Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
VPN szervert hasznalok (Softether) egy VM-en. Eddig ugy mokodott a rendszer, hogy volt ket virtualis kartya a VM-hez rendelve, elso mint "normal" halozat, a masodik volt a softetherben bridge modra allitva a hub-al.
A rendszer mukodott mar regota, de a napokban eszrevettem, hogy a letoltesi sebessegem (a VPN szerver felol) nagyon lassu, de a feltoltesem teljesen jo. Ra-"google"-ztam es talaltam is idevago temat:
https://serverfault.com/questions/832640/softether-vpn-has-very-slow-download-while-upload-is-high
Ha jol ertelmeztem, a softether-el letre kell hoznom egy tap interfeszt, majd azt bridge-elni.
Ez sajnos tobb problemat is folvetett.
1. a tap interfeszt a softether hozza letre, (minden inditaskor) tehat a bridge-elest valami postboot script-el tudom csak megoldani.
2. hiaba bridgelem ossze az eth0+es a leterhozott tap interfeszt, ha egy kliensel csatlakozom, nem kapok IP-t a DHCP szervertol...
Nyilvan a 2. a nagyobb gond...
A kerdesem, hogy bridge-eljem ugy ossze a ket interfeszt (VM halokartya+tap) hogy a kliensek ugyanugy kapjanak DHCP-tol IP-t mint eddig?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Hamachi-val jatszadozok es felmerult bennem, hogy meg lehetne-e az oldani a progival a site-to-site VPN-t? Ugy hogy csak ket gepen, (a ket halozat atjarojan) legyen Hamachi?
-
vampire17
addikt
Röviden:
Adott egy jatek, ami csak a Fülöp Szigetekrol jatszhato. Elinditom siman, VPN nelkul. kapom a hibauzit: "This IP is not service area IP" Elinditom a FlyVPN-t, kivalasztok egy USA szervert, detto ugyanez a hibauzi. Kiprobaltam egy masik VPN szolgaltatot is (SurfEasy) szinten USA szerverrel. Eredmeny ugyanaz.
Minket VPN kliensnel csekkoltam es USA IP-t mutat az altalad linkelt oldal.
A Spotflux-al minden gond nelkul indul a jatek, DE az altalad adott oldalon szinten(!!!) USA IP-t mutat....
Erre probalok rajonni, hogy akkor mi az oka hogy megy??
Ahogy olvasgatom ezt a Spotflux-ot, valami olyasmit irnak, hogy egyfajta "felho-VPN-t" hasznal... Az lehetseges, hogy van tobb regioban is szerveruk es ott "engednek ki" a VPN felhobol, ami a celhoz a legkozelebb van (ami mar lehet h fulop-szigeteki)?
Ilyen letezhet? (masra nem tok gondolni)
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Nem tudjatok veletlenul hogy a Spotflux milyen elven mukodik??? Elvileg ugy tudom, hogy Kapok egy Amcsi IP-t es ennyi... De ehhez kepest Olyan IP blokkos (!!) fulop szigeteki es delkelet-azsiai jatekokhoz is enged csatlakozni, ami elv amerikabol sem megy....
Most akkor hogy van ez??
(Na nem azert, en orulok mint majom a farkanak, de akkor is erdekelne, hogy mi a mukodesi elve....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- ZIDOO médialejátszók
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NBA és kosárlabda topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HP SPECTRE X360,4K Touch,core i7,IntelHD+RX VEGA 4GB!!!VGA,8-32GB RAM,256-512 SSD,ÚJ AKKU
- Macbook Air M2 15 8/256 Apple garancia
- Újszerű ThinkPad E14, core i5 1135g7(8x4,2Ghz),IRIS XE VGA,8-32GB RAM,256-512GB SSD,
- ThinkPad Yoga Áthajtható Érintős FullHd,Core i7,TOLL,világító billentyűzet,8GB RAM,240GB SSD,Jó akku
- Lenovo 15,6",A4 6210,R3+R5 m330 VGA,8-16GB RAM,SSD,Jó akku,jó állapot
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest