Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

Hali!

Egy memória szójátékot csinálok. 8 szópár van, egyik szó angol, másik szó magyar.
    Első körben ezeket megmutatom a felhasználónak. Ez a része kész.

A második része lesz érdekesebb.
    Két "doboz" van. Az egyik az angol szókártyának (szókártyákkal jelenítem meg a szavakat), a másik magyar szókártyának. Megfog a felhasználó egy neki tetsző szókártyát és behúzza a megfelelő helyre (angolt az angolhoz, magyart a magyarhoz). Ezek után a párját kell az ellenkező nyelvű "dobozba" berakni.

Nagyon nincsenek ötleteim, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni.. vagyis vannak, de biztos hülyék.

A szópárok egy Word típusú listaként érkeznek adatbázisból. A Word egy struct:

public struct Word
    {
    public int id;
    public string eng;
    public string hun;
    public Word(int id, string eng, string hun)
    {
    this.id = id;
    this.eng = eng;
    this.hun = hun;
    }
    }

Na most a legelső dolog amit szerintem ellenőrizni kell, az az, hogy milyen nyelvű az adott szókártya, nem? Ezt hogyan tudom? Így néz ki egy ilyen kártya XAML-ben:

<Button
    ManipulationStarted="Button_ManipulationStarted"
    ManipulationDelta="Button_ManipulationDelta"
    ManipulationCompleted="Button_ManipulationCompleted">
    <Button.Background>
    <ImageBrush ImageSource="/Assets/Main/wordCardHun-568h@2x.png" />
    </Button.Background>
    <TextBox/>
    </Button>

És ebből van 16 egy <toolkit:WrapPanel>-en belül

Ezek pedig a magyar és angol szókártyák "dobozai" (amibe belehúzzuk a kártyákat):

<Button x:Name="EnglishWordDefaultContainer">
    <Button.Background>
    <ImageBrush ImageSource="/Assets/Main/wordEmptyHoleEngCard-568h@2x.png"/>
    </Button.Background>
    <TextBox
    x:Name="EnglishWordDefault"/>
    </Button>

<Button x:Name="HungarianWordDefaultContainer">
    <Button.Background>
    <ImageBrush ImageSource="/Assets/Main/wordEmptyHoleHunCard-568h@2x.png"/>
    </Button.Background>
    <TextBox
    x:Name="HungarianWordDefault"/>
    </Button>

A TextBox azért van itt benne, mert amikor behúzták a szókártyát, akkor a szókártya szövege fog a TextBox szövege lenni.

1. kérdés:
    Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az adott szókártyán angol vagy magyar szó található-e? Van-e valami olyasmi XAML-ben, mint HTML-ben a data attribútum?

2. kérdés
    Miután behúzta az első szókártyát a megfelelő helyre a felhasználó, az először behúzott szónak a hiányzó párját kell behúzni a még üres dobozba.
    Én itt arra gondoltam, hogy csinálok egy globális Word típusú változót, amiben benne lesz a behúzott kártya List<Word> értéke. Ez hülyeség?

Tehát ugye a 2. lépés az, hogy ellenőrizzük, hogy a helyes kártyát húzta-e be az üres dobozba. Ezt hogyan érdemes?

Köszönöm szépen előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés