Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzs
tag
válasz
Armandus #2784 üzenetére
Szerintem mostanra marad a sajat VPN: ez is lehet kétfajta:
- VPS-t egy magyar szolgaltatonal, sajnos mar ezek is ki vannak tiltva nehany helyen, nekem a skyshowtime nem akar menni sehonnan => ha van valakinek tippje, szoljatok, akar maganban is
- egy RPi-t (pl) beraksz egy magyarorszagi ismeröshoz: ez elméletileg mindig is menni fog (hiszen nekik mindig is szolgaltatni akarnak majd)
A VPN beallitasara ezt ajanlom: [link] 2 perc alatt (ha elöször csinalod , mondjuk 5 perc) , be van allitva a wireguard
-
kzs
tag
válasz
Squirrel #2714 üzenetére
Mindenképp kell egy gép a tuloldalon: ebben az esetben nem egy VPN szolgaltatonal, hanem pl egy ismerösnél.
Egy raspberry pi elegendö, és ha van egy kis parancssoros tapasztalatod, nagyon egyszerü (pl. https://github.com/Nyr/wireguard-install vagy PiVPN)
Masik lehetöség, talan még egyszerübb, tailscale, szintén ismerösnél levö rpi vagy hasonloIll. ha nincs ismerös, lehet VPS berelni es arra felrakni a fent emlitett toolokat (csak itt megvan az a riziko, hogy szintén blokkoljak a streaming szolgaltatok, mert tudjak, nem magan IP)
-
kzs
tag
Kiváncsiságból: hogyan müködik? Dupla VPN? (hiszen a cég saját VPN-je látja az eredetit).
Amit el tudnék képzelni, routeren fut egy VPN kapcsolat, és az azon belüli hálón a céges? Még sohasem csináltam ilyet
-
kzs
tag
válasz
cellpeti #2154 üzenetére
A Tailscale pont erre valo, hogy sajat belsö halozatot hozz létre egyszerüen: ezért nem értem a kérdést, mit akarsz ezen felül még letölteni?
A legtöbb vpn szolgáltatäs, amiröl ebben a topikban is szo van, NEM erre valo (hanem az internetnek a szolgaltato szerverein keresztül történö elérésére)
Ahogy irta más is: jobb sajat router - illetve ebben az esetben, ha a NAS-t akarod elérni, egyszerüen arra kell feltenni a Tailscale-t + arra az eszközre, ahonnan el akarod érni
-
kzs
tag
Windscribe-nak van ingyenes szolgaltatasa is, és modjaval igénybe véve müködik is, több szerver közül lehet valasztani
-
kzs
tag
válasz
ssgt1981 #1725 üzenetére
az, amit 4Grider ir, kiegészitve azzal: biztonsagos kapcsolat olyan értelemben, hogy egy ismert VPN nagysagrendekkel biztonsagosabb egy idegen helyen talalt wifinél vagy akarmilyen kapcsolatnal. Az idegen net helyett hasznalod a megbizhato / ismert VPN-t, legyen az otthon (pl. NAS vagy router), vagy valasztott VPN szolgaltato.
-
kzs
tag
A digi topikban nem volt valasz, ide talan jobban illik:
Van valakinek tapasztalata sajat VPN szerver beallitasaval raspberry pi 3-n?
Szeretném elérni az otthoni halozatot tavolrol. A következöre gondoltam.
- RPi3, raspbian + pivpn (openvpn)
- digis ZTE F668 router
- alap digis net (100/50) -> illetve hamarosan 1000/300Mikre kell figyelnem? Meg tudom oldani ezekkel az eszközökkel, vagy mindenképp kelleni fog külön router? Olvastam itt olyanokat, publikus cimet kell kérni, ill. hogy bizonyos portok, szolgaltatasok tiltva vannak a digis routeren: ezeket fel lehet oldatni ügyfélszolgalattal? (Szeretném elkerülni a külön routert, ha lehet)
Elöre is köszi
-
kzs
tag
Sziasztok!
Ismer valaki magyar VPN-szolgaltatot, ami elerheto foldi halando szamara?
Kulfoldon vagyok, viszont vannak olyan szolgaltatasok, amik csak magyar ip-rol elerhetoek... ilyesmi megoldas erdekelne.Kulfoldon vannak nagyon jo aron szolgaltatok... esetleg ismertek olyat, akinek kozuluk van magyar szervere is?
Koszi,
kzs
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- alza vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Formula-1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest