Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) galocza válasza Digidroid (#1150) üzenetére


galocza
aktív tag

úgy tűnik nekem, a lag nem függ a zajszűréstől: a korábban idézett táblából megnyitva pár bluetooth de nem anc fülest, egy esetben ~120, de inkább 180-220ms a lagja. megfordítva, zajszűrős, madzagos füleseknél a lag 0ms. az én KLEER fülesemhez hasonló 2 sennheiser (madzagmentes, rádiófrekvenciás, de nem bluetooth) ~40-50ms körüli értéket mutatott. én ezzel amúgy soha nem tapasztaltam lagot 3-4 év alatt, tehát ez már kb észrevehetetlen.

"piority of sound quality mode, vagy piority of stable connection"
ezzel talán tényleg lehet játszani, de nem esküdnék meg rá...

majd kérünk rövid élménybeszámolót!

[ Szerkesztve ]

(#1152) Digidroid válasza galocza (#1151) üzenetére


Digidroid
tag

Sziasztok!
Megvettem a Sony WH-1000XM2-t, sajnos lag van rendesen. PC-n -200ms és jó, tableten madzag illetve az MX Player audió beállításoknál találtam ilyen lehetőséget: bluetooth audio késleltetés, de yt-nál felejtős (vagy itt is a madzag)
Viszont van egy dolog ami aggodalomra ad okot a számomra, ha aktív az nc akkor elég hangosan susogó szélszerü zajt hallok benne, nem tudom ez mennyire normális :F mert nyugis zenéknél olyan mintha kazettáról hallgatnám :( pedig pont itt jönne legjobban a zajszűrés.
Az androidos alkalmazás nálam telefonnal nem működik, teblettel viszont igen, de itt is hiába használom a Noise Canceling Optimizer-t a zúgás mértéke nem változik marad maximális szinten ami egy viszonylag csendes szobában ahol csak kisebbb bejövő zajokat kéne szűrnie, nem egy fullon hajtott mélynyomóét azért valljuk be elég zavaró :( azt hiszem vissza kell vinnem..
Kikapcsolni viszont csak a bluetooth kapcsolat megszakítása után pár perccel kapcsol ki, tehát nem a zene lejátszás szüneteltetésénél.
Még annyi lenne a kérdésem, ha ez az alapzaj normális, hogy a konkurens modelleknél ahol a zajszűrés mértéke állítható a zúgás halkabb lesz alacsonyabb beállítások mellett..?
És ha igen akkor Bose QuietComfort 35 vagy az alacsonyabb laggal rendelkező JBL Everest 750 (aminek az ára is lényegesen kedvezőbb).

(#1153) Digidroid válasza Digidroid (#1152) üzenetére


Digidroid
tag

Mármint a Bose vagy a JBL a jobb választás..?

(#1154) zazenke válasza Digidroid (#1152) üzenetére


zazenke
őstag

van zaj a jbl everest 700 nál is és a zenei minőség is romlik függetlenül a zajtól. Azért itt csodákat nem kell várni a zajszűrés egy plusz dolog de nyilván villamoson vonaton és más zajos környezetbe kapcsolja csak be az ember ahol még így is javít a zenei hallhatóságon mert a külső zaj miatt élvezhetetlen meg tökig feltekerős a hangerő stb. Itthon azonnal kapcsolom ki és akkor csend lesz a fejesben és a zene minősége is javul drasztikusan. Ezek a technológiák ezt tudják. A lag az már más kérdés . Ha az zavar és nem tudsz ez miatt megnézni egy filmet akkor felejtsd el ezt a sony modellt .

(#1155) Digidroid válasza zazenke (#1154) üzenetére


Digidroid
tag

Inkább arra lennék kíváncsi, hogy ha a zajszűrést low-ra állítom otthoni környezetben akkor a susogás is csökkenni fog? Mert sajnos a Sony alkalmazásában nincs lehetőség a zajszint szűrés mértékének beállítására a JBL-nél viszont igen..

Így tudnám szabályozni a beszűrődő külső zaj mértékének megfelelően a zajszűrés mértékét. Persze ennek csak akkor van értelme, ha alacsonyabb szűrés mellett a a zúgás ereje is csökkenne :)
Sajnos nekem itthonra kell, az állandó lakásfelújítások, és az este 11:30-kor takarító, éjjel zenét bőgető, hangosan házimozizó, hülye szomszédok miatt. :(((

Ui: Másrészről a jobboldali hangszóróból halk, ilyen sziszegő-ciripelő hangot hallok néha, és a gesztus vezérlés meg egy nagy rakás kaki, legalább is ami a hangerő növelés/csökkentést illeti.

(#1156) galocza válasza Digidroid (#1152) üzenetére


galocza
aktív tag

én eddig az összes anc fülesben alapból csak nagyon diszkrét, nem zavaró, halk, egyenletes zajt hallottam - úgy hívtam, a csend hangja.
ha "susogó, szélszerű" tehát változik az intenzitás (mintha öreg rádió állomáskeresőjét tekergetnéd), akkor elképzelhető, h az kapott el, mint engem is - csak rögtön mind2 fülre. amit először leírtam, azzal bőven együtt tudok élni, utóbbival biztosan nem, ezért is mentek vissza a sonyk.
amíg utóbbi zaj nem jelentkezett, én teljesen élveztem a sony "hangját" forrás nélkül is (2 percig. az enyémek kikapcsoltak.) de én öreg vagyok, lehet h csak nem hallok annyit, mint te.
jbl sztem nem játszik, ha ancben nem akarsz kompromisszumot kötni, ld újra tábla:
tábla
mélyben fele, középben 2/3-a, magasban kb megfelel a bose/sony kategóriának.
persze az is kérdés, h szomszédaid milyen jellegű zajjal keserítik életedet, mélyet (kopogás, kalapálás, dobolás, dübögés) semmi nem tompít úgy, mint a sony/bose.
én másfél hónap kerülőút (és 4 gyártó 5 készüléke) után jutottam el pontosan oda, ahonnan elindultam: bose.

az, hogy elhoztad a boltból, sejteti esetleg, h fővárosi vagy - ha így van, keress egy márkaboltot, és próbálj ki eszközt. lehet, h a zajszűrés mértékét csak otthon tudod kipróbálni, de az alapzajt a boltban is. vagy rendelj, próbáld ki, s ha nem tudsz együttélni vele, lenyeled a postaköltséget, elállsz a vásárlástól és visszaküldöd.

arról sajna nem vagyok meggyőzve, h zajszűrés mértékét csökkentve az alapzaj is csökken, plusz lehet, h csak arról van szó, mint a px-nél, h mennyit szűr: pl forgalomban azért hallj vmit és ne ugorj ifa elé.

ui: a taperolós megoldás amúgy nekem határozottan kézre esett és szerettem 8). mégis ez lenne az én problémás hangom s nem az előző? az volt féloldali...

[ Szerkesztve ]

(#1157) zazenke válasza Digidroid (#1155) üzenetére


zazenke
őstag

nekem a médiában a jbl szolt a legjobban szerintem teljesen elegendő a mély benne. a zajszűrés igen állítható 3 fokozatban DE a kapcsolgatás nincs egyenes arányban a hallható " susogó " zajjal. a legalacsonyabb fokozatnál kb 65 százalékra mérséklődik tehát nem lesz harmada. szerintem zenénél ez sem zavaró annál inkább a minőség romlása. Amúgy nem ide tartozik de én is szenvedtem a felújítási zajok miatt amikor hőszigetelték a lakást ugye ez több száz fúrást is jelent ahogy felfogatják a nikecellt. oda füldugó kell vagy hallásvédő 40 db minuszos. speciel én így nappal aludtam is :) . biztos van jobb anc is de tuti hogy ez mégnagyobb zenei szűrést jelent. figyelni kell arra is hogy a zene még megüssön egy normál szintet. Biztos hogy agyon lehetne ANC-ni de van e értelme

[ Szerkesztve ]

(#1158) megema válasza megema (#1135) üzenetére


megema
őstag

Bármi javaslat?

Zárt, circumaural fejhallgató kellene elsősorban streaming zenéhez (Apple Music), illetve alkalmi filmnézéshez. Jó lenne, ha vezetékkel és Bluetooth-szal is működne. Minden hangtartományból legyen elég, basszus lehet kicsit több is. A jelenlegi vezetékes fülesemmel (M40x) elégedett vagyok, csak vezeték nélkülire vágyom. Ez elvileg enyhe V karakterisztikájú.

Mivel Apple eszközökkel lenne használva, így AAC kodek kell, másnak nem látnám hasznát, de amúgy minél kisebb a tényleges késleltetés, annál jobb. Zajszűréssel eddig nem találkoztam, így nem tudom szükséges-e. Az összeghatár olyan 200€ lenne.

(#1159) galocza válasza megema (#1158) üzenetére


galocza
aktív tag

sok okosat nem tudok, mondani, de aacnél is számíthatsz min 120ms lagra, nyilván csak filmezésnél lehet zavaró.

(#1160) Digidroid válasza galocza (#1156) üzenetére


Digidroid
tag

Én sem vagyok már tini :D számomra az alapzaj mértéke és a jobb oldalt jelentkező halk sziszegő hang ami némileg zavaró, ezt a boltban észre sem lehetett venni és nc kikapcsolásával meg is szűnik. JBL-re azért gondoltam mert talán alacsonyabb az alapzaj nc-vel plusz (és talán 50%-al alacsonyabb lag, mert sajnos a JBL Everest Elite 750 NC latency értékéről semmi infót nem kapok, és jelenleg már csak ezt az újabb modellt forgalmazzák) mivel kizárólag itthon a négy fal között használnám (nem repülőn és kohász üzemben) talán elegendő lenne a gyengébb zajszűrés is. Viszont abban igazad van, hogy csak otthoni körülmények között tudom a működés hatásosságát kitapasztalni. Most hétfőn szeretnék ellátogatni ide.

zazenke: Nálam a problémát a lakásfelújításokon túl, a bolond, antiszociális lakók jelentik, akik nem tudják tudomásul venni, hogy egy belvárosi társasházban élnek, és este 11:30-kor nekiállnak takarítani, főzni, vagy éjjel 1-kor az asztalon dobolnak, részegen megjönnek majd hangosan handa bandáznak, és az idióta lakásbérlőkről még nem is beszéltem. A vége úgyis egy vidéki családi ház beszerzése lesz. Amit már most is aktívan keresek, de ez már nem az a topik :D

(#1161) galocza válasza Digidroid (#1160) üzenetére


galocza
aktív tag

ha már arra jársz, van nekik bose meg a 3 sennheiser (hd 4.50, pxc 550, momentum). ezeket se feledd.
rákérdezhetsz a zajszűrős akg-ra is, eléggé dícsért, de fülön ülős (n60nc). meg van audio technikájuk is...

(#1162) sanzi89 válasza sanzi89 (#1022) üzenetére


sanzi89
addikt

Az előző kommentem már nagyon régen volt, de folytatódjon a sztori. A karácsony előtti időszakom nagyon zűrös volt, nem volt időm foglalkozni a fülessel. A karácsony és szilveszter hatásai miatt direkt nem küldtem el a fülest csak január elején javításra az Audio-Partner Kft-hez. Érdelesség, hogy ha közvetlenül nekik írtam e-mailt nem is válaszoltak, ha a Sennheiser oldalán adtam le egy problémás megjegyzést, azt továbbították a magyar illetékeseknek, és azon keresztül kerestek meg. Másik érdekesség, hogy RMA szám, valami ticketing rendszer, semmi nincs. E-mail-en folyt az egész kommunikáció, elég gáz véleményem szerint. Miután két hete volt náluk a füles rájuk írtam - ugye semmilyen infót nem kaptam semmiről -, hogy mi újság. Válasz, hogy pont most lett kész, küldik futárral. Lehet bennem van a hiba, de ilyen meséket már nem hiszek el, ilyen vétetlenek nincsenek az életben. Mindegy, ma megkaptam a csomagot, a füleshez hozzá se nyúltak, kicserélték a töltő adapterét. :W Már amikor elolvastam ezt az egy sort, tudtam, hogy nem úsztam meg egy szimpla futár költséggel a dolgot. A füles kipróbáltam, feltöltöttem, természetesen ugyanúgy szar.

Annyira nem voltak képesek, hogy beletegyenek egy feltöltött akkumulátort és használják 20 percig, mert egyből lemerül. Szóval ennyit az Audio-Partner Kft-ről. a Sennheiser híres csúcsminőségéről. Levelet írtam, hétfőn telefonálok, hogy küldhetnek egy működő RS 175-öst, ezt meg kenjék a hajukra. Hatalmas csalódás újra, egy biztos Sennheiser soha többé.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#1163) kinkat válasza renziNNN (#1121) üzenetére


kinkat
csendes tag

Engem érdekelne, hogy milyen lett/lesz. Én most vagyok fejhallgató vásárlás előtt, Ő lenne a kiszemelt.

Sony Ericsson T630> Sony Ericsson K510i> Sony Ericsson K770i> Sony Xperia U> Sony Xperia M2, Honor 8

(#1164) galocza válasza sanzi89 (#1162) üzenetére


galocza
aktív tag

nem te vagy rég elveszett ikertestvérem? rs 160-am van, ÉS csak eneloopokat használok, ÉS uilyen voltcraft töltőm van, ÉS most van Audio-Partneres ügyem... 8)
komolyabban: nekem 11 nap után válaszoltak, de legalább viszonylag jó hírrel (az eleje neked nem feltétlenül az). kb 3 év normál használat után közepes fej mellett borzasztóan kitágult a pánt (le akar esni + nem zár), ezügyben érdeklődtem náluk.
9k a kengyelcsere (nettó, bruttó, nem írták) + javítás. ahhoz képest, hogy a pár szivacs a 2 műanyag lappal is ennyi volt sennheiseréknél, egész baráti...

remélem az a pár év elég volt sennheiseréknek a fejlesztésre, és a te pántoddal már nem lesz gond (képek alapján uaz).

ps: KLEER gyártó alig van, szóval ha a technológia szimpatikus (és miért ne lenne), akkor nagyon sok választás nincs (tdk és sony rémlik még).

[ Szerkesztve ]

(#1165) sanzi89 válasza galocza (#1164) üzenetére


sanzi89
addikt

Én idáig 2 hónapot használtam... De amennyire megutáltam az egész szart, ha megjavítják is szerintem eladom a picsába. :(((

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#1166) Digidroid válasza galocza (#1161) üzenetére


Digidroid
tag

Két dolgot szeretnék csupán: csend és nyugalom.. :B Legalább éjszaka.

(#1167) Digidroid válasza galocza (#1161) üzenetére


Digidroid
tag

Most is éppen tesztelem, a Sony WH-1000XM2, nekem a Bluetooth kapcsolat megszakítása után 5 perccel kapcsol ki.
Viszont ameddig kapcsolódik az eszközhöz még most 32 perc után sem kapcsolt ki. Ezzel az alapzajjal azonban sehogy sem tudok semmit kezdeni, valamint a jobboldali vissza-vissza térő halk sípoló hanggal sem. A Sennheiser HD 4.50 BTNC-re ránéztem volna, de ahogy olvasom nem nagyon van rajta állíthatósági lehetőség (nincs hozzá app.). A Sennheiser PXC 550-as meg ha jól látom még a JBL Everest Elite 700-nál is gyengébb értékelést kapott.
Úgyhogy jelenleg a JBL Everest Elite 750NC-t céloztam meg esetleg ha minden kötél szakad Bose QuietComfort 35 II
(csak ez sajnos 37.900 Ft-s felárral rendelkezik) nem tudom meg-e ér nekem annyi pluszt.

(#1168) Digidroid


Digidroid
tag

Itt is az én problémámról esik szó..

(#1169) galocza válasza Digidroid (#1166) üzenetére


galocza
aktív tag

detto. sajna ezek a fülesek elég drágák ahhoz, hagy (el)aludjam velük és összetörjem őket, sajna a legjobb megoldás eddig a drága füldugó+saját zajkeltés: éjjel párologtató, nappal robotporszívó. próbálkoztam hifiből fehér stb zajjal, az nem vált be.
most ilyenem van:
alpine
de legközelebb conradtól rendelek vmit, teszek próbát ezzel az eldobhatóval (ha dobosoknak elég jó, tán nekem is):
hl

[ Szerkesztve ]

(#1170) galocza válasza Digidroid (#1167) üzenetére


galocza
aktív tag

hát, már áttárgyaltuk: ha a sony (érthetően) nem tetszik, anc szempontból csak a bose van közel 8(, ezért kavarodtam én is vissza oda.
a fene se akar lebeszélni a jbl-ről, de onnantól hogy mélyek csillapításában felét se tudja, mint a másik kettő - nálam kiesett.
hm. ha (el)alváshoz is használnád, lehet, h neked szóbajöhetne a 3 fejbedugós bose? 2 madzagos, 1 galléros ugyan...

ha bose qc35 lesz, nézz szét germán/talján/frank amazonon, emlékeim szerint 100k körül van. mo-i szervíz sztem működik hozzájuk.

(#1171) Digidroid válasza galocza (#1169) üzenetére


Digidroid
tag

Nekem ilyen van, de nem tudnék benne aludni, zavarna az érzés, hogy van valami a fülemben és bepállna a hallójáratom :)) Max. porszívózáshoz..

(#1172) Digidroid válasza galocza (#1170) üzenetére


Digidroid
tag

Nem tudom, de azt írták a 750-re, hogy a metró hangját szinte teljesen el tudja nyomni ( márpedig itthon azért szerencsére nincs ilyen mértékű zaj) Mindenképp vezeték nélküli kell, ha már egyszer vásárolok egy ilyet az élet különböző területein használnám is: zene, film, yt, stb. a külvilág zavaró zajainak kizárásával, amennyire ez lehetséges :B Hétfőn összevetem a bose/jbl párost. Még csak egy kérdés. Te, hogy álltál el a vásárlástól mert azért a kipróbálásnak vannak nyomai, hiszen az ember haja, füle, keze, tud némi zsíros lenyomatokat hagyni a vele érintkező tárgyakon. Esetleg valamilyen mikroszálas, enyhén mosószeres törlőkendővel megtisztogattad előtte?

(#1173) galocza válasza Digidroid (#1172) üzenetére


galocza
aktív tag

3m sajna az en szomszedaimmal semmit nem csinal 8(. es amugy is legy ovatos, nekem vagy 5 eve konstans gyulladas van mind2 fulemben es gyanitom h az allando fuldugozas/fejhallgatozas okan. a fulesz kis szteroid gyulladascsokkentojet kirohogte... 8(

elallas: 5 napnal egyiket sem hasznaltam tovabb (volt amit 2), nem pucolgattam oket, de ugy bantam veluk mint himes tojassal, a csomagolast is kezmosas utan fogdostam. nem elvaras amugy - jogszabaly szerint hianytalanul es gyari allapotban kell visszaszolgaltani, csak nekem maniam minel jobb allapotban megtartani a dolgokat, ha nem az enyem vagy bizonytalan a sorsa akkor meg duplan.

(#1174) Digidroid válasza galocza (#1173) üzenetére


Digidroid
tag

Füldugót csak régebben használtam, akkor is kizárólag porszívózás közben (a régi gépem brutál hangos volt, Thomas Vario 20 S).
Huzamosabb ideig nem is szabad használni mert nem szellőzik vele a fül hallójárata.

Elállás: Az a baj, hogy nálam látszanak az új, fül, fej nyomok, pedig rohadt száraz a bőröm, és nem pörköltszaftos kézzel próbálgattam..

[ Szerkesztve ]

(#1175) okkomester


okkomester
csendes tag

Sziasztok,

Erdekelne a véleményetek melyik a jobb választás:

Bose qc25
Senheiser hd 4.50

Eddig erre a 2 re szűkitettem le a listát ár és tudás alapján.

Jelenleg egy jbl t450bt és egy arctic p402bt van itthon és érdekes módon az utóbbi nekem jobb minőségűnek tűnik. A fent említett típusok jelentős javulást hoznak majd hang minőségben?

Köszi
Okko

(#1176) galocza válasza Digidroid (#1174) üzenetére


galocza
aktív tag

sztem ez nem baj. ami baj lehet, hogy azt írtad, elhoztad. elállás internetes vásárlásra vonatkozik és csak fogyasztók (közületek nem játszanak!) esetére. a lényege, hogy mivel neten vetted, nem volt alkalmad személyesen kipróbálni, így ha a kipostázott áru kipróbáláskor nem felel meg, visszaküldheted. ha boltban vetted, elméletileg volt lehetőséged kipróbálni, elállási jog nem illet meg. namármost kereseskedők vállalhatnak jófejségből hasonlót személyes vásárlásra is, de jogszabály nem kötelez.
a fentiek feltételezik is, hogy használatból eredhet némi koszolódás (nem pörköltszaft szinten 8), károsodás -
karc, horzsolás nem fér bele, a jogszabály rendeltetésszerű használatot ír. ((itt is lehet kivétel, de ezt hagyjuk, csak felhúzom magam.))

(#1177) galocza válasza okkomester (#1175) üzenetére


galocza
aktív tag

fura összehasonlítás ez, madzagos bt-vel, egyik legjobb anc gyenge anc-vel.
itt találsz mért értékeket mindkettőre (utolsó oszlopban "see review"), igazából nem kell angol:
tábla

a bose madzagos, így még sbc/aptx tömörítésből fakadó elvi minőségromlás sincs, szintén nincs késés. sennheiserrel lehet rohangálni, de van késés (150ms), aptx kodek jó, vacak anc, főleg a mélyeknél. sennheiser 45k volt ünnepek körül, bose asszem 60-70 között, ha nem sürgős, lehet h érdemes vadászni akcióra.
ha zajszűrés fontos, csakis bose, a hd4.50nél sokkal jobb anc fülesek sem voltak nekem elegendőek.
ha nem fontos, lehet, hogy passzív izolációsok is jók lennének, ha nekem elég lenne (zajügyben), le is csapnék egy ilyenre pl:
krk

ps: megtaláltam a jegyzeteimet, sennheiserre ennyit írtam: aptx, vacak tok, működik madzagosan, anc bekavar hangzásba, sok basszus, nfc van

[ Szerkesztve ]

(#1178) Digidroid válasza galocza (#1176) üzenetére


Digidroid
tag

Neten rendeltem, személyes átvétellel..

(#1179) Digidroid válasza galocza (#1176) üzenetére


Digidroid
tag

Az, hogy az interneten vásárló, de a terméket személyesen átvevő fogyasztót is megilleti az elállási jog abból következik, hogy a hatályos rendelkezések szerint a termék megvásárlása kapcsán megvalósuló ügyleti döntést befolyásoló körülmények megszerzésére csak a megrendeléskor volt lehetősége, a speciális elállási jog gyakorlásának pedig nem korlátozó feltétele az átvétel módja.

Remélem nem lesz gond, már volt ilyen esetem 2 alkalommal, az egyiknél azért húzták a szájukat, és bőszen bizonygatták, ez normálisan működik a termék..

(#1180) galocza válasza Digidroid (#1178) üzenetére


galocza
aktív tag

így már világos.

a másik: elállást nem kell indokolni.

[ Szerkesztve ]

(#1181) Digidroid válasza galocza (#1180) üzenetére


Digidroid
tag

Na ma voltam voltam az ExtremeAudio-nál.
Zúgás mértéke aktív nc-vel 10-es skálán a következő füleseknél:
Bose QuietComfort 35 II - 0-1 (itt nem is tudtam megállapítani, hogy valójában zúg-e de szerintem minimálisan, igen.
Sony WH-1000XM2 - 5-6
JBL Everest Elite 750 NC itt 3 fokozatban állítható:
minimum nc - 5-6
medium nc - 8
maximum nc - 10
A Bose-nél két fokozata van a zajszűrésnek, de nem tapasztaltam különbséget, a nem, vagy alig érzékelhető zúgásban. Valamint szerintem némileg alacsonyabb a hangminősége a Sony-nál, és a zajcsillapítása is valamivel gyengébb, az alkalmazáson belüli beállítási lehetőségek is lényegesen puritánabb a konkurenciáénál, formatervezése elég oldschol, nincs az a prémium érzete mint a amit a Sony-nál érzek, viszont számomra a viselete komfortosabbnak tűnt.
Mindezek ellenére azt hiszem holnap lesz egy kínos látogatásom a központ szalonnál, majd, ha minden simán lezajlott rendelem a Bose QC 35-öt.
Számodra is ezt tudom javasolni, (aptX ide vagy oda), ha nem akarsz sistergést hallgatni aktív nc-vel (eladó mondta az összes többi típus, igaz különböző mértékben, de zúgni fog, ha bekapcsolod rajta a zajszűrőt). Egyedül a Bose által alkalmazott technológia tudja ezt csendben megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#1182) zazenke válasza Digidroid (#1181) üzenetére


zazenke
őstag

szerintem a bose-nál azért halkabb az nfc mert gyengébb is. nem hinném hogy nagy csodák lennének ebben a műfajban

(#1183) Digidroid válasza zazenke (#1182) üzenetére


Digidroid
tag

Igazad van, valóban gyengébb, de csak minimálisan, a galocza által linkelt táblázat szerint:
Sony WH-1000XM2: 8,7 pont
Bose QuietComfort 35: 8,5 pont
JBL Everest Elite 700: 7,2 pont
Viszont az alapzaj a Bose-nél aktív zajszűrés mellett gyakorlatilag nulla. Mivel én zárt helységben, gyakorlatilag irodai körülmények között fogom használni, ezért azzal a 0,2 pont mínusszal gyengébb zajszűréssel remélem elleszek.
Egy elkülönített hi-fi szobában a kintről beszűrődő zene basszusát legalábbis nem hallottam vele, és nincs a zene hallgatása közben is hallható sistergő zaj.

(#1184) Askud


Askud
újonc

Sziasztok,

Egyik haverom szeretne vásárolni egy vezetékNÉLKÜLI fejhallgatót (over the ear) körülbelül 20k-ért.
Mit javasolnátok? :R

Előre is köszi!

(#1185) galocza válasza Askud (#1184) üzenetére


galocza
aktív tag

(#1186) hovika81


hovika81
tag

Sziasztok segítsèget szeretnék kérni, van egy vezetéknélküli fejhallgatóm amihez szeretnék egy olyan vevőt amit a tv-hez csatlakoztatnék, ha lehetne több opciót is ajánljatok, köszönöm előre is.....

Diablo 3 - hovika81#2333

(#1187) sugarforce válasza hovika81 (#1186) üzenetére


sugarforce
őstag

Milyen vezetéknélküli fejhallgatód van?

(#1188) okkomester válasza sugarforce (#1187) üzenetére


okkomester
csendes tag

Engem is érdekelne. Senheiser hd 4.40 a típus.

(#1189) hovika81 válasza sugarforce (#1187) üzenetére


hovika81
tag

Szia, nekem egy Sennheiser HD 4.50 BTNC van...

Diablo 3 - hovika81#2333

(#1190) sugarforce válasza hovika81 (#1189) üzenetére


sugarforce
őstag

Akkor ha a tv-n van jack kimenet, akkor pl egy valami ilyesmit ajanlanek, de vannak olcsobb alternativak is, ebayrol is.

(#1191) Zaji


Zaji
őstag

Sziasztok,

Szeretném a segítségeteket kérni. Első sorban zenehallgatás valamint TV-hez keresek BT fejhallgatót. Ezt néztem ki, de nem tudom mennyi hangot enged ki. Árban ez lenne a maximum.
Válaszokat előre köszönöm.

(#1192) galocza válasza Zaji (#1191) üzenetére


galocza
aktív tag

filmnézők figyelmébe: ritka kivétellel bt fülessel ~150-200ms késéssel kell számolni. engem pl zavar.

Zaji: valamelyest tudom ajánlani ezt az rf fülest:
akg k912

jól szolgált vagy 4 évig (csak lecseréltem egy sennheiser rs 160ra). rf, szóval valszleg lesz alapzaj, mikró bekavar (btbe is amúgy) hangja nekem tetszett, természetesen nincs lag (3,5mm jack). aaa akkuval megy, amit te is cserélhetsz, ha kifogyott a szufla (12-14 órát bírt eneloopokkal), ez nálam pozitív. ja, a másodikról levihetem a szemetet, és még mindig hallom (igaz, zajosan), ilyen távról bt és kleer használók csak álmodoznak. a szivacsok leszedhetőek és könnyen moshatóak, ez tetszik.
van viszont hülyesége pár: a dokkoló anyaga kifejezetten gagyi, belehelyezve vagy megtalálja az etetőjét vagy nem (én egy postásgumival neveltem), a pánt, ami a fejedre feszegetné, hamar elgyengül.
persze mindez rég volt, lehet, h azóta hjavítottak vmit...

csak otthonra (hordozásra alkalmatlan) ebben a keretben jó választás lehet, ha figyelembe veszed a fentieket ÉS meghallgatod, hogy tetszik a hangja.

(#1193) sugarforce válasza galocza (#1192) üzenetére


sugarforce
őstag

Sajnos egyik rossz jellemzojet sem javitottak azota.
Majd megnezem, hogy a jbl-em mekkora input laggal operal, mondjuk inkabb zenehallgatasra hasznalom a munkahelyen, de neha-neha befigyel egy kis filmnezes is, ott nem vettem eszre csuszast.

[ Szerkesztve ]

(#1194) galocza válasza sugarforce (#1193) üzenetére


galocza
aktív tag

ha everest 700, az 133ms, ami kategóriájában jónak számít asszem.
amúgy úgy sejtem, h lagot lehet h meg lehet szokni, én sajna elkezdtem figyelni rá és idegesít...

(#1195) sugarforce válasza galocza (#1194) üzenetére


sugarforce
őstag

Én nagyon háklis vagyok rá, sokat stúdiózok/stúdióztam zenekari felvételek meg utómunkálatok során, így baromira zavaró lenne. A 133ms töredékét is észre lehet már venni, lehet a windows trükközik valamit, majd hétfőn ha bementem a melóhelyre, majd megnézem.

(#1196) galocza válasza galocza (#1192) üzenetére


galocza
aktív tag

akg 11kért akciósan van egy argepes forrásnál. én 13-14kért vettem 7-8? éve...

(#1197) caknekem


caknekem
újonc

Kedves Mindenki,

egyszerű háziasszony vagyok, de szeretem a kiváló hangminőséget.Nem vagyok egy gamer, de imádom a zenét kiváló minőségben, illetve tanítok skype-on.
Most egy kompromisszumos megoldást keresek erre a két dologra.
Tehát kell a mikrofon, nem kell a kábel és ne legyen alapzaj (semmi) a fülesben. Van rá max. 50 000 forintom .
Van olyan megoldás ami valahogy ezt mind megvalósítja jó minőségben vagy ehhez kellene még 50 ezer? :(
Nagyon köszönöm a segítségeteket :)

Ibolya

[ Szerkesztve ]

(#1198) Zaji válasza galocza (#1192) üzenetére


Zaji
őstag

A mobilitás miatt nem jöhet szóba az AKG. ☹️

(#1199) galocza válasza caknekem (#1197) üzenetére


galocza
aktív tag

attól tartok, hogy az itt tárgyaltak közül semmi nem igazán jó.
-bluetooth fülesek: késés (zavaró lehet skype esetén, de nem feltétlenül kizáró ok), de ami a baj, h amikkel én találkoztam, azok VAGY jó minőséget adnak a2dp/aptx/akármi kodeken keresztül és nincs mikrofon, VAGY a handsfree profilt használják és van mikrofon, de a hangminőség csapnivaló. a forráson lehet váltogatni a 2 között, de az macera (ha rosszul tudom, kérek javítást)
-normál rf és kleer fülesekhez meg nincs mikrofon

szerintem itt, a játékos fülesek topikjában kellene érdeklődnöd:
[link]

nem vagyok otthon ezekben, de tudom, hogy vannak madzagmentesek, amelyek a gyártó saját átviteli módját alkalmazzák, nyilván késés nélkül (játéknál fontos a tisztességes minőségű, lagmentes, kétirányú hangátvitel). írd le, hogy nem kell 5.1/7.1, ne legyen zaj, zenehallgatásra jó megfelelő legyen, kb uazt, mint itt. az elején van összefoglaló javaslatokkal, és pár szempont, amit a reménybeli válaszadók elvárnak, hogy megjelölj. ezeket viszont kb csak otthon használhatod...

ez általánosan dícsért pl, de biztosan létezik olcsóbb is:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1200) galocza válasza galocza (#1199) üzenetére


galocza
aktív tag

linket elrontottam
[link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.