Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000

Hozzászólások

(#951) reelc


reelc
veterán

A Szukitsnál akciók vannak.
Milyen könyvet tudnátok javasolni?
Ne legyen végeláthatatlan sorozat, max. 2-3 kötet, amit érdemes.
Ciaphas Cain jelent már meg magyarul?

Köszi!

(A Lovecraft 3-as gyűjteményes kötettel régóta lógok magamnak, és gondoltam néznék mellé valami 40k-t.

[ Szerkesztve ]

(#952) Peace válasza reelc (#951) üzenetére


Peace
nagyúr

Titanicus és A kígyó testvérisége. Valamint Eisenhorn és Ravenor trilógia nagyon állat!!! Ciaphas még nem jelent meg, csak ígéret van rá a Tuan kiadótól.

Gaunt szellemei sorozatot imádom, de az azért hosszabb, 14 kötet. Horus Heresy meg talán 51 körül jár, de azt is olvasom szorgalmasan.

[ Szerkesztve ]

(#953) reelc válasza Peace (#952) üzenetére


reelc
veterán

Köszönöm az ajánlásokat!
Tényleg nem akarok nagyon belemerülni, 1-2 max. 3 könyv.

(#954) Peace válasza reelc (#953) üzenetére


Peace
nagyúr

Akkor az első kettő szerintem. Az Esienhorn trilógiát követi a Ravenor, mindkettő csúcs!!!! De az ugye az már 6 könyv....

(#955) reelc válasza Peace (#954) üzenetére


reelc
veterán

Úgy látom az Esienhorn trilógia nem kapható náluk.

Talán a Titanicus a Lovecraft mellé.
Köszi, beszélek ismerőssel, ha egy 10e-es rendelést összehozunk akkor rendelek, így nem lesz szállítási költség.
(Nagyon tényleg nem akarok belemerülni, nem lesz sok túlórám, aminek a fizetségét ilyesmibe ölhetem. Már kinéztem olyat, ami jobban kell.)

De lehet inkább bevárom majd a Ciaphas Cain könyveket, nem sürgős.

Mégegyszer köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#956) Frod válasza Peace (#945) üzenetére


Frod
addikt

Néztem pár videót, lényegében ez egy Xcom, csak Mechanicus köntösben?
Hmm, lehet ott kell hagynom a konzolt, és majd ha akciót kap újra a gép előtt kockulni kicsit :D

Do you see the white shadow?

(#957) Rexdemon válasza reelc (#955) üzenetére


Rexdemon
aktív tag

Titanicus meglepően jó, nekem tetszett. (a vége kissé rövidre lett zárva, egy hosszabban kifutó befejezés sztem szerencsésebb lett volna, de így is bőven klassz) Ha megveszed és elolvasod, pls majd meséld el,h a "shockroach"-ot hogy fordították magyarra. :)

[ Szerkesztve ]

Victory needs no Explanation; Defeats allows NONE.

(#958) reelc válasza Rexdemon (#957) üzenetére


reelc
veterán

Köszi a véleményt, máshogy alakultak a dolgok.
Máshonnan rendeltünk, volt ami végül jobban kellett (Neil Gaiman Death képregénye).
De lesznek még akciók, a Titanicust észben fogom tartani.

(#959) Peace válasza Frod (#956) üzenetére


Peace
nagyúr

Annyi köze van az Xcom-hoz, hogy körökre osztott a harc. :) Nagyon jól működik az egész, vannak benne új elemek és elgondolások, amik mind remekül beváltak. Necron Tomb-okat pucolsz ki és közben szétfejleszted a csapatodat. És igyekszel eljutni a főboss-hoz, mielőtt befejeződne a teljes ébredési folyamat. Én is konzol elől ültem vissza, teljesen megérte! ;)

(#960) Frod válasza Rexdemon (#957) üzenetére


Frod
addikt

Ugyanezt érzem a Titanicus-sal kapcsolatban (szuper, de összecsapott vég) viszont a Kétfejű Sas-t egy pár fejezet után letettem, egyáltalán nem fogott meg.
Az sose baj, ha a polcon megvan a teljes sor, de nem biztos visszatérek hozzá, van bőven olvasnivaló.

Do you see the white shadow?

(#961) Düsseldorf válasza reelc (#958) üzenetére


Düsseldorf
tag

egy könyv megítélése ugyan ízlések és pofonok, de az elmúlt egy évben a Titanicunál minimum 4 (sokkal) jobb Wh40k kötet is megjelent, a Sötét Impérium, a Hadúr, az Eretnekség történetei, a Kigyó testvérisége (nagyjából ebben a sorrendben) és - ráadásul a Bestia sorozatot nem ismerem, szóval lehet hogy még több :).
Sőt, ha jobban belegondolok a Mechanicum is jobb, mert az eretnekség töténetei után befér negyediknek. Szóval ha korlátos a pénzed, szerintem nem érdemes a Titanicusra elköltened.
Kicsit bővebben hogy ne csak indoklás nélkül lehúzzam ha már ennyien dícsérték, a könyv egyik fő szála, amiben egy, az ellenséges vonalak mögött kóválygó szedett-vedett kis csoport kalandjairól szól, az annyira túlírt, körülményes és unalmas, hogy egyszerre jutott eszembe egy oldalszámra megirt 1234 oldalas King-könyv, és a Nyomorultak, kb. olyan szenvedés volt majdnem az az egész sztoriszál. Továbbá a Mechanicus több tagja irracionálisan és annyira kicsinyes és emberi hibákkal terhelten viselkedett, ami akkor is fényévekre és illogikusan távolt volt az állandóan súlykolt Mechanicus képtől, ha tudjuk h. ők is masszívan hívők és igy fanatikusak is egyben.Ez kifejezetten zavaró volt végig, mert a könyv alapjait és konfliktusait tette részben értelmetlenné, mert a más kötetekben felépített képpel volt teljes ellentmondásban.
Volt még egy nagy gondom vele, ami épp nem jut eszembe, a több kisebb ellentmondást meg nem sorolom, mert az a kifejezetten jó kötetekben is előfordul - csak itt sokkal nehezebb túllépni rajtuk, mint egy érdekes és izgalmas könyvnél, ahol épp a minőség miatt csak legyint az ember :)

(#962) reelc válasza Düsseldorf (#961) üzenetére


reelc
veterán

Köszönöm a Te véleményedet is, egyéb okok miatt majd jövőre veszek könyvet ebből az univerzumból. :)
Lehet addigra Ciaphas Cain könyv is befut, és valószínűleg ő lesz a nyerő, elvégre nagy hős! :)

(#963) Peace válasza Düsseldorf (#961) üzenetére


Peace
nagyúr

A Sötét Impérium inkább csak egy sebtiben megírt valami a táblás játék 8. kiadásához. Elolvastam, nem volt rossz, de azért jónak se feltétlenül nevezném. "Ez is megvolt" szint számomra. Bestia felemelkedése nekem kimondottan tetszik, 8 kötetet olvastam el eddig, a kilencediket most kapom majd Karácsonyra. A tizedikkel meg lehet meglepem magamat. :P

(#964) Matej válasza Peace (#963) üzenetére


Matej
tag

Egyetértek, a Dark Imperium marketing termék.
Titanicus, nekem nagyon bejött, hangulatos darab.
Mechanicum, nagyon jó.

A Bestia sorozat ugyanolyan hullámzó minőség, mint a Gaunt szellemei sorozat. Van pár jó, van pár rossz a többség közepes.

MaTeJ

(#965) Cifu


Cifu
nagyúr

Elkezdtem ezt a Wh40k: Mechanicus játékot, és meglepően hangulatosra sikerült így elsőre. Igaz kezdem látni, hogy nekem ez kínszenvedés lesz, mert nagyon kapkodni kell, én meg nem szeretek otthagyni egy tombot, hátha valami über fegyó maradna ott, viszont elszúrom a lehetőségeimet...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#966) Peace válasza Matej (#964) üzenetére


Peace
nagyúr

HH-vel is jól elakadtam a 31. kötetnél. Jelenleg valamiért nem akaródzik folytatni... :U

Cifu: Nem kell feltétlenül kapkodni, csak nehezebbek lesznek az összecsapások. Ha jól emlékszem, akkor csak 77% körül volt az ébredési folyamat, amikor bementem a főboss-hoz. Szóval lehetett volna még időzni és rengeteg fegyvernek és felszerelésnek így sem bukkantam a nyomára. Mondjuk olyan szinten kegyetlen erős lett a csapat már 10-es szint környékén. Amikor meg már megvan mind a 6 tech-priset és fel is vannak fejlesztve 13-14-esre, akkor iszonyat brutális mészárlást lehet véghezvinni! Nekem az idei év egyik legnagyobb játékélménye, piszkosul élveztem!!! Pedig azért volt itt mellette nekem 13-14 játék PS-en is (augusztusban vettem és bepótoltam minden nagyobb címet, ami PC-sként kimaradt az életemből). ;) Mindent sikerült hihetetlenül eltalálniuk! Játékmenet, karakterek, hangulat, szövegek, és a ZENE!!!!!!! <3

[ Szerkesztve ]

(#967) reelc


reelc
veterán

Elnézést, nem 40k, de pl. Peacet érdekli, tudom. :)

Warhammer: Chaosbane - Mozgásban a High Elf

(#968) Peace válasza reelc (#967) üzenetére


Peace
nagyúr

Érdekel bizony!!!!!! ;)

(#969) Cifu


Cifu
nagyúr

Nos, a hétvégén kijátszottam a Warhammer 40k: Mechanicus-t. Az elmúlt évek legszórakoztatóbb Wh40k játéka szerintem, ami mondjuk félig-meddig dicséret csak, mert hát vakok között félszemű a király. Ettől független a kis fejlesztőcsapat minden dicséretet megérdemel.

A játék pozitívumai a végül is három részre osztható játékmenet (csapatmenedzsment, a kriptákban kavirnyálás és maga a harc rész), amely nincs túlbonyolítva, de kellően szórakoztató tud maradni relatíve sokáig. Pozitívum a történet és a jól kitalált karakterek, az összerakott történet. A zene nem rossz, sőt, az elején kifejezetten hangulatos, de azért a végére már kissé monoton - némi változatosság még elfért volna itt.

A játék kb. 50-60%-ig nagyon jó kihívás volt, de nem túl nehéz, párszor vissza kellett töltenem, mikor meghalt egy tech-priest, de nem volt vészes, sehol sem kellett mérgelődnöm, hogy nem tudok egy csatát megoldani. A nagyobbik baj, hogy nagyjából az 50-60% környékén a Tech-Priestjeink már elkezdenek Terminátorokként, vagy inkább Space Marine-ként viselkedni. Az utolsó harmadban egyre sűrűbben volt olyan csata, amit egyetlen kör alatt megnyertem. Nekem csak 4 Tech-Priest-em lett (pedig vadásztam többre), de ők viszont nagyon magasra jutottak, a játék végén 20-as szintű volt mind - azt hittem ez a level-cap, de nem, még innen is lehet továbbfejleszteni őket, hogy hova, azt nem nagyon tudom persze. A játék próbál lépést tartani saját magával, és amíg az elején 6-8 HP-ja van egy Necron Warriornak, a végén láttam 22 HP-st is, de ez sem elég. A végső csata kerek három körig tartott. Az elsőben megöltem az egyik mini-bosst, a másodikban a másikat, mire felkelt a nagyfőnök, akit a harmadik körben daráltam be - és jött a véganimáció...

Én az 1.04-es verzióval toltam végig, de már van 1.06 és az jelenleg nyílt teszten lévő 1.08 kifejezetten balance célú, tehát lehet, hogy ezzel közben csináltak valamit, szóval nem biztos, hogy ez valóban negatívum.

Ami még kicsit bántott, hogy az átvezető animációk... kicsit olcsó hatásúak. A rajzoltak még elmennek, de láthatóan kevés és rövid. El tudtam volna viselni többet és részletesebbet, dehát végül is ez egy "félárú" játék, ennyit érdemel. A játékbeli átvezető animációk még kevésbé nyerték el a tetszésemet, konkrétan van egy jelenet, ahol egy felébredő Necron-Lord lesétál egy lépcsőn - amely textúra alapján lépcső, ő mégis úgy sétált le rajta, mintha egy sima felületű rámpa lenne. A játékban nem tűnnek fel az ilyen animációs problémák, de hogy direkt egy átvezetőbe nagytotálba a képembe tolták, nos, annyira nem tetszett.

A kritikus hangok ellenére ez egy nagyon jó kis játék, csak nem kell túl magasra rakni a lécet. Jöhetne belőle a második rész... :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#970) Peace válasza Cifu (#969) üzenetére


Peace
nagyúr

Ki merte kritizálni? :P Baromi jó kis játék!!!! Amúgy ha a tech-pap meghal csatában, attól még életben marad. Mintha mi sem történt volna. ;-) És igen, jöhet a folytatás!!!!

(#972) Peace válasza reelc (#971) üzenetére


Peace
nagyúr

Annyira nem hozott lázba az előzetes. Astartes 3. epizódját sokkal jobban várom!!!!! Az baromi hangulatos!

(#973) Phobion válasza reelc (#971) üzenetére


Phobion
őstag

Jöjjön minél hamarabb. Most, hogy a Star Wars és Star Trek "sehol" sincsenek, most kellene lépnie a GW-nek, de hát ez esélytelen. Mechanicus-on kívül egy épkézláb fejlesztő csapatot nem tudnak megbízni. :W

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#974) Peace


Peace
nagyúr

AZTAROHADT!!!!!!!! <3

[ Szerkesztve ]

(#975) Cifu válasza Peace (#974) üzenetére


Cifu
nagyúr

Jól néz ki, hangulata is van - csak az isten szerelmére, fejezzenek már be egy fanprojectet rendesen...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#976) Peace válasza Cifu (#975) üzenetére


Peace
nagyúr

Ezt elnézném egy 3,5 órában. ;-)

(#977) Matej válasza Cifu (#975) üzenetére


Matej
tag

Nem fognak soha. ez munkakeresés, lásd az Inquisitor filmet.

Elkészült egy álleejtős videó, aztán a srác elhelyezkedett jó kis animációs cégeknél és ennyi.

:( :(

MaTeJ

(#979) Giovan!


Giovan!
addikt

Astartes - Part Three

Nagyon adja! Ha ilyen minőségű lesz a GW házi szériája is, én meg leszek elégedve :K

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#980) Peace válasza Giovan! (#979) üzenetére


Peace
nagyúr

Rohanok megosztani, erre mit látok? :DDD

A GW házi széria előzetese alapján én nem igen számítok ilyen minőségre. :(

(#981) Cifu válasza Giovan! (#979) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nagyon látványos, de azért szvsz egy kicsit túltolták. A Laser Cannon vs. Power Armour ütközetben nem szívesen fogadnék az utóbbira...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#982) Phobion válasza Giovan! (#979) üzenetére


Phobion
őstag

Holy Emperor, kegyetlen jó ez az Astertes széria. :Y

Az a házi széria szerintem ilyesmi lesz:
Helsreach

Ha jól értesültem Richard Boylan a Helsreach alkotója készíti azt is.

[ Szerkesztve ]

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#983) Peace válasza Phobion (#982) üzenetére


Peace
nagyúr

Az nagyon állat!!! Ez a hivatalos GW cucc előzetes viszon engem valahogy nem győzött meg. Se hangulat, se hype vonat...

[ Szerkesztve ]

(#984) Giovan! válasza Peace (#980) üzenetére


Giovan!
addikt

Engem sem fogott meg túlságosan, de nem is mutattak belőle túl sokat, szóval még bármi lehet azzal a szériával.

Cifu: Nem vagyok túl jártas az astartesek vértjeiben, de lehet hogy nem sima ceramite vért volt, hanem valami turbózott cucc, pl. mint ami a Space Marine játékban volt megszerezhető (iron halo volt a neve azt hiszem, valami erőteret generált). Talán az ancienteknek is valami erősebb power armorja van, de ebben már nem vagyok biztos (tényleg, azoknál mindig ott van a flag?). Mindenesetre szerintem rohadt jól nézett ki, ahogy vörösen izzó foltok maradtak ott, ahol telibekapták a lövések :K

Más:
The Death of Sigismund (Animation)

Nem tudom volt-e már, én ma láttam. Elég durva videó, a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz, dehát ez a 40k topik, szóval senki sem lepődik meg ezen szerintem :D

[ Szerkesztve ]

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#985) Matej válasza Cifu (#981) üzenetére


Matej
tag

Lehet tévedek, de szerintem az multilaser, az meg azért nem olyan kemény, mint egy lascannon. :)

MaTeJ

(#986) Cifu


Cifu
nagyúr

@Giovan!: A Halo egy erőtér, az Ancient / Mastercrafted Power Armour meg jellemzően hülyére van díszítve. Szóval esélyesen ez egy sima Mk.7 Power Armour lehetett...

@Matej: Az mondjuk lehet. Ez meg is magyarázza végül is a szituációt. Az tényleg csak erre jó. :P

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#987) Matej válasza Cifu (#986) üzenetére


Matej
tag

Más néven lasersight. :)

MaTeJ

(#988) Peace


Peace
nagyúr

Armada 2 kampány előzetes

[ Szerkesztve ]

(#989) Cifu válasza Peace (#988) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nem is néz ki rosszul... A fene vigye el, lehet elő kéne rendelni... :U

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#990) Phobion válasza Peace (#988) üzenetére


Phobion
őstag

90%-ban csak ezért veszek egy VGA-t. (Maradék 10% WoT meg talán a Mechanicus, amúgy konzolra költöztem.) Az utóbbi évek egyetlen igazi igényes Warhammer 40K alkotás. Tudom ott a Mechanicus, de az kicsit "korlátolt".

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#991) Peace válasza Phobion (#990) üzenetére


Peace
nagyúr

Nálam most a Mechanicus mindent vitt, hihetetlenül élveztem!!!! <3 Armada nem az világom, teljesen gyökér vagyok hozzá. Folyamatosan buktam a küldetéseket. Valami bolygó felszíni bombázás sem ment, aztán valami Eldar hajót kellett volna elkapni, az is elmenekült. És akkor itt el is búcsúztunk egymástól. :-(

(#992) Phobion válasza Peace (#991) üzenetére


Phobion
őstag

Nem volt túl rövid történet? Kár, hogy csak mechanicus van a Mechanicus-ba :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#993) Peace válasza Phobion (#992) üzenetére


Peace
nagyúr

Nem tűnt rövidnek. 25 küldetés tuti volt. És még lehetett volna többet is csinálni, csak én rámentem a boss-ra. De csúcs a játék!!!!!

(#994) Cifu válasza Phobion (#992) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nagyjából 15-25 óra játékidő van benne. Szerintem pont jó, se nem rövid (ha akarsz, belehúzhatsz), se nem hosszú (ha elhúzzák, akkor idővel laposodik a játék, akár hogy is nézzük). Annyi van, hogy a játékbalance van némileg elszúrva, mert még a legutóbbi patch-el is lvl 18-21-es Tech-Priestekkel az utolsó bossfight rém nevetséges, egy-két körön belül kivégzed a főbosst... :DDD

A Steam értékelésben kicsit bővebben írtam róla.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#995) Peace válasza Cifu (#994) üzenetére


Peace
nagyúr

Jó kis írás lett, teljesen egyetértek! A zenék állatok!!!! Hallgattam meg játék után is őket.

(#996) Phobion


Phobion
őstag

Na akkor majd beruházok rá! :R

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#997) Cifu


Cifu
nagyúr

No megnéztem az Armada 2 béta kampányát (a multi nem érdekel).

A játékmenet változott, noha nem drasztikusan, immár flottákat irányítunk, amelyek eltérő frakciókhoz tartozhatnak (pl. az Imperium esetében Imperial Fleet, Space Marine és és több parancsnokunk is lehet. A hajók egyénisége (kapitány képe, egyéni speciális fejlesztések) helyett a flottáknak van admirálisuk, akiknek vannak speciális képességei (pl. a probe vagy plasma mine immár csak a flottaparancsnok hajóknál található meg). A kezelőfelület egy fokkal letisztultabb, de kevésbé átláthatóbb lett, és sajnos elég bugos jelen állapotában, pedig nyakunkon a megjelenés.

A kampányban alaphangon a küldetések 95% egy zászlófoglalósnak tekinthető küldetés, 5 stratégiai zóna van a térképen, ezt kell elfoglalni, aztán 10 másodpercenként annyi stratégiai pontot kapsz, amennyi zónát birtokolsz, aki eléri előbb a meghatározott limitet, az nyer. Ha megerősíted az adott szektort (aknamező, védelmi platform illetve egy védelmi bázis) az ennek a játékmenetére van hatással: a védelmi platform ill. védelmi bázis esetén két (három) pontot élből birtokol a védő, és ugye először szét kell lőni a platformot vagy a bázis, hogy elfoglalhasd. Ez így még ügyes is, csak gondolom az ötvenedik ilyen után már baromi unalmas lesz... :(

Már ez sem feltétlenül felemelő, de a többi sem feltétlenül az. A Mechanicus a BFG:Armada 2 zenéi nagyon laposak. A játékban például nem lehet átkonfigurálni a "chain nav-point" gombot (bal shift alaphelyzetben). Az átvezető videók pedig valamiért kb. 10 fps-el futtotak.

Ettől függetlenül nem mondom, hogy le kell írni a játékot, mert a hangulat nem rossz, a mikromanagement még mindig élvezetes (lehet, ha bár bugot kijavítanak, vagy például valahogy kifejti a játék, hogy például a fleet upkeep pontosan hogy is áll össze).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#998) Peace válasza Cifu (#997) üzenetére


Peace
nagyúr

Tök jó lenne, ha nem lennék ennyire félelmetesen béna ebben az űrstratégia műfajban. Első résztől is kivoltam idegileg. Pedig nagyon adná!!! Most olvasom pont a "Legacies of Betrayal" könyvet, itt is volt nagyon fincsi kis ütközet! Egyből eszembe is jutott, hogy hamarosan itt az Armada második része, de tuti ez sem fog menni nekem... :(

(#999) Matej válasza Peace (#998) üzenetére


Matej
tag

Szívemből szóltál!

Az egyet feltettem, elkezdtem tolni, el voltam ájulva, aztán bénáztam és letöröltem. :( :(

MaTeJ

(#1000) Rexdemon válasza Matej (#999) üzenetére


Rexdemon
aktív tag

+1

Ezek a stuffok nem nekem valóak, DoW 1-2 meg a körökre osztott cuccok (Space Hulk éés újabban megjelenő borzalmak kivételével) a barátaim. :)

Victory needs no Explanation; Defeats allows NONE.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.