- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kraptor
őstag
Hát az volt e legolcsóbb amit én adtam és még az is nagyon drága
Bérlés az nagyon drága, repcsivel olcsóbban jössz ki, szerintem.
Nézd meg a Mercator lapját, ott vannak jó árakban üdülések.
Florida, Nevada 170k/fő 7 éjszaka 3csillag + ingyen bérautó.
http://www.mercator.hu/mercator.html -
Frigo
őstag
Miért nem nyittok egy általános USA topikot amibe minden belefér ami azzal kapcsolatos?
-
tiv83us
veterán
válasz
Dilikutya #289 üzenetére
Azert nem reagaltam ra, mert mituan szobahoztam rajottem hogy hibat kovettem el, mert nem akarom a topikot ilyen iranyba elvinni, szoval meg csirajabol probaltam elfojtani, hogy nem szoltam hozza.
De ha nyitsz neki egy kulon topikot, nagyon szivesen vitazgatok Veled /holnap, mer ma mar kesz vagyok/ errol a temarol.
Na peace, out! -
Dilikutya
félisten
válasz
Avicularia #274 üzenetére
így van. részemről zárom a témát, valahogy nem veszik észre egyesek, hogy miről is van szó. fórumtársunk nem reagált az atombombáról elmondottakra, pedig épp ő volt az, aki szóba hozta... bár én azt hiszem, mindent elmondtam róla. mint mondtam, befejeztem. a lényeget elmondtam. új topikot nem nyitok ennek mert még a PH bezárásától félve kibannolnak
úgyhogy I love USA, I love Bush
-
Kraptor
őstag
Azon a linken is rajta van, hogy
''One way rental information
Generally, Enterprise does not specialize in one-way rentals. Please consult with the Enterprise office to determine if a one-way rental is possible.''
Avis is megchargolt 775 dolcsival, hogy nem ugyanott akartam ledobni az autót, hanem LAben.
Én a texten láttam egy-pár Floridás utat, az aszem 120-200k között volt és 2 hetesek voltak bérelt autóval.
Én is szerettem volna Tokióba menni, de túl drága volt.
[Szerkesztve] -
DaSilva
senior tag
válasz
{csak úgy halkan a Hiroshimázóknak: Tókió lefoszforozásába sokkal többen haltak bele, mint Hiro+Naga együtt.}
-
tiv83us
veterán
Ezuton szeretnem kijelenteni, hogy MINDENKIVEL egyetertek a haboruval/politikaval/terroral kapcsoltaban, de ez a topik nem errol szeretne szolni. Akire vonatkozik legyen szives egy masik topikot nyitni ennek a temanak. Koszonom...
-
Kraptor
őstag
-
faster
nagyúr
válasz
-
Avicularia
veterán
akkor már rég vége volt a háborúnak,csak a köcsög amcsik nem akartak nagy emberáldozatot a sziget elfoglalásakor szenvedni ,ez volt az egyszerübb megoldás
érdekes ,ezért senkit nem vontak felelősségre,pedig néhány százezer ártatlan civil elpusztult
ja igen,mindig a gyöztesnek van igaza -
tiv83us
veterán
Itt nezz szet: Bővebben: link
Ez speciel az en kornyekem, de nezhetsz barhol. Nagyjabol mindenfele ua.
Ezt viheted mindenhova
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Nézz szét az interneten, én megnéztem az AVIS.com-on. NCYbe Szep 8-án felvétel, LA Okt 8 leadás...a legolcsobb az 2798 dolcsi volt mindennel együtt, összes biztosítás, stb.
Ja és ebbe csak 3000 mérföld van benne, ha túlléped, akkor .35cent per mérföld. Meg 25 évesnek kell lenned és hitelkártya is kell. Miért nem fizetsz be egy útra. Ma már szinte az összes USAbeli út MOról úgy megy, hogy a bérelt kocsi az benne van az árban.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
azt köszönhetik maguknak, hogy odáig fajult a helyzet. tudod hogy az arabok kicsit túlreagálják a dolgokat. az a repülős affér nem véletlen hogy New York-ban történt, és nem mondjuk Budapesten. természetesen az akciót elitélem, és úgy általában az arabok módszereit is. de el kell gondolkodni azon is, hogy mi miért történik.
amúgy Izrael miért lőheti halomra büntetlenül a palesztin gyerekeket? elég sok vétlen, civil áldozatról van szó a hírekben. nekik szabad
vagy az USA megalapozatlan iraki akciója. nekik mindent lehet? najó tudom, Szaddamnak mennie kellett, több okból is, de ennek akkor sem ez a módja... mert ha ugye emberi jogokért kiállnak, akkor a palesztinokért is ki kéne (meg értünk 56-ban). érdekes dolgok ezek -
tiv83us
veterán
válasz
Dilikutya #259 üzenetére
Na alljunk meg egy picit. Mit koszonhetnek maguknak? Hogy 4000 artatlan ember meghalt egy terrorista merenyletben? Mit tettek azok a szerencsetlen emberek az epuletekben es a repulokon, hogy ilyen ganely modon megoljek oket?
A vizum dologgal egyetertek, nemtudom milyen elven mukodik a (nem) osztogatasa... -
Kraptor
őstag
Ha megnézed következő alkalommal a szerződést, akkor benne van, hogy melyik államokba vihetet az autót, stb, de ez változó. 25 év alatt én csak a Thrifty-nél tudtam bérelni, mert a többi nem volt hajlandó a biztosítás miatt, de már MO-n is hasonló a helyzet.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
OK hülyeséget mondtam, nem felesleges a szigoritás (mondjuk ezt maguknak köszönhetik, no flame) de hogy kifizettetik vele, aztán meg mehet a p****ba az azér erős... na igen jó hogy mondod, a vízumkiadás mikéntje is elég érdekes. lesaux sztem nem sok veszélyt jelent az országra nézve
-
tiv83us
veterán
En szinte mindig berelt autoval megyek nagyobb tavra es sosincs ilyen gond, hogy nem vihetem ki allamon belulre. Egyebkent nem veszes a kocsiberles /egy hetre 400 dollarert mar olyan kocsit kapsz, hogy...nem irok hasonlatot mer csunya lenne
/
Mikor N.Y.-ba mentem meg New Yorki rendszamot is adtak hozza /elore-hatra, mert ott elolre is kotelezo/ hogy a rendor se b@sszon meg.
Ilyen utakra azert jobb szvsz autoval menni, mert ott allsz meg ahol akarsz es annyiszor amikor akarsz na meg igy tudod vegigjarni a latvanyossagokat. -
Dilikutya
félisten
akkor hadd segítsek. amikor az amcsik a bombát ledobták, németország már régen megadta magát, Hitler fél éve halott ekkor. Japán pedig teljesen felhasználta tartalékait, a kimerülés szélén volt. a háború így is, úgy is véget ért volna pár hónapon belül, hadművelet már csak a Japán környéki szigetvilágban volt, aminek semmi jelentősége. a háborúnak gyakorlatilag már vége volt. az atombomba már az oroszoknak szólt, és egy új korszakot vetitett előre (hidegháború, atomkorszak). az üzenete pedig nyilvánvaló volt, megmutatni, hogy van ilyenjük, és hogy nem félnek használni. én nem kimondottan jótettként értékelem ezt... igazából amit elkövettek, az háborús, és mellesleg emberiség elleni bűntett. Japán területén hadművelet nem folyt, az áldozatok kizárólag polgári, vétlen személyek, és ezt au USA is tudta. ezért nem elismerés járna...
-
Kraptor
őstag
-
faster
nagyúr
A 2 hét egész jó, mi legalább 1 hónappal számoltunk, persze meg akarjuk nézni a nevezetesebb helyeket menet közben is (Grand Canyon, Yellowstone , esetleg egy Vegasi kerülő...), meg néhány napot New Yorkban, L.A.-ban, aztán Washingtonban is jó lenne megállni.
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Itt van egy érdekes táblázat:
http://www.usastar.com/i95/tolls.htm
Maine-től Floridáig a díjak. Aszem Floridába csak ott van díj, mikor kijössz a reptérről és rátérsz a I-4re. Tényleg megvannak még a ''Car Pool Lane''-ok a pályákon? -
tiv83us
veterán
válasz
Dilikutya #247 üzenetére
''aki akar, ezután is bejut.''
Egy fentebb levo uriembernek nem jott ossze 84 ezer fotintjabol se...
Szerintem nem felesleges a szigoritas, jobban kell vigyazni mert eleg eles a helyzet sajnos
A szigoritas altalaban nem azert van, hogy Veled vagy barkivel kibasszanak, hanem hogy Te legyel nagyobb biztonsagban.
Sajnos a vizum az meg hasrauteses alapon megy, ezt sosem ertettem... -
faster
nagyúr
Régebben gondolkodtunk egy haverommal egy keleti partról nyugati partig autókázás ötletén, mostanában megint előjött ez a téma...Bérelni egy kocsit New Yorkban, aztán átmenni az Államokon keresztül, majd Los Angelesben repülőre szállni. Vajon mennyi időt kéne rászánni erre?
-
Dilikutya
félisten
én csak azon dühöngök most, hogy az elutasitott vizumért is ki kell csengetni nem kevés pénzt. a feketemunkásokra vonatkozó dolgokat helyesnek tartom, román fekete munkásnak se szeretném ha lenne jogositványa itt
a turbánfejű köcsögök miatt teljesen fölösleges ez a szigoritás, aki akar, ezután is bejut. -
tiv83us
veterán
Nagyon ritka es olcso.
/En meg csak a Charlotte-New York utvonalon talalkoztam palyadijjal, de kb $10 volt osszesen, ez egy 6-700 merfoldes utszakasz /kb 1100 km/
Egyebkent mar voltam szinte mindenhol kocsival es nem talalkoztam palyadijjal.
ui: van nehany helyen ahol van un. express autopalya, oda kernek egy par dolcsit, de azt nem kotelezo igenybe venned, egy piciket rovidebb ennyi. Ilyennel se talalkoztam meg tul sokat.
Hid+parkolas /foleg New Yorkban qrva draga, volt olyan hogy $20/ora/ dij az van.
[Szerkesztve] -
jamez
senior tag
Sziasztok!
Én még 99-00-ben voltam egy évet Észak-Karolinában és Ohio-ban keveset.
Melóztam egy diákszervezettel. Szerintem aki nem élt kinn az ne kezdje szidni az egész ami népet. mindenhol vannak kretének függetlenül a helytől.
Nekem az idióta álvallásosság volt túlzás. -
tiv83us
veterán
-
tiv83us
veterán
Szar dolog, ha neked britni egyenlo az egesz orszaggal.
Meg egyszer mondom, eleg alulmuvelt a nep tobbsege.
Ez most kb olyan, mintha en Magyarorszagot Anettkaval azonositanam.
Ket bohoc mind a ketto.
Nem dugdos senki a segglyukaba zaszlocskat, ezt nemtom hol lattad, de sajnallak mert nem lehetett szep latvany.
Neked ez nevetseges, hogy sok helyen amerikai zaszlo van, nekem nem. Nem zavar, de en nem is csinalom. Nem is tartom nevetsegesnek.
Nemtom a FIDESZ a valasztasok idejen marc 15. utan meg menny ideig hordta a kokardat, de szerintem ha egy honapot mondok akkor az keves. De legyen egy.
/Kib@szott politika mar megint.../
Nem tudom mit ertesz az alatt, hogy meg vannak vezetve...
Elik az eletuket es tobbsege nem rossz korulmenyek kozt...
Nemtudom milyen kornyeken jarhattal.
Lehet az en egyetemem kivetel, de en meg egy indiait+kinait sem lattam /3 hete kezdtem.../ inkabb kozep-nyugat-eurpaiak vannak.
Sok a spanyol, de engem nem zavar es ugytunik hogy az amerikaiak nagytobbseget sem, mert akkor csak egy honapba egyszer kellene razziat csinalni munkahelyeken es kitoloncolni a spanyol feketemunkasokat, par ev alatt megtizedelodnenek. De ezt nem teszik, mert epeszu amerikai nem megy el wc-t takaritani terdig hugyos budik koze, mert megcsinalja a mexikoi fele annyiert.
Mindenki jol jar. /Gondolom a mexikoikra sem kenyszeriti ra senki hogy dolgozzanak/
Lezarhatjuk? Kosz!
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Ha valakit érdekel itt van, hogy miért nem tud MO bejutni abba VISA nélküli programba.
http://travel.state.gov/visa/tempvisitors_novisa_waiver3.html
[Szerkesztve] -
aurum
senior tag
/*
Ki mondta, hogy nem vagyok magyar? Te hol olvastal olyat?
*/
te es itt:
/*
Az meg hogy az ''utolso senkihazi amcsi katona'' nalatok tanyazik az a magyarok balfaszsaga. Magyarorszag mindig is topon volt seggnyalasba. /Sajna ez van.../
*/
mellsleg mo kis jelentektelen orszag 10m lakoval. a seggnyalason kivul mas lehetosegen nincs. -
Digital
addikt
Én szeretnék infót kérni a feketékrőll! Én jópofa srácoknak tartom őket,a csajok megy gyönyörűekű(jó cicikkel)
Hogy élnek kint? Lenézik őket?
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Magyar vezetéshez az Amcsi vizumhoz semmi köze. Mon, ahogy már te mondtat tövig benyaltak az USAnak, mást már nem tudnak tenni. Azt nem tehetik meg, hogy pl romákat nem engedik kiutazni, hogy kinnt letelepedjenek.. MO több mint valoszínű mindig is vizumköteles lesz, mert még mindig sok a kivándorló az USÁba.
Turbánfejeket meg szerintem mellözük, mert az egy kicsit összetetteb téma. -
aurum
senior tag
/*
Senki nem azert bizonyitja, mert kenyszeritik ra.
Nem azt irtam, hogy semmit sem tudnak semmirol csak USA-rol, hanem azt hogy nem tul tajekozottak.
*/
ja igen azert van britninek kanada a tengerentulon)
/*
Egyebkent tavaly augusztusban voltam otthon, azt nemtudom, hogy a skinhead-ezes divat-e vagy sem, de ez valoszinuleg csak a magyaroknak nevetseges, hogy kifejezzek a hazaszeretetuket. /Mar akinek van.../
*/
azzal hogy meg a seglyukukba is csillagos savos zaszlot dugnak teszik nevetsegesse azokat akik komolyan gondoljak. szoval nem a hazaszeretet nevetseges, ahnem a kifejezesnek ez a modja. es ez a mod csak akkor jon elo ha nagyon bizonygatni kell.
/*
Itt senkinek nem szolnak kulon, hogy Julius 4.-en (a fuggetlenseg napjan) tedd ki a zaszlot, vagy esetleg egy kis jelvenyt.
*/
hat itt zsolnak hogy marc 15-en kokardat vegyel? nem. akkor es ott van a helye. de hetkoznap???
/*
orulok hogy jokat szorakozol rajta otthon es csapkodod a terdedet, mikozben egy amerikai filmet nezel...
*/
az, hogy valami nevetseges nem vonja maga utan a terdcsapokoast. inkabb sajnalom oket, hogy mennyire meg lehet oket vezetni.
egyebkent voltam kinn parszor. ahogy en latom. van aki nagyon jol el, de a tobbseg eleg szar korulmenyek kozott.
ja azt is lattam, hoyg az ottani egyetemek foleg indiai, kinai emberekkel vannak tele. szoval nemsokara rizs lesz a bigmac-ba. a masik meg a rengeteg spanyol, foleg kaliforniaban. szerintem tobb van beloluk mint feher.
imho amerika agyaglabakon all. mert az a neopcsoport aki felemelte lassan kisebbsegbe kerul miden teren. -
tiv83us
veterán
Es tenyleg hagyjuk a politikat, mert egyreszt gyulolom, masreszt nem errol szeretnem hogy szoljon a topik. Legyszi hagyjuk, mert megkell keresnem egy moderatort hogy bezar a bazar legyen...
-
Digital
addikt
-
Digital
addikt
Szerintem hagyjuk ki a politikát okés
F
-
tiv83us
veterán
En nem a nepre altalanositottam
Ugyanugy szarhazinak tartom vmilyen szinten Bush-t is, mint barmelyik magyar politikust.
Itt a nep nem igazan szol bele semmibe, ugyanugy mint Magyarorszagon.
Nem vettem magamra
Dilikutya: egyebkent sajnos az elmult par evben nagyon beszigoritottak minden teren, keves vizumot osztanak es a belso szigoritasok is erezhetoek. Pl. regebben mindenki szerezhetett jogositvanyt, mostmar csak amerikai rezidensek.
Floridaban is egy turista csak addig ervenyes jogositvanyt szerezhet, ameddig a tartozkodasi engedelye el. /6 honap/.
Ebben az allamban egy feketemunkas mar egyaltalan nem tud jogositvanyt szerezni, mert Tax Number-t vagy Social Security Numbert /Adoszam v. ''TB kartya''/ kernek, amit csak legalis dolgozok kaphatnak...
Ez is annak a par draga turbanfeju kocsognek koszonheto, aki belenyomta a repulogepeket az epuletekbe anno.
Az elott semmi gond nem volt es sajnos vmilyen szinten ertheto hogy vigyaznak.
A vizummal kapcsoltban pedig tenyleg hulyesegnek tartom, hogy a magyarok vizumkotelesek, de ebben is kozrejatszik az, hogy a magyar vezetes balfaszkodik. -
Dilikutya
félisten
elfelejted, hogy a számitógép magyar találmány
mellesleg ha nem lenne usa, max most németül beszélnénk
amúgy az igaz hogy az ország mindig is élen járt a seggnyalásban, de most nem konkrétan erre utaltam. hanem tudod, van az a dolog, hogy korrektség... ide jöhetnek a sz@r katonáik, nálunk tőlünk meg egy feltételezem tisztességes ember (moderátor, szal mi más lehetne) elmegy a konzulátusra, legombolják róla a sok pénzt, aztán mondják, sorry kis barátom, maradsz a se99eden. hmm
a semmiért miért fizetni
most konkrétan ezen háborodtam fel, a topicot eddig olvastam még csak kb.
azér nem kell a magyarok balfaszságáról beszélni... csak arról a kevésről, akiket mindig sikerül a parlamentbe beültetni. arról meg nem tehetek hogy se a fidesz se a komcsik nem tudnak más utat. én mellesleg a nato ellen szavaztam volna, csak sajna asszem 15 voltam amikor az a szavazás volt. -
tiv83us
veterán
válasz
Dilikutya #208 üzenetére
Ezzel az erovel akkor mi ertelme van maganak a vizumnak?
Az meg hogy az ''utolso senkihazi amcsi katona'' nalatok tanyazik az a magyarok balfaszsaga. Magyarorszag mindig is topon volt seggnyalasba. /Sajna ez van.../
Mellesleg ha nem lennenek ilyen tetu orszagok, akkor lehet hogy meg mindig a masodik vilaghaboru tartana es nem a sz.gep erot meresztenenk a seggunk hanem a fronton. -
Dilikutya
félisten
nem arról van szó hogy ingyen adják... lesaux legombolt érte 84k-t ha jól értem, a nagy büdös semmiért, csak azért, hogy meghallgassák, és utána visszadobják...
bezzeg minden utolsó senkiházi amcsi katona jöhet szó nélkül itt tanyázniés miért kéne korlátozni a bejövők számát? itt most gondolom nem letelepedésről volt szó.... akkor meg? ők is jöhetnek ide. nade inkább hagyom mert csak felhergelem magam milyen tetű országok is vannak.
-
Digital
addikt
Most sem tudsz aludni?Mennyi-ba vagy?6 óra?
Hoznál nekem karácsonyra egy cadillac eldorado-t?
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
válasz
strike-force #203 üzenetére
Mivel tegnap jol berugtam nehany haverommal, es igy delutan vegig aludnom kellett, mert a fejem egy kicsit luktetett, igy most nemtudok aludni. Amugy 4:10 van most hajnalba. Epp nezem a Rendor Akademia 3-at, meg PH!-zok. Nem megy az alvas...Meg jo,hogy holnap nincs suli es csak 4-re megyek dolgozni...
Egyebkent altalaban nemtudok itt lenni csucsidoben, azert vannak neha ilyen hajnal 2-3-4-5 orai (magyar ido szerint) hozzaszolasaim, mikor a kutya sem netezik Mo.-n.
Most ez egy kiveteles eset -
-
tiv83us
veterán
válasz
gabesz82 #200 üzenetére
En hosszabb tavon meg nem voltam Los Angelesbe, de mivel Florida /itt eltem egy evig/ es California is a deli parton van /Mexiko hatara/ igy ertheto, hogy sok a mexiko arc
Egyebkent a GTA VC az egy nagyon jo hasonlat volt!
Az is igaz, hogy a McDonalds rettenetes csoro hely, alatalaban szakadt feketek, meg nagy sietsegben levok allnak meg a drive-thruban egy szendora.
Kirohogni vegulis nem rohognek ki ha setalsz (bar jarda nem nagyon van sehol...) csak vagy tudjak, hogy fekete munkas vagy /sporolsz, azert nem veszel kocsit...- bar aki nem vesz kocsit akkor legalabb busszal kell hogy jarjon, mert a tavolsagok gyalog lehetetlenek/ vagy pedig sportbol setalnak.
Sok a fura ember es a filmek is egeszen sok igazsagot tukroznek az igazi eletbol, lenyeg hogy mas vilag es nekem nagyon bejon. En elvezem az eletet itt
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- SzoftverPremium.hu
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest