Új hozzászólás Aktív témák

• danergo

csendes tag

Sziasztok, egy elég komplex problémám van a Telekom-mal, és egy Samsung eSIM-capable okosórával. Már minden lehetséges opciót körüljártam, órákon át telefonálás, email írás hivatalos telekom címre, személyes ügyfélszolgálaton való részvétel, mobiltudor, vagy doki, nem emlékszem pontosan hogy hívták.

Szóval az óra eSIM-képes (Samsung Galaxy Watch Active2), és a Telekom "MultiSIM" szolgáltatásával mintegy "leklónozza" a főSIM felhasználható hívás és adatkereteit.

Az óra tudja magát regisztrálni a Telekom hálózatára. Van rajta adatkapcsolat (pl internet, Spotify) és működik az SMS küldés/fogadás is.
    A hívás viszont sajnálatos módon nem működik, sem a kezdeményezés, sem a fogadás.
    Ez korábban (tavaly) működött, most nem megy.

Miután órákon keresztül beszélgettem az ügyfélszolgálattal, és minimum 3 alkalommal hibát jelentettem be (amire mindig visszapattantam, lévén hogy a Telekom szerint nincs hiba), saját ötlettől vezérelve bekapcsoltam az *előfizetés-szintű* VoLTE szolgáltatást a "+4GHANG" SMS-sel a 1414-re.

Ezek után mind az óra, mind a telefon elkezdte használni a VoLTE-t, és megjavult az órán a hívás, tehát úgy tűnt, minden tökéletes.

A minap azonban olyan helyen jártam, ahol bár volt 4G lefedettség, de igen bizonytalan, csak pár száz kbps sávszélességgel (és viszonylag magas, 70-80%-os térerővel). Így a hálózat (vagy a telefon) nem kért 2G fallbacket, és erőltette a VoLTE-t, aminek az volt az eredménye, hogy én tökéletesen hallottam a hívott felet, de engem nem hallottak.

Ezek után úgy döntöttem, hogy mindenképp ki kell kapcsolnom a VoLTE-t, legalább amíg ott vagyok azon a helyen, mert nem tudok telefonálni.

Igen ám, de a VoLTE-t (amit SMS-sel kapcsoltam be), szinte csak emberélet árán lehet a telefonos vandás ügyfélszolgálatnál kikapcsoltatni. Viszont a fenti probléma miatt vanda nem hallott jól, sőt az ügyfélszolgálatos (nem-túl-okos) hölgy sem. Úgyhogy mintegy szűk órás hívás árán végül sikerült deaktiválni a fiókon a VoLTE-t, és akkor visszakerültem a START mezőre, tehát most működik a hívás a pincéből is, de az óra nem képes hívni.

Tud esetleg valaki olyan belső Telekom policy-ről, ami definitíven letiltja a MultiSIM másodlagos tagjának a GSM hálózat használatát? :W

Új hozzászólás Aktív témák