Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noddy
senior tag
Ha megnézed ezt az igerészt pont arról szól, hogy Krisztus által egynek lenni. És pont veled és tomtyival is arról ment a vita, hogy mennyire nem a Biblia mentén, Krisztussal halad a keresztyénség. Az egység megvan azok között akik Krisztushoz ragaszkodnak, akik pedig nem azok járják a maguk útját. Ez nem a keresztyénség szétszakadása, hanem éppen a tisztulása, akik nem követik Krisztust, nem is lesznek egységben. Elmondhatom, de szerintem kymco is, hogy akik Krisztust követik azokban megvan az egység felekezettől függetlenül is. Amúgy a igehírdetés és a hívők az egy halmaz. A hívőkből lesznek az igehirdetők és ehhez nem kell semmilyen különös képesség vagy tudás. A gyülekezet a tagjai közül választja ki az igehirdetőket.
Az alapvető emberi jogok dekrétumát megnézve jól látszik, hogy éppen a szabadság, vallási függetlenség miatt vannak harcok sok helyen. Tehát az ezekhez való jog nem garantál békét és boldogságot, mert az egyik ember szabadsága mindig korlátozni fogja a másikat, vallási függetlenségről pedig pláne. Nézd csak meg hogy mennyi indulatot szül csak az hogy itt néhányan elmondják, hogy keresztyének és neki esnek, hogy mi ez már a 21. században. Ahelyett, hogy toleráns és békés lenne. Maga történelem a példa, hogy az emberi jogok nem garantálnak semmit, ezekre hivatkozva is képesek az emberek egymást gyilkolni.
"Nonszensz feltételezés. Az a vallás egyik alapja, hogy ellenzik bármiféle élet kioltását. Tudod mit csinál egy extrém fundamentalista dzsain? Egy helyben ül és meditál vagy imádkozik. És mit is egy fundamentalista muszlim vagy keresztény?"
Szerintem pedig naiv vagy. Megnéztem a dzsainizmus alap tanait ami sok esetben átfed a keresztyénség tanaival. Erőszakmentesség, ne lopj, ne bánts másokat. Ha megnézzük a keresztyénség egyik alap tanát, hogy szeresd felebarátodat. Akkor a te példáddal élve egy extrém fundamentalista keresztyénnek még jobban kellene szeretnie embertársait. De mivel én tisztában vagyok vele, hogy az emberiség romlott, ugyan úgy a dzsainizmus esetében is az lenne mint a keresztyénség esetében. A hataloméhes dzsainista is elkezdene embereket ölni, de erre volt is példa, hogy buddhisták robbantottak, pedig azok se tűnnek egy nagyon erőszakos vallásnak.Az információnak egy definíciója és jelentése van. Én ezt az egyet használom.
Már többször leírtam és már az elején is tisztáztuk (és azt hittem hogy megértetted) nem a DNS a kód, az információ, hanem a bázispárok sorrendje. A DNS csak információ hordozó. De a te érvelése ezt figyelmen kívül hagyja. Korábban is már leírtam és sok tudományos publikáció támasztja alá, hogyha a bázissorrendben hibát okozol akkor értelmetlen "karakter" sort kapsz. A mutációk okozta változás nem azon alapszik, hogy egy új gén jönne létre, hanem a szervezet nagy energiaráfordítás révén egy addig nem használt (de jelenlévő) anyagcsereutat kezd el használni.
Az általad linkelt halaknál is egy addig jól működőd AHR receptor ment tönkre és így lett rezisztens a hal, nem egy új funkció jött létre. A muslicás és a többi linkelt hivatkozásod is nem új dolgok létrejöttéről beszélnek, hanem egy élőlény alkalmazkodásáról, úgy hogy már meglévő de addig nem használt anyagcsereutakat kezdenek el használni. Semmi új nem jön létre, de ezt a változást mégis evolúciónak hívják, mert nem mondhatnak mást mert akkor meglennének bélyegezve, ahogy te is bélyegzel."Az evolúció során a duplikáció miatt pedig nő az információ mennyisége, egyes esetekben teljes genomduplikáció is végbemehet.
A szavakkal ellentétben a DNS anyag - egy molekula és nem jelentése, hanem kémiai potenciálja van, mint bármilyen más molekulának."
Itt is látszik, hogy el vagy tévedve. Végig a DNS-ről mint molekuláról beszélsz és nem a genetikai kódról. ami a duplikálódásal nem változik és ez csak a fehérjék expresszióját növeli, de új fehérjéket, új tulajdonságokat nem okoz. Jó példa erre a búza (Triticum aestivum) és a vadbúza (T. monococcum) a kenyérbúza genetikai állománya 3szorosa a vadbúzának és a benne lévő fehérjék ugyan azok, nincsenek benne újabbak.
És az eddigi példák is jól mulattatják, hogy éppen azt támasztottad alá a belinkelt cikkekkel ami már régen köztudott a tudományos életben, hogy az információ nem jön létre a semmiből. A mutációk mindig csak információvesztést okoznak, aminek lehet előnyös vagy hátrányos vagy semleges hatása.Ha tényleg járatosabb lennél a biológiában pont hogy tudnád, hogy az evolúció elmélete se nem jól megalapozott, se nem bizonyítékokkal alátámasztott. A genetikai törvényekkel magyaráznak olyan folyamatokat amikről csak sejtéseik vannak és nincs rá más válaszuk. Fogalmunk sincs, hogy jött létre az élet, nem tudjuk, hogy alakultak ki az élőlények. Mindig a jelenlegi ismereteknek megfelelően, mint egy gyurma darabka foltozgatják és toldozgatják ezt az elméletet. Semmi se biztos, de ha találnak valamit arra azt mondják, hogy evolúció. Ha valóban egy megalapozott tény lenne az evolúció, akkor nem lenne szükség a folyamatos korrigálásra, magyarázkodásra, minden évben egy új törzsfát rajzolni, év milliókkal ide vagy oda tenni fajkeletkezéseket. De ez egy olyan dolog, hogy mindenki szemethuny e felett, mert a többi válasz elfogadhatatlan és nem a tudományos tények miatt, hanem mert akkor ki kellene mondani, hogy Isten létezik.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest