Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomi_78

aktív tag

Sziasztok!
    Egy kis 3D-szerű programot készítek C#-ban és ebben szükségem van arra, hogy tudjam, hogy egy pont melyik irányban van egy másiktól a síkban.
    Ehhez a következő képletet használom, miután kiböngésztem a világháló bugyraiból:
    Math.Atan2(kamnezy-(a_kamera.yhely+5),kamnezx-(a_kamera.xhely+5))*(180/Math.PI)A kamera 10 képpont sugarú kör, ezért a középpontja +5 pixellel van a szélétől. Illetve van a kamnezx-kamnezy pont, ami 20 képpontnyira van a kamera előtt, és egy fekete vonal jelzi az irányát és a végét a mellékelt képen. A képeltben e két pont egymáshoz viszonyított irányát vizsgálom, próbaképpen.
    Na de ami furcsa, az a visszaadott értékek. Ugyanis ha a kamera felfelé néz, akkor negatív számokat mutat irányként, míg ha lefelé, akkor a várttól teljesen eltérőt, pl. a képen látható 90-et a 270 helyett.
    Végül is tudom ezeket korrigálni (felfelé az Abs() függvény használatával, míg lefelé úgy, hogy az új irányérték az a régi + (180 - régi) legyen), és így megkapni a valós értékeket, de akkor is kíváncsi vagyok arra, hogy mi lehet ezen hibák oka?
    Netán mégis rossz a képlet?

Új hozzászólás Aktív témák