Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000

Hozzászólások

(#1801) girion válasza Giovan! (#1799) üzenetére


girion
csendes tag

Miért zárná ki egymást a kettő? Mármint nem lehet egy - sötét, számító "szociopata", aki alig bírta rászánni magát, hogy kivégezze a szeretett fiát? Hadd legyen már a Császár egy kőkemény szemétláda, nekem úgy szimpatikus.

(#1802) Peace


Peace
nagyúr

Tolom nagyban a TloU 2-t, erre tessék! :DDD


(#1803) Giovan! válasza girion (#1801) üzenetére


Giovan!
addikt

Ha csupán eszközöknek tartja a primarchákat, akkor szerintem nem túl életszerű, hogy amúgy valójában a fiaiként szeretné őket (ahogy mi sem táplálunk ilyen érzelmeket mondjuk a fűnyírónk iránt), vagyis mégiscsak kivették azokat a pozitív tulajdonságokat a jelleméből, amik a régi lore szerint benne voltak.

Aztán az is lehet, hogy csak Malcadornak játszotta a keményfiút, és valójában tényleg a fiaiként szereti a primarchákat. Ez esetben tévedtem, és megkövetem a HH íróit, mégsem rombolták le teljesen a Császár emberi oldaláról felépített képet.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1804) Cifu válasza Giovan! (#1803) üzenetére


Cifu
nagyúr

A 2nd Edition-éra világában is hideg és számító volt a császár, plusz voltak megmagyarázhatatlan döntései (pl. akkor is már le volt írva, hogy nem értesítette a Primach-okat arról, mit is csinál a Földön az Arany Trónussal, teljesen sötétben tartva őket).

Ezzel együtt nem volt kérdéses, hogy noha alapvetően könyörtelen, de jó szándék vezérelte személy volt. Nem csak eszközök voltak a Primarch-ok, és nem ok nélkül tartotta maga mellett Malcadort, hanem azért, hogy igenis legyen mellette valaki, aki adott esetben rámutat, ha hibázik.

A HH az én olvasatomban ezt eltolta a végletek felé, a Császár egy tökkelütött kelekótya, aki annyira szűk látókörű, hogy különösebb erőfeszítések nélkül félre lehet vezetni.

Az eredeti Lora-ban sem volt hibátlan, de a hibái jobbára emberi természetéből adódtak, ezekről szólt a Primarch-okat felkutató útja, ahol minden "fiáért" külön-külön meg kellett küzdenie. Ez összességében egy szép történet, kár volt úgy kifordítani, ahogy a HH tette.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1805) Phobion válasza Giovan! (#1803) üzenetére


Phobion
őstag

"Aztán az is lehet, hogy csak Malcadornak játszotta a keményfiút, és valójában tényleg a fiaiként szereti a primarchákat."

A helyzet az, legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy szinte mindenki másnak látja a Császárt. A Master of Mankind könyvben pl. Arkhan Land hihetetlen precíz, de rideg -mint amilyenek a Mechanicum tagjai is- személynek látja.
Maga Aaron Dembski-Bowden írta a következőket a Császárral kapcsolatban: [link] <- Aki tud angolul és van ideje, olvassa el, tényleg Aaron írta, spoiler mentes.

'Ra sees the Warlord of Humanity, just a man, but a great mean, weary and defiant, burdened by responsibility. Daemons see their annihilation, and go insane in his presence. One of the Knights, as they're marching through the Throne Room, is caught in religious rapture, unable to do anything but stare at the glorious halo of the Emperor of Mankind on the Golden Throne. One of the Sisters of Silence, in the same room, literally just sees a man in a chair. Another character, not Imperial, asks a Custodian if the Emperor even breathes. She believes he's a weapon left out of its box from the Dark Age of Technology. (With thanks to Alan Bligh for that one, he adores that theory.) So I don't think it's exactly a spoiler to say that if and when I get to write a character like Sanguinius in the Emperor's presence, or Malcador, they'd have entirely different experiences than Ra and Land. '

Nagyon úgy néz ki, hogy ez azért van, mert olyan pszi energia veszi körül, hogy mindenki azt látja benne, amit akar.

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1806) Giovan! válasza Phobion (#1805) üzenetére


Giovan!
addikt

Ez mind rendben is van, hogy mindenki másnak látja a Császárt, de a jellemét azért a tettei és az elszólásai alapján be tudjuk lőni valamennyire. És hát ez a jellem egyelőre csupa negatív tartalommal van megtöltve. Persze tudom, “jót” akar, de annyira ez nem jön már át, mint régen.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1807) reelc


reelc
veterán

Steam Summer Sale, a Warhammer címek is akciósak!

(#1808) girion


girion
csendes tag

Tudjátok most hogy így gondolkoztam hogy milyen 40k játékok kellenének, támadt egy ötletem. A Nihilus tökéletes helyszín lenne egy klasszikus 4x játéknak. Elvágva mindentől, közel nulláról próbálni újra építeni vagy legalábbis túlélni. Kezdetben csak egy bolygó. Nyersanyagokat szerezni. Kideríteni mi folyik a szomszédos rendszerekben. Módot találni a csillagközi utazásra. Idegen fajokkal, ismertekkel és ismeretlenekkel kapcsolatba kerülni. Kialakítani a politikát és viselni a következményeket mikor véletlenül összefutunk egy másik birodalmi frakcióval (Adeptus Mechanicus, Battle Sisters, az Indomitus crusade vagy a Blood Angelek). Ti mit gondoltok?

(#1809) Giovan! válasza girion (#1808) üzenetére


Giovan!
addikt

Nekem tetszik az ötlet. Kicsit olyan mint a Spore volt anno, csak ugye itt már alapból a "törzsi" fázisban kezdenél. Vagy mint egy HoI4 ami az idő előrehaladtával Stellarissá alakul :D

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1810) reelc válasza girion (#1808) üzenetére


reelc
veterán

Az ötlet érdekes.

Ahogy fentebb írtam, szerintem a megvalósítás szokott gond lenni, a minőség.
Sokféle műfaj képviselteti magát mindkét Warhammer univerzumban. Ez alapvetően jó dolog.

Jut eszembe, a Eisenhorn: XENOS miért nem kapható régóta?
A Steam adatlapon ez van: A kiadó kérésére a(z) Eisenhorn: XENOS már nem árusítható a Steamen.
Ok, annyit tudok, hogy nem volt minőségi darab, de akkor igen sok játék nem lenne fent Steamen ;] , szóval biztos volt valami oka az eltüntetésének.

Én egy minőségi 40k ARPG-t szerettem volna.
Meg Space Marine folytatást.
Új DoWot is akár.

[ Szerkesztve ]

(#1811) Cifu válasza reelc (#1810) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az Eisenhorn: Xenos azért tünt el pontosan két évvel a megjelenése után a Steam, Google Play és Apple Store oldalairól megvásárolható termékként, mert a licenszidőszak ennyire szólt. Feltehetően meg lehetett volna hosszabbítani, csak várhatóan nem lett volna akkora bevétel, hogy legalább a licenszdíjat kitermelje - így a Pixel Hero Games szépen mindenhonnan levette a játékot megvásárolható termékként.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1812) reelc válasza Cifu (#1811) üzenetére


reelc
veterán

Köszi az infót.

Ilyen teljes játékot eltakarító licensz problémát eddig a Marveltől és a Hasbrotól láttam eddig, ami a nagy cégeket illeti.

Azt tudom, hogy sok esetben a zenei licensz jár le, és akkor azokat a zenéket kivágva újra visszakerülhet pl. Steamre, de ugye a teljes árusítás megszűnése más tészta.

[ Szerkesztve ]

(#1813) Phobion válasza girion (#1808) üzenetére


Phobion
őstag

Én azon gondolkodtam milyen durva lenne egy Red Dead Redemption 2 szintű Warhammer 40K játék, Űrgárdistát irányítva, ugyanúgy döntéseket lehetne hozni, aztán vagy maradsz lojalista vagy átállsz a káosz oldalára. Esélytelen, hogy valaha is megközelítőt kapjunk. :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1814) Djuree válasza Phobion (#1813) üzenetére


Djuree
félisten

azzal pedig játszanék is. :K

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1815) Peace


Peace
nagyúr

Én egészen biztos vagyok benne, hogy azért kaphatta a GW áldását ez a sok hulladék szemét indie játék, mert a háttérben egy elképesztő méretű és brutális minőségű projekten dolgozik egy AAA játékfejlesztő!!! És a sok csalódás után sokkal hatalmasabb lesz az öröm, mikor végre bejelentik és kijönnek az első gameplay videók!!! :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1816) Peace


Peace
nagyúr

Most hogy lassan végzek a Ciaphas Cain sorozat 3. kötetével, eljátszadoztam a gondolattal, hogy a maradékot berendelem angolul bookdepo-ról....a fenébe ezzel a kényszeres vásárlási szándékkal. :( Ebook-ban szinte drágább megvenni, mint könyvben berendelni.

(#1817) reelc válasza Peace (#1815) üzenetére


reelc
veterán

De hát eddig is kaptad a rakás AAA-st!
Nem is tűnt fel? ;]
A Focus Home Interactive nagyágyú.
Félig vicc csak, mert tényleg nagyágyú, de AAA-s 40K cím nem rémlik.

(#1818) Peace


Peace
nagyúr

[link] The Exodite - Teaser -> Újabb fincsi FAN projekt. ;)

(#1820) Peace


Peace
nagyúr

Nagyba olvasgatom a PS magazin legújabb számát, erre mi figyel az egyik oldal szélén?

Érdekes a PR csapatuk amúgy, mert felkerült Steam-re előrendelésbe. Kapásból jött több 100 hozzászólás a közösségi oldalon, hogy ez mégis mi a fa**??!!!!! Hogy beharangozzák 2020 nyarára (volt ez már ugye 2018 és 2019 is.....) a megjelenést, gameplay-t még nem láttunk egy képkockát sem, de már bezsebelnék az előrendelés pénzeket. Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle.

szerk.: Jah az is vicces, hogy a twitteren meg reklámozzák, hogy új infók hamarosan, de a Steam fórumon semmiféle aktivitást nem mutatnak a fejlesztők és nem reagálnak a több 100 hozzászólásra az előrendelési botrány kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#1821) Frod válasza reelc (#1819) üzenetére


Frod
addikt

Baromi jók ezek a könyv bundle-ök, de szerintem nem vagyok olyan szinten, hogy komplett regényeket olvassak angolul, így mindig elengedem őket.

Do you see the white shadow?

(#1822) Peace válasza Frod (#1821) üzenetére


Peace
nagyúr

Én meg nem bírtam magammal és megrendeltem a maradék 7 Ciaphas regényt angolul. :O :DDD

(#1823) Ruszki válasza Peace (#1818) üzenetére


Ruszki
senior tag

Eléggé ott van! :)
Egy "kis" Warlord Titán, de a mozgó ellen szerintetek milyen faj!?
Ha tippelni lehetne akkor azt mondanám Elda Harlekinek!

Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.

(#1824) Cifu válasza Ruszki (#1823) üzenetére


Cifu
nagyúr

Humanoidok hosszúkás sisakban. Én is Eldákra tippelnék, de pont nem harlekinekre (nekik nem hosszúkás sapkájuk van), hanem inkább Howling Banshee vagy Striking Scorpions.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1826) Djuree válasza reelc (#1825) üzenetére


Djuree
félisten

olyan játékok is vannak benne amikről nem is hallottam.
gladius...wtf. ez jó?

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1827) Peace válasza Djuree (#1826) üzenetére


Peace
nagyúr

Embere válogatja. Én kikészültem tőle 1 óra alatt és soha többet látni sem akarom. De sokan imádják. Nekem inkább a Mechanicus és a Chaos Gate féle játékmenet jön be vagy valami jó kis akciójáték. Ez nálam nagyon mellé.

(#1828) Djuree válasza Peace (#1827) üzenetére


Djuree
félisten

rts? mint a dawn of war? képekről olyasmi jön le.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#1829) Peace válasza Djuree (#1828) üzenetére


Peace
nagyúr

Nem RTS, turn-based 4X strategy game. ;)

[link] gameplay

(#1830) reelc


reelc
veterán

Warhammer 40,000: Rites of War ingyenes 2 napig a GOGon!

Warhammer akciók vannak a GOGon.

(#1831) reelc


reelc
veterán

(#1832) Frod válasza reelc (#1831) üzenetére


Frod
addikt

Szépek, szépek, de megvan az előző kiadás, így ezeket most kicsit szomorúan csodálom.

Do you see the white shadow?

(#1833) reelc válasza Frod (#1832) üzenetére


reelc
veterán

Cseppet se lennék szomorú, ha meglenne a régi. Akkor nem kellene ezt megvennem.

(#1835) Phobion válasza reelc (#1834) üzenetére


Phobion
őstag

L4D copy, guardsman, nem is folytatom. :O

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1836) Peace válasza reelc (#1834) üzenetére


Peace
nagyúr

:( :( :(

(#1837) Giovan! válasza Phobion (#1835) üzenetére


Giovan!
addikt

Nekem meg pont az jön be, hogy végre nem szteroidos félistenek szemszögéből láthatjuk a 40k világát, hanem egyszerű halandókként tapasztalhatjuk meg, mi is az az igazi grimdark. De ehhez mondjuk kell egy jó sztori is, ha simán csak valami random hentelős cuccra húznak egy 40k skint, az nem nagyon fog megmozgatni.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1838) Peace válasza Giovan! (#1837) üzenetére


Peace
nagyúr

Ha ilyen Vermintide koppintás, akkor nem sok jóra számítok. Az jó móka volt kb. 2 napig, aztán ment a süllyesztőbe. Ha kapunk egy rendes single kampányt, nem csak random pályákat, akkor még jó is lehet. De ez a co-op FPS nekem mindig gyanús...

(#1839) Frod válasza Giovan! (#1837) üzenetére


Frod
addikt

Szerintem a Vermintide-ra húznak egy IG-skint + néhány finomhangolás.
Fatshark-ék sem túl bonyolult srácok, olyanok, mint a hazai Neocore, nekik is a Van Helsing óta mindenük tök ugyanaz, csak más a skin.
Ami miatt viszont ez így picit csalódás, hogy IG-dal maximum csak random kultisták lesznek az ellenek mivel xeno-kal nem bírnak (vagy hát javítsatok ki, de kétlem, hogy majd orkokat vagy tau-kat kell csépelni)
Mindenesetre nekem radaron lesz, anno a Vermintide2 is talán 25€-s áron nyitott, az még teljesen oké.

Do you see the white shadow?

(#1840) Ruszki válasza reelc (#1834) üzenetére


Ruszki
senior tag

Azért, megnéztem, volna mi lesz az ellenből amikor elsüti a PlasmaGunt! :DDD :DDD

Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.

(#1841) wednesday válasza Frod (#1839) üzenetére


wednesday
őstag

Azért vannak olyan elit gárdák, akik orkokat esznek reggelire meg a tyranidákkal ellen is helyt állnak. Jó, igaz, nem egy 4 fős (coop) társaság darál le hordákat. Az IG egy tömeghadsereg.

Egyrészt üdvözölendő, hogy nem megint Mariskák vannak benne, bár az tény, hogy ez a játékmenet hozzájuk sokkal jobban illett volna.

Nem rossz játék egyáltalán a Vermintide2, csak az a gond, hogy én már kiöregedtem a coop féle játékokból.

(#1842) Cifu válasza Frod (#1839) üzenetére


Cifu
nagyúr

A WH Fantasy világában se mennének sokra az alap karakterek egy hordányi Skaven ellen.
Ez csak balance kérdése.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1843) reelc válasza Peace (#1838) üzenetére


reelc
veterán

Nem tudom single lesz-e benne, de a recept 2x bejött nekik, gondolom nem lesznek gyökeres újítások.
Pár évig támogatott coop játék, DLC-kkel.

(#1844) Rigel77


Rigel77
tag

Sziasztok.

Van valami magyar oldal a WH40k Mechanicus játékhoz/ról?

Ps3 Ps4 id: Wiri80. Samsung S10+

(#1845) Peace válasza Rigel77 (#1844) üzenetére


Peace
nagyúr

Mire vagy kíváncsi a játékkal kapcsolatban?

(#1846) Düsseldorf


Düsseldorf
tag

nem tudja valaki, van erről valami hivatalos nyilatkozat, hogy a legelső 1990-es regény óta minden regény elején változatlan 1 oldalas kis komor világleirást miért röviditették le, és tették kevésbé darkra? Ezt mi a fene indokolta, valamiféle politikai korrektség, vagy ma már túl grim meg dark volt a fiatalabb nemzedékeknek? A most kiadott Thorpe: Indomitus elején már csak ennyi van a jól megszokott, védjegynek is beillő szöveg helyett:
"
For more than a hundred centuries the Emperor has sat immobile on the Golden Throne of Earth. He is the Master of Mankind. By the might of His inexhaustible armies a million worlds stand against the dark.
Yet, He is a rotting carcass, the Carrion Lord of the Imperium held in life by marvels from the Dark Age of Technology and the thousand souls sacrificed each day so that His may continue to burn.
To be a man in such times is to be one amongst untold billions. It is to live in the cruellest and most bloody regime imaginable. It is to suffer an eternity of carnage and slaughter. It is to have cries of anguish and sorrow drowned by the thirsting laughter of dark gods.
This is a dark and terrible era where you will find little comfort or hope. Forget the power of technology and science. Forget the promise of progress and advancement. Forget any notion of common humanity or compassion.
There is no peace amongst the stars, for in the grim darkness of the far future,
there is only war."
Igy ez nagyon béna lett ... :((

(#1847) Düsseldorf


Düsseldorf
tag

A Mars papjaiban sikerült minden idők legröhejesebb warhammer forditási hibáját elkövetni, ha a forditó nem ismeri a WH40k világát az még hagyján és valahol érthető is, de ha magyarul sem tud, akkor rokona valakinek a kiadónál hogy őt alkalmazzák??
Az angolban ez áll:
"Arcetri had been the first of Kotov’s forge worlds to fall, attacked and consumed by a questing tendril of Hive Fleet Harbinger."
Ezt sikerült igy forditani:
"Arcetri kohóvilágát vesztette el először, hála a Vészhozó kaptárflotta egyik kacsájának."

No comment, de az biztos hogy még én is jobb könyvforditásokat követnék el mint Takács Gergely, mert angoltudásban nem versenyezhetek vele, de magyarul sokkal jobban tudok mint ő, és bónuszként ismerem a világot is.

Szerintem ilyen forditási szinvonaltalanságok miatt vették vissza pár éve sok országban a kiadói jogokat.

(#1848) Peace válasza Düsseldorf (#1847) üzenetére


Peace
nagyúr

:Y :Y :Y

(#1849) Phobion válasza Düsseldorf (#1847) üzenetére


Phobion
őstag



:DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1850) Peace


Peace
nagyúr

[link] Necromunda: Underhive Wars képek.

Megjelenés elvileg szeptember 8-án.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.