- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Raneztem elvileg az AmEx, a Bank of America es a Citi bizonyos kartyai elfogadnak utlevelet hitelkartya igenyleshez. Ez valoszinuleg secured credit card lenne, ami azt jelenti, hogy le kell szurkolnod annyi penzt amennyi fedezetet szeretnel, ergo ha 5k USD hitelkeretet akarsz akkor masfel millio forintot, ha ennel tobbet akkor tobbet. A bank csak ugy nem fog hitelkartyat hozzadvagni, mivel nincs credit historyd.
-
törölt tag
Ebben az esetben en Transferwise Borderless, Revolut plusz hazai (jo nagy fedezettel rendelkezo) hitelkartya komboval mennek ki. Mi harom kulonbozo bankban voltunk mire valahol SSN nelkul nyitottak szamlat, de fix lakcimunk volt. Amugy ha nem akarsz direct debit-el szamlakat fizetni vagy csekket bevaltani, akkor a Transferwise Borderless boven elegendo mindenre. Sajnos a kinti hitelkartya (meg a secured is) social security number nelkul szerintem lehetetlen.
-
törölt tag
Alapvetoen kell social security number, amcsi telefonszam, kozuzemi szamla/nevedre erkezett amerikai level es valami azonosito okmany amit elfogadnak (utlevel, drivers license). Ebbol nekem a social security number-t sikerult kialkudni, de cserebe ki kellett toltenem egy papirt, hogy kulfoldi adozo vagyok, aztan visszamenni amikor megvolt az SSN.
En amugy megprobalnam kihuzni Revolut meg Transferwise-al a social security numberig aztan vadaszni egy $0 koltseges bankszamlat (Pl. Charles Schwab). Secured credit card-ok kozul is korbe kell nezni es a leheto legjobb feltetelekkel rendelkezot valasztani. Nekem a Discover 2%-ot adott mindenre es ev vegere osszejott tobb ezer dollar visszaterites.
-
törölt tag
Megeshet, de olvastam olyat is ahol a turista vizumot elutasitottak, viszont az ESTA-t elfogadtak. Mondjuk ebben az esetben 6 ev(!) volt a ket esemeny kozott, ugyhogy en nem annyira riszkiroznam, ha a turista vizumra nem vagy jogosult konnyen lehet, hogy az ESTA-d is revokeoljak, ha kiderul, hogy arra se lennel jogosult. Amugy 90 napot maradhatsz ESTA-val, meg ha hagysz is ra valamennyit, hogy semmikeppen se csussz tul, ez akkor is boven ket honap.
Mondjuk az ilyen hosszabb latogatasok mar elegge problemasak, mindenkeppen erdemes vinni elegendo bizonyitekot arrol, hogy vissza fogsz menni, van hazai kotodesed, stb. plusz nem erdemes egynel tobbszor megjatszani evente, mert ha azt latjak, hogy kozelited az elmeleti maximumot akkor ugyanugy visszavonhatjak. Amcsi kollegamnak amiatt kellett elvennie a baratnojet, mert tul sokat jott a csaj amerikaba es visszavontak az ESTA-jat.
-
törölt tag
válasz
kraftxld #2327 üzenetére
Gondolom ezek san francisco-i "kornyezetbarat" budik. En kalifornian belul delebbre kabe csak olyan veceket talaltam amik MINDENT levisznek. Az mas kerdes, hogy kaliforniaban valamiert szeretik ha boldog boldogtalan bekukucskalhat mivel olyan hezagokat hagynak alul meg a veceajto ket oldalan, hogy integetni lehet a kintlevoknek.
-
törölt tag
Ezt az elvarasoknak megfeleloen teljesites eseten hosszabbitast nem teljesen ertem. Nekem meghatarozatlan ideju szerzodesem volt, de akar a megerkezesem masnapjan kirughattak volna amerikai jog szerint. Plusz gondolom ha meghatarozott szerzodest raknak eled akkor addig kapod a vizumot is.
Revolutot nem hasznalok, de gondolom az is tokeletesen mukodhet. Egyetlen dolog ami miatt kesobb szukseg lesz ottani bankra: direct deposit, ez egy fizetesi modszer amivel azonnal bankszamlarol vonjak le a dolgokat. Hitelkartyat csak ezzel tudtam fizetni es kozmuveknel ugyanez volt preferalt.
Ha megszunik a munkaviszonyod 60 napod van uj vizumot intezni vagy elhagyni az orszagot. Ennyi ido alatt szerintem kozel lehetetlen talalni egy olyan ceget ahol adnanak vizumot, le is interjuztatnak es meg is szerzik ennyi ido alatt. Ezen kivul a H1 vizumok korlatozott szamban elerhetok es maximum az ev felenel betellik a kvota. Szoval osszefoglalva, ha nem hosszabbitanak, akkor haza kell jonnod sajnos.
-
törölt tag
Ha legalabb egy eve vagy a cegnel akkor L1-et fognak kerni, ebbol nem lesz kesobb H1, maximum ha ceget valtasz es mas megigenyli neked. Ennel a vizumnal meg kell indokolni, hogy miert van szukseg rad odakint, illetve a cegnek demonstralnia kell, hogy a pozit amerikaival nem tudjak betolteni. Elutasitas aranya tavalyelott elvileg 25% korul volt, mert szigoritottak. Ha van szakmabeli diplomad es jo sztorid, hogy miert kellesz akkor nem kell izgulni.
Nekunk kaliforniaban kabe heti szaz-szazotven dollar volt a kaja/pia/snack ket fore otthon fozve, de altalaban nagy mennyisegben vasaroltunk es akciosan. (Ertsd: 5 kilonyi fagyasztott hamburgerhus, 2 kilo fagyasztott zoldseg, etc.) Lakhatas annyi amennyiert talalsz szobat/lakast plusz renters insurance, internet, parkolo meg azok a kozmuvek amik nincsenek benne alapbol a lakberben. 3 honapra szerintem kozel lehetetlen lesz neked realis aron szallast talalnod credit history nelkul, jobb lenne ha ezt el tudnad intezni a munkaltatoddal.
Amugy nekem ez a harom honapos kikuldetes kicsit buzlik, elegge draga ez a vizumprocessz ahhoz, hogy ne erje meg ennyi idoert a szopas nekik, ugyhogy ugy keszulnek, hogy 99%, hogy hosszabb lesz mint 3 honap. Amugy azt ajanlom, hogy kikoltozeshez relocation bonuszt mindenkeppen kerj, nekunk ezer dollar korul voltak az adminisztracios dijak a vizummal kapcsolatban, plusz repjegy, elso heten airbnb, butorok, jogsi, stb. A relocation feebol kint adoztam, ugyhogy jo nagy reszt levontak belole, viszont amirol van szamlad azt le lehet irni az adobol, ugyhogy minden koltozessel kapcsolatos dologrol mentsd el a szamlat es kesobb az IRS visszateriti neked. Transferwise Borderless-t igenyeld meg elore es akkor elso korben eleg lesz a social security number meg a telefonszam utan futkosnod, mivel bankszamlat se szeretnek kiadni social nelkul.
-
törölt tag
Nezz korbe hol, mi a policy. Mi most bereltunk a Dollartol es ingyen ratettek secondary drivernek a haverom berlesere, de asszem felesegnek es/vagy rokonnok pl. Californiaban mindenkeppen ingyenes. Nem vagyok expert, de szerintem ha nincs hozzaadva a driver a berleshez, akkor nem is vonatkozik ra a biztositas. (Mar ha a car rental biztositasat hasznaljatok)
-
törölt tag
Van koztetek valaki aki hamarabb kikoltozott, mint hogy lejart volna a lakasberleti szerzodese? Hamarosan visszakoltozunk Magyarorszagra, viszont szeptemberig szol a berleti szerzodesunk. Nagyjabol tisztaban vagyok az elmeleti hatterrel, de kivancsi lennek, hogy valaki gyakorlatban szembesult-e mar ezzel. (Kalifornia)
-
törölt tag
-
törölt tag
Mi is megérkeztünk, van már lakás, telefon, internet és a social security number is úton van. A tengerentúli LOT egynek elment, eléggé fél-fapados élmény volt, de ennél többet nem fizetnék csak azért, hogy ihassak két sört a repülőn.
Nálunk a CBP officer egy mogorva ázsiai ürge volt. Megkérdezte, hogy minek jöttem (work), milyen vízumom van (L1), hol dolgozom, mi a pozícióm, meddig maradok (2-3 év -> vízum hossza). A feleségemtől megkérdezte, hogy ő is fog-e dolgozni (majd ha lesz EAD akkor igen), és hogy mi az ő vízumának a típusa (L2). Ezenkívül megkérdezte mindkettőnktől, hogy ez-e az első amerikai utunk és kész. Sorbanállás 20-30 perc (nem kellett az ESTA gépekhez mennünk), interjú 5 perc.
Még nagyban rendezzük be a lakást, ami sajnos kocsi nélkül nem egyszerű, de az Amazon mindent kiszállít ide, úgyhogy szépen lassan talán már élhetőbb körülmények lesznek.
-
törölt tag
válasz
#81556480 #2105 üzenetére
LOTEconomy Simple - Checked Baggage 0*
Nincs benne, szerintem hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy ha veszel hozzá akkor átpakolják-e a csatlakozó repülőre.
-
törölt tag
válasz
#81556480 #2085 üzenetére
Utaztam már velük, kábé olyan mint a Lufthansa, de nekem jobban bejött
mert utálom a németeket. Az entertainment system talán picit rosszabb volt, de nem sok különbség volt másban.Van egy checked-in és egy carry-on baged, hogy mibe mit pakolsz az rajtad múlik. A checked-int le kell adnod, a carry-ont felviheted a gépre. Arra figyelj, hogy néha a carry-ont is berakatják veled, ilyenkor minden értékes cuccot szedj ki belőle (laptop, pénz, útlevél, stb.) mert könnyen nyoma veszik.
Check-in során kapod meg majd, hogy pontosan hova ülsz. Ha van hely akkor tapadhatsz az ablakhoz, bár egy majdnem 10 órás úton én inkább úgy szoktam foglalni, hogy ki tudjam nyújtani a lábamat.
-
törölt tag
Tegnapelőtt megkaptam a temporary worker vízumot, úgyhogy cirka egy hónap és én is kint fogok élni. Nem mondom, hogy nem csokis picit a gatyám, de úgy érzem nem lesz baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest