Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) fericske válasza gulyasa (#6000) üzenetére


fericske
addikt

Hifiman Ananda BT

(#6002) G@ben válasza KISDUCK (#5999) üzenetére


G@ben
addikt

Köszi, én is ebben bíztam, csak kábeleket nem akarok dugdosni, mert ahhoz be kell mászni az asztal alá. :D
Van valami követelmény a BT-adóhoz, hogy mit kell tudnia stabil átvitelhez?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#6003) KISDUCK válasza G@ben (#6002) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát sajnos nem vagyok otthon a témában, de nekem a gépben egy Intel® Dual Band Wireless-AC 8265 van ami 4.2-es BT-t tud és azzal elvagyok, nem tudom hogy pc-s adapter esetén mi a helyzet a kódekekkel, de ilyen youtube minőség teljesen jó vele.

(#6004) G@ben válasza KISDUCK (#6003) üzenetére


G@ben
addikt

Azért menne vele lossless zene is a youtube mellett.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#6005) KISDUCK válasza G@ben (#6004) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát gugli ezt dobja ki:

Does Windows support aptX HD?

OS Support

Apparently, Windows 10 has supported the aptX codec since the first release (1507). ... As for aptX HD or aptX LL (low latency): those codecs do not seem to be supported.

bővebben

röviden aptx codec támogatva van, de az aptx hd és aptx LL nincs,

(#6006) G@ben válasza KISDUCK (#6005) üzenetére


G@ben
addikt

Na ennek majd jobban utánanézek, mert fogalmam sincs, ezek a kodekek mik. Van lossless zeném, ennyit tudok róla. Köszi!

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#6007) gulyasa válasza fericske (#6001) üzenetére


gulyasa
őstag

Köszi, de...
8.) Honnan vásárolnál? inkább itthon

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6008) csendes válasza gulyasa (#6000) üzenetére


csendes
őstag

Milyen Bluetooth codec-et támogat a médialejátszó és a tévé? Ha csak SBC-t, akkor optikai kimenetre csatlakoztatható Bluetooth transzmitter is szükséges lehet, ha fontos a hangminőség.
Kevés a nyitott BT fejhallgató, mivel ezekkel nem lehet aktív zajcsökkentést (ANC) használni.
A Sennheisernek van néhány rádiófrekvenciás (RF) nyitott fejhallgatója, ezek nem BT-t használnak, viszont hosszabb a hatótáv.
A HIFIMAN Deva-hoz van egy Bluemini-nek nevezett BT modul LDAC, aptX-HD és AAC támogatással, de ez így kissé macerás [link]
A Riwbox WB5 félig nyitott, 30 USD alatt árulják, nem hiszem, hogy ilyenre gondoltál, bár tévéhez jó lehet, ha csak SBC BT codec van [link]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6009) gulyasa válasza csendes (#6008) üzenetére


gulyasa
őstag

A Zidoo-ban tudtommal BT 4.0 (vagy más oldal szerint 4.2?) van - gondolom ez behatárolja a képességeit. A BT codec-ekről nem nagyon találni infót... :F
Az LG C1-ről is csak annyit tudok, hogy 5.0, de részletesebben semmi infó róla.

Nyitott v. zárt...?
Az ATH-AD700-asom is nyitott, valamint nem kell aktív zajcsökkentés, mert csak és kizárólag lakásban lesz használva. Ezért (is) írtam nyitottat.

A nagy hatótáv sem fontos (ha hozza a bluetooth minimumot ;) ), 3.5m-re vagyok az eszközöktől filmnézés közben.

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6010) csendes válasza gulyasa (#6009) üzenetére


csendes
őstag

Jelenleg még elég a BT 4.0 minden codec-hez, de rövidesen megjelennek majd azok az LE audio eszközök, amik már az LC3 codec-et is kezelni tudják, ahhoz már kelleni fog a BT 5.valamennyi.
Sajnos nyitott BT fejhallgató - ahogy az előbb írtam - csak mutatóban van egy-egy.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6011) gulyasa válasza csendes (#6010) üzenetére


gulyasa
őstag

És a zártak között melyik konkrét típusok lehetnének esélyesek számomra filmnézéshez?

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6012) csendes válasza gulyasa (#6011) üzenetére


csendes
őstag

Ha elég az SBC codec hangminősége, akkor bármi, ami kényelmes a füleiden. Tévéadások nagy részéhez nem is kell jobb, mert az adásban eleve erősen tömörítve van a hang.
Ha jobb hangminőség kell, akkor lehet, hogy egy BT transzmittert érdemes keresni, optikai bemenettel, ami tud aptX HD-t (célszerűen már BT 5.x és dual link legyen) , és értelemszerűen egy ilyen codec-et támogató fejhallgatót.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6013) gulyasa válasza csendes (#6012) üzenetére


gulyasa
őstag

Nem tévé (adás) nézésre kellene, hanem filmnézésre - nem ugyanaz. ;)

Szóval ahogy látom, inkább a transmitter+fejhallgató kombó irányba kellene orientálódni. :F
A beszerzéshez ismét kiemelném, hogy ha lehet, inkább a hazai forrást preferálnám.

Konkrét példányt tudnál ajánlani mindkettőre? (transmitter és fejhallgató)
Ami végeredménye nem lesz rosszabb, mint a jelenlegi vezetékes ATH-AD700-asom "teljesítménye"?
Utóbbit egy házimozi erősítőbe csatlakoztatva szoktam használni. A tévé (LG C1) és a lejátszó is (Zidoo Z9X) egy-egy optikain csatlakozik az erősítőbe (ez még a HDMI korszak előtti példány). Elismerem, ez lekorlátozza a használhatóságot max DD5.1-re, "sima" DTS-re, de amikor nem akarok másokat zavarni, fejhallgatóval úgyis csak sztereó lesz. Rákerestem már pl. a Dolby Atmos + fejhallgató vonalra is, de az nagyon drága lenne.

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6014) Jungle Man válasza gulyasa (#6013) üzenetére


Jungle Man
junior tag

Szia!
Szerintem a legjobb kombináció jelenleg a Sony WH-1000XM3 fejes a FiiO BTA30 Pro DAC-kal.
Egy USB-s dongle nem tudja a jobb minőségű kódekeket, csak az alapot. Ez a FiiO egy különálló egység saját szoftveres rendszerrel, mint egy hangkártya, bár USB-ről kapja a tápot is. Az Avantree és ahhoz hasonló cuccok meg akkumulátorosak, ha lemerülnek, nem működnek - értelemszerűen.
A Sony fejhallgatóról rengeteg teszt van, a lényeg, hogy átlagosan egész jó utazó fejes, még az ANC is egész jó benne - használható -, semmi extra zenei és kétirányú telefonos hangminőség, persze a Bluetooth ezeket nagyjából ki is zárja, mert a szabvány átvitele (még) gyenge a profi vagy kiemelkedő hifi hangzáshoz.
Két éve 120 ezer Ft volt, jelenleg 70, mert kifutó széria. A FiiO DAC 52 ezer Ft, a Pro utótag nélküli elődje valamivel olcsóbb, de kompromisszumos, pl. az LDAC szabványt csak egy irányban tudja. Ez jelenleg szerintem a legjobb BT fogadó/küldő egység, ha nem kell a hordozhatóság. Ráadásul digitál-analóg átalakító is, vagyis aktív hangfalpárral mint egyszerű hangkártya működik. (Több ki-/bemenet meg MIDI nincs rajta, az igaz.)

Mindkét egység sok egyéb mellett tudja az aptX HD-t és az LDAC-ot, amik a legjobb minőségű zenei átviteli szabványok jelenleg BT-n.

Mivel a fejes nem támogatja az aptX LL-t, előfordulhat kis aszinkron (ergo nincs lipsync), akkor VLC-vel például lehet korrigálni bár nem tudom, hogy egységesen/általánosan lehet-e így állítani. Azt hiszem bizonyos tévéknél is van ilyen lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#6015) Roland861010


Roland861010
addikt

Sziasztok,

Telon itt miért nem maradnak meg a beállítások?
Eddig nem volt még BT-s fülhallgatóm.

(#6016) Jungle Man válasza Dave™ (#5965) üzenetére


Jungle Man
junior tag

Szerintem lényegesebb a kompatibilitás és a komfort, hiszen vezetéknélküli fejeseknél nem várhatunk hifi hangzást egyelőre - sajnos. Legalábbis a BT szabvány ezt erősen gátolja, akármilyen a fejhallgató kakaterisztikája, konstrukciója stb.

A Sony mélykiemelést használ sok fej- és fülhallgatójában, amit pofonegyszerű orvosolni: EQ-val vissza lehet venni a mélyet. Digitális EQ-val emelik meg, digitálissal tudod visszavenni - semmi különleges torzítás, fázishiba nem keletkezik miatta. Talán az LDAC is érzékenyebb a mélyekre, mint a magasakra, a néhai (ugyancsak különc) Sony ATRAC tömörítése is sajátos, az emberi hallás karakterisztikájához jobban igazodó volt (mellesleg az mp3-nál is van valami ilyesmi, ha jól tudom). De mehet a Qualcomm aptX-ével is (akár HD-ben), amire ez már nem fogható.
Mindenesetre az EQ megoldja a problémát.

A Sony WH-1000XM3-mal annyi gond lehet, hogy túl zárt a felépítése, a fülpárnák idővel felmelegszenek és egyáltalán nem szellőznek a szó semmilyen értelmében. Vagyis zeneileg is ilyen hatást kelt, amit azért a mikrofonok használatával meg lehet nyitni Ambient módban.

(#6017) pulutodurumo válasza Roland861010 (#6015) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Mert így van kitalálva. Ez nem bug, feature.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#6018) Roland861010 válasza pulutodurumo (#6017) üzenetére


Roland861010
addikt

Akkor mi értelme van?
Nem lehet fixalni?

Jól jönne az alacsony válaszidő meg az aptx módosítása ne csak az adaptive lehessen használni.

(#6019) Dave™ válasza Jungle Man (#6016) üzenetére


Dave™
nagyúr

Számomra ez sajnos továbbra is csak vakítás, mert van egy ígéret, hogy az LDAC révén sokkal jobb lesz a hangminőség (ami adatátvitel fronton igaz is), aztán a végén van egy olyan hangsugárzó, ami a szokásos igénytelen közízlésre van hangolva, tehát alkalmatlan kiszolgálni ezt a magasabb minőségű jelet. Az eq mindenképpen digitális tartományban történik, de ez még nagyon kevés, mert a driver továbbra is analóg, analóg karakterisztikával, amihez egy rendesen konfigurált parametrikus eq kell, ha ezt normális minőségben akarod kompenzálni. Így néz ki egy beállítás az XM3-hoz Harman-kompenzációval (passzív módban), a -8dB 165Hz-nél mindent elmond, ha hozzávesszük, hogy a Harman-görbe már alapból némileg mélykiemelt. Sajnos vadászni kell azokat a fejhallgatókat, amiknek alapból normális karaktere van, de ha valaki leragad a legismertebb modellnél meg a legtöbbet ígérő kodeknél, akkor nincs nagyon mit tenni.

(#6020) gulyasa válasza Jungle Man (#6014) üzenetére


gulyasa
őstag

Köszi
Még egyszer leírom: nem zene, hanem filmnézés a cél és ANC sem kell.
A Zidoo saját lejátszó appjában is van audio offset funkció, tehát azzal is meg tudom oldani a hangcsúszás problémát. TWS fülessel már próbáltam, de úgy nem az igazi. Hiába letölthető/telepíthető/futtatható a Zidoo android rendszerén is a TWS appja, sokat nem ad az élményhez.

Nem kizárva a lehetőséget, rádiós (nem BT) vonalon mit ajánlanátok?

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6021) csendes válasza gulyasa (#6020) üzenetére


csendes
őstag

Egyszerű megoldás:
Sennheiser T100 transzmitter: Egy kicsit már elavult, de a célnak megfelel és megbízhatóbb, mint a modernebb és olcsóbb távol-keleti modellek.
Próba alapján:
-Sennheiser HD 350BT: Olcsó (kb. 25 ezer Ft), jól szól, nincs ANC over ear, de annak viszonylag kicsi, nem mindenkinek kényelmes
-Sennheiser PXC 550-II: Sokkal kényelmesebb, ebben van ANC is, így utazáshoz is jó lehet, viszont sokkal többe (kb. 72 ezer FT) kerül mint a 350BT.
A transzmitternél érdemes megnézni az áramfelvételt, ha 2A szerepel, akkor egy USB2.0 portról a max 0.5A (de sokszor kevesebb) nem lesz elég.
Ami nem BT, de vezetéknélküli:
Rádiós (analóg RF) vonalon Sennheiser RS 120 II nyitott fejhallgató, on ear, kb 36 ezer Ft, érzékeny a rádiófrekvenciás zavarokra, van egy kis alapzaja, szóval inkább csak normál tévézéshez ajánlanám. Ezzel szemben az RS 175U zárt, over ear és digitális adatátvitelt használ (nem BT), de 90 ezer Ft és őszintén szólva annyira azért nem jó.
Szóba jöhetnének még a Sony analóg RF fejhallgatói (MDR RF8XXRK), ezek is inkább csak tévézéshez valók, az MDR-DS6000 digitális adatátvitellel és minden házimozi funkciójával már rég nem kapható és el is avult.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6022) gulyasa válasza csendes (#6021) üzenetére


gulyasa
őstag

Kössz.
A transmitterrel kapcsolatban - mivel vagy tévéhez vagy a médialejátszóhoz lesz használva - nálam inkább saját tápos megoldás felé kell majd venni az irányt. Vagy ha USB, akkor arra is van adapterem, ami tudja a 2A-t.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6023) gulyasa válasza Jungle Man (#6014) üzenetére


gulyasa
őstag

Most hogy részletesebben rákerestem a SONY WH-1000XM3-ra, megtaláltam az XM4-est is 100ezerért (az ezüst változat, a fekete 130e).
Esetleg megérné 30e-vel többért az újabb változat?

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6024) Jungle Man válasza gulyasa (#6023) üzenetére


Jungle Man
junior tag

Az újabb nem tudja az aptX szabványt és ahogy olvastam, nekem nem éri meg a +30 ezer Ft-ot az a minimális újítás, amit véghezvittek a modell frissítésénél. Hogy neked megéri-e, azt én nem tudhatom.
Mindenesetre nekem az XM3 azért befutó, mert tartós és generálisan jó minőségű, nincs úgymond gyenge pontja. Az ANC különösebben engem sem érdekel főleg a mai (vírusos) helyzetben nem utazgatok napokat, de a többi engem meggyőzött. Minden konkurense elvérzik valamin, hiába jobb talán egy-egy tulajdonsága.
Ja, és én éjszaka zenehallgatáshoz és filmekhez használom (majd, ha megérkezik).

[ Szerkesztve ]

(#6025) lamazonia válasza gulyasa (#6023) üzenetére


lamazonia
tag

én wh-1000xm3-at vettem bf-kor 70-ért, emagba akörül van mostanság is.
sennheiser m2 aebt-hez hasonlítom:
-felépítése gyengébb
-anc a sennheiserhez képest gagyi
-a touch control 1 vicc.
-a mikrofonja 1 fokkal jobb mint az aebt-nek, de napi meetingekre sajnos ez sem használható.

kicsit fájó szívvel, de visszavittem emagba, 14 napos elállásba, a mikrofon miatt.
körbekérdeztem, állítólag az xm4 sokkal alkalmasabb meetingekre, de nem mertem megkockáztatni.
xm4 featureje még, hogy ha leveszed a füledről automatikusan kikapcsol a zene, ez tetszik benne, de nem mertem berendelni, mert ha abba is szar lenne meetingelni, akkor már nem biztos hogy visszavesznek tőlem 14 napos elállásba még egyet.

ha valakinek a mikrofon nem fontos, érdemes lesni az emag használtak között, karc és minden mentes, használtam kb. 1-2 órát.

Az elmúlt 20 év legjobb Tankcsapda refrénjét a Krúbi írta.

(#6026) gulyasa


gulyasa
őstag

Egyelőre a Sony-ra szavaztam (WH-1000XM3).
Ha mégsem tetszik, ez még az a kategória, amire érvényes a 14 nap elállás (ha szivacsos lenne, akkor már nem vonatkozna rá az elállási jog).

Addig is, köszönöm a tippeket. :R

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#6027) fericske


fericske
addikt

Final UX3000 ($180) [link]

(#6028) btraven


btraven
őstag

Nagyon olcsó kategóriában mi szól jobban egyforma áron?
Egy bluetooth fejhallgató vagy egy bluetooth hangszóró?

(#6029) csendes válasza btraven (#6028) üzenetére


csendes
őstag

A fej/fülhallgató, de ezek más célra valók.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6030) WiZARD


WiZARD
addikt

Master & Dynamic MW60 helyett szeretnék mást venni. ANC-t szerettem volna, meg valahogy nem volt elég kényelmes.

WH-1000XM4 lett, ami kényelemre nagyon jó az MW60 után (könnyebb, jobban elfér benne a fülem) viszont az ANC sajnos nem kompatibilis velem. Nagyon könnyen előjön a tengeri betegségem, mint kiderült az ANC hatására akár 1-2 perc alatt...

Ebben az árkategóriában vajon van bármi amire érdemes a Sonyt lecserélnem (akkor visszavinném, 14 napon belül vagyok)? ANC nyilván nem szempont innen kezdve.
Vagy marad a Sony ANC nélkül használva, mert amúgy nem rossz.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#6031) csendes válasza WiZARD (#6030) üzenetére


csendes
őstag

Mihez használod? Android, iOS, Windows notebook/desktop? Csak otthon vagy utazáshoz is?
iOS-hez jó sz XM4, a többihez inkább olyan való, ami tud aptX-et.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6032) WiZARD válasza csendes (#6031) üzenetére


WiZARD
addikt

99% itthon, android
minek aptX, ha ott az LDAC?

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#6033) Dave™ válasza WiZARD (#6030) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az ATH-SR50BT egy jó fejes: ugyan csak aptX-et tud (meg persze AAC-t és SBC-t), viszont kiegyenlített hangja van (nem nyomja meg annyira a mélyeket, mint a Sony), nagyon kényelmes, ANC helyett NR van (zajcsökkentés, ami a mélyebb frekvenciákat oltja csak ki), az Amazonról rendelve pedig meg lehet úszni 50 alatt, itthon 60-70 között van.

(#6034) csendes válasza WiZARD (#6032) üzenetére


csendes
őstag

Mivel a telefonok jelentős részénél az LDAC le van korlátozva 330 kbps-re (hogy ne szakadjon), a gyakorlatban gyengébb a hangminőség, mint aptX-szel

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6035) WiZARD válasza csendes (#6034) üzenetére


WiZARD
addikt

Developer menüből állítva is visszavesz?

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#6036) csendes válasza WiZARD (#6035) üzenetére


csendes
őstag

Akkor természetesen nem, csak kérdés, hogy mennyire lesz stabil.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6037) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Esetleg ha valakit érdekel, elv most 27kért van konzolvilágon a HyperX Flight wireless,

Remélem gyakorlatilag is, mert én rendeltem egyet a szétmállott MH670 helyére.

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#6038) Vismajor01 válasza Vismajor01 (#6037) üzenetére


Vismajor01
addikt

Persze csak hoax, nem beszerezhetoseg miatt lemondtak

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#6039) WiZARD válasza csendes (#6036) üzenetére


WiZARD
addikt

pár órát használtam így, nem volt gond

Viszont bár elsőre nagyon kényelmesnek tűnik, ~2 óra után pont olyan kényelmetlen mint az MW60. Szóval elengedem, aztán meglátom próbálgatok-e még mást, vagy marad ami van.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#6040) Chrys_ válasza G@ben (#5998) üzenetére


Chrys_
addikt

Steelseries Arctis Pro Wireless, PC-n pedig (Windows) SoundSwitch program. 1 gombnyomással váltogathatod a PC kimenetet a hangfalak és a fülhallgató között. Valamint ott van a beépített BT a telefonodhoz. Így a PC-vel összekötött vezérlőt nem kell lecsatlakoztatni.

(#6041) Ngeri11


Ngeri11
csendes tag

Sziasztok!

Az egyik boltban leértékelve 35.000-ért láttam pár Sony WF-SP800N earbud-ot. (Gondolom karácsony után visszavitt cuccok.) Nagyon vonzó, hogy Sony és hogy ANC-s. Ez jó vétel ennyiért? Nagyon közel állok egy hirtelen felindulásból elkövetett vásárláshoz :)

Van ilyen árban egyáltalán jó ANC-s alternatíva? Nem kell, hogy earbuds legyen, sima bluetooth-os over-ear fejhallgató is jó. Mindenfélét használnám, a buszon zenehallgatástól a munkahelyi zajkizárós madárcsicsergés-hallgatáston keresztül videóhívásig.

Külön jó, ha nem Kínában gyártják, igyekszem ideológiai okokból kerülni az ottan készült dolgokat.

"Aki mindig a múltat nézi, az farral előre megy a jövőnek."

(#6042) csendes válasza Ngeri11 (#6041) üzenetére


csendes
őstag

Nagyjából ennyi máshol is, 38 ezer EMAG/ED-n (de nem visszavitt). A hangja jó, kiemelt basszussal, a zajcsökkentés gyenge, nem túl stabil a kapcsolódás, de ezt sok TWS-ről el lehet mondani. Most már TWS-ből is nagyon széles a választék, 10 ezer alatt is vannak tűrhetők, és kicsit 10 ezer fölött már vannak zajcsökkentéssel is.
Nehéz megmondani, hogy melyik fejhallgató kinek kényelmes. A Sony WH-CH710N nagyjából ennyibe kerül ANC-vel és természetesen jobban szól, mivel valódi over-ear.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6043) Don Vittorio válasza Ngeri11 (#6041) üzenetére


Don Vittorio
őstag

Sziasztok!

Egy kicsit megdöbbenve láttam, hogy hányféle mozaixó van már ebben a témában, amiről nekem fogalmam sincs - de most ne is magyarázzátok el, meg nem is várom el. Inkább csak egy kis (nagy) mankót szeretnék kérni.

Tehát két BT-s fejhallgatót szeretnék venni.

a) a feleségemnek telefonhoz, tablethez és a PC notijához kéne egy füles, és, mintha létezne olyan ebből, hogy bele lehet tenni egy memóriakártyát is, és akkor - gondolom - mp3-at meg hasonlovakat hallgathat meg rajta. Nem kell extra minőség, és nem kell feltétlenül mikrofon se. Nyilván utóbbi nem árt, mert akkor tud telefonálni is - ami ritka egyébként. Elsősorban hangoskönyvet meg youtube-ot hallgat, szóval itt nem kell nagy minőség. 20k-ig.

b) én is szeretnék venni egyet, de én meg tanítok/tanácsadok online, valamint játszom is, tehát fontos a mikrofon is meg a hangminőség se árt, mert én zenét is hallgatok rajta. Háááát, mondjuk 40-ig, de, ha nagyon kell, akkor 50-ig felmegyek. BT vagy valamilyen saját rádiós megoldás kéne, mert a kábelesek töve nekem rendre elhal.

Tudnátok nekem javasolni alkalmas füleseket?

[ Szerkesztve ]

40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

(#6044) Don Vittorio


Don Vittorio
őstag

Találtam most Sony WH-CH710N-t 26500-ért. Az reális ár? Megéri. Látom, hogy volt valaha 45000 is.

40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

(#6045) Don Vittorio válasza Don Vittorio (#6044) üzenetére


Don Vittorio
őstag

44-ért Logitech G733 van most. Az összegszerűen a teteje, ameddig elmegyek. Jobb ez annyival, mint a Sony? Látom, hogy a Sony 30mm-es, ez meg 40mm-es egységekkel operál.

40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

(#6046) Ngeri11


Ngeri11
csendes tag

Igen, pont néztem én is a wh-ch710n-et is :D

[ Szerkesztve ]

"Aki mindig a múltat nézi, az farral előre megy a jövőnek."

(#6047) csendes válasza Don Vittorio (#6044) üzenetére


csendes
őstag

Szvsz, minden nagy webshopban 36 ezer fölött van, az a 26 ezer Ft körüli ár inkább hiba lehet, szóval előre kártyán nem fizetnék. Ha kényelmes a fejeden, akkor megéri, ha kényelmetlen, akkor nem.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6048) csendes válasza Don Vittorio (#6045) üzenetére


csendes
őstag

Ez nem BT fejhallgató,vagyis se tévével, se mobillal, se tablettel nem fog működni. Gamer fejhallgató, saját adapterrel, játékhoz ajánlott.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#6049) Don Vittorio válasza csendes (#6047) üzenetére


Don Vittorio
őstag

Három helyen, a Sony márkaboltban is 26.500 most, tehát az nem lehet tévedés.

40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

(#6050) Don Vittorio válasza csendes (#6048) üzenetére


Don Vittorio
őstag

Hát igen, de én csak PC-vel dolgozom, tehát nekem jó az a gamer fejhallgató. A feleségemnek kell olyan, ami klasszik BT-s.

40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.