- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nashaba
tag
Megérkeztünk hát a csodás Amerikaba.
Minden rendben ment az úton, roppant kedvesek voltak az amerikai határon, viszont a 25 óra talponlétet azért megéreztük. Másnap már dolgoztunk is, most feldolgozzuk a kis sokkot ami ért minket aztán folytatjuk teljes gőzzel a melót.
Alexandriában élünk DC-től egy tisztességes köpésre. Köszi mindenkinek aa segítséget!
-
Nashaba
tag
Holnap indulunk a nagy Amerikába. Szorítsatok hogy minden rendben megy majd!
-
-
-
törölt tag
válasz
Kalandor #2185 üzenetére
Így most amiket leírtál biztos hibák, de nekem ez volt egyszerű és gyors. Egy ősrégi Lumia 735-öt vittem itthonról. Csávó annyira flash volt kezelni sem tudta
Nekem legtöbbet Connecticuttba volt használva a teló, de tökéletesen működött New Yorkban, Vermont, Main, és New Hampshire-ben is. Csak mondom, ez is egy opció. De ha jobb a telekom , én elhiszem. Unokatesóm kint volt 5 éve, ismerős volt a boost-nál, ő azt használta kint aztán nekem ezért lett ez.
Más: én egy haveromtól (ő kint állampolgár) kaptam wifi kódot valami ingyenes hálózathoz de nem ugrik be a neve. szinte mindenhol tudtam használni. neki 20 készülékre volt előfizetése otthon Tv, internet telefon, minden az volt neki. Hasonló mint itthon a upc free wifi. Szóval ezért nekem nemnagyon volt szükségem a telefonos mobilnetre.
Legközelebb jó lenne jövő május környékén kiugrani. Így hogy legutóbb megvallattak, most már lesz rutinom, és nem leszek annyira beszari
Bár gondolom ez nem jelent semmit, még addig akár ki is kerülhetünk a vizummentességi programból ahogy jelenleg állunk
Most Philadelphiába mennék, majd előtte kitárgyaljuk ezt az autóbérlés, mert szükségem lesz rá.
-
bobsys
veterán
válasz
Nashaba #2184 üzenetére
Van meg a MetroPCS (T-mobil halozatat hasznalja) meg a Cricket Wireless (AT&T halozat) GSM szolgaltato. $40 adnak ok is 4-5 GB, de van unlimited plan ott is. 3 honapra lehet nem eri meg szarakodni $5 kulonbsegen. En is mindig T-mobilt veszek ha jon valaki, mert itt van kb a sarkon az uzletuk. Felesegnek meg Crickett van, teljesen jo az is.
-
válasz
Nashaba #2184 üzenetére
Azért nézz még vissza hátha van más tapasztalat is. A Boostnál 35 dollár a 3 GB, ami a T-mobilenál 40-50 dollár a 4GB államtól függően, lehet vele spórolni 10-15 dollárt havonta, de nekem a nagy cég, a személyes üfsz meg a biztosan megfelelő készülék többet számított.
Az biztos, hogy nem a T-nek van a legnagyobb területi lefedettsége, de szerintem ahol egyáltalán volt a hálózata, ott stabil volt. -
Nashaba
tag
válasz
Kalandor #2177 üzenetére
Köszönöm a segítséget és bocsánat az értetlenkedésért! Hozzájarultál ahhoz, hogy zökkenőmentesebb legyen az amerikai utunk
Bevallom őszintén, semmi gondom nincs az angollal (hisz szakterületem) de a telefonos planeken sosem tudtam eligazodni, nem tudom miért - ez már az én korlátoltságom. -
-
Nashaba
tag
Oh, ezt jó tudni, akkor viszont marad nagy valószínűséggel a T-Mobile
-
-
Nashaba
tag
Ezek mind jól hangzanak, köszönöm! Mi lesz majd ha a 3 hónap után hazajövünk?
-
törölt tag
Szerintem a Tmobil drága, én ugyan így besétáltam és vettem BOOST -nál (ez a szolgáltató neve) kártyát. Két hónapig használta, és egy csomó net is volt hozzá..
-
válasz
Nashaba #2174 üzenetére
Sima prepaid kártya. Én tavaly vettem júniusban egyet, használtam 2.5 hónapot, majd hazamentem. most idén toltam a kártyára pénzt, és simán feléledt, ugyanaz a számom él, gondolom, hogy egy évig jó a SIM.
Ha rövidebb időre mész, van a T-Mobile-nak valami túrista csomagja is, az 3 hét csak, de picit olcsóbb.
-
-
Bemész az első T-Mobile-ba és veszel egy simet, 40-50 dollár / 4 hét, 4GB net (de csak 100MB roaming, ezért az adatroamingot csak akkor kapcsold be ha épp nagyon fontos), a beszélgetés meg az sms már nem emlékszem, de vagy korlátlan vagy 1000 perc illetve darab.
Semmi ID nem kell, készpénzzel is lehet fizetni, szinte hihetetlen. -
neten nézelődve van csomó oldal ahol lehet előre rendelni prepaid sim kártyát az usa-ba, ezekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? vagy csak sétáljak be egy boltba a reptéren és vegyek? igazából csak net kell.
-
-
akela91
addikt
válasz
Kalandor #2164 üzenetére
Csináltattam is egy mastercard Hitelkártyát (K&H) , 1 hetet használtam otthon, tökéletes volt. Leszálltam ma new yorkba, erre Declined fogad az első fizetésnél(paypass). Mi lehet a gond? A bank esetleg tilthatja gyanús használat miatt? Reggel még pesten fizettem vele, délután meg New Yorkba próbáltam.
Termesztésen a kártyán van pénz bőven. A kocsit kibéreltem simán az avis oldaláról, le is emelték a pénzt pár napja.
-
törölt tag
-
-
-
akela91
addikt
Üdv. Valakinek van tapasztalata az AVIS autó bérlő céggel?
3 hét múlva NYC-ből Durham-be kell mennem, és kocsival tenném meg. Szerencsére pont van felvételi(NYC) és letételi(Durham) pont is náluk. 3-4 napra ez durván 100k -ba fájna. Ez reális összeg? Milyen biztosítást éri meg kötni?
-
bobsys
veterán
válasz
tiv83us #2159 üzenetére
When traveling to the U.S. with the approved ESTA, you may only stay for up to 90 days at a time - and there should be a reasonable amount of time between visits so that the CBP Officer does not think you are trying to live here. There is no set requirement for how long you must wait between visits.
-
tiv83us
veterán
ESTA-val hanyszor lehet belepni az orszagba/ev?
-
válasz
Kalandor #2150 üzenetére
Ez a hivatalos válasz:
Discussion Thread
Response Via Email (EVUS Call Center) 04/10/2018 01:18 PM
Thank you for contacting the Traveler Communications Center. You do not have to update you national ID for your current ESTA application, but please update it when you renew your ESTA in the future.Regards,
Traveler Communications Center -
-
törölt tag
válasz
Kalandor #2154 üzenetére
én megyek
de csak jövőre, most tesóm esküvőjére megy a pénz. Tavaly ősszel keleti part, new york, connecticut, vermont, new hampshire megvolt. Legközelebb L.A-t nézném meg úgy hogy kifelé Philadelphiai átszállás, és ott is lennék pár napot. Remélem legközelebb nem fognak szopatni a bevándorlásiak. Először szétszedtek majdnem 3 órán át. Vallattak keményen, de beengedtek
Már rutinos leszek, és remélem segít hogy hazamentem a "megígért" időben.
-
-
-
Egy hónap múlva megyek megint 3 hónapra USA-ba.
Leellenőriztem az ESTA-t a neten, még mindig azt írja ki, hogy mehetekTöbb mint egy év még az érvényessége, nincs más teendőm ezzel, ugye?
Illetve egy dolog, a jogosítványomat adtam meg nemzeti azonosítóként, az viszont lejárt, új van, ilyenkor mi van? Kérjek új ESTA-t vagy nem fontos, mert az útlevél ugyanaz?
-
törölt tag
nem tudtok véletlenül olyan facebook csoportot amelyik dél amerikai magyarokat gyűjt, vagy Brazíliaiakat ?
-
vasi89
őstag
Hello!
Céges útra megyek 8 napra Tampaba, sajnos sok mindenre nem lesz időm viszont már régóta szeretnék goprot és ahogy néztem, odakint elég jó áron van. Kérdésem az lenne, hogy a bestbuy is hasonló a mediamarkt-hoz? A webshopos árak vannak a boltban is? De amint láttam, webshopon keresztül lehet rendelni bolti átvételt is. Ilyenkor okoz valamiféle gondol, hogy nem amerikai állampolgár vagyok? Vagy esetleg tudtok más üzletet ajánlani ahol érdemesebb lenne megvenni?
-
törölt tag
2 hónapot voltam kint, még mindig nem tudok angolul, de mikor bele voltam állva a sztoriba, én mindent végig olvastam a magyar esta igénylő oldalon, és ott azt írja hogy 3 hónap után 90 napig nem mehetsz vissza. ( gondolom ezt írtad te is
)
Ja és én is visszamegyek, csak én jövőre. 2 évig jó az ESTA ?
-
-
-
Átnyálaztam az ESTA-t, de nem találtam korlátozást, hogy ha voltam tavaly 3 hónapot, akkor idén is mehetek 3 hónapra? Csak azt írja, hogy egyszerre maximum 90 nap.
-
törölt tag
-
már vártam nagyon, hogy valamikor ide írhassak, de ma végre megvannak a repjegyek és egy kisebb társasággal június első felében meglátogatjuk az usa-t
bp - san francisco jegyeket vettünk és a nyugati part plusz vegas, nemzeti parkok lesznek a célpontok. biztosan jöbök majd pár kérdéssel, hogy hol, mit merre érdemes
-
TBT
addikt
Nem él valaki Amerikában közületek, aki időnként haza szokott látogatni? Vásárolnék valamit USA-ból, de murva drága lenne, mire Magyarországra megérkezne.
World of WarCraft rajongóként megvásárolnám a Sylvanas szobrot a Blizzard Gear Store-ból, ellenben horror az EU-ba való szállítása. Ha számításaim nem csalnak, kb. 160 000 forintba fájna összesen, mire átvenném a csomagot (maga a szobor 95 000 Ft körül mozog), de ez a 60-70 000 Ft plusz (szállítás, áfa, vám, mindenféle szervezetnek adózás), ez nonszensz számomra. -
updog
őstag
válasz
bagyulajuve #2131 üzenetére
Ghirardelli++, sose hittem volna hogy öklömnyi sódarabokkal szórt mandulás tejcsoki lehet finom, azt végképp nem, hogy olyan finom
-
Cheesus
senior tag
Hát eddig ami onnan eszembe volt az csak ilyen pin, amit a való életben is hordanék, a többiről így látatlanba nincs fogalmam. Annyit mondtam nekik, hog ilyen "kacatokat" nem szeretnék, tehát mágnes és társai, amire egyszer ránézel és el is felejted hogy létezik...
(#2129) bobsys: Annak is játszanak a gondolatával, aztán majd kiderül mi sül ki belőle
-
Cheesus
senior tag
A makett nem is rossz ötlet
Egész pontosan Houstonban lesznek, de megakarják nézni pl a Grand Canyon-t is stb,,, szóval elég sűrű programjuk lesz.
Elektronikai eszközön is gondolkodtam, példának okáért pont úgy intézték a dolgot, hogy előrendelték az új Google Pixel 2 XL-t, ami kinn azért hatványozottan olcsóbb mint itthol, viszont nem tudom hogy nekem milyen kütyüre volna tényleg szükségem, és nem csak azért mert van rá lehetőség... -
Cheesus
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a h*lye kérdésért.
Unokatesómék kimennek két hétre USA-ba, és mondták hogy nyilván hoznának haza valami vásárfiát.
Általánosságban milyen termékek vannak ott (édesség, üdítő, ruhamárka, stb), ami csak ott kinn elérhető, tehát Európán belül nem lehet beszerezni?Tudom elég nyögvenyelős a kérdés, de hátha dűlőre tudunk jutni
-
törölt tag
Mi is megérkeztünk, van már lakás, telefon, internet és a social security number is úton van. A tengerentúli LOT egynek elment, eléggé fél-fapados élmény volt, de ennél többet nem fizetnék csak azért, hogy ihassak két sört a repülőn.
Nálunk a CBP officer egy mogorva ázsiai ürge volt. Megkérdezte, hogy minek jöttem (work), milyen vízumom van (L1), hol dolgozom, mi a pozícióm, meddig maradok (2-3 év -> vízum hossza). A feleségemtől megkérdezte, hogy ő is fog-e dolgozni (majd ha lesz EAD akkor igen), és hogy mi az ő vízumának a típusa (L2). Ezenkívül megkérdezte mindkettőnktől, hogy ez-e az első amerikai utunk és kész. Sorbanállás 20-30 perc (nem kellett az ESTA gépekhez mennünk), interjú 5 perc.
Még nagyban rendezzük be a lakást, ami sajnos kocsi nélkül nem egyszerű, de az Amazon mindent kiszállít ide, úgyhogy szépen lassan talán már élhetőbb körülmények lesznek.
-
törölt tag
szóval
... évek óta tervezem az utat de ez a dolog rányomta kicsit a bélyegét szóval kell idő míg leülepszik aztán megírom részletesen ha érdekel titeket
-
törölt tag
megjottem
iszonyat megfingttak a hataron
-
törölt tag
Áhh, megírtam nekik facebookon mi a kínom és 5 percen belül jött a válasz
According to the reservation you may have 1 piece of registered baggage up to 23 kg and 1 piece of hand baggage up to 8 kg.
-
törölt tag
válasz
#81556480 #2105 üzenetére
LOTEconomy Simple - Checked Baggage 0*
Nincs benne, szerintem hívd fel az ügyfélszolgálatot, hogy ha veszel hozzá akkor átpakolják-e a csatlakozó repülőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest