Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #2225 üzenetére

Valahogy nálam eleve nagyon komoly ellenérzést vált ki, ha egy oldal nem hajlandó valamilyen beépülő nélkül működni, tehát a felhasználó rá van kényszerítve, hogy igenis telepítse azt a szaros plugint, ha tényleg meg akarja nézni az oldalt. Na én ekkor hagyom el azonnal az oldalt, amennyiben nem vagyok valamilyen okból tényleg rákényszerítve, hogy az ominózus oldalon böngésszek.
    Amúgy arról fogalmam sincs, mennyire ellensége a Flash-nek, vagy mennyire nem az (az okát sem tudom, miért az, vagy miért nem), de az tény, hogy ahhoz hasonlóan beépülőhöz van kötve, és szerintem nagyon komoly dolgokat meg lehet csinálni hagyományos HTML-kód generálásával, némi JavaScript alkalmazásával együtt, plusz a HTML5 is igen komoly dolgokra lesz képes, aminek meg a böngészőtámogatottsága eleve meglesz, a Silverlighttal ellentétben (amihez meg mindenképp telepíteni kell).
    Ezentúl éppen Google-forrás írja az indexeléssel kapcsolatban: [link]
    "Flash, Silverlight és más multimédiás formátumok
    A Google fel tudja térképezni és képes indexelni a Flash-fájlok tartalmát, továbbra is problémái vannak azonban az egyéb multimédiás formátumok (például a Silverlight) tartalmának elérésével. Az ilyen multimédiás formátumok természetüknél fogva vizuálisak, ezért problémákat okozhatnak a Googlebot számára. Egyes internetes keresőrobotokkal ellentétben a Googlebot olvasni tudja a multimédiás formátumú fájlok egy részét. A szöveget és a linkeket ki tudja vonni belőlük, de a szerkezet és a környezet nélkül. A multimédiás tervezők ráadásul a szöveget gyakran grafikus formában adják meg, és mivel a Google nem ismeri fel a képeken szereplő szavakat, fontos kulcsszavak kerülhetik el a figyelmét. Más szóval: még ha tudjuk is indexelni a tartalmat, előfordulhat, hogy nem kerül az indexbe a szöveg, a tartalom vagy a linkek egy része."

Én is foglalkozom webfejlesztéssel (amatőr szinten, bár kérdés, mit tekintünk annak), és nagyon ellenzem az ilyen beépülőhasználathoz kötött weboldalak fejlesztését.

Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés