Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
VPN szervert hasznalok (Softether) egy VM-en. Eddig ugy mokodott a rendszer, hogy volt ket virtualis kartya a VM-hez rendelve, elso mint "normal" halozat, a masodik volt a softetherben bridge modra allitva a hub-al.
A rendszer mukodott mar regota, de a napokban eszrevettem, hogy a letoltesi sebessegem (a VPN szerver felol) nagyon lassu, de a feltoltesem teljesen jo. Ra-"google"-ztam es talaltam is idevago temat:
https://serverfault.com/questions/832640/softether-vpn-has-very-slow-download-while-upload-is-high
Ha jol ertelmeztem, a softether-el letre kell hoznom egy tap interfeszt, majd azt bridge-elni.
Ez sajnos tobb problemat is folvetett.
1. a tap interfeszt a softether hozza letre, (minden inditaskor) tehat a bridge-elest valami postboot script-el tudom csak megoldani.
2. hiaba bridgelem ossze az eth0+es a leterhozott tap interfeszt, ha egy kliensel csatlakozom, nem kapok IP-t a DHCP szervertol...
Nyilvan a 2. a nagyobb gond...
A kerdesem, hogy bridge-eljem ugy ossze a ket interfeszt (VM halokartya+tap) hogy a kliensek ugyanugy kapjanak DHCP-tol IP-t mint eddig?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Hamachi-val jatszadozok es felmerult bennem, hogy meg lehetne-e az oldani a progival a site-to-site VPN-t? Ugy hogy csak ket gepen, (a ket halozat atjarojan) legyen Hamachi?
-
vampire17
addikt
Röviden:
Adott egy jatek, ami csak a Fülöp Szigetekrol jatszhato. Elinditom siman, VPN nelkul. kapom a hibauzit: "This IP is not service area IP" Elinditom a FlyVPN-t, kivalasztok egy USA szervert, detto ugyanez a hibauzi. Kiprobaltam egy masik VPN szolgaltatot is (SurfEasy) szinten USA szerverrel. Eredmeny ugyanaz.
Minket VPN kliensnel csekkoltam es USA IP-t mutat az altalad linkelt oldal.
A Spotflux-al minden gond nelkul indul a jatek, DE az altalad adott oldalon szinten(!!!) USA IP-t mutat....
Erre probalok rajonni, hogy akkor mi az oka hogy megy??
Ahogy olvasgatom ezt a Spotflux-ot, valami olyasmit irnak, hogy egyfajta "felho-VPN-t" hasznal... Az lehetseges, hogy van tobb regioban is szerveruk es ott "engednek ki" a VPN felhobol, ami a celhoz a legkozelebb van (ami mar lehet h fulop-szigeteki)?
Ilyen letezhet? (masra nem tok gondolni)
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Nem tudjatok veletlenul hogy a Spotflux milyen elven mukodik??? Elvileg ugy tudom, hogy Kapok egy Amcsi IP-t es ennyi... De ehhez kepest Olyan IP blokkos (!!) fulop szigeteki es delkelet-azsiai jatekokhoz is enged csatlakozni, ami elv amerikabol sem megy....
Most akkor hogy van ez??
(Na nem azert, en orulok mint majom a farkanak, de akkor is erdekelne, hogy mi a mukodesi elve....)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videós, mozgóképes topik
- Battlefield 2042
- Politika
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol a T-1000-es
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 Blue magyar billentyűzet gari Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- SzoftverPremium.hu
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest