Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz dipeti #2294 üzenetére

Ha legalabb egy eve vagy a cegnel akkor L1-et fognak kerni, ebbol nem lesz kesobb H1, maximum ha ceget valtasz es mas megigenyli neked. Ennel a vizumnal meg kell indokolni, hogy miert van szukseg rad odakint, illetve a cegnek demonstralnia kell, hogy a pozit amerikaival nem tudjak betolteni. Elutasitas aranya tavalyelott elvileg 25% korul volt, mert szigoritottak. Ha van szakmabeli diplomad es jo sztorid, hogy miert kellesz akkor nem kell izgulni.

Nekunk kaliforniaban kabe heti szaz-szazotven dollar volt a kaja/pia/snack ket fore otthon fozve, de altalaban nagy mennyisegben vasaroltunk es akciosan. (Ertsd: 5 kilonyi fagyasztott hamburgerhus, 2 kilo fagyasztott zoldseg, etc.) Lakhatas annyi amennyiert talalsz szobat/lakast plusz renters insurance, internet, parkolo meg azok a kozmuvek amik nincsenek benne alapbol a lakberben. 3 honapra szerintem kozel lehetetlen lesz neked realis aron szallast talalnod credit history nelkul, jobb lenne ha ezt el tudnad intezni a munkaltatoddal.

Amugy nekem ez a harom honapos kikuldetes kicsit buzlik, elegge draga ez a vizumprocessz ahhoz, hogy ne erje meg ennyi idoert a szopas nekik, ugyhogy ugy keszulnek, hogy 99%, hogy hosszabb lesz mint 3 honap. Amugy azt ajanlom, hogy kikoltozeshez relocation bonuszt mindenkeppen kerj, nekunk ezer dollar korul voltak az adminisztracios dijak a vizummal kapcsolatban, plusz repjegy, elso heten airbnb, butorok, jogsi, stb. A relocation feebol kint adoztam, ugyhogy jo nagy reszt levontak belole, viszont amirol van szamlad azt le lehet irni az adobol, ugyhogy minden koltozessel kapcsolatos dologrol mentsd el a szamlat es kesobb az IRS visszateriti neked. Transferwise Borderless-t igenyeld meg elore es akkor elso korben eleg lesz a social security number meg a telefonszam utan futkosnod, mivel bankszamlat se szeretnek kiadni social nelkul. :)

Új hozzászólás Aktív témák