- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
-
Eversmann
senior tag
Jogos. Csak így meg úgy jön le, mint egy NFS. Ott is epizódonként változott. Egyik tábornak ez jön be, a másiknak egy megint másik. Valaki mindig be fog durcizni.
Most ellent mondtam magamnak. Elvileg a Creative Assembly (Medieval 3, Warhammer 1-3...) is dolgozik egy W40k játékon
Talán Game Awardson már mutatnak valamit. -
Peace
nagyúr
Nekem hála az égnek az elmúlt 2 évben nőtt és idén is fog. Bízom benne, hogy megtartják ezen jó szokásukat. De ennek ellenére is pusztulat drágának tartom ennyi pénzért a regényeket!!!
HH és SoT könyveket vagyok hajlandó megvenni fizikálisan, mert azokat most már befejezném a polcon, ha egyszer elkezdtem. Na meg persze még a Bequin-trilógia zárókötetét is hajlandó vagyok megvenni, de ennyi nagyjából. -
Düsseldorf
tag
3-4 évvel ezelőtthöz képest majdnem dupla árak vannak sok helyen, a kiadói kedvezmények elkaszálásával ide is begyűrőzött ez.
Pszichológiailag egyébként tényleg sok, de egyrészt a fizetések is nőnek, másrészt valójában nem olyan drágák, alig pár doboz cigi ára, nemdohányzóknak 1 üveg jobb pia, aki meg egészségesen él, egyikkel se él, annak meg telne rá
.
Viccet félretéve valami átlagos mobil is 100 000 felett van, ami pár év alatt használhatatlan lesz ,míg a könyved x év múlva is meglesz. -
ripla
addikt
Engem ebből a szempontból a Delta Vision kiadó bosszant a leginkább. Minden könyvet 2 darabra szednek szét, és mindegyikért teljes árat kérnek. Tehát azért, ami alapból 1 darab könyv lenne, azért elkérnek cirka 10-12 ezer forintot, mert kettőben árulják. Szerintem ők a legpofátlanabb hazai kiadó. Főleg annak fényében, hogy érdekes mód angolul mindegyik belefér 1 kötetbe. Náluk nem.
-
Peace
nagyúr
-
ripla
addikt
A legelső könyvem még valamikor 20 évvel ezelőtt lett megvéve, teljesen random módon a legelső Gaunt könyv, az Első és Egyetlen, amit még a Szukits hozott ki. Azóta rajongója vagyok ennek az univerzumnak és az Űrgárdista és Dawn of War sorozaton kívül minden megjelent könyv megvan. A Tuantól is. Ezért nincs helyem.

-
Cifu
félisten
Nagyon offtopic, de az Epic nem tud máshogy versenybe jönni, minthogy igyekszik minél olcsóbb lenni a fő konkurensénél.
Az, hogy a Steam kvázi monopólium lett, annak köszönhető, hogy a Valve bő 20 éve belevágott a digitális értékesítési platform fejlesztésbe, majdnem belebuktak (emlékszünk a Half-Life 2 startra még?), de végül győztek.
Tim Sweeney meg bő 10 éve eszi a kefét, hogy nem hitt ebben az egészben és azóta próbál fogást találni rajtuk. Eddig nem igazán sikerült... -
Djuree
félisten
egyse...pár év múlva már emlékezni se fogunk rá.
Az utóbbi időben sok ilyen játék volt hogy mikor kijött wow mekkora gém, ez biztos 10 évig menni fog, nagy hype meg minden, aztán gyorsan lecsengett, 1-2 év múlva már adták ps plusban vagy game passban.
én ezt is ilyennek érzem de majd meglátjuk... -
Djuree
félisten
wot-ban wows-ban volt már többször is ilyesmi, engem mindig meg is vesznek ezekkel kilóra és képes vagyok tízezreket beleinvesztálni hogy meglegyenek a skinek, legénység.
egyre több játékban van benne a 40k mint szezonális tartalom, bízom benne hogy jól megy és jönnek jó 40k gémek is, mert eddig igazi jó AAA játék nem volt, mostanában biztos nem. egy jó 40k mmo-ra visszajönnék hardcore gémerkedni így 40 évesen is, két gyerek mellett.
-
-
Kaptam is választ, köszönöm a tippet.
Tervben van, de az anyakiadó nagyon lassan és nehézkesen adja meg az engedélyeket a Warhammer kötetekre (mind 40k, mind Sigmar, az Old World-ről nem is beszélve), mindenképp a korábbiakhoz hasonló minőségben szeretnénk a Gaunt gyűjteményes köteteket kiadni, sajnos emiatt is lassabb az engedélyezés menete.
Köszönjük a türelmet.
Üdvözlettel,
Tuan Kiadóu.i.: az első gyűjteményes kötet 2 évig várt engedélyre, mire nyomdába mehetett

-
-
Peace
nagyúr
-
Düsseldorf
tag
Már a legelső , 1990-ben megjelent Deathwing-ben is az inkvizitor volt az adu ász és a Jolly Joker, aki névleg mindenkinek parancsol(hat). Aztán valahol a játék kedvéért a peremvidéken is messze túl lehetnek épp nagyon speciális körülmények ahol épp a RT a főnök, és mondjuk egy megszorult inkvizitornak parancsolhat, de ez nem nagyon szabványos felállás és nem is áll fenn sokáig. Főleg azért, mert ha az inkviztor azt mondja, akkor a sororita és az űrgárdista azonnal módosít a helyzeten.
-
Düsseldorf
tag
"Ezzel a Rouge Trader-es vonalával nem vagyok annyira tisztában a hobbinak, de egy füst alatt egy admech, astartes, sororita, inkvizítor és egy eldar... ez így reális? Elsőre kicsit ilyen bestof-nak tűnik

Szokatlan az biztos, a játékban miért ne, de egy kellően nyitott (mások szerint radikális) inkvizitor gyűjthet össze ilyen csapatot (mondjuk egy sororitát még egy inkvizitor is nehezen fog meggyőzni, de lehetséges, hisz ők az Istencsászár szavát képviselik
"(plusz ez a navigátor, a 3. szemmel vonal, ez nem lett kánonon kívül helyezve? tudom, hogy Watson könyveiben még ez ment, de azóta nem találkoztam velük)"
ma is ez a lore, a 3.szemükkel látnak a hipertérbe. ami ráadásul tnyleg tud ölni, sőt a korral egyre keményebb és sötétebb lesz, míg végül tényleg olyan kőszerű lehet, mint Watson írta. azaz ez legalább nem változott
-
Djuree
félisten
egyik ps5 játék se fogja vissza ami megjelenik ps4-re is, elsődlegesen ps5-re fejlesztik, azt butítják le ps4-re, semmit nem vesz el a ps5 változatból ha megjelenik ps4-re is egy játék.
ha a látványt butítanák akkor is teljesen elégedett lennék, nekem amúgyis az másodlagos dolog... -
wednesday
őstag
Nekem inkább az a bajom, hogy ránézésre a harcrendszer marad az első résznél. 80%-ban püfföljük a támadás gombot. Egy kis kombó rendszert elviseltem volna. Ilyen Shadow Mordor félét vagy Batman (nem feltétlenül teljesen azt, hasonlót...). Ami ad egy kis ritmikát, taktikát és változatosságot a közelharci kaszaboláshoz.
A glory kill eddig is volt, az volt a HP töltő.
Ha csak a játékmenetet és a mechanikát nézzük az első résznél és kivesszük belőle a W40K hangulatot és, hogy orkokat szeletelünk benne, akkor erős közepes, kissé repetitív játékot kapunk.
-
wednesday
őstag
-
Cifu
félisten
Ez az ős-Wh40k, a birodalom határán felfedező-kalandor-kereskedő csoportok vezetői a Rogue Trader-ek.
Ezt támasztottàk fel bizonyos szintig.A háttérről röviden [jópár éve írtam] .
-
Peace
nagyúr
Nehéz kérdés, mert mindkettőt imádtam. Összképet nézve Mechanicus egy jobban átgondolt és összerakott munka, de a Chaos Gate remake is csúcs lett és a GK-k miatt abszolút elfogult vagyok. De igen, simán befér nálam a DoW1, 1998-as Chaos Gate és Space Marine mellé a TOP 5-be.
-
Peace
nagyúr
Nekem is a hely kezd szűkös lenni, de nincs szívem ebook-ozni. Szeretném, ha legalább a WH könyvek nagy része kinn lenne polcon. HH-t mindet el akarom olvasni, csak hülye voltam és elbambultam a 32. kötetnél. Addig megvan angolul aztán most megvettem hozzá 33-34-et magyarul. De a méret nem stimmel és jó hülyén is néz ki. De most már ez van. Nehéz lett volna levadászni egyes köteteket angolul.
-
Peace
nagyúr
Nem éreztem unalmasnak. Picit túl könnyű lett, mikor megszereztem a csapatteleportálás kártyát. Amikor pedig kifejlesztettem a +2 használatot hozzá, akkor még inkább.
De ilyenkor meg már csak azért is sportból elkezdtem a seed-eket gyűjteni meg xp-zni és nem csak a célpontokat kiiktatni és letudni a küldetéseket. Elkerülhetetlen volt, hogy párszor ismétlődjön a küldetés előtti pár mondatos bevezetés is. Egy mondjuk különösen tetszett és felcsillant a szemem, de természetesen nem érintkezhettünk velük semmilyen formában. Az egyik bolygón éppen az Ultramariskák csaptak össze az Emperor's Children-el, de mi észrevétlenül gyorsba teljesítettük a küldetésünket és elhúztunk onnan. Azt sajnálom, hogy exterminatus-t nem rendeltem el soha. Ha egyszer újrajátszom majd, akkor tuti meglesem mi történik.
-
Peace
nagyúr
Igen. Először én is azt hittem, hogy csak kozmetika. De most ilyen +5% crit meg hasonlóról beszélünk, nem ért ennyit az egész. Mármint a rinyálók részéről is vicc a lepontozás, a fejlesztők részéről meg a Twitch drop ötlete. Megkaptuk az összeset ingyen, de ezért kár volt a felhajtás.
-
Cifu
félisten
Kritikus voltam, na....

Őszintén szólva az elmúlt 10 év legjobb, leghangulatosabb Wh40k játéka.
Tényleg nagyon sajnálom, hogy a fejlesztők nem egy második résznek fogtak neki. Az első bittől kezdve bármelyik akkordok át az utolsó pixelig érezni, hogy szívvel és lélekkel készült. Egy kis fejlesztő csapat kis pénzből egy tényleg élvezetes játékot tett le. -
reelc
veterán
Most épp 3 FOR €10.79-ért (a legkisebb tier) válogass Fanatical Bundleban van.
Igaz a Heretek DLC nincs közte, és gondolom az Upgrade DLC is kihagyható, de ha érdekli esetleg még 2 játék, nem rossz lehetőség -
WayneGace
őstag
A hátralépés inkább ösztönnek tűnt számomra. De azonnal támadtak, amikor a "parancsot" megkapták.
Kb. szerintem olyan, ha utasítás az, hogy menjenek neki az ellennek, akkor is, ha már 1 milliárd fajtársuk meghalt az adott helyen, akkor is nekimennek, de anélkül, akár ösztönösen keresik a jobb alkalmat.
-
Cifu
félisten
Márpedig nem azt hegesztik, hanem az [Ixion elnevezésű városépítépítős - űrkolónizációs játékot].
A Bulwark stúdiót 2021 májusában kvázi megvette (többségi tulajdont szerzett) a Kasedo Games nevű kis "független" kiadó (igazából ismert címeik nincsenek), akik a Calypso Media Group része (Tropico, Port Royale, Disciplines).
Ha jól tudom, a Mechanicus iOS és Android portjaihoz se volt már közük. -
Cifu
félisten
[A Topic elején Sagajr78-al értekeztünk bővebben róla, érdemes elolvasni (katt ide)]
Tömören: a Warhammer Fantasy eredetileg történelem-rajongók készítették, akik a középkorra építettek egy fantasy világot (Bretonnia egy reneszánsz francia-brit hatást hozott, a Birodalom a Német-Római császárságból táplálkozott, Kislev a Cári oroszországból, stb.), történelemkönyveket megszégyenítő alapossággal felhúzott háttérrel.
Ebből fakadóan a Fantasy-rajongók azon csoportja lett a rabja, akiknek ez bejött, és a GW az 1980-as évek végén és a '90-es években ezt ki is szolgálta, a WF világa bővült, de a bővülés minőségére oda volt figyelve, egy Fantasy Codex nagy része az adott faj háttérvilágát mutatta be, nagyon szépen és alaposan kidolgozott módon.
Valahol az 1990-es évek legvégén, 2000-es évek elején a GW egyre inkább üzlet-szemléletre kezdett el átváltani, ami miatt a hajdani szerzők elkezdtek lelépni, ami magával vonta a Codex-ek és a szabálykönyvek minőségének mélyrepülése. A Warhammer Fantasy Battles 6th Edition után ez egyre markánsabb lett, ami miatt az eladások is elkezdtek lefele szánkázni. Öngerjesztő folyamat lett, a bevételek csökkentek, ami miatt kevesebb erőforrást fordítottak a Warhammer Fantasy világára (inkább a Wh40k-ra koncentráltak), ami miatt a régi rajongók elfordultak a világtól, újak meg nem nagyon jöttek a szükséges számban.
A Lore terén kidolgozatlanok lettek a változások, és egyre inkább csak "natív csatározásokról" szólt, elhagyva a régi kiadásokban bőven használt cselszövéseket, fondorlatokat, különféle csavarokat. Jött egy Káosz Démon és le akarja igázni a világot. Ja, elbukott. Jön egy VámpirLord és le akarja igázni a világot. Ja, elbukott. A hangulatot pedig elkezdték a GrimmDark felé eltolni, tehát Wh40k-sítani a világot. No korábban sem arról szólt a dolog, hogy a WhF világa csillogó unikornis-csillámporos boldogságtól kicsattanó utópia, de azért nem is a Wh40k "minden elveszett már évezredekkel ezelőtt"' hangulata lengte át az egészet (ha nem a Nemes Elfek, akkor a Törpék, vagy mindent összefogva a Birodalom megmentett mindig mindent).
Itt jött a képbe a Dark Times, ami egy mindenki-mindenki elleni szuper-háború lett, ami ugyan ki volt dolgozva, alaposan és részletesen, de mégis csak arról szólt, hogy egymás után esnek el a "jó" fajok területei a Káosz, az Élőholtak vagy éppen a Skavenek hordái alatt, a Slann (az "Ősi faj", vagyis a Gyíkemberek kvázi ide delegált faja, amely a "jó" oldalon harcolt a világért, csak folyton keresztbe tettek egymásnak az emberekkel) maradéka meg köszönte szépen, de elhúzott a világűrbe.
Ebből lett ugye az Age of Sigmar, ami egy teljes reboot lett, aminél a Régi Világ elpusztult, az ottani fajok és hősök meg kvázi egy Aréna Harc szerű izében találták magukat négy nagy csapatra bontva ( Rend, Pusztítás, Káosz és Halál ).
-
reelc
veterán
Tudom én vagyok a maradi, de nem értem, miért kell törekedni egy multis játéknál a jobb sztorira?
Mármint így, hogy megnyerték rá az egyik legnépszerűbb írót.
Mivel multis, az élményt a másokkal játszás adná.Ha single kampány lenne, akkor persze számítana, sőt nagyon fontos a sztori.
-
Peace
nagyúr
"Lead humanity’s greatest weapon, the Grey Knights, in this fast-paced turn-based tactical RPG. Root out and purge a galaxy-spanning plague in a cinematic, story-driven campaign, using the tactics and talents of your own personalised squad of Daemonhunters."
SHUT UP AND TAKE MY MONEY!!!!!!!!!! <3 -
Peace
nagyúr
Fuhhh, hát eléggé kis bénácska szegény. Első küldetést letoltam meg barangoltam kicsit a HQ-n, de a harc meg a feeling az eléggé 2000-es évek eleje szint, rettentő rossz kivégzés animációkkal. A környezet és a látvány még viszonylag hangulatos is, de nem tudom, hogy nekem van-e ehhez hangulatom.....
-
Peace
nagyúr
Szerintem is úgy kéne működnie, hogy amíg alacsony szintű vagy, addig dobálhatná a sikerélményeket. Kampányt nem tudok játszani, mert nincs hozzá megfelelő hősöm.
Klánba meg nem tudok jelentkezni, mert egybe jelentkeztem pár napja és nem jeleznek vissza, csak errort dobál...... -
Ruszki
senior tag
Ez egy jó hasznos leírás.
Néha én is elő-elő veszem ezt a játékot!
Klánba még nem léptem be.
Egy kis szórakozásnak jó!
Katonai felvonulás
-
Cifu
félisten
Ha laikus szemmel nézem tök jó kis Left 4 Dead klón.
Ha Wh40k szemmel nézem, akkor a hangulat még első blikkre jó is lehet, a modellek, fegyverek, zene, megvan minden. Csakhogy a harc része akkor lenne fluff-követő, ha tényleg Space Marine-ok lennénk. Vagy legalább valami Officio Assassinorum féle gyilok-gépek. De egy IG egységtől ez némileg meglepő. Ahogy ugyanakkor örülnöm kéne, hogy végre nem SM-ekkel vagyunk.
Ezzel együtt várjuk-várjuk...
-
Düsseldorf
tag
de ez a 2 jelentés kb. a Google translate szintje

Azért irtam hogy nem jól tud magyarul a fickó, mert egy tyrannida kaptárflottánál a csáp, kar, nyúlvány stb. egyéb jelentések mind helytállóbbak lettek volna, de igazán érthetően sokkal inkább körbeírva lehetett volna megfogalmazni. na mindegy, legalább kiadták - bár hogy miért pont ezt a sok-sok régi kötet közül, ez érthetetlen számomra. -
wednesday
őstag
Azért vannak olyan elit gárdák, akik orkokat esznek reggelire meg a tyranidákkal ellen is helyt állnak. Jó, igaz, nem egy 4 fős (coop) társaság darál le hordákat. Az IG egy tömeghadsereg.
Egyrészt üdvözölendő, hogy nem megint Mariskák vannak benne, bár az tény, hogy ez a játékmenet hozzájuk sokkal jobban illett volna.
Nem rossz játék egyáltalán a Vermintide2, csak az a gond, hogy én már kiöregedtem a coop féle játékokból.
-
reelc
veterán
A Warhammer Fantasyről kb. semmit sem tudok.
Az Age of Sigmarról tegnap hallgattam egy podcastet, több ponton olyan benyomásom volt, hogy 40kból ismerős dolgokat hallok (Isten-Király aki szuperkatonákat csinál, és hadjáratot indít a világok felszabadítása miatt. stb.)Gondolom az utálatnak ahhoz is köze van, hogy az eddig ismert és szeretett világuknak annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Wise (ex-TransferWise)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- YouTube
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennek ilyen oldalszámmal max. 3000 forintba kéne kerülnie, és már azzal is fölé lőttem az árat, inkább a 2000-2500 forint között lenne reális. Nevetséges, minden szempontból.
Talán Game Awardson már mutatnak valamit.
HH és SoT könyveket vagyok hajlandó megvenni fizikálisan, mert azokat most már befejezném a polcon, ha egyszer elkezdtem. Na meg persze még a Bequin-trilógia zárókötetét is hajlandó vagyok megvenni, de ennyi nagyjából.