Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jerry311
üzenetére
Ha van is benne ilyen, akkor úgy oldja meg ahogy írtam is, azaz boot közben próbálja kitalálni hogy kell e volume-ot növelnie, aztán szépen meghívja a megfelelő parancsokat (fdisk, resize2fs, stb..), majd rebootol egyet újra. Csak ugye az vele a baj, hogy mi van ha én nem akarom ezt? E miatt se szeretem, hogy a Pi OS--nél (volt Raspbian) ez default, install után az első dolgom ennek a kikapcsolása. Másnál amúgy nem is láttam ilyet, de ettől függetlenül lehet, hogy létezik még ilyen OS/disztribúció).
-
jerry311
nagyúr
válasz
jerry311
üzenetére
Kicsit részletesebben kiolvasva SMARTotnincs ennek semmi baja.
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0032 100 100 --- Old_age Always - 0
...
230 Unknown_SSD_Attribute 0x0032 100 100 --- Old_age Always - 11373090179672
232 Available_Reservd_Space 0x0033 100 100 004 Pre-fail Always - 100
233 Media_Wearout_Indicator 0x0032 100 100 --- Old_age Always - 7933 -
válasz
jerry311
üzenetére
Az ESXi ilyen szempontból faék egyszerű, minden a memóriából fut kb., a system diskhez nem nyúl. Ezt sokan be is szívják, mert ha smart nélküli diskre telepítik (pl. SD kártya) akár évekig is elzörög, úgy hogy közben a kártya rég döglött benne. Aztán mikor valaki felébred, hogy updatelni kéne, vagy egyéb okból rebootolni, netán jön egy áramszünet, akkor megy a pislogás hogy nem bootol be a host. Mindezzel arra akarok utalni, hogy ebből adódóan az unclean shutdown-t is nagyon jól bírja, soha nem láttam még olyat, hogy ilyen esetben sérült volna a system fs.
Szóval szerintem is az SSD-vel lesz valami, vagy egyéb kapcsolódó eszközzel (pl. vezérlő, etc..), mert nem kellene ilyet csinálnia.
-
TheProb
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Bár elvileg SSD-nél nem kéne, de lehet, hogy a /scratc csak a tmp-be van irányítva és a shutdown után elszáll minden log, stb. Ilyenkor láttam hasonlót. Illetve még esetleg ránézhetnél az SSD állapotára. Ugyan ezen az SSD-n van a VMFS DS is?
Itt egy leírás, ezt érdemes átnyálazni: [link]
-
válasz
jerry311
üzenetére
A fizikai portokat csak uplink portnak tudod használni, tehát bridge itt nem lesz, nem erre való. Annak viszont semmi akadálya, hogy csinálj egy vm-et, és abban valósítsd meg a bridge funkciót. Persze ez esetben két külün vswithcen legyen a két fizikai NIC mint uplink, és mindkét vswithcbe legyen a vm-nek 1-1 lába + a switchek security beállításainál mindhárom opció legyen engedélyezve (pormisc. mode, forged transmits, mac address changes).
Egyébként - bár működik - de ez sem túl szép megoldás, miért nem kötöd eleve össze a fizikai switcheket inkább?
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
jerry311
üzenetére
Ez sokban függ attól, hogy milyen funkciókat szeretnél használni:
Kis és középvállalati: Compare vSphere KitsNagyvállalati: Compare vSphere Editions
Vagy akár használhatod az ingyenes ESXi-t, ha megelégedsz a szolgáltatásaival.
Általánosságban annyit, hogy fizikai processzor alapon licencelődik.Tehát 4 CPU-hoz 4 licence-t kell venni.
(Kérj Enterprise Plus-t és akkor nem kell gondolkodni
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) SAMSUNG/ KINGSTON DDR4 8GB RAM - Memoria modul
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De itt legalább fut a Flash.
/
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)