Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz Sk8erPeter #2087 üzenetére
Igazad van általánosítottam, de munka mellett egyetemre is járok, így van bőven rálátásom a mostani generációra is.. ezért vettem a bátorságot.
Ezek a sztereotípiák pedig azért születnek, mert míg 20 éve értettek hozzá pár 10e-en. Abból akadt 1-2 kókler, addig mára ez a szám megfordult és a pár 10e-ből van 1-2, aki ért hozzá. Igaz ez talán abból is fakad, hogy mára sokkal rétegeltebbek lettek a területek és sokan a nem a tudásuknak megfelelőt választják ki.Hibás gondolatok születhetnek belőle, ha valaki mást is belelát. Amit én írtam ettől függetlenül az élet, erre tart a fejlődés. Ha megfigyeled a mondatom - Bizony a mai generáció már mindent "instant get" akar.- nem degradálás van benne, persze bőven lehetne felhozni.
Tényleg nem akarom a fejlődés irányát boncolgatni, de tudósok használják ezeket a szavakat - igaz, hogy is merném én tenni? -, ettől még nem érzem úgy, hogy az én hibám lenne, ha mást értesz alatt ahhoz képest, amit írok.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
shev7
veterán
válasz Sk8erPeter #2089 üzenetére
Hat pedig csak megerositeni tudom amit amargo irt. Eleg sok embert szoktunk felvenni, fokent palyakezdoket (a tudast, amire nalunk szukseg van egyetemen nem nagyon tanitjak), allasinterjukon is reszt veszek, es elszomorito a helyzet. Meg egy moricka feladatot csak-csak megold, foleg ha egyetemen talalkozott mar a problemaval, de nem kell sokat agyalni, hogy olyan evidensnek tuno feladatot adjak a jelentkezoknek, amin elvereznek.
Illetve ami meg hianyzik, az a logikus gondolkodas mod. Ezert helyezzuk a hangsulyt az alap programozasi feladatok mellett a logikai feladvanyokra. Nem gondolna az ember milyen feladatokon el tudnak verezni...
Rengeteg jelentkezest kapunk, nagy reszet be is hivjuk, mindenkinek jar egy esely, de toredeket vesszuk csak fel, koztuk olyanokat is akiket en soha nem vennek fel, dehat kell az ember...
Nem altalanositani akarok, csak a klasszikus mondas itt is ervenyes "felhigult a szakma", egy diploma mar nem igazan garancia a munkaadoknak.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2089 üzenetére
Abszolút fenntartom a véleményem. A másoddiplomámat volt szerencsém 18 évesekkel együtt kezdeni. És tudod hány fiatal fejezte be az előírt félévek alatt a sulit? NULLA
Miközben voltunk páran, akik meló és család mellett röhögve megcsináltuk bukás nélkül.
Másik tapasztalat: testvérem műszaki szakközépiskolában tanít (van benne gimnáziumi osztály is), mit gondoltok mostanában az osztályok hány százaléka bukik meg? Ahol csak 60% az már kiemelkedően jó osztálynak számít.
Harmadik tapasztalat: melóhelyen rendszeresen keresünk diák munkásokat is IT fejlesztésre. Kiábrándítóan gyenge a diák felhozatal a Szegedi Tudományegyetem programozó szakjain. Pedig 10 évvel ezelőtt még volt valami neve a sulinak, és akik kikerültek mind el tudtak helyezkedni, és nem azért mert nagyobb szükség volt programozóra, hanem mert nem komplett hülyén kerültek ki az iskolapadból.Elhiszem, hogy elit iskolákban szétnézve, nem tűnik olyan rossznak a helyzet, de az elit sulikból néhány van Magyarországon, míg nem elitből több ezer (felsőoktatásban több tucat).
Abban igazad volt, hogy tisztelet a kivételnek, bevallom évente 1-2 olyan diák nálunk is megfordul, akire azt mondom, hogy na ez nem reménytelen.Én kérek elnézést!
-
shev7
veterán
válasz Sk8erPeter #2091 üzenetére
a felhigulas pont azt jelenti, hogy nem aranyosan nott az alkalmatlanok szama, hanem joval nagyobb mertekben ha aranyosan none nem beszelnenk felhigulasrol.
En sem most fejeztem be az egyetemet (bar azert annyira oreg sem vagyok) es mar akkor is lehetett latni ezeket a jeleket. Harmadik felevtol foallasban dolgoztam megis idoben vegeztem... Kevesen vegeztek velem egyutt az evfolyamon...
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
amargo
addikt
válasz Sk8erPeter #2091 üzenetére
Egyetértek az oktatás színvonala is csökkent. Megnézel egy ma felkapott programozási nyelvet, akár a .NET-et kb évente jön ki az új verzió belőle, egyszerűen oktatási szinten képtelenség tartani a ritmust vele. Az egyetem célja az általános gondolkodás/tudás elsajátítása, de a fejlődés lehetősége rajtad múlik.
Nekem is van több OKJ-s ismerősöm - nekem is van -, akik remek szakemberek, de folyton tanulnak mellette.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
shev7
veterán
válasz Sk8erPeter #2112 üzenetére
Persze, rengeteg oka lehet, de megis a herevere a leggyakoribbi ok... Nem mellesleg a kepzes szinvonala, a kovetelmenyek is folyamatosan csokkennek. Megis ennek ellenere gyakoribb az hogy valaki nem vegez idoben. Ez azert csak jelent valamit...
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2111 üzenetére
Természetesen az egyetem időben elvégzése nem az egyetlen mérvadója annak, hogy kiből lesz jó programozó. Azonban lássuk be, az én közvetlen évfolyamtársaim közül egyet sem tudnék mondani, aki azért bukott meg, mert fasza programozó lenne (hozzáteszem volt aki ezt hitte magáról, na ő volt az egyik legsötétebb), hanem mert agyhalottak voltak.
A munkahelyemen viszont tudok mondani olyan programozót, aki nálam nagyságrendekkel jobb, mégis csúszkál az egyetemen, mert főállásban napi 10-12 órát dolgozik, és mellette minimális ideje van tanulni (plusz éppen semmit nem is ad a tudásához az egyetem, csak meglesz a papírja arról, amihez egyébként is nagyon ért).
Szóval ilyenek is vannak, de ez nagyon ritka.
Én kérek elnézést!
-
amargo
addikt
válasz Sk8erPeter #2111 üzenetére
Én nem látom előfeltételnek a jó programozást és az egyetem időbeni befejezését.
Egy évfolyam társam tavaly abszolvált és - hála az égnek, nem és nem rosszmájúságból írom - úgy kivágták a szakdolgozat védésről, mint a sicc.. gyakorlatilag valahogy végig evickélte a féléveket.
Én 1 év csúszásban vagyok.. bizony az analízis komolyabb volt, mint elsőre gondoltam volna. Foghatnám a munkára is, meg egyéb körülményekre is a dolgot, de tudom, hogy vannak nálam sokkal ügyesebbek is, ettől még mindent meg kell tenni a fejlődésért és nem szeretek átcsusszanni tantárgyakon“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #2087 üzenetére
átneveztetnénk mondjuk "C# programozás"-ra vagy ehhez hasonlóra
Szerintem ez valóban jobb lenne, hiszen a Visual studio.net nem csak c#-ot tartalmaz, és természetesen c# sem csak a Visual studio.net-ben van.
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2119 üzenetére
Egyetértek. a túltárgyalásról és az átnevezésről is. Visual Basicnek úgyis van külön topikja.
Én kérek elnézést!
-
veterán
Csak egy pár mondat még az időben diplomázáshoz: Van egy guru ismerősöm, aki egy tantárgy miatt majdnem ott is hagyta a sulit, mégis vannak területek, ahol alig ismerek nála jobb szakembert. Sajnos ma az iskolák jó részében azt tanítják, amire van tanár és nem azt, amit kellene célirányosan. És óriási különbségek vannak levelező és nappali, idősebb és fiatalabb diákok között - mármint értékelésben.
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
"Most azon tanakodtam, hogy helyesírás szerint "C# programozás" vagy "C#-programozás" (kötőjel). Én utóbbira tippelnék, mert tulképpen a C#-nak a programozása, de lehet, hogy tévedek. "
C ill C++-nál szóköz van nem kötőjel.
szerk: Cuda, batch, Opengl szintén.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
kingabo
őstag
válasz Sk8erPeter #2125 üzenetére
"Szóval ez még minimális szinten sem mérvadó"
Te neveztetted át a C++-ost arra!Nekem mind1, hogy szóköz vagy kötőjel van köztük, csak leírtam, hogy a többi hogy van.
Köszi az átnevezést!
-
veterán
válasz Sk8erPeter #2126 üzenetére
-
Boolash
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2150 üzenetére
Okés Persze arra gondoltam, hogy külön css fájlban
Egyébként a generált html output IE és mozilla esetében ugyanaz. Esetleg bemásoljam az idevágó részt? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2152 üzenetére
Közben megoldódott, csak hogy más ne törje a fejét rajta:
a display:inherit tulajdonság jelen esetben nem jó, hiszen itt egy táblázat soráról van szó, és az az említett beállítás szerint a szülő tulajdonságait örökölné, ami itt helytelen.
Ebből következően a display: table-row; tulajdonság a jó megoldás jelen esetben, így már nem esik szét a táblázat.Sk8erPeter
-
Boolash
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2153 üzenetére
Pontosan, a megoldás tökéletes! Nagyon köszönöm!
-
prog1000
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2165 üzenetére
Thank you Kerestem de nem nagyon találtam
magyarul is jöhetne
[ Szerkesztve ]
-
prog1000
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2170 üzenetére
thx
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2221 üzenetére
a proserver-es oldal egy okádék, de ennek semmi köze a Silverlight-hoz.
SL nagy kedvencem, nagyon könnyedén, egész komoly dolgokat lehet vele összerakni. Sokan tévesen a Flash ellenfelének tartják, valóban annak indult sok évvel ezelőtt, de a 3-as verzió óta lazán túlnőtt rajta, komplett vékony kliens fejlesztési platformmá, feltéve ha nem az a cél, hogy 10 másodperc alatt összekattintgassunk egy bannert.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #2227 üzenetére
Félreértettél. Egy portál esetében ahol cél, hogy 10-ből 10 látogató elérje, teljes pompájában lássa, használja egyértelműen TILOS Silverlight-ot használni, a Flash is erősen kerülendő. Pláne, hogy ahogy írtad mára HTML5 + javascript elért arra a szintre, hogy semmi értelme bannereket, carousel-eket (franc tudja hogy mi erre a jó magyar műszó), egyszerűbb animációkat külső pluginekkel megvalósítani.
Amiről én beszéltem azok a vékony kliensek, LOB alkalmazások, jellemzően intranetre, vagy meghatározott célcsoportnak készülnek, ahol semmi gondot nem jelent az SL telepítése.
Nos erre jelenleg nincs jobb az SL-nél.
Ha pedig kijön az 5-ös verzió, akkor a komplett winform, wpf platformokat is képes lesz (le is fogja) váltani, akár vastag kliensként is tudni fog viselkedni az SL5-ben fejlesztett alkalmazás.Én kérek elnézést!
-
st4rlight
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2251 üzenetére
IE9 PDF-ként menti le és tölti le is, gond egy szál sem.
//developer
-
fatal`
titán
Gondolom szarul van beállítva a MIME Type ezért az Opera htmlnek értelmezi.
-
martonx
veterán
FF5 is szépen menti pdf-ként minden trükközés nélkül. Mondtam már, hogy az Opera felejtős
Én kérek elnézést!
-
Lortech
addikt
válasz Sk8erPeter #2258 üzenetére
Már itt is meg lett említve korábban devportal kapcsán:
[link]
[link]
Az opera pont azt csinálja, amit a webszerver válasza alapján kell..Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz Sk8erPeter #2260 üzenetére
És én hol mondtam ellent? Csak megerősítés volt.
Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs