- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rákász
csendes tag
Megvan a megoldás
Oledb objektumcsoport = mdb file-okhoz történő csatlakozás esetén használatos
SqlServerCe objektumcsoport = sdf file-okhoz történő csatlakozás esetén használjuk.Én Oledb.OledbConnection objektummal akartam meghívni egy olyan adatbázishoz történő csatlakozást, melyhez valójában SqlServerCe.SqlCeConnection objektum kell...
Amit még tudni kell, hogy az SqlServerCe objektumcsoport csak akkor meghívható, ha a Project -> Add Reference menü alatt, a .NET tabnál hozzáadod a System.Data.SqlServerCe referenciát a projektedhez.
Hát ennyire volt egyszerű a megoldás, de hála a microsoftos gyerekek hamar válaszoltak.
-
rákász
csendes tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy valaki ért a Visual Basic 2008 Express Edition-höz...
A következő a gondom.Adott egy form (Form1) és rajta egy gomb (Button1). A feladata a gombnak az lenne, hogy létrehoz egy kapcsolatot a form és a merevlemezen lévő adatbázis (MyDatabase.sdf) között. Mindehhez eddig hiába írogattam kódot, mindhiába. Az alábbi kóddal próbálkoztam a Button1 Click eseményéhez -
Dim con As New OleDb.OleDbConnection
Dim str As String = "Data Source=C:\FirstDatabase.sdf"
con.ConnectionString = str
con.Open()Itt a hibaüzenet a harmadik sornál az alábbi: A ConnectionString kapcsolódási karakterláncban nincs meghatározva az OLE DB szolgáltató. Példa: „Provider=SQLOLEDB
OK, írjunk be a szolgáltatót. A connectionstrings.com aszongya, hogy a .NET Framework Data Provider for Microsoft SQL Server Compact 3.5 szolgáltatóhoz a Provider=SQLNCLI10 fog működni. A kód így változik:
Dim con As New OleDb.OleDbConnection
Dim str As String = "Provider=SQLNCLI10;Data Source=C:\FirstDatabase.sdf"
con.ConnectionString = str
con.Open()Ekkor a hibaüzenet a negyedik sornál: Invalid authorization specification
Nincs több ötletem, pedig nagyon úgy érzem hogy valami egyszerű dologról van szó...
Segítsetek pls! -
rákász
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi, MS Access problémával gyűlt meg a bajom.
Van egy formom, a neve Open, ezen létrehoztam egy unbound text boxot, a neve Text1.
Az Open formon található egy subform, Kitting plan névvel. A Kitting plan subformon egy többoszlopos adathalmaz található. Ebből a DNN nevű oszlop lesz nekem érdekes.
Azt szeretném VB kóddal megfejteni, hogy
1. Szűrje le a Kitting plan subform adatait a DNN oszlopra, Text1-be beírt szövegnek megfelelően, gombnyomásra.
2. Egy RESET gombbal a szűrés után ismét a teljes adathalmazt lássam.
Tudna nekem segíteni a kód megírásában?
Köszönöm szépen előre is! -
-
rákász
csendes tag
Eddig excel, de már próbálkozom Access makrókkal is.
Egyébként semmi alapom nincs, az összes makrómat eddig google-ből szedtem és szedem össze, innen-onnan, immár lassan egy éve... lelkes érdeklődő vagyok, aki csak a munkáját szeretné megkönnyíteni
nem is tudtam, hogy exe állományokat is lehet VB-ben készíteni...
Nos, úgy hiszem, gyakran fogom látogatni ezt a fórumot -
rákász
csendes tag
nos
akkor újra...
excel környezetben szeretnék egy olyan makrót futtatni, melynek kimenete az, hogy az A1 cellába az a text kerül, melyet megadok.
Eredetileg úgy képzeltem el, hogy indítás után egy felbukkanó ablakban a ''Mit szeretnél az A1 cellában látni?' kérdésre beütök valami szöveget - akármit - s az fog megjelenni az excel tábla A1 cellájában.
Remélem, most érthetőbb voltam...
THX sonar -
rákász
csendes tag
Szevasztok,
Első alkalommal keveredtem ide, eddig sikerült minden esetben összegúglizni a megoldásokat, most viszont gondom akadt... Nagyon megköszönném a segítségeteket!
Visual Basic-ben szeretném megprogramozni azt, hogy tetszőleges szöveget beírok egy popup ablakba, leokézom, s az megjelenik adott Excel munkalap adott, például A1-es cellájában.
Bízom bennetek,
Üdvözlettel,
Feri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalos klub
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- EAFC 25
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest