- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Bírom ezeket a régi videókat: New York 1899.
-
válasz
Kalandor #2498 üzenetére
Köszi, ilyeneket nézegettem, gondolom valahogy ki tudják kerülni a szabályokat, de tényleg nagyon kevés van, és nem is volt igazán szimpi egyik sem. Végül inkább nem mertem belevágni, maradt a hotel.
Érdekes amúgy, hogy a Booking milyen drága lett, szinte mindent megtaláltam máshol jóval olcsóbban, és érdekes módon a légitársaságnál (BA) beklikkelt "flight+hotel" kombo győzött (ugyanazt a szobatípust hasonlítva természetesen). Volt olyan ajánlat, ahol konkrétan a Bookingos "csak szoba" áráért megkaptam volna repjeggyel ugyanazt (2 főre, return), tehát kvázi ingyen volt a repjegy. Persze ez leginkább az 500 USD/éjszaka kategóriára volt jellemző, de alatta is volt eltérés bőven a Bookingos árakhoz képest.
Szóval ha valaki most nézelődik, ajánlom hogy a Bookingot inkább a kínálat felmérésére használja, mert a keresőjük nem rossz, de aztán érdemes más helyen is megnézni ugyanazt a hotelt.
-
-
Sziasztok,
Egy páros, 6 éjszakás NYC látogatást tervezgetek júliusra. Mindketten nagyon utáljuk a hoteleket, bárhova megyünk a világban, előnyben részesítjük a rövid távra bérlehető komplett lakásokat, sokkal nagyobb élmény szerintem. Valamiért viszont teljesen felszívódott az a kínálat Manhattanben, amit tavaly láttam, aztán meglett az oka: 2023 szeptemberétől gyakorlatilag végleg kinyírták az "aribnb-zést" NYC-ben.
Ennek ellenére azért találok ilyen szállásokat (nincs recepció, nincs ott a host, stb.., tehát nem egy szálloda szerű, de lakásnak beállított szállásról van szó, legalábbis látszólag nem...), de nagyon szűkös a kínálat, és mindegyiknél kevés a review (50db alatt). Van pár szimpi közte, de nem tudom ez így mekkora kockázat.
Van ennek erről valakinek részletesebb infója? Az végképp nem szeretném, hogy lecsukják a hostot júliusra, én meg a végén háromszor annyiért mehetek hotelbe
-
föccer
nagyúr
Ahogy ismerem gumicukor, üdítő, rágics, kevés szuvenír a családnak.
Legdurvább amit ki tudok nézni belőle pár póló, vagy zokni egy jól kinéző papucs.
Nem tudjuk még, hogy hol, melyik részen lesz, ha egyáltalán össze jön. A kötött program (bajnokságok nevezései), utazás, ellátás ~6000 dollárt irányoztak elő a 6 hétre.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
LA környékére nyelvi és edzőtáborba nyílik lehetősége a gyereknek menni, ha megfelel a felvételin és a próbaedzésen. Nyári tábor, 6 hét (huhh, kemény lesz). Szállásolás a leendő egyik csapattagnál, nyilvánvalóan szülőknél. Az ellátás, lakhatás, megélhetés biztosított, illetve a korábbi élménybeszámolók alapján a családok közös programokba bevonják és fizetik, így erre nem kell költeni.
14 éves, fiúról van szó.
Mennyi költőpénzzel számoljunk? Ebből mennyi legyen a kp? Mennyire vásárolhat ilyen korban szabadon a gyerek?
Köszi
üdv, föccer
-
Scale
őstag
Valszeg rossz topik de hátha valakinek van tippje merre tovább:
Amerikából csomag hazaszállítást valaki intézett már? Milyen opciók alternatívák vannak?
Egy olyan csomagról lenne szó amit csak kizárólag ott kint lehet megvenni bizonyos boltokban, ott is csak instore pickup van. -
-
ESTA milyen gyorsan jön most meg?
Régebben pár perc alatt megvolt, most egy órája kértem valakinek és semmi. -
dkaro
őstag
válasz
TheProb #2482 üzenetére
Köszi, tegnap értem haza és végül ezzel oldottam meg:
[https://globalesim.app/]
14.50$ volt 5GB 21 napra. Az 1GB talán 5$ volt szóval elég olcsó megoldás.
Értelemszerűen esim képes teló kell hozzá illete nekem át kellett raknom mindkét simet manuális hálózatváltásra de utána simán ment.
Googlemaps, uber, messenger, böngészés, ezekre használtam és egyszer sem volt gond. -
TheProb
veterán
-
johnyblaze
aktív tag
https://www.youtube.com/channel/UCEO1sSyZy6ZfLrtBhRcgH9w
-
johnyblaze
aktív tag
masik tema: lehet itt yt csatorna linket megosztani? most kezdtem el egy uj csatornat.altalanossagban californiarol es kornyekerol illetve usa infok,tudnivalok tapasztalatok,vlogok.illetve kerdezhettek is megvalszolom.hatha valakinek hasznos lenne.
nem akarok pofatlan lenni inkabb ra kerdek.koszonom -
johnyblaze
aktív tag
szerintem ezzel a tmobile cuccal meg mindig jobban jossz ki.bar ne legyen igazam.
ha ugyanigy feltoltosen szeretnel simet,valoszinu dragabban jossz ki itt.mar ha van meg egyaltalan?? itt senki nem toltoget fel ilyen modon.ha 3500 draga 3 napra akkor kosd fel a gatyat mert ,pl egy sima semmi extra ebed barhol olyan 15-20 $.akarhova megyek ennel olcsobban nem szoktam kajalni.jo utat kivanok. -
dkaro
őstag
Sziasztok, itt is kíirom, hátha..
Hétvégén utazok USA-ba és most látom, hogy a Telekomnál csak ez a világjáró net van adatforgalomra, ami 3500 Ft/3nap. Két hétre elég drága.
Látom vannak ilyen prepaid e-sim opciók. Ezek működnek? Van valakinek tapasztalata?
Iphone 12 készülékem van, független. 2 hétre megyek USA-ba és 1-2 GB-re lenne csak szükségem, hanghívás nem szükséges, arra használom a meglévő SIM-et.
Előre is köszi ha van valakinek ötlete, tapasztalata. -
Jól látod, valóban nem szerveztem még ilyen utat. Az árakat néztem, tisztában vagyok vele. Le kell nyelni a békát, lehet hogy most van utoljára ilyen lehetőségünk (de ne így legyen).
Az infókat nagyon köszi, megnyugtattál hogy vállalható (időben) az elképzelés
Megyek ma útlevelet+oltást intézni, aztán meglátjuk.
-
vzozo
senior tag
Az oltásra passz, nem Magyarországon élek. Háziorvosok odahaza nem oltanak?
Az utazásszervezés nyilván a ti preferenciátokra kell épüljön. Nem akarlak megbántani, de elsőre úgy tűnik, hogy nem szerveztél még ilyen utat, mert hacsak nem történt valami forradalmi változás a pandémia alatt, akkor csak a repjegyek borzasztó drágák lesznek más érkezési és más indulási helyszínnel. Vagy esetleg felfűzöd az utat ugyanannál a légitársaságnál, úgy még talán kijöhet értelmes áron... BUD-NYC-FL-BUD. De ott is észnél kell lenni, mert lehet épp a Newark lesz olcsóbb a belföldi útra, miközben esélyesen a JFK-ra érkeztek. Floridában érdemes lehet Orlandóba érkezni, onnan csak egy "köpés" a KSC, szemben pl. Miamival. Vagy a kettő között Ft Lauderdale-ben is van reptér.
6 nap NYC és 6 nap FL hihető, nem rohanós. Főleg ha az utóbbi inkább lazulás, tengerparti pihenés.
KSC elvileg bejárható 1 nap alatt, bár 10 éve voltam utoljára, de túl sok változás gondolom nem történt (Saturn V-öt és az Atlantist gondolom megnéznétek, VAB látogatás nem tudom van-e most az SLS miatt.)
Autóra Floridában mindenképpen szükségetek lesz, ahhoz szerezz nemzetközi jogsit. Illetve Key Westen aludjatok meg, úgy kényelmes, hogy ne legyen rohanós + naplemente is egy élmény!
Egyébként ha ki akarjátok maxolni, 14, főleg 16 napba már bele kell férjen Philadelphia és DC. Akár le is vezethettek / vonat NY-ból DC-ig, persze akkor a nagy kérdés, hogyan repültök tovább Floridába, lásd a fenti fejtegetést a repjegyárakról.
-
Vélhetően de, viszont 14 napnál régebbi kell hogy legyen, szóval a héten jó lenne letudni, és fogalmam sincs hogy megy most, lehet e választani, hol mit adnak, stb.. A regisztrációs oldal pl. Budapestre 0db oltópontot ad, Pest megyére meg a kistarcsai kórházat egyedül. Szóval a minden sarok is kérdéses
Amúgy NYC kapcsán nincsenek aprólékos igényeink, bakancslistás dolog maga a város, de nem akarunk mindent megnézni, meg mindhárman kicsit olyan habitusúak vagyunk, hogy egy idő után kellemetlen a nyüzsgés, de egyszer látni akarjuk. Ezért gondoltam most egy olyanra, hogy 6 nap ott, 6 nap Miamiban, időben meg úgy néz ki, hogy fel tudunk menni 14 napra, és 2 nap maradna így az utazásra.
Valami ilyesmire gondoltam:
1 nap utazás
6 nap NYC, majd repülővel Miami
6 nap Miami, ebből:
1 nap Kennedy Space Center (ez húzós, korán kelős, oda-vissza 6-7 óra az út, de ez az én és a gyerkőc becsípődése, ezért is ütöm ennyire ezt a vasat)
1 nap Florida Keys bérelt autóval, de ez családi szavazás és maradék energia függvényébenA végén ha van rá lehetőség, akkor a 14. napon Miamiból hazarepülés (így nem kéne visszarepülni NYC-be).
Ilyen szempontok alapján + 2 nappal megnövelve is felejtős?
-
vzozo
senior tag
Az tényleg kevés idő, Floridába repülő, ahogy kraftxld írta, eszetlen rohanás lenne az egész. Akkor már inkább élvezzétek ki NYC-t, illetve a közelben Atlantic City-ben simán tudtok fürdeni, onnan még kicsit délebbre Philadelphia, DC, és kb. el is ment a 10 nap!
Oltást meg kb. minden sarkon osztogatnak így 2022 nyarán, Magyarországon ez nem így van?
-
válasz
kraftxld #2472 üzenetére
Köszi, igen, Miamit repülővel gondoltunk, kis pancsi + key west, mondjuk utolsó 3-4 napra. De lehet hogy ez így sok, jobb amit írtál.
Bejött viszont egy új probléma, az oltás. Néztem a konzulátus honlapját, nincs időlimit, 14 napon túli legyen, ennyi csak a megkötés, ami tök jó, viszont nekem 2db sputnikom van és harmadiknak egy Pfizer (a család többi tagjának szerencsére 3-4 Pfizere van). Ez így gondolom nem jó, mert a Pfizer-ből 2db kellene egymás után, és akkor lenne meg elfogadott oltóanyaggal a fully vaccintad státusz. Jól értem?
Erre megoldás lehet gyorsan egy Pfizer (figyelve rá, hogy 14 napon túl legyen, indulás előtt), vagy egy Janssen (az ugye csak 1 dózisú)? Az persze nagy kérdés, hogy hol tudok szerezni -
kraftxld
félisten
Jaja, magyar útlevél pár nap, ESTA is hamar megvan.
Ennyi idő alatt én nem sok fér bele, én csak NYC, Boston meg a keleti tengerpart környékén mászkálnék. Hampton beach nekünk nagyon bejött, a klasszikus kis településekkel mint Rye elég sok időt el lehet tölteni. De a nagyobb városokban is végtelen program van 10 napra.
Niagara meg egy bazár, a kanadai oldal sokkal jobb, oda nem mennék el. Miami is piszok messze van, oda is repülővel kell menni NYCből. -
Hirtelen jött lehetőség (szabadság és egyebek) miatt felmerült, hogy családilag (két felnőtt + egy 9 éves gyerkőc) kilátogatnánk az USA-ba. Augusztus 5-25 között szeretnénk 10-12 napot eltölteni. Nagyon kevés idő van addig, ezért mielőtt órákat/napokat égetnék el a tervezéssel, gondoltam kérdezek itt, hátha veszett fejsze nyele az egész, és akkor nem is merülök bele jobban.
A cél NYC lenne, és onnét egy közelebbi hely ezek közül: Washington, Niagara, Miami, esetleg amit ajánlatok ezek helyett/mellett. Nem szeretnénk túl sok dolgot bezsúfolni, 10-12 nap kevés.
A dolog további sebektől is vérzik, pl. le vannak járva az útleveleink (ez talán gyorsított eljárással megugorható), de a fő kérdés az, hogy turistavízumot kapunk e egyáltalán ~1 hónapon belül. Szerintetek érdemes tovább gondolkodni, megkezdeni az ügyintézést/komolyabb tervezést, vagy teljesen felejtős?
Illetve szembe jött kis keresgélés után az amerikaneked.com, oldal. Ők valahova az utazási irodák, és a 100%-os saját szervezés közötti űrbe igyekeznek betörni személyre szabott tanácsadással, supporttal, ha jól látom egész sikeresen. Van esetleg valakinek tapasztalata velük?
-
fazr
senior tag
Nehany allamban kell csak turistakent, de ezt tudniuk kell ahol berelsz autot.
En ezeket talaltam: Alabama, Alaska, Arkansas, Connecticut, Delaware, Idaho, Mississippi, Montana, Vermont, Virginia, Washington. -
TheProb
veterán
Nemzetközi Jogsi tényleg kell vagy elég az alap magyar is? Mi a tapasztalat?
-
törölt tag
majd azért írjátok is meg mi hogy ment
New York már a " kisujjamban". voltam többször a keleti parton, Philly, ezek megvoltak rutinosan, aztán már nagyon mennék egy L.A túrát egy éven belül, szóval várom a tapasztalatokat. ( bár most euban szépen jön vissza ez a csodás kovid, németbe már megint maszkot kell hordanicsodás )
-
TheProb
veterán
-
vzozo
senior tag
válasz
TheProb #2461 üzenetére
Közlekedés: Ha kocsizós távot kell áthidalni, akkor mi éri meg a legjobban szerintetek? Tesla bérlés nem hangzik rosszul. Über-ezni nem éri meg amúgy jobban?
A 19-es foglalásokat visszanézve spéci céges kedvezménnyel Full Size és Intermediate SUV kocsikat napi 50-60 euróért kaptunk meg a lényeges (és drága) biztosításokkal együtt:
- Vollkaskoschutz ohne selbstbeteiligung
- Erweiterte haftpflichtversicherungSzét kell nézned, hogy milyen feltételekkel lehet mostanában bérelni. Szerintem egy combosabb taxi / uber fuvar áráért simán kaptok autót egy napra.
Egyébként SF-en belül elég jó a tömegközlekedés is.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld #2460 üzenetére
"Ahogy a többiek írták, az USA rohadt nagy"
Jogos, lehet tényleg revidiálni kell az elképzeléseinket.Szállást jobban meg kell majd még nézni, de hirtelen felcsapva az airbnb-t, 30-45e huf/éjtől látok szállásokat. Ja, az elég húzós, főleg hogy ezek elég minimalista kecók.
Közlekedés: Ha kocsizós távot kell áthidalni, akkor mi éri meg a legjobban szerintetek? Tesla bérlés nem hangzik rosszul. Über-ezni nem éri meg amúgy jobban? Illetve car sharing-et próbált már kint valaki?
-
kraftxld
félisten
válasz
TheProb #2455 üzenetére
Ahogy a többiek írták, az USA rohadt nagy
Én maradnék SFO-ban, sörfőzdék, kajáldák, csak kolbászolni a városban, bérelni egy Teslát (nem sokkal drágább mint egy sima kocsibérlés arrafelé), azzal mászkálni a környéken. Transamerica Piramis, chinatown, pár múzeum, villamosozás, stb. A környéken is van elég sok nem túl ismert National Park meg beach, meg a bobsys által javasolt Napa valley is teljesen jó ha inkább a bort szeretitek.
Én mondjuk járnám a jóféle sörös helyeket, és a helyi arcokkal cimbiznék, ott tök könnyen lehet dumálni bárkivel. A buzikkal óvatosan, mert eléggé sokan vannak arrafelé
A szállás meg 2019-ben is piszok drága volt amikor mi voltünk. Igaz sok programot nem tudtunk megcsinálni, mert a gyerek a kezét törte és inkább a kórházba mászkáltunk
Ha csak pár napod van, simán elmegy ezzel is az idő, LA mondjuk 6 óra kocsival, oda is repülni érdemes inkább. -
bobsys
veterán
Az arakat ket szoval tudom jellemezni. Kurvara draga minden. De tenyleg, 2 evig az emberek nem mentek sehova ugyhogy most mindenki megy barhova is, csak menjen. Egy Hampton Inn ami 2019-ben $120/szoba ar korul mozgott szinte minden varosban (kulvarosi reszeken) azok most $250-$300 mennek.
TheProb: Par napra en maradnek SF es eszak Californiaban. What to do in North Cali a googliba es lesz ezer dolog. Meg Yosemiti is kb 4 ora kocsival sajnos, de kozelebb is lesz minden izlesnekmegfelelo turisztikai dolog.
-
vzozo
senior tag
válasz
TheProb #2457 üzenetére
GC-t és onnan érdemesebb megközelíteni?
A Grand Canyon témájára meg úgy általában mindenre, mivel azzal indítottál, hogy "maradni kéne pár napot körbenézni."
Az USA nagy. Nagyon nagy. Lehet a monitorodon egy térképet nézegetve most úgy tűnik, hogy a felsorolt helyek közel vannak SF-hoz, de nem.
Mi legutóbb csak a GC-ra 5 napot áldoztunk, és egy esztelen rohanás volt (Vegas -> Hoover Dam -> GC South Rim (Tusayan) -> Tuba City, AZ: dinosaur footprints -> Page, AZ (Antelope Canyon, Horseshoe bend, Glen canyon dam) -> St. George, UT (dinók itt is
) -> Vegas)
Teljesen kimaradt a Zion NP, Red Cliffs National Conservation Area és a Valley of Fire, pedig útba estek volna, de egyszerűen nem fért bele. Vegasban gyakorlatilag csak aludtunk, meg amit a kocsiból láttunk, de kb. semmit sem néztünk meg (kisgyerekkel mondjuk ott nehéz, mert a játékgépektől elzavarják, Stripet nézni meg neki unalmas lett volna + időhiány.)
SF-ben eleve van mit nézni a városban, szerintem az Alcatraz túra jópofa, de mondjuk a hidat megnézni a túloldalról érdemes, hogy a város ott legyen a háttérben. Ahhoz meg már autó kell, hacsak nincs vmi shuttle-service ami kiviszi a túristákat a fotózós helyre.
LA-ben nem jártam meg, bár szerintem az se egy reggel érkezel, este lelépsz téma.
A Covid és az infláció nem tudom mennyire dobta meg az árakat, de én legutóbb 2019-ben már húztam a számat erre-arra, pedig nem forintból kellett dollárt váltanunk. @bobsys ebben naprakészebb.
-
bobsys
veterán
válasz
TheProb #2455 üzenetére
Lehet en is ott leszek azon a konferencian. Golden Gate jo, bereljetek bicajt es korbe lehet tekerni a kornyeket. Alcatraz-t en nem neztem meg, de a Pier 39-tol (erdemes ott is setalni) megy hajo, elmegy a hidig meg az Alcatraz mellett is, kozben meg ugye megy az idegenvezetes a hangszorobol. Hoover Dam, meg Grand Canyon nagyon erdekes es gyonyoru, az 10 ora kocsival, ha esetleg elrepultok Vegasba onnan kozel van. Ha mentek akkor egy helikopter tura a Grand Canyonban egy nagy elmeny, le repulnek a canyon aljaba, uveg a helikopter padloja, gyonyoru az egesz. A tobbi amit mi csinaltunk az gyerek programok, gondolom azok nem erdekelnek
Ha szeretitek a bort akkor eszaki resz, Sacramento kornyekere azt mondjak, hogy van par borvidek, Napa Valley ugye.
Auto must have ha a belvarosbol kiakartok menni. Repulo van olcsoert, foleg ha csak hatizsakkal mentek, Spirit meg Allegiant air az fapad (lasd Ryanair), Jetblue, Southwest eleg jo arakon szokott lenni, de neha a nagy legacy-k is akcioznak. Ez most valtozik, emelik az arakat, nem raknak vissza annyi jaratot mint volt 2 eve stb. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Aug 29-szept 1 között SanFrancisco-ban leszünk konferencián (VMware Explore) a kollégámmal és tervezzük, hogy utána még maradni kéne pár napot körbenézni.
Tudtok segíteni tanácsokkal, tippekkel, hogy a környéken mi a must have megnézend, illetve, hogy a belföldi repülésről mit érdemes tudni? Utóbbi nyilván hatással van az előbbire, mert ha baromi drága a repülés, akkor korlátozódik a lehetségünk.
Igazából nemtom milyen budge-vel érdemes kalkulálni, totál vakon vagyok a kinti árakkal kapcsolatban.
De ha már SFO, akkor alap, hogy a GoldenGate-et megnézzük. Alcatraz jó buli? Mint ha azt hallottam volna, hogy hónapokkal előre meg kell venni a jegyet. LA-be is lenne mit nézni. Grand Canon sincs olyan messze. Gondolom a repülésen túl, helyben "kötelező" az autó bérlés, mi?
Vegas különösebben nem mozgat. Nyugati parton nemtom mit érdemes még megfontolni. Keleti partot gondolom elengedhetjük. Mert szerintem időben és pénzben is szar pl oda-vissza megjárni NY-ot. (SFO-ból muszáj hazajönnünk)
-
flashike
tag
válasz
junkhead #2453 üzenetére
Pod 39. 42st Grand Central környékén. (Senkinek se ajánlanám a hotel emeletes ágyas szobáit, az még hagyján hogy poco mert azzal számolta, de a fürdőben ami közvetlen az ágyad mellett van, volt egy szagelszívó, amit nem lehetett kikapcsolni, első nap szóltam is a recepción, de mondták, hogy ez mindenhol ilyen).
Igen a metrós ingyenes utazást én is láttam, de 1 hétre 33 dollárért a heti jegy nem nagy érvágás. -
junkhead
aktív tag
válasz
flashike #2449 üzenetére
Hol laktattok? Mi Queensben, metro a Times Sq.-en tett le.
Éjjel botorkáltunk a szállásra, soha semmi para nem volt.
Amcsik megmutatták, hogy lehet jegy nélkül metrózni
Egyedül a Central Park 5th Ave. felőli bejáratánál lévő szobornál füvező feketék/latinok néztek kicsit csúnyán -
törölt tag
válasz
flashike #2449 üzenetére
Hát én is azt mondom nekem is egy hét pont jó volt.
Volt olyan nap hogy semmit nem csináltam csak sétálgattam a városban.
Ez mondjuk biztos emberfüggő is, de én rohanás helyett a laza városnézést preferálom .Még az éven egy Los Angelest kéne beiktatni. Na de annak adok két hetet
( én new yorkba voltam már " sokat" , 4 éve többször is jártam ott a 3 hónapos kintlét alatt)
Belépéskor usába a bevándorlásiaknál nem volt semmi? csak a pár kérdés és be is engedtek?
-
flashike
tag
Eltelt az egy hét nagyon gyorsan.
Tesztelés tényleg 2 perc sem volt a whitelabnél, 1 órán belül jött az eredmény.
Reptéren kérdezték hogy vízummal vagy estával utazunk, és ott megnézték a teszt eredményét. Amsterdamban kérték a passanger locator formot (természetesen ez az eu-s megnevezése, amcsik máshogy hívják).
Első nap annyira volt erőnk, hogy egy gyors vacsi egy deliből szerzett szendó, aztán 7 nap töménytelen mennyiségű séta + metrózás.
Olvasgattam sokat milyenek a new yorkiak, de az kellemes csalódás volt, hogy 90%-ban akiktől segítséget kértünk kaja rendelés vagy irányba igazítás kapcsán mind kedves és segítőkész volt. A metróban az emberek semennyire sem figyelnek oda a másikra szóval ott vigyáznia kell mindenkinek aki nem helyi
Kaja adagok eszméletlenek, naponta 2x ettünk és így is elég komoly kaja kómák voltak. Utolsó előtti napon végül azt számoltuk, hogy NY-ból egy hét elsőre bőven elég, minden nevezetességet kipipáltunk voltunk Empire State building 83. emeletén, MET-ben is, inkább kajáldák voltak amik kimaradtak. -
törölt tag
válasz
flashike #2446 üzenetére
nekem az egész teszt mindenestül fél óra alatt megvolt. Annyi időn belül megjött az email is. És úgy rákészültem hogy délutáni gépindulás mellett reggel 8kor csináltattam a tesztet, utána meg ott ültem fél napot
miért nem a reptéren csináltatod ha megkérezhetem? Amúgy telefonon nekem nagyon pontos infót adtak: mikor van kész, melyik tesztet ajálnják usába reptéri tapasztalatok alapján stb.. -
flashike
tag
válasz
#81556480 #2445 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
A papíros adminisztráció már pipa. ESTA megvan, illetve a KLM küldött egy 7 oldalas formot amiben ki kell X-elni hogy igen oltott vagyok és igen van max 24 órás negatív teszt eredményem.
Csak az itthoni covid tesztpontok írnak ki félinfókat és annyi helyen olvastam már dolgokat, hogy belezavarodtam. A sima PCR tesztekkel az a baj, hogy akárhol érdeklődtem, nem tudták 100%-ra megmondani, hogy az eredmény kész lesz 24 órán belül. A rapid antigén teszt, pedig 15 percen belül hoz eredményt, és emailt is kb 2 óra amíg küldik.
-
törölt tag
válasz
flashike #2443 üzenetére
Én a Liszt Ferenc repülőtéren csináltam indulás előtt tesztet , pontosan: SARS-CoV-2 antigen rapid test. Nem emlékszem az árára ( én azt ajánlom ha ez többe is kerül, azért egy USA utazásnál ne a 10 ezer fotinton csússzon el a dolog).
Meg azt kell tudni az eljárásról, hogy a légitársaságoktól várja el az USA hogy belépés előtt ellenőrizzenek. Én LOT-al mentem, nagyvonalakban ellenőriztek már pesten, de aVarsói átszállásnál a "nagygépre már komolyan végignéztek mindent. A teszt eredmény emailben jött, telefonon bemutatva elfogadták. ( lehet kérni angol nyelven az eredményt) Mikor leszálltam már semmit nem kértek a coviddal kapcsolatban, pedig még a repülőn is osztanak egy covidos kérdésekkel teli papírt, de be már nem szedte senki. ( nekem még az angolom se erős, mégis ment minden ahogy kell)
Viszont van még kitöltenivaló papír, azokkal tisztában vagy vagy érdekel a segítségem?
Én decemberben mentem. Felkészültem mindennel előtte és vajsimán becsusszantam az országba. Volt aki nem töltötte ki, nem láttam hogy elutasították volna, de felszállás előtt jó kis papírmunka meg fejvakarás várt rá ( szegény idős hölgy)Nekem a lot honlapja adott jó eligazítást, mivel ott minden fentvolt, nyomtatványok és teszt verziók is. De már máshogy van, amint látom átirányít arra az oldalra amit előttem linkeltek.
-
-
flashike
tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, a héten utazunk párommal NY-ba, és volna egy kérdésem azoktól akik voltak kinn mostanában.
Kiutazáshoz kell ugye 24 óránál nem régebbi PCR vagy antigén teszt. Legtöbb helyen azonban nem antigén teszt van, hanem antigén gyorsteszt mint pl Whitelabnél. Ez is elfogadott? Már csak azért is preferálnám ezt, mert ez 8500 FT a PCR pedig 12-13 ezer.Válaszokat előre is köszi.
-
törölt tag
Meg vagyok érkezve
( Épp a taverna bárban töltöm az "időt" )
-
lorcsi
veterán
távoli ismerős él kint és egy féléven belül fog hazajönni
kérdezte hozzon e valamit
iphone jutott eszembe..Xs vagy 11,12 modell
nem vagyok képben, hogy kint milyen csomagokban(szabványokkal) lehet ezeket úgy megkapni, h itthon letiltás veszélye nélkül tudjam használniegyáltalán megéri usából iphone-t hozni ?
-
bobsys
veterán
Verizon szamod mar reg mas hasznalja. Eszak Floridabol irogatok
-
törölt tag
Hát köszönöm, de ez nem a legjobb ötlet mert már a szállásra jutáshoz is kéne a mobilnet, plusz félek ha elkeveredik, vagy nem tudom átvenni akkor gáz lesz. Kicsit több így, de ez még belefér ha megveszem itthon. Most jut eszembe nekem is van egy 3 éves verizon sim-em amit akkor használtam. Gondolom már nem működik.
Te merre vagy usa-ban?
-
bobsys
veterán
válasz
#81556480 #2432 üzenetére
15K eleg sok.
Van egy felesleges US Mobile SIM kartyam. Nezd meg az oldalukon, hogy van-e olyan plan ami erdekel, postan meg eltudom neked kuldeni a hotelbe ahova erkezel. Talan meg aktivalni is tudod elore. Nezd meg, hogy a telod az meni fog-e vele (valoszinuleg regisztralnod kell)Itt talan megnezheted a kompatibilitast regisztracio nelkul. "Your Device" fulon megtudod adni az IMEI szamot
[link] -
törölt tag
Na, lehet menni oltással meg teszttel..
Januárig ráérek. Gyorsan el is gondolkoztam egy decemberi héten
[link] Ehhez a sim kártyához mit szóltok? nem tűnik átverésnek.
Ha van mobilnetem a jég hátán is megélek.
Amúgy már voltam 2017-ben New York mellett 2,5 hónapot, de most egy hét csak NYC lenne, mert abból kevés jutottvélemény? Januártól nem érek rá nyaralni kb egy évig. Ha a héten veszek jegyet , lot megvan 160-ból oda vissza. ( 5 napra elég kézipoggyász nekem )
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Munka ügyben utaznánk csoportosan az államokba. Pár napja derült ki, hogy a még januárban megigényelt és jóvá hagyott esta vizumomat visszavonták nem tudni milyen okkal. Valaki járt már hasonlóan? Mit tehetek az ügy érdekében szerintetek? Mielőbb indulni kellene rajtam kívül mindenki esta vizuma érvényes. Logikus magyarázatot nem találok rá hogy az enyémet visszamondták. Válaszokat előre is köszönöm. -
törölt tag
nehez ezt megmondani. korantsem biztos h az usa media nagy tobbsegeben az igazsagot kapod.
allitolag vannak boseggel bizonyitekok arra, hogy a valasztasok korantsem voltak tisztak. de hogy melyik oldal milyen mertekben csalt v hogy ki 'kezdte' egyaltalan...
illetve talan meg allamonkent is mas es mas a divatos teoria az igazsagrol -
bacsis
Közösségépítő
Nem tudom, hogy a politika mennyire fèr itt bele?! Politizálni komolyabban nem szeretnèk... Csak èrdekelne mi az igazság, Trump sztorikról, Bidenről, mi az igaz? Igazak-e a Magyar hìrek, miszerint Trump (nem) szìtotta a "felkelèst" hogy Biden elcsalta a választásokat, ilyesmi
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok! Van itt USA-ban èlő fórumtárs?
Lenne pár kèrdèsem az USA-val kapcsolatban -
junkhead
aktív tag
Keleti parton élő amerikai barátainknak szeretnénk csomagot küldeni, édesség szaloncukor ilyesmi.
Ők pálinkát kérnének, de amennyire tudom azt postai csomagban nem lehet üvegben kiküldeni, illetve USA-ba bejuttatni, jól tudom?
(Azt feladott poggyászban vittük eddig..)
hirtelen ezt találtam, van tapasztalatotok?
https://furgefutar.hu/csomagkuldes-kulfoldre/csomagkuldes-usa-ba/vagy melyik csomagküldőt ajánljátok, amivel meg is érkezik, remélhetőleg sértetlenül gyorsan.
Köszönöm!
-
-
bobsys
veterán
válasz
FoxiestFox #2421 üzenetére
Itt nezd meg a flat rate box arakat. Csak a meretet kell megadni es mindegy hany kilo a cucc
-
Sziasztok!
Azok küzül, akik kint élnek /dolgoznak, tud valaki relatíve olcsó postázási megoldást /szolgáltatást javasolni Magyarországra?
Vennék egy billentyűzetet az Unicomp webshopjából, USA-n belül olcsón szállítanak, de Magyarországra a posta többe kerülne, mint maga a billzet (a bill 105 dolcsi, a postára 111-et írt a kalkulátoruk).
Jelezték, hogy rugalmasak, úgyhogy úgy küldik, ahogy kérem. -
Szerintem eddig az volt a topik közmegegyezése, hogy nem kell a nemzetközi. Az autóbérlő cég szerint is csak akkor szokták kérni, ha nem latin karakterek vannak valaki nevében.
Soha senkitől nem kérték még eddig itt a topikban sem a nemzetközit. Kb. 35 államban vezettem és teljesen értéktelennek tekintették, amikor a nemzetközit adtam oda. Nem tudom melyik állam lehet az, ahol kérik a nemzetközit, de még a full kocka mormonföldén se kérték a nemzetközit.
Száz szónak is egy a vége: nem kell, de legyen
-
vzozo
senior tag
válasz
Kalandor #2416 üzenetére
Ez mindig is így volt, az egyetlen para számomra USA utazás előtt mindig is a nemzetközi jogsi érvényességének ellenőrzése / új kérése volt.
Persze odakint tesznek rá magasról, eleinte még azzal mentem autót bérelni, aztán mindig kérték az "igazit".
Szóval az autókölcsönzőket általában nem érdekli, ellenben ha a rendőr megállít (és odakint nem állít meg), akkor kérheti. Szóval legyen nálad.
-
Peti78
őstag
válasz
Kalandor #2416 üzenetére
Azt hiszem, ez már nyáron is érvényes volt. Bár akkor csak FL-ben vezettünk, de kiváltottuk a nemzetközi jogsit, gondoltuk jó az ha van. Ha jól emlékszem 4 vagy 6 ezer forint és 15 perc alatt kiállították a kormányablakban. Arra viszont érdemes figyelni, hogy nem minden kormányablaknál lehet igényelni.
-
-
Peti78
őstag
Másolom:
"Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Ezzel kapcsolatos bővebb angol nyelvű információt itt lehet találni: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/572.
Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is. " -
Sziasztok
Van esetleg szabály arra hogy USA-ba lépés előtt meddig kell érvényesnek lennie az útlevélnek?
Márc. végén vagy Máj. elején mennék 1 hétre pihenni (NYC), az útlevelem pedig idén Aug. végén jár le.
-
Peti78
őstag
Hm... na ez tipikusan az az eset, hogy nem néztem utána a fogászati kezeléseknek, hanem a feltevéseimre alapoztam. Tényleg nem olyan drága. Most szedték ki a bölcsességfogamat, 40 ezer volt.
NIncsenek elhanyagolva a fogaim, de a fogfájást bírom a legkevésbé, jellemzően berúgom a rendelő ajtaját olyan alacsony a tolerancia szintem ezzel kapcsolatban.
-
vzozo
senior tag
Meg aztán a fog tipikusan az az eset, amire nem csak felkészülhetsz még egy hazai kontrollal, de általában túl drága sem.
Itt németben nem fizeti a biztosító a fogászati kezelést, szóval egy tömés olyan 100-200 euró körül van foganként, tisztítás egy százas, igaz egy sima checkup általában ingyenes, mert abban bíznak, hogy találnak valamit, és eladnak neked egy párezer eurós kezelési tervet.
Having said that, nézzük az USA árakat! Google ezt dobta ki: https://memberbenefits.com/dental-costs-with-and-without-insurance/
$90 to $250 for a single, tooth-colored composite filling.
$75 to $300 for non-surgical, gum-erupted tooth extraction.
$150 to $650 for a surgical extraction utilizing anesthesia.
$185 to $600 for soft-tissue and complicated surgical extractions.
$75 to $200 for wisdom tooth extraction.
An average $120 for a single, exposed root removal procedure.
An average $185 for a single, residual tooth root removal procedure.
Hát ez picsafüst, erre nem biztosítás kell, ez szinte ingyen van. Lehet a legközelebbi USA utamon intézek fogászatot is, komolyan olcsóbb, mint itt. -
junkhead
aktív tag
válasz
#79563158 #2407 üzenetére
Ezt a fog parát nagyon nem értem, ha itthon rendszeresen jársz fogorvoshoz és utazás előtt rendbe teteted a fogaid, minimális az esély, hogy kint gondod legyen vele.
Ilyen parával nem lehet neki indulni.
Több esélyed van más biztosítási eseményre, de inkább le se írom. -
junkhead
aktív tag
Az OTP online küldte át a csomag milyen térítéseket tartalmaz, nekünk megfelelelt, igaz nem is volt semmi gondunk.
Utazás előtt fogorvos, és neked sem lesz, fogorvos megmondja biztonság kedvéért milyen gyógyszert vigyél ki.Kint minden sarkon vehetsz gyógyszert, egy fájdalomcsillapítóba nem halnál bele gondolom. Amerikai barátom NY-ban 7végén ment szemészhez Manhattenben, addig mi a Hudson Rivernél sörözgettünk, azt hiszem vizsgálat szemcsepp 140 USD körül volt, neki semmilyen biztosítása nincs, holott megtehetné, de mint általában ő is sokalja. -
Peti78
őstag
válasz
junkhead #2403 üzenetére
Nem találom a Világ csomagot, csak a felfedezőt, amit én is kötöttem amikor nyáron kimentünk. Viszont az csak 30 napra ad biztosítási fedezetet. Tudsz esetleg egy linket dobni?
(#2402) ysengrin
100k milyen időszakra? Nézegettem tegnap este kint biztosításokat, havi 570 dollgá volt a plafon ami rám vonatkozik, és abban kb minden benne van. Amivel eddig magyarországi biztosítóknál találkoztam, minimális mértékben támogatják a fogászati kezelést. A fogproblémától parzok nagyon. -
Peti78
őstag
SZiasztok!
Fél éves turistáskodás esetén milyen biztosítás ajánlott? Érdemes kint kötni, vagy jó lehet a magyar biztosítók egyike? Fél év hosszú idő, bármi történhet, mondjuk ez igaz egy hétre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest