Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirkri
addikt
A réz (és bronz) anyagok felületén képződik ez a zöld réteg, patinának hívják. Az érintkező felületén nincs ha jól látom, biztosan nem az okozza, hogy havonta kiég az izzód. Nézd meg, hogy a vezetékrögzítő csavarok a foglalatban meg vannak-e rendesen húzva és ha van multimétered, akkor mérj feszültséget. Laikusként nagyjából ennyit lehet tenni. Illetve nem tudom milyen izzókat használsz, szerintem inkább ott lehet a probléma.
21 éve a Prohardveren! ™
-
demars
addikt
Hali. Kirkri jó tippet adott, de az én javaslatom:
(Mivel írtad, hogy a multiméter távol áll tőled, így feltételezem nem sok közöd van az elektromossághoz! Tehát amit írok segítő szándékkal, azt csak lekapcsolt kismegszakító mellett végezd el, vagy hívj egy szakit!!!)
Ha meggyőződtél, hogy nincs a foglalatban dzsúdó, nézd át a bekötéseket, (sodrott vezeték esetén sodord újra, új bekötéssel, mindent oda vissza ahol volt), ha kell húzz a csavarok után!
Ha ezek rendben vannak, a következő lépés, hogy az érintkezőket kicsit megtisztítod (amire írtad, hogy talán oxidáció, az a kép alapján fekete inkább, tehát kontakt hibára utal), ezt megteheted egy vékony lapos fejű csavarhúzóval is.
Amint ezzel is meg vagy, jön a lényeg: mind a kettő érintkezőn kicsit hajlíts beljebb! Ez azt jelenti, hogy a fenék érintkezőt picit hajlítsd feljebb, kis csavarhúzó segítségével. Az oldalsó érintkezőt picit beljebb!
A lényege: amikor becsavarod az izzót az érintkezők szorosabban érnek az izzóhoz, így javul a kontakt!
Ezek ilyen hajlított réz lapok, idővel elveszítik azt a rugalmasságukat, előfeszítésüket amit gyárilag kaptak és a laza kontakt miatt okozhat problémát.
Ez szokott segíteni.
De kérlek tényleg áramtalaníts mindent! Ne legyen gond belőle!!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
BB9000
senior tag
Látva a foglalatot, én rögtön egy foglalatcserében gondolkodnék. Az érintkező már elég rossz állapotban van, azon én nem reszelgetnék. A csere nem drága és egyszerű megcsinálni (nekem). További hibalehetőség a villanykapcsoló. Ott is érdemes lenne körülnézni és ha szükségesnek látod, akkor azt is kicserélheted. Gyakran előfordul, hogy azért égnek ki az égők sorra, mert a kapcsoló prellez.
A kapcsolócsere általában nehezebb kérdés, mert pont ugyanolyan kapcsoló nem szokott lenni tartalékban, emiatt több kapcsoló és konnektor együttes cseréjét szokták igényelni az egységes kinézet miatt.
További javaslat: Led égő használata. Nekem a Philips vált be. Itt válogathatsz. Különösen kerülendő minden noname márka és a Landlite, ami az Obiban és az Auchanban gyakran felbukkan a polcokon. Ezt megvenni pénzkidobás![ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
Ha külön lyuk van az alunak, és a réznek akkor nem gond.
Arra azért vigyázz, hogy panelben valami miatt a nulla van szakítva a vizesblokkban. (Legalábbis a régi HMÁÉV területen biztosan) Emiatt ha csak a kapcsolót kapcsolod le a művelet előtt, még lehet delej a vezetékben."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
makkmarce
őstag
úgy érti, hogy nem egy helyre csavarod az alu-t és a rezet, mert akkor hozzáér egyik a másikhoz.
de ahogy nézem még így se nagyon ajánlják a szakik:
https://www.villanylap.hu/blog/5242-aluminium-es-rezvezetek-kotese-meg-kotoelemmel-is-kerulendookoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
hát, ahogy a szakik írták lentebb, WAGO-nál a 222-est, a hozzá való pasztával. A WAGO oldalán találsz segítséget, vagy gondolom a villanyos boltokban is tudnak segíteni.
kicsit hasonló móka: Nekem kedvencem a bosch villanybojlerem volt, ahova a bojler leírása szerint kötelező volt galvanikus leválasztót tenni. Természetesen nem adtak hozzá. A forgalmazónak szintén nem volt. Felhívtam a márkaszervízt, akik szóltak, hogy ha nagyon kell, akkor adnak 5.000ft/darab áron, DE eddig senki se kérte.
Namost a garanciakönyvben benne van, ha nem teszek, nincs garancia... komolyan meghülyült már mindenki... (aztán a 20. eldugott kis boltban kaptam 600ft/darab áron)[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest