- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Bojler alá csöpögtetőnek csak ezeket a falon kívüli, gagyi modelleket találtam.
Nem létezik ebből valami süllyesztett, rejtett kivitel? -
totyaNYC
csendes tag
Sziasztok!
Valamelyikőtök esetleg próbálkozott már panel lakásban a strang hangszigetelésével? Elsősorban a szennyvízlefolyóból (ejtőcsőből) áthallatszó hangokat szeretném minimálisra csökkenteni. Talán a legjobb megoldás a cső közvetlen szigetelése lenne két lépésben:
- fali rögzítőgyűrű gumiborításúra cserélése
- a cső közvetlen szigetelése hangelnyelő (Polifoam?) táblával (ragasztás)A válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm!
-
Ferike81
senior tag
Vízszerelő mesterektől kérdezném, hogy ha fűtési tágulási tartályt veszek, azt használhatom hidrofor tartálynak? 8bar-os fűtési tágulási 100 literes kicsit több mint féláron van az ugyanekkora hidrofor tartályhoz viszonyítva. Nem látom semmi hátrányát. Nekem 2,5 baron megy az öntözőrendszer, max 3 bar a kikapcsolási nyomás.
-
jézusom
addikt
válasz
fireman123 #593 üzenetére
Nekem a keverő szelep is ilyen mellékötegelt. Ha nem is pontos, de működik. Azt hiszem veszek ilyen rugósat, jó lesz a csőre, hogy lássam mikor kezd el töltődni a tartály
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Nem lehet elzárni a hidegvizes csapot, mert elforog. Fogóval elzártam. Ahogy néztem a képen piros jelölt ricnis betét kopott el. Ezt lehet külön kapni vagy ha veszek csapgombot abban benne lesz ez is? Praktiker, Obiban nézelődjek?
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Egy teljes házfelújítás előtt állnak rokonomék. A lakó szinten átalakítsára kerül minden, többek között a fűtés is. Ősrégi konvektorok volttak. A gáz ki lett kötve az előző tulaj tartozásai miatt. Órafelhelyezés és az átalakítások miatt új gáztervre is szükség lesz.
Kérdés, hogy az új gázkazánt tetőtérbe is el lehet helyezni? Olyan tetőtérről beszélünk ami nem lesz beépítve. Pontosabban csak annyira, amennyire arra minimálisan szükség van. Milyen kritériumok szükségesek beépítés szempointjából, egy körbe kartonozott kis helyiség kialakítása elegendő? Kb mennyiért mennek most a gáztervek?
Köszönöm!
T -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Felújított vegyes tüzelés rendszernél tettem a csövekre csőhéjat. A franc se gondolta, de jól megolvadt. Mit lehetne helyette használni? -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Adott egy FÉG gázkonvektor (parapetes, felül nyithatós), aminél a hibajelenség az volt, hogy random lekapcsolt. Két dologra gondoltam: az őrláng elég halovány, ha nem fűt, esetleg kívülről elfújja a szél.
A másik, hogy valami oknál fogva egy pillanatra elzáródik a gáz szelep.Na most az a helyzet, hogy a véletlen folytán a termosztát érzékelő eleme leesett a földre, mikor egyszer leszedtem a burkolatot, hogy újra gyújtsam... Olyan, mint ezen a linken az F8.50.
Azóta, hogy ez most a sarokban a falnak dől, több, mint 1 napja hibátlanul megy a konvektor, előtte minden éjjel rendre kikapcsolódott reggelre.Ebből én csak odáig jutottam, hogy:
- vagy annyival hidegebb ott, mint a gyári felfogató helyen, hogy ilyen vezérléssel stabilabban működik, de az egyéb probléma nem oldódott meg
- vagy esetleg letestelt a fém vezeték a házhoz, és az okozhatott problémát.Előre is köszi a helpet, ha valaki tud mondani valamit! Már hívtam gázszerelőt, nem akartam hozzányúlni, csak bérlő vagyok a lakásban. Viszont ha sikerül megoldani, mert piti a probléma, akkor még le tudom mondani.
Köszi!
Dani
-
Misi1980
senior tag
válasz
csemberlen #581 üzenetére
Soha nem fogsz találni olyan kazánt amit 10 szerelőből 10 ajánl. Mindegyik azt ajánlja amelyiket megkapja a legnagyobb kedvezménnyel a boktban. Győr környékén remeha kazánokat építenek be vagonszám.Szerintem egy árfekvésben mindegy hogy melyiket veszed meg.
-
LanyUs
senior tag
válasz
csemberlen #581 üzenetére
Nekem a fűtésszerelő Westen kazánt javasolt, mert állítása szerint Baxi belsős és kedvezőbb az ára. A kéményes szidta a Bosch és Vaillant készülékeket. Több fűtésszerelő is dicsérte a Baxi Luna Duo-Tec sorozatot, de alatta semmiképpen nem ajánlották, mert állításuk szerint műanyag belsős széthulló szériák ( ezt én se megerősíteni se cáfolni nem tudom ). "Ariston is jó végül is"-most akkor ajánlott vagy nem? Kérdeztem. Soha nem kaptam egyértelmű választ. Ismerősök említették a Saunier duvalt is. Kicsit olyan érzésem volt, hogy vegyél, amit tudsz
A Viessmannt dícsérte mind és ipari felhasználásban is elterjedt megbízható, ezért az mellett döntöttem. Igaz, itt meg a kereskedők akartak csúnyán lehúzni, ezért érdemes képviselet által intézi a vásárlást. -
Ferike81
senior tag
válasz
Misi1980 #579 üzenetére
Valóban ez a felállás. Most jobban ránéztem a képre, és így már logikus. A 45 fok viszont nekem meleg lenne. Kis körökön még a 38 fokos víznél is melegebb a padló nálam a kellemesnél. De ha így működik neki akkor nincs azzal nagy baj. Járólapnál úgyis jelentkezik ha túl magas a víz hőmérséklete.
-
LanyUs
senior tag
Nettó 200m2 ( Grundfos Alpha 3 kalibráció miatt lemértem pontosan ) fogyasztási adatai fűtés+meleg víz! Garázs szint félig földben, normál szint + beépített emelet. Dupla üveges ( edithermo iso 9001 4-16ag-4low-e 1.1 ) fa ablakok + oldalt 10cm szig. + felül 15 gyapot. Saját előző hsz-em a kiépített rendszer [link]
Termosztát
06:00-22:00 -> 22,5, tehát 22,2 és 23,5 között ingadozik
22:00-06:00 -> 21,5, tehát 21,2 és 22,5 között ingadozik2019.01.04-05-ig 2 napos folyamatos teszt alapján jól kivehető, hogy a lángmodulációra szükség van és hasznos, de nem Jolly Joker. Ezalatt azt értem, hogy hiába a 40 fokos víz és hiába a kazánom 4,7 kw legalacsonyabb modulációja, ez folyamatos üzem mellett is napi 13m3 gáz. Ettől gazdaságosabb az on-off működés, viszont ezt nem szeretik a kondenzációs kazánok.
A 40 fokos beállított hőmérséklet, hőcserélőn keresztül 35-36 fokos előre menőt és 32-33 fokos visszatérőt eredményezett. Ez a radiátoros rendszernél bőven elegendőnek bizonyult folyamatos fűtés mellett, viszont este túlmelegedett a ház, ezért visszaálltunk a régi szakaszos fűtésre.
A mai nap -5-ös és éjjeli -8 fokos hőmérséklet ellenére elegendő volt meleg vízzel együtt mindössze 10 m3.
Megjegyzem szerintem játék folyik a gáz minőségével. Mértem ugyanazon feltételekkel fele annyi gázfogyasztást is, ami azóta is rejtély. Valószínűleg összekeverték a gázt és jobb fűtőértékű jöttSzóval újabb sarc a magyaroknak
-
-
Ferike81
senior tag
válasz
Graphics #574 üzenetére
Nos. Az alsó a gyűjtő, a felső az osztó, ha jól látom. A gyűjtőből keveri a hűlt víz egy részét az ESBE szelep az osztóba, a többi megy vissza a kazánba. 45 fokos az ESBE. A gyűjtőn hová megy a jobb és a bal oldali cső? Elméletileg a bal oldali a visszatérő, de a jobb oldali az előremenő, akkor azt mi szabályozza, hogy hány fokos vizet engedjen a padlóba? Na este ránézek jobban, most nincs időm.
-
tb007
csendes tag
Hajdú FTA 5 alsó bojlert hogyan kell rákötni a hozzá való MOFÉM Junior EVO (160-0018-20) 3 csatlakozójú csapra? Egykaros, forgatható kifolyó. Nem találok rajzot hozzá. Legyetek szívesek megírni , mit mivel kell összekötni.
Rajz:
[link] -
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Immergas kazánok mennyire megbízhatóak,illetve tartósak?
-
-
Ferike81
senior tag
-
válasz
Ferike81 #569 üzenetére
Igen, utóbbira gondoltam én is, hogy ha lassabban megy, akkor leadja a hőt, majd vissza hidegebb jön, és a keverőnél tovább hűti az előremenő ágat így öngerjesztő folyamatként fokozatosan hűl-egyenlítődik ki a hőmérséklet a két kör között, és a kazán is többet dolgozik...
Most felvettük magasabbra, így állandóan melegebb víz kering, valahol itt lesz az ideális.
Amit még nem tudok, hogy a visszatérő ág csapjai mindig teljesen legyenek kinyitva?
Köszi amúgy a tanácsokat
-
Ferike81
senior tag
válasz
Graphics #568 üzenetére
Akkor ebben az esetben érthető a dolog. Próbálj meg játszani azzal, hogy az egyéb helyiségeknek a szabályzóját vedd visszább, a nappalié mehet fullon. A padlófűtésnek amúgy is nagy a hiszterézise. Nekem reggel háromnegyed hatkor kapcsol (akkor kb 21,8fok van) a ftés, hogy hét körül melegedjen a padló. Fél nyolckor kikapcsol olyan 22,2 fokon. Utána 15:45 körül kapcsol 21,6 fok körül és olyan 5 körül van 22,2 fokon. Én este engedem felmenni 23 fokig, amit kb 20-21 óra között ér el és akkor reggelig nem kapcsol be újra. Mondjuk ezt én az utóbbi 6-8 év alatt tapasztaltam ki, és mindez akkor megy, ha a kinti hőmérséklet nem hidegebb mínusz 5 fonál. Természetesen ha más a kinti hőmérséklet akkor tovább tart a felfűtés. Nekem 38 fokos víz megy a padlóba, és felmelegedett padlónál 25 fok körüli a visszatérő víz. Azt is megpróbálhatod, hogy a padlókeringető szivattyúján a fordulatot feljebb veszed. Ez azért indokolt a te esetedben mert nagyon visszahűl a víz, és így a fűtéskör végén lévő csőszakasz már nem kap megfelelő hőmérsékletű vizet. Ha gyorsabban forog a víz akkor nem tud annyira meghűlni a csőszakasz végére és egyenletesebb lesz a hőleadás.
-
válasz
Ferike81 #567 üzenetére
Hát igazából annyi, hogy a nappalié a leghosszabb ág, a betonozás már nem friss, mert kb júniusban kész lett, de lehet még előbb is.
Igen, keverőszelep van beiktatva.
Akkor nem aggódok.
A nehezen melegedésnél annyi, hogy a nappali nem akart egyszerűen érezhetően meleg lenni, ott sokkal hidegebb volt.
Computherm-es vezérlőn most beállítottuk 22 fokra, napközben 21-re. Az előremenő ágon a vízhőfokmérő 45 fokos, a visszatérő 28-29 körüli.
A kazán 52 fokos a fűtés ágán. Tömegáram mérő nincs, csak az elzárók vannak.
Igazából csak most tapasztaljuk, mert szerintem a termosztát volt alacsonyra véve, így a szivattyú mindig leállt, és lehet meg se fordult a víz addigra.
Illetve rájöttem közben, hogy kicsesztünk magunkkal, mert van H-tarifás fűtőklíma is, így amikor hideget éreztünk azzal ráfűtöttünk, de ezzel a padlófűtést "kapcsoltuk" le az elért hőfok miatt... A hőérzet javult, a padlófűtés viszont nem ment.
Most kezd ideális lenni. 1.3 bar a nyomás amúgy a kazán szerint.
-
Ferike81
senior tag
válasz
Graphics #566 üzenetére
Tehát ha jól értelmezem akkor padlófűtésed van 5 körre osztva. Eddig tiszta. 55 fokos az előremenő ág.Mi az hogy 50 fokos a kimenő?
Gondolom van egy keverőszelep ami szabályozza a padlóba előremenő víz hőmérsékletét, és a visszatérő ágból keveri hozzá a vizet. A visszatérő 25-28 fok az normális, viszont a padlóba nem igazán jó 40 fok fölötti vizet küldeni. Frissen betonozott padlónál meg egyenesen helytelen. Én 25 fokos előremenővel indítottam a fűtést mikor annak idején kész lett. Az osztó-gyűjtőkön van tömegáram mérő ablak? Ott láthatod, hogy megfordul a víz. Milyen vastag a beton a csövezésen? Hány méter a nappali köre? Mennyi ideig fűtöd? Mi az, hogy nehezen melegszik? Mennyi idő és hány m²?
-
Sziasztok, kéne egy kis segítség.
Felújított házikónkban padlófűtésrendszer lett kiépítve és 4db radiátor is.
Ariston Genus One 24 kazán dolgozik, külön a padlókörökből 5 db van, egy külön szivattyú keringeti a vizet bennünk.
A kazán hőfoka jelenleg 55 fokra van állítva, a kimenő víz 50 fok körüli, de a visszatérő nagyon alacsony, 25-28 fok körüli, ezt én nagyon karcsúnak találom.
Az 5 db körből 1 db a fürdő-é, ennek a kimenő meleg oldala alig van kitekerve, a 2 ebédlőkör szintén csak alig van kinyitva.
A nappali rész viszont alig akar felmelegedni.... Tudom így látatlanban nehéz mit mondani.
Olyat is hallottunk, hogy idő kell, mire a beton kiszárad rendesen...
-
Tony21
tag
Sziasztok!
Ivóvizes gumimembrános tágulási tartályra lenne szükségem, 8 literes méretben.
Ami a bökkenő, hogy az átmérő nem nagyon lehet nagyobb, mint 150mm ... (amiket találtam, mind 200+).
Tud valaki ilyen tartályról? Innentől fogva az is mindegy, hogy cserélhető-e a gumi vagy nem, örülök, ha lesz egyáltalán .. -
gerisz23
őstag
Sziasztok!70nm2-es családi házba szeretnék új központi fűtést gázkazánnal,a 0-ról indulva.
3 radiátor,egy törülköző szárító meg wc-be valami kisebb fűtőtest.
Villanyrészét megoldom,gáz meg víz részére lennék kíváncsi.Nem akarok extra kazánt csak stabilat,lehetőleg oldalfalra kivezetett füstcsővel.
Köszi! -
LanyUs
senior tag
Köszönöm Mindenkinek a privát és itteni segítséget!
"Rövid" összefoglalóm amivel tartozok még
Cím: ÉTI 35 gázkazán csere modern kondenzációs készülékre
Fejlesztés technikai oka: kiépített automata adagolós pellet rendszer biottomat35 [link] aránytalan fűtésköltsége ( 45.000 Ft/hó ), a behordó berendezés zajossága + tűzbiztonsági veszély a visszaégett apríték miatt. Mint utólag kiderült kémény sem volt a gázhoz, mert 1 nyíláshoz cserélgették a csöveket. Régi rendszerhez nem akartam kidobni az ablakon 300e Ft-ot, így indult...
Fejlesztés személyes oka: a kényelem+kisbaba+feleség komfortja, hogy ne kelljen lemenni fát dobni a tűzre.
Rendszer: szükség volt nálam a nyitott és régi rendszer miatt hőcserélő beiktatására is kazán védelmi okból. Van Purmo és régebbi lemezes radiátor is, padló nincs. Megtalálható 2" vascső és új műanyag.
1. Fűtés rendszer feltöltés 2 doboz Cleaner F3 500ml -el [link], majd 1 hét keringtetés -> tiszta víz jött, mert 4 éve szerelték a rendszert.
2. Hegesztés, átalakítás.
3. Rendszer feltöltés 2 doboz Protector F1 500ml-el + lágyvíz.
4. Hálózati meleg víz rákötés.Viessmann Vitodens Touch 100-W 26 kW 400.000,- [link]
A pellet rendszerrel 40 fokos előremenő víznél megsültünk, ezért éreztem, hogy bőven elég a 26kw. Az élet igazolta, így is sokszor több órát áll a kazán. Néztem Ariston, Baxi, Vaillant készülékeket is és ez lett. Lángmoduláció 5kw-ig.Viessmann Vitocell 100-W CUGA 120 200.000,- [link]
Szívtam a fogam, mert Concept vagy Hajdu indirekt tároló fele annyi, de ezt javasolták, mert fejlettebb a hőátadás így kevesebbet fogyaszt ( magas minőségű hőcserélő ).Viessmann Vitotrol 100 UTDB-RF 57.000,- [link]
Programozható+többféle előre beállított heti és napi sablon. Ára sem a legkedvezőbb, mert 15e körül kapható többféle rádiós.Viessmann felületi érzékelő előremenő NTC 25.000,- [link]
Kazán és tároló közé kell, ami Baxi esetében 5.000,- Ft. Van benne lehúzás rendesen.Fernox Total Filter TF1 iszapleválasztó 40.000,- [link]
Ez az egyik legjobb és nem fogadtam el, hogy csak Flamco van a boltban.Grundfos ALPHA3 25-60 180 230V fűtési keringető szivattyú 66.000,- [link]+ Grundfos Alpha 3 Reader 20.000,- [link]: a helyi szaki a nyakamba akart sózni egy rém gyenge Grundfos 1-est 50.000 Ft-ért, ezért az Alpha 3 akcióban best buy. Rendszer kalibrálást megcsináltam ( hasznos érdekesség róla: [link] ) több-kevesebb sikerrel, de összességében megállapítottam, hogy kézi állítással is be tudom szabályozni a radiátorokat.
Hőcserélő
Futottam köröket. Alfa Laval ZB60 ipari hőcserélő bruttó 160.000 Ft-tal csak 2%-os hővesztesége van, ellenben a Zilmet 30kw-al bruttó 22.000 Ft-ért, aminek tapasztalataim szerint kb. 5-10% között. Valamennyi hőt lead maga körül, nekem jól jön, mert ott nincs radiátor. A kondenzáció hatékonyabb lenne természetesen hőcserélő nélkül.Szerelő munkadíj: 120.000 Ft
Gáz: 20.000 Ft
Egyéb anyagköltség: 100.000 Ft ( rézcsövek, toldók, csapok, szelepek és sok egyéb apróság )
Beüzemelés: 35.000 FtKémény: tető felé 8,5m Brilon ( Pps/Alu ) + 6m gyantázás = 270.000,-
Tető ablak: 21.000,-
Járulékok: 30.000,-
Kéményseprő ( kat. védelem ): 12.000,-
Ui.: a kémény is lehetett volna Viessmann pusztán Háromszoros, ismétlem 3X-os áronNem kértem
A meleg víz nyomás helyreállt, a rendszer gyorsan és hatékonyan működik. Még egyszer köszönjük!
-
Lackooo84
nagyúr
Sziasztok! Egy kb. 30 négyzetméteres helyiséget szeretnék befűteni, csak villanyra van lehetőség. A kérdésem az lenne, hogy kb. mekkora teljesítményű villany konvektort vegyek? Meg esetleg ha tud valaki valahol most valami bestbuy áron az sem lenne rossz köszi! Most van az aldiban ilyen 2000W-os cucc, az jó lehet?
-
törölt tag
válasz
Misi1980 #558 üzenetére
Igen, azt gondolom hogy kicsi a radiátor. A kisebb szobában ugyanez a radiátor van (fele akkora szoba) és ott nincsen gond. Ugyanaz a víz megy mindenhova, ha tudom, hogy így csinálják meg, külön rendszert kérek. Így 22 fokra állítom a termosztátot a nappaliban (ahol padlófűtés van), a kis radiátoros szobában 20.5 fok körül van, a nagyobb radiátoros szobában 19, ami már kevés. Ha feljebb állítom a hőmérsékletet, az meg már sok a nappalira. Ezért cseréltetném ki a radiátort nagyobbra, jobb teljesítményűre. A szigetelések mindenhol jók, megnézettem hőkamerával.
-
Misi1980
senior tag
-
törölt tag
válasz
balaaa88 #556 üzenetére
Igen, én is ezt gondoltam. Automatán van a kazán, a szerelő szerint aki kiépítette a rendszert, azt hagyni kell úgy, majd tudja magától milyen hő kell neki. Valamikor tényleg 60 körül van, de pl ha nem vagyunk itthon és leesik a hőmérsékelt 16 fokra, akkor 72 fokra állítja magàt, de 60 fok alatt soha nem működik a rendszer. Kézmosásra is annyira kapcsolja magát, állítólag az alá nem érdemes állítani, a baktériumok miatt.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
#15490560 #555 üzenetére
A radiátorokhoz is sok a 72 °C, nemhogy a padlóhoz.
Nyilván függ az épülettől, helyi körülményektől, de radiátoros fűtésnél az előremenő nagy átlagban a leghidegebb napokon kellene, hogy 60-65 °C legyen. Egy szigetelt épület és egy normálisan megtervezett fűtés esetén. -
törölt tag
válasz
Misi1980 #554 üzenetére
Szia. Köszönöm
120x60x10, acéllemezes. Padlófűtéssel kombinált rendszer van, Ariston Clas Premium Evo kazánnal, 60-72 fok között szabályoz automatikusan (ezt se tudom, hogy jó-e?). A radiátorokon van tekerő, de kb csak ki-be kapcsolni lehet vele, fokozatok nincsenek. A padló és radiátor hőfokát így külön nem tudom szabályozni, a radiátoros szobákban hamar hűvös lesz.
-
törölt tag
Hello. Hogyan tudnám megállapítani a radiátorom teljesítményét? Ráírva nincs semmi, csak annyi, hogy Thermo Technik.
-
csubuka
addikt
Az index azonos topikjából jött a válasz nixon70-nek köszönhetően.
"Ha kizárod a radiátorszelepet(fent)és egy idő után lehűl a képen látható szeleptest, akkor 100%-os."
Valóban, ilyen módszerrel sikerrel kiderült, hogy nem bypass-os a szelep.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy alsó bekötsű "Hili" radiátorszelepen semmi információ nincsen feltüntetve. Csak a márkanév. Az azt jelentené, hogy ez kétcsöves rendszerhez van (100-as)? Vagy univerzális, állítható bípass-el? Ezt lehet rajta látni amúgy?
Köszönöm előre is tippeiteket!
*Csak azrt kérdezem, mert a "sarokszelepén" (már ha az az és nem bípass) fojtanom kéne és nem lenne célszerű, ha az nem sarokszelep lenne, hanem az univerzális szelep állítója (egy és kétcsöves mód között, ilyen bypass állító).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest