Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
Üdv!
Talán páratokat talán érdekelhet a Humble Bundle legújabb e-könyv csomagja mely szemtelenül jó áron adja akár az első 15 Horus Heresy regényt és mellé még további apróságokat. Amelyik tier-t fizeti az ember addig bezárólag megkap mindent. (Bár olvastam az első hsz-t, hogy annyira nincsenek dicsérve a könyvek)De ha már könyv... Ti miket javasoltok a regényfolyamokból, amik mindenképpen ajánlott művek? Nem kell feltétlen a hazai kiadásra támaszkodni csak, azok többsége megvan (Watson-művei, és az Abnett regénye)
A nemrég indul 'The Beast Arises' ciklusról pl mit lehet tudni? Esetleg mi az amit Ti szívesen látnátok magyarul?Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Na, pont ilyen hírekre vágytam - az egyikőtök ajánl egy jót, a másik pedig már mondja is a megjelenési infót Köszi srácok.
Amúgy korábban már belefutottam abba a szériába, és láttam, hogy komisszáros, de nem gondoltam volna, hogy ilyen bizarr koktél.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
válasz Rexdemon #429 üzenetére
Ha mondanál példákat, megköszönném.
A Ravenor is itt a polcon, de mi a gond vele mert sajnos még nem sikerült addig eljutni, hogy olvassam is.
(Ami nekem rémlik hasonló aminél felszisszent az ember, amikor valamelyik WH Fantasy regényben elkezdték a skaven stormvermint viharpatkánynak fordítani, de biztos voltak még hasonló húzások)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
@jsk (#431)
Úgy látom az azt jegyző Mitchel Scanlon nem is írt többet a sorozatba egyáltalán, ez mondjuk jó hír a fentiek fényében[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Az a baj, hogy az előző kettőhöz képest csináltak MOBA-t belőle, ahogyan felettem is írták. Hülye egy próbálkozás, egyrészt a műfajt se bírom, a grind game-ektől meg a hátamon feláll a szőr - de persze ha nincs rá sok tizen-órám gondolom pénztárcával megoldhatom a dolgot...
Helyette inkább bezsákoltam a DoW 2-öt, az összes kiegészítővel együtt 2 ezer alatt az egyik hazai boltból, épp a kampány végén tartok, még mindig király pedig megjelenéskor játszottam utoljára
-
Frod
addikt
Üdv srácok!
Lore-hoz kapcsolódó kérdésem lenne: éppen most gyűröm a Titanicus regényt, és a skitarii harcosoknál teljes a képzavar nálam, mert a képek/rajzok alapján gépesített, csuklyás/maszkos fél-embereknek képzeltem őket Abnett pedig színes tollakról, meg barbár/vadállatias kántálásról ír. Ez is megint az az eset, amikor az írók sajátosan értelmeznek egyes dolgokat?+1: nekem nagyon bejönnek olvasva a Adeptus egységei és frakciója, wargame-ben mennyire szerepelnek önállóan? Van csak skitarii sereg, vagy akkor abba már lehet keverni egyéb marsi egységet (esetleg titánt) is?!
-
Frod
addikt
Köszi a válaszodat.
A második kérdésnél a Mechanicusra gondoltam igenA regénybeli részt viszont akkor továbbra sem értem, itt akkor tényleg valami kavar lesz.
Egyébként Orestes Forge World ami szerepel a regényben, és a Tempestus valamint az Invicta titán légió.
Egyéb félrefordítások kapcsán nem szoktam felhúzni a szemöldökömet (pl a Szelindek-osztályú titánról is fél perc gugli volt megállapítani, hogy warhound-classre gondol...) de ennél a színes tollakat hordó kiborgoknál letettem a hajamat.
"Tagbaszakadt izmos lény volt, tollakkal és pengékkel ékes gyalogosoknak kijáró vértezetében, amelynek éppannyira volt a feladata az elrettentés, mint a viselőjének védelme" wtf?
"Tagbaszakadt és nyugtalanító külsejű skitarii hadosztályok vonultak mellettük. {...} és időnként csoportokba verődve kezdtek üvölteni valamilyen tesztoszterontól fűtött gyűlöletkeltő litániát. {...} még soha nem látottennyi különböző fajta madártollat, karmot, tollforgót, fémből vert agyarat, vértezetet, tetoválást, ékszert..."Valami Amazonas-menti törzsnél elmenne a leírás, de a default skitarii ábrázolással képtelen vagyok összekötni.
-
Frod
addikt
Én vagy 30+ könyvvel vagyok lemaradva, de épp azért amit írtál veszem rendszeresen mindet.
Kicsi piac vagyunk, és ha egyszer elfogy vagy nem lesz sosem, vagy amit te is írtál 9e+ az ára egy kötetnek.
Egyedül a Bestia felemelkedése sorozat az, ami hiányzik.Egyébként ha már Gaunt.... én ezt most nem értem.
Sokáig rendszeresen kerestem, hogy mikor jön már ki a Warmaster... erre most meg beütöm, és egyből kiadja, hogy már 2014-ben megjelent.
Oké, ez valami anomália lesz. Eddig mindig csak fórumokkal, meg posztokkal találkoztam, erre most meg kiderül, hogy 3 éve megjelent... Na jó, ez egy warp vihar műve lesz.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Tuan, tehát "emberi ára" lesz ebben biztos lehetsz. (Előrendelve 3e alatt szoktak menni)
Gay Thorpe amúgy kicsoda, mert még a külföldi Lexicanum és más wiki oldalak sem ismerik
szerk: (oké megvan, GAV Thorpe)
Amúgy ez a Beast Arises széria van ennyire jó, hogy így nyomják? (Az első 4 a listáról az mind ennek a folytatása) Eddig ez maradt ki egyedül, de teljesen.Ez ugyan félig off, de örülök, hogy a Gotrek regényeket is folytatják, így már csak négy kötet lemaradásunk lesz. (+ a skaven Greyseer-trilógia amit jobban is várok kicsit, imádom a skaveneket)
-
Frod
addikt
Rendben srácok, köszi a véleményeket!
-
Frod
addikt
Én amennyire szeretem a 40k univerzumot, ettől a Space Hulk-tól a világból kimegyek. Maga a gameplay is, meg ez a folyosós beállás stb... Nemtudom, a hideg ráz tőle annyira ódivatú a játékmenet. (Pedig nem a taktikai rész a bajom, pl az Xcom-ot is imádom)
-
Frod
addikt
Számomra eleve az érdekes, hogy miután elvették a jogokat tőlük, hogy tudták ezt elintézni. Csak visszajöttek a hátsó ajtón...
Számomra kimarad egyelőre, majd talán ha kap egy 40%-ot legalább jövőre, vagy ilyesmi.
Ennek a világnak amúgy sem a képregény a fő oszlopa, nem érzem azt a must-have érzést, amit a Tuan bármelyik könyv bejelentésénél.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Én az egyszerű vásárló oldaláról közelítettem a kérdéshez: amíg náluk voltak a jogok előbb jöttek a "csak nálunk kapható" kötetek, majd a (teljesen azonos oldalszámú) kötetek pl a Gaunt széria elején még ~2390-ről, a végére 4000 környékére kúsztak fel, láthatóan minden indoklás nélkül.
Azért az, hogy a Tuan most évekkel később 1, mennyivel olcsóbb 2, mennyire tempósra kapcsolt szerintem minden rajongónak csak pozitív.
Persze értettem én amikor kizárólagos kiadók akartak lenni, hogy mi volt a cél, de a mellé tett durva áremelést nem tudtam lenyelni.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Omnibus-ok ennyiből?
Whao. Teljesen angol nyelven regény-mennyiséget még nem mernék olvasni, de ezek már valóban olyan árak, hogy megértelek, hogy inkább onnan veszed.
És én még azt hittem a mostani, Tuan-árak mekkora királyak már (az évekkel ezelőttihez képest)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Pedig most voltam szerdán, és teljesen megfeledkeztem róla, hogy van egy ilyen polcuk
Nekem a 3. Ravenor kellene, mert emlékeim szerint az nincs meg (sajnos a könyvek nagy része költözés miatt dobozban, így nem tudom megerősíteni ezt magamnak)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Nem.
Ez az univerzumot pont azért szeretjük mert olyan, amilyen. Ebbe nem férne bele normál esetben ilyen ifjúsági vonal. Csak hát gondolom pénz beszél...
(Egyébként nem semmi a GW, hogy ilyenekre is csak úgy odaadja a jogokat, mint ahogy a játékok esetén sem szokott túl erős szűrőt felállítani, hogy mire adja oda.)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
A Dominus rettenetesen szörnyűnek néz ki, van is alatta egy komment ami eléggé részletezi miért. (hp alapú sebzés, épületek nem rombolhatóak, a méretarányok szörnyűek, stb)
Valahol ott kapcsoltam ki, amikor a két titán szemtől szembe puffogtatja egymást. Nevetséges.A Mechanicus sem a világ csodája lesz, de amint látom ez ilyen Xcom szerű, körökre osztott, ezt a műfajt pedig kedvelem, meg ennek még megvan az az előnye, hogy ugyan ez sem néz ki túl jól, de legalább ez még alfa.
-
Frod
addikt
Pont a Titanicus regény után kiábrándító az, hogy pl nincsenek lehetőségek arra, hogy bizonyos részeit lehessen lőni az ellenséges gépnek (löveg, fegyverkar, reaktor, törzs, lábak, stb).
Ha a táblás hp-alapú akkor értem, hogy ez köti őket, de ettől még röhejesnek hat.
A farkasszemes nézés meg valahogy nem jött át amikor (a játékbeli arányokat nézve) kb 50 méterre állhat egymástól a két gép, lecövekelve, és lőnek... Tudom, biztos én akarok sokat, meg nekem nagyobb ennél az ingerküszöböm és akkor szoc.probléma, de ez így ebben a formában édeskevés. Még a Gothic Armada-ban is lehet úgy lőni, hogy közben a hajót kitérésre irányítjuk, az is táblás alapján van, és nem hat idiótának, hogy a két hajó lebetonozva van egymással szembe.
(hogy csak a regénynél maradjunk, ott nem ritkán km-ekről ment a tűzharc, amikor pedig közel kerültek ment a taktikázás, oldalazás, épület közé bújás fedezékként... ha már vizuálisan akarom bemutatni, akkor pl ez a tréler áll hozzám közelebb)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
A Vermintide szenzációs, már ha bírod a konstans darálást. Meg ugye az WH Fantasy.
Mindig 4 főből áll a csapat, ha épp nem vagytok meg, akkor a gép játszik a maradék karakterrel - nyilván élvezetesebb haverokkal, de én is egymagam játszottam, akivel épp összetett a matchmaking.A Kill Team egynek elmegy, coop, szóval egy haveroddal is ki lehet tolni, kb egy délután alatt.
Space Marine minden hibája ellenére alap, ahogyan a Dawn of War 1 és 2 is. (a 3 is megvan, de még nem mertem megpróbálni)
-
Frod
addikt
És végre eljött a dicső nap: rendelhető a Warmaster a Tuan-tól!
Hála az Istencsászárnak érte!Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Melyik kiadónak írtál? Merthogy a Szukits már illetéktelen a dologban. És reprint nem nagyon hiszem, hogy a Tuan látókörében lenne, van nekik bőven elég megjelenés így is.
(plusz hamarosan elvileg indul a ciaphas cain is. mármint, hogy elvileg ígérték, hogy jön szóval én azért télire csak várnám már)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Már elég régóta a Tuan viszi itthon a WH-könyveket
És ugyan nem értek hozzá, de szerintem ha elvesztették a jogokat akkor utánnyomni sem tudnak, mivel arra sincs felhatalmazásuk - épp ezért fogja a Gaunt regényeket is a Tuan reprint-elni.
(meg most őszintén, lenne egy maroknyi ember akinek kellene a Watson-féle, de őszintén szólva nincsenek annyian, hogy miattuk megérné)más: épp 1 órája jött a kép fészen, megjelent a Kígyó Testvérisége, lehet érte menni a boltba
-
Frod
addikt
Kizárt dolog, hogy lesz, a THQ ugye mint olyan már nincs is, a fejlesztőcsapat (Relic) pedig átkerült a Sega-hoz, akik nemrégiben közölték, hogy számukra a fő fejlesztési platform a mobiljátékok.
(ugye a teljesen király Alien Isolation-t is bukásnak könyvelték el, mert nem ment el annyi belőle amennyit ők akartak, így ott is hiába várunk a folytatásra)
Az a baj, hogy semmi meglepő nincs a 40k játékok minőségében, sajnos már egy szemöldök felhúzást sem ér, annyira megszoktuk már, hogy csupa, legjobb esetben talán indie-nek nevezhető hulladék jön ki a gyártósor végén.
-
Frod
addikt
A Tuan legutóbbi facebook posztja szerint a nyomdai partnerrel voltak fennakadások, a HADÚR tervezett megjelenése augusztus 31 lett.
-
Frod
addikt
A második rész is pofátlanul olcsó lett most a Humble Store-ban.
-
Frod
addikt
válasz Rexdemon #957 üzenetére
Ugyanezt érzem a Titanicus-sal kapcsolatban (szuper, de összecsapott vég) viszont a Kétfejű Sas-t egy pár fejezet után letettem, egyáltalán nem fogott meg.
Az sose baj, ha a polcon megvan a teljes sor, de nem biztos visszatérek hozzá, van bőven olvasnivaló.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Egyet kell értsek veled. Aki ezen hír hallatán egyöntetűen és kizárólagosan csak csápolni meg a levegőbe boxolni tud, hogy "EZAZ", az nem tudom hol volt az elmúlt pár évben.
Csak a rajongókra építeni nem tudnak, nyilván úgy kell csinálni, hogy szélesebb rétegnek is jó legyen, de kérdés, hogy akarjuk-e így ezt. A vérből biztos nem lesz hiány, ezt már simán hozzák nem-Network sorozatok esetében, de hogy mennyire lesz mély a lore… Hát vannak kétségeim.
És igen, ilyenekbe ne menjünk bele, hogy Eisenhorn majd lehet nő lesz, stb - tudom viccnek hangzik, de ez ma 2019.ui: a Happy ugyan a Netflix-en fent van, de a Syfy csatorna sorozata eredetileg.
-
Frod
addikt
Passz, mert a könyvek wiki listáján rákeresve a hölgyre, csak ezt az egy regényt listázza. Mi lehet akkor a többi? Inkább megkérdezem a kiadót face-en.
-
Frod
addikt
Jogos, most már megvan, csak elég nehéz volt utánamenni, mert pl a Goodreads nem ír oldalszámot. Hivatalos GW oldal sem.
Az Amazon-os leírásból lehet kimazsolázni, hogy ezek többsége 20-40 oldal körüli short.
Viszont ami érdekes, hogy szinte mind az idén született, erős az ihlet az írónál - vagy már régóta benne voltak ezek a sztorik.Do you see the white shadow?
-
-
Frod
addikt
Nem gondolnám, hogy necces lesz, mert jószerivel most is hetente adok le egy erőrendelést náluk, de volt, hogy heti többet. Nagyon durván tolják most a könyveket.
Lehet csak elkellene mostmár kezdeni az olvasást is a vásárlás mellett@reelc: 4490 helyett, ha már belépsz és regisztrálva vagy, eleve ~3400 talán az előrendelés, ha pedig régi (törzs)vásárló, akkor ~2990.
-
Frod
addikt
Én az Abnett-féle repülős spinoff könyvet raktam odébb az első 20 oldal után.
Nem azt mondom, hogy rossz, de míg pl a Titanicus témája teljesen megvett, és imádtam, addig ennek már a felütése is teljesen érdektelen számomra.
(De persze nyilván a polcról nem hiányozhat a teljesség igénye okán )Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Nem vagyok híve annak, hogy a 40k vonalból bármi is készüljön gyerekeknek - hisz maga az egész világa, körítése, stb nem nekik való - de ezek tetszenek.
A Rainbow Six Siege-es chibiket is imádom.
(ellenben pl a Funko-t nem, mert kis túlzással az összes totálisan ugyanúgy néz ki)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
válasz Anonymusxx #1549 üzenetére
Az mindig egy jó választás, bár hosszú regényfolyam - de nekem nagy kedvenc.
Ha viszont maradnál az inkvizítoros vonalon, akkor az Eisenhorn trilógiát javaslom.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
válasz Anonymusxx #1554 üzenetére
Felcsaptam az első könyvet, hátha van dátum az elején, de nem találtam.
A harmadik kötet 769.M41-kor zajlik, innen az infó, Giovan jól írja, nagyjából az a korszak.
(a Sabbath-hadjárat alatt megy a regényfolyam, az pedig 755-780s.M41)Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
Hmm, akkor ezt kivételesen jól tudtam. Pedig mindig olvaslak itt titeket, és a kanyarban nem vagyok az információkkal, de nekem is úgy rémlett, hogy az Astronomican-hoz kellenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest