körökre osztott rendszerhez nem szükséges a magas fps.
De ennyi idő után tényleg ráéreztem, hogy hogyan kell hozzáállni a játékhoz.
-
Frod
addikt
Elkezdtem most a GP-be kerülés miatt egy Psyker-t, de csak módjával tudom tolni, egyelőre megfelelő perkek hiányában még simán ottmaradunk kezdő szintű missziókon is.
Meglátom még megéri-e a pakolni bele az időt, mert jelenleg úgy érzem még egy kasztot kihúzni 30ra is végtelen messze van. -
wednesday
őstag
Azt elhiszem.
Az mitől függ, hogy közelharcnál beadja a target lehetőséget? Most Stunt osztasz ki vele, vagy vérzés, vagy levágod karját stb.
Rámennék néha arra, hogy stunnoljam az az ellent, hogy mehessen rá a kivégzés. De van mikor csak gyapálja, akár 3 ütésig is. Sokszor csak simán belehalnak.
-
wednesday
őstag
Nagyon állat ez a kép!
Kedvet is kaptam a játékhoz.
Frod: Ez akkor érthető. Igen, az Assassin-oson látom jobb, de most az egyelőre nem volt. Hát ha majd nagyon olcsó lesz talán...De azt én se szeretem, ha valamit külön veszel (legyen akár akciós is) és nem tesz hozzá érdemben a játékhoz, mert lehet magad érzed feleslegesnek. DLC-t akkor veszünk, ha hozzátesz a játékhoz. De amiket írták kritikának ezeket egy patchel is utólag rendbe lehetne tenni. De ezek szerint ez nem történik meg.
-
wednesday
őstag
Igen más a mechanikája és itt nem is arra gondolok, hogyy nincs találati esély, mert az egyből feltűnt.
Szokni kellett, hogy az overwatch használata azt jelenti, hogy nincs coverbe a marine. Sőt bármilyen akciót benyomok, vagy használni akarok akkor kifordul az adott négyzetből a szomszédos négyzetbe. És nem mindig érzékelem, hogy ebből baj lehet.
Egyszer egy kiöntött lögyi mellé mentem pontosan, ahol még nem léptem bele. Na onnan dobram el a gránátot. Erre kifordult, rálépett a szomszédos mezőre, benyelte a sebzést és a negatív effektet és utána dobra el a gránátot.
-
Frod
addikt
Ezzel a Rouge Trader-es vonalával nem vagyok annyira tisztában a hobbinak, de egy füst alatt egy admech, astartes, sororita, inkvizítor és egy eldar... ez így reális? Elsőre kicsit ilyen bestof-nak tűnik
(plusz ez a navigátor, a 3. szemmel vonal, ez nem lett kánonon kívül helyezve? tudom, hogy Watson könyveiben még ez ment, de azóta nem találkoztam velük) -
Engem ez jobban érdekel, mint a Space Marine 2.
A karakterek jó pofák, tetszenek a perk alapú karakterek és hogy építhetsz egy csapatot.Látványos az SM2... de valahogy nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy csak újra csomagolták az egészet, plusz továbbra is nagy fájdalmam a "nézd-a-hátam" stílus. Majd meglátjuk...
-
Eredeti angol HH nagyon szép kiadás, nagy karakterekkel.
Esténként szoktam olvasni, főleg télen.
Nekem is vannak hatalmas polcaim Képregényekkel, regényekkel, gyerekkönyvekkel. (Utóbbi már max. az unokáké lesz egyszer) Nagy fiammal az angol képregényekkel szeretettem meg az olvasást. Évekkel ezelőtt USD még jó áron volt, posta sem volt annyi mint most, BF környékén rendszeresen volt kiárusítás a TFAW-on, akkor sok képregény érkezett... -
-
-
csibe1
addikt
Főleg ha normális pályák, meg feladatok lennének.
A Space Hulk-ot nagyon vártam, de egy idő után elegem lett belőle.
Valami elszállt kretén szerint biztos jó buli terminátor páncélban időre futkozni egy tök egyforma kinézetű labirintusban; szerintem nagyon nem. Ott hagytam abba a játékot;
a készítők családfájának teljeskörű, és hosszadalmas emlegetésével.
Valami elvetemült egyszer keresztezhetné a Battlezone-t a W40k-val![link]
-
-
-
-
Frod
addikt
Néztem egy pár videót a bétából, elsőre biztos üt, de itt sem látom magam előtt, hogy szuper élvezetes lehet 16x ugyanazt a pályát pörgetni.
Továbbá hasonlóan a Vermintide-hoz, ezek a mid-level bossok még mindig bulletsponge-ként működnek, egyszerűen nincs rá semmi taktika vagy stratégia, hanem megjelennek, és indul a perceken át tartó megállás nélküli pumpálás, miközben legalább két karaktert biztosan hazavág. Elég lusta game design.
Persze GP-ben "ingyen" lesz, szóval aki teheti nézzen rá. -
csibe1
addikt
A Space Hulk: Deathwing szvsz rendesen el lett cseszve, mert ott untam meg amikor 4-5 ponthoz kellett futni a tök ugyanolyan folyosókon, és ráadásul időre.
Úgy voltam vele, hogy ez nem ér ennyit; összevissza futni, mint aki meghibbant, pedig már csak a történet miatt végigvittem volna ha nincsenek ilyen hülyeségek benne. -
Nálam is van 7-8 Szukits-os Gaunt-nem is rosszak (többit nem tudtam levadászni antikváriumban sem) , de az új kemény kötésű, kötetes kiadások még szebbek. És a két utolsó kemény kötésben meg van angolul is, a nagy fiamnak megvettem amikor megjelent.
Rengeteg Dark Horse angol képregényünk is van (Star wars, Aliens, Predator, Goon stb) és néhány Marvel kb 10-14 éve sokat vettem Tfaw Black Friday akcióban, hogy a fiúk megszeressék az olvasást és tanuljanak angolul. (2005-ben 180 Ft volt az USD
)
-
A Siege of Terrával jól áll a magyar fordítás, (de ami nem jelent még meg az feltettem a canadahun fórumra DeepL-ben) . a 7 rész (Echoes of Eternity) meg még angolul sem jelet meg, majd szeptemberben...
A magyarokat én is vásárolom, bár már ebookban el olvastam őket, de jól mutatnak a polconA gaunt kemény kötésű gyűjteményes köteteit is....
-
1-1 angol nyelvű előfordul a Szukitsnál, és Antikvarium.hu-n Egy szép kiadású angol 36-s ból The Path of Heaven 2 db van véletlenül 2x megvettem... .. Bookdepository.co.uk is jó forrás lehet...
Angol nyelven is több minőség van. Van kicsi puha kötésű, van nagyobb alakú, nagy betűkkel szedett, és a kötése ugyan csak "félkemény", de igényes. Hardveraprón hirdettem, de senkinek sem kellett... -
Frod
addikt
Amióta durván rákapcsoltak a hazai kiadásokra - most épp van egy kis holtszezon -, azóta már én is csak a goodreads alapján erős köteteket veszem meg. Sajnos szinte mindegyik 4* fölötti
De már fogy a hely a szekrényben.
Viszont a HH-t erősen szelektálom, az antológiák instant skip, és a főbb könyvekből se mindet veszem. -
-
Szvsz nem baj, ha nem erőltetik a megjelenési dátumot. Tudjuk jól, hogy úgy is csúszni fog, és akkor lehet erre mutogatni, hogy dehát megmondtátok...
A gameplay videókkal is az a probléma, hogy ez egy esélyesen még Alfa szintű állapotban lévő játék, feltehetően sokat változik. Ha most videón lesz egy játékelem, amit később akármilyen okból kivesznek, akkor jönni fog a Youtube meg Twitch őrjöngés, hogy dehát hogy gondolták ezt?
Majd akkor adjanak megjelenési időt, amikor azt láthatóan tartani is tudják.
Majd akkor mutogassanak játékmenet-videókat, ha az már fixálva van, mi hogy működik a játékban. -
WayneGace
őstag
Most könnyű vagy nehéz, mert ez írtad korábban: "Valami brutálisan nehéz!
Legalábbis én nagyon szenvedek normálon. Már megfordult a fejemben, hogy újrakezdem easy-n az elejéről, de csak nem akarom feladni a küzdelmet. Egy szempillantás alatt betudják darálni a csapatot."
Milyen nehézségen játszottad végül?
-
Frod
addikt
Mondjuk a 3 féle mission nem hangzik túl jól. :/
A Gears of War Tactics-ba is volt kb 5-féle, és úgy is dögunalom volt - mondjuk ott maga a felépítés is szar volt azzal, hogy rengeteg volt a kötelező sidequest.Mechanicusban sem volt sokféle variáció, de ott az audio-része a játéknak nálam teljesen vitte
Sztem a 30-40 óra teljesen oké egy ilyen címnél. -
Phobion
őstag
Azért ezt a 90%-ot erősnek érzem. Tessék megnézni steam-en (mivel se subreddit, se hivatalos fórum) a bejegyzéseket, hogy mennyi bug van, sokaknak a 2. update-el betölthetetlenné vált a játék és így tovább. Ja, a denuvo okozta erőforrásigényt már meg sem említem.
Warhammer 40k szemszögből 10/10 lenne, de ez egy korai béta verzió így.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest