-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz
boborján2 #137140 üzenetére
OneTV téma (nem csak neked írom):
Igen, OneTV-n is van update időpont:
Nagra: prov, licensz
CDN: OTT
EPG alrendszerekre,
de bitráta sajnos nincs.
Amit írtál a hangra, az a HDMI-CEC, a Voda TV szoftver nem támogatta, úgy tűnik, hogy ez új feature.
A box sebessége összefügg az internetkapcsolat minőségével, különösen ha OTT módban van a box, lásd az első tapasztalatokat, azok mind OTT-s területekről jöttek.
Tippre azért elég sokakat zavarhat, hogy a profilválasztással és a home képernyővel indul a box.
Meg hogy túl rövid ideig mutatja az éppen futó műsor nevét. Illetve a hiányzó beállítási, testreszabási lehetőségek, hibák: pl. Chromecast funkció, 5.1 hang, HDR, felbontás beállítása, box appok működése, csatorna sorrend logika, nem előfizetett csatornákat ne mutassa, beletekerés, app nyelvét nem lehet módosítani és még hosszan lehetne folytatni a sort.
De ez egy új rendszer, induláskor ezek hiánya valahol érthető, mert a teljesen alap funkciók sokkal fontosabbak. A Voda TV-t a VF Global sok évig fejlesztette. De sok tekintetben már most jobb annál, van amiben meg nyilván rosszabb. Érdemes ezeket bejelenteni telefonon nekik, még "sorjás a széle" bizonyos tekintetben, de folyamatosan reszelik és jobb lesz! Az biztos, ahhoz hogy a kisebb nagyobb fenti dolgok a helyükre kerüljenek, kell még idő, illetve bejelentés, hogy zavar/nem jó neked.
Ezek esetenként sokkal bonyolultabbak, főleg egy 2017-es settopboxon, mint elsőre gondolná az ember. -
Voice24
őstag
Ezek szerint senki nem tudja, milyen boxot takar a GPON Telekom (új) v2 ?
-
pdr755
aktív tag
válasz
Toth_Jani #137146 üzenetére
Igen pontosan, szerintem ezért is zárták be már nyáron a mamutban lévő digi üzletet m tőle kettőre van egy Voda (hamarosan ONE)
Amúgy: a ONE TV applikáció is némileg "work in progress". A telefonomat angolon szoktam használni de a magyar vonatkozású appok nyelvét szeretem átállítani magyarra (szolgáltatók, Spar, etc)
Ebben viszont még nincs ilyen opció és indításkor se kérdezte. Gondolom ez olyan mint a web felületen a hangerő állitó hiánya. -
pdr755
aktív tag
Válaszolok akkor a saját kérdésemre mert lehet hogy más is találkozni fog vele:
Ma voltam a Diginél és igen, a Voda értékesítők értékesitenek Digi szolgáltatásokat és viszont, a Digi boltban ahol voltam már ki voltak téve Voda füzetkék (itt vki azt írta hogy a Voda boltban is látott digis marketing anyagot)
Szóval tényleg nem kamu, nyilván amíg a ONE létre nem jön a két cég együttműködése ekképpen materializálódik. -
betyarr
veterán
válasz
betyarr #137143 üzenetére
frissítve: kértem új jelszót és kiderült, hogy valszeg azért nem engedett be mert a régi jelszó lejárt és meg kellett most változtatni. de könyörgöm! ezt nem lehetne egy (hiba)üzenetben megcsinálni, hogy értesítsen erről az oldal??? inkább irányítanak a chatjükre, ahol szintén halvány lila f*ngjuk nincsen, hogy esetleg lejárt a jelszó és csak gyökkettő iq-val rendelkező droidok ülnek sablonszöveget ismételgetve? áááááááá, csak egyszer szabadulnék meg ezektől
-
betyarr
veterán
válasz
boborján2 #137142 üzenetére
böngészőből próbálnék belépni, de nem enged. a nagyszerű chat szolgáltatásukon keresztül is csak a sablonszöveget tudják tolni, hogy nem látják akadályát a belépésnek, hiába küldöm nekik a képernyőképet, hogy nem fogadja el az adatokat. próbáltam sütik+előzmények törlését, másik böngészőt és inkognitó módot, de mindig ugyanaz. jelszót nem változtattam.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
van most valami gebasz a vodánál, hogy nem tudok bejelentkezni az adataimmal a myvodafone fiókomba? más is tapasztalt ilyet, vagy csak én vagyok az a szerencsés, akinek ez megadatott?
működik egyáltalán valami ennél a cégnél? vagy csak azért jött létre, hogy lehúzzák és idegesítsék az ügyfeleket? már még a számlámat se tudom befizetni, ez kész vicc kategória... -
boborján2
aktív tag
válasz
cocka #137138 üzenetére
Nem azt mondtam hogy a felbontás állítás nem kell, hanem azt hogy a nagra menü pl. mi a francnak volt,meg az epg update időpont me a hasonló hasztalan infók. Egyèbként utóbbit megtaláltam.
Egyelőre én elvagyok a felbontásos menü nélkül ,mert az 1080p tv-n 1080p50 a 4K tévén 4K50. Hogy Te hogy oldod meg a 720p-t az Te dolgod.
Megalkuvás vagy nem, van egy nyomorult hűség ,ha nem tetszik majd a végén lemondom.
De most akkor kifejezetten Tőled megkérdezem! Ha nem tetszik így ahogy van,akkor mi az anyámat kellene tennen??Verjem itt a tamtamot a fórumban hogy minden is xar, mint ahogy Te szoktad? Vagy esetleg megpróbáljak a helyzethez alkalmazkodni és használni így ahogy van? Csak mert hogy működik, és ugyanazt csinálja a box mint eddig ,csak picit gyorsabban és más színekkel.
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #137121 üzenetére
Ez megint a megalkuvásról szól?
Hogy az a kevés beállítás is minek volt egyáltalán?
Bírom amikor az emberek kapnak valami (feltehetően) rosszabbat és megmagyarázzák maguknak, hogy márpedig ez sokkal jobb, mint a korábbi és majd megszokom.Hát ez a felbontásmizéria is qrva jó, most akkor lehet vennem kell egy EDID emulátort, hogy visszavehessem a felbontást 720p-re.
Az 50 Hz legalább maradt?
-
-
xyz27
friss újonc
Üdv!
Vezetékes telefonnal van problémánk, a kimenő hang szaggat, a bejövő rendben van. Cseréltek már routert, fizikai problémát nem találtak, elvileg a jelszint is rendben van, másik telefonnal és a szerelő által hozott próba készülékkel is fennáll ez a probléma, mely minden hívást érint. Szerelő azt mondta náluk lesz a hiba, majd "bent" megoldják a kollégák. Hetek óta nem történt semmi, újra bejelentettük, most megint küldenek szerelőt, sejtésem szerint ugyan az fog lezajlani mint legutóbb....
Hátha van itt aki már tapasztalt hasonlót és volt rá megoldás. -
mad823
őstag
Úgy látszik, hogy a dobozt nem használó ügyfeleket is eléri lassan a változás szele, ezt most kaptam:
"2024.10.14. és 2024.10.18. között megújítjuk a Vodafone TV otthoni szolgáltatásunkat, így a jövőben még magasabb minőségű szolgáltatást biztosítunk.
A jeleneg használt médiaboxod és/vagy médiacard-od (tv kártya) megjelenési felülete és tartalmai nem változnak. A tervezett frissítés után az okostelefonodon, számítógépeden, tableteden használt TV felületet kizárólag új applikációban, a webes TV alkalmazást szintén új helyen éred majd el.
Az applikáció és a webes alkalmazás frissítésének pontos dátumáról a későbbiekben értesítünk."
-
Voice24
őstag
Erre senki?
boborján2: a hangot én is halknak találom, és arra tippelek, hogy a box a sztereó műsorokat is 5.1-be tuningolva akarja kitolni, ezért lesz halk. Pl. amikor az elvileg 5.1-es m4-ről váltok az Rtl-re, 2-3 másodpercig hangosan és sztereóban szólal meg, majd egy pillanatnyi csend után valami fake 5.1-ben (és jóval halkabban) folytatja tovább. Ezt a korábbi VTV-ben lehetett állítani, hogy a hangkimenet sztereó, dolby vagy automatikus legyen, most ilyen nincs.
A bekapcsolás tényleg gáz, előbb a profil kiválasztása, majd a bejövő főmenüből kilépés, és csak utána tudsz tévézni. Amúgy meg a főmenü nálam roh@dt lassan tölt be, másodpercekig forog a karika. -
xido
csendes tag
Tehát ha ilyet látok weben és applikációban,ne ijedjek meg,valóban csak azután fog működni,amint megkapom a frissitést a bekötött helyemen?
-
válasz
nicu71 #137128 üzenetére
Igazad van, nálam sem megy. Az előbb nem próbáltam rá, csak láttam, hogy ott a gomb. Viszont a sikertelen próbálkozás után már az is inaktív, ha elnavigálok máshova, majd vissza, akkor is. Ezek szerint akkor még engem sem állítottak át.
-
nicu71
addikt
válasz
Intruder2k5 #137127 üzenetére
Kíváncsiságból "bekapcsoltam",de "hoppá,hiba történt".Erről ennyit/még Vodás vagyok nincs Van tv/
-
válasz
kezo0 #137124 üzenetére
Bár nekem csak a nevemen van, de nem én használom az előfizetést (hanem édesanyám), így sok infóval nem tudok szolgálni, igazából azt se tudom miből kéne látni, hogy átállítottak. Koaxos ex UPC terület, Pest megye, értesítést az átállásról még nem kaptam, viszont most beléptem a Voda fiókba, és ott annyi erre utalót találtam, hogy be tudom kapcsolni a One TV-t. Ha ez esetleg azt jelenti, hogy átállítottak, akkor átállítottak. Box nincs, csak egy médiacard.
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
CB-on érdemes csak 5ghz-re állítani a modemet? Jelenleg külön SSID-n megy az 5 és 2,4ghz.
-
kezo0
addikt
Van már olyan, aki koaxos (ex-UPC) területen van, és átállították One-ra?
Vagy egy bő hónap alatt még mindig a Telekomos területen lévőket állítgatják át? (Vajon hány előfizető/nap sebességgel haladnak…?)Kiegészítés: hehe, ez nagyon vicces, kb. 5 másodperccel azután, hogy beküldtem ezt a hsz-t, megjött az értesítő mail a Vodától, hogy okt. 14. és 18. között átállítanak.
-
pdr755
aktív tag
Na itt is megjött ez a csoda.
Valami módon el lehet tüntetni azt hogy állandóan "profilok" menüponttal indít és azon túl kell lépni ha akarok csinálni vmit?
Illetve mindig a főmenüt hozza be az utoljára nézett csatorna helyett? (Voda TV is csinálta de nem mindig)
Pozitív az idióta boot hang kiirtása. -
boborján2
aktív tag
Csak pár gondolat a one tvről.
-működik
-nem piros (ezt már egyébként is untam)
-google tv-re hasonlító felület
-színvilága egész jó és kontrasztos
-elrendezésen,karakterméreten még van mit reszelni
-sebességben kicsit jobb min a vtv skin volt
-felvételek eltűntek, üres a tárhely(nem mint ha nagy veszteség ért volna ezzel)
-chromecast használhatatlan (andoid telefonról átküldött tartalom laggol/lefagy. TCL 65C835 saját cc-je volt a chromecast teszt alatt ,szóval a vas röhögve tudná)
-beállítás menü visszafogott de talán ez is épp elég (a vtv ebben a tekintetben már átesett a ló másik oldalára mert ilyenek mint a nagra menü ,meg epg update időpontok meg a sok sallang kb. a kutyát nem érdekelte)
-a box összességében halkabb lett hangerőben (ezen emelni kell szerintem)
-ötletes hogy csatornaváltáskor középen nagyban írja a lejátszott műsor címét. Ugyanakkor p+/p- gombokkal váltva ez nagyon rövid igeig van a kérenyőn ,még epgből a csatornára válta marad pár másodpercig (remélem ezt javítják)
-nincs felbontás állítás lehetőség (de így is 4k a 4k tv-n így lehet nem is kell)
-youtube app nem vált át HDR módra HDR video esetén
-youtube appban egy 4k lejátszás elindításánál nagyon látszik hogy hogy minden erejét össze kell szednie a szerencsétlennek és még így is keservesen indul a kontent
-nem előfizetett csatornák elrejtése egy hiányzó pont (vagy csak nem találtam még meg)Össszességében szerintem jó lesz ez, jó az irány ,de van mit reszelni rajta.
-
tomp
félisten
Nos hát sajnos a németeknél lévő boxon csak 6db csatorna megy.
Koax nélkül még a műsorújság se mutat többet...
Erre tudtok megoldást?Telefonról indított Cast képe szépen laggol...
Appban kiválasztható az AAC 5.1 de Cast alatt csak sztereó van. Zseniális... -
boborján2
aktív tag
válasz
boborján2 #137115 üzenetére
Szerk:
Éjjel tévéztem. Úgy látszik ami ki volt kapcsolva az frissült. Amit használtam az nem,de a menüben frissíthető lenne.
De meghagyom vodásnak ,kíváncsi vagyok meddig marad így.Nem merték megzavarni a tévézést. Lehet ezért nem láttam én soha a cocka által említett éjszakai random update ablakot sem
-
boborján2
aktív tag
Nálam is "megtörtént az ápdét"
Vtv boxokon semmi változás, de legalább sem a vtv app ,sem a one tv app nem működik.
-
tomp
félisten
Átállás:
VTV már nem megy viszont a OneTV se. -
Voice24
őstag
Más is kérdezte, de még nem jött válasz, én is kíváncsi lennék, mi a különbség a GPON Telekom (új) és a GPON Telekom (új) v2 között? A "sima" (új) az Kaon, de vajon a v2 az micsoda?
-
pdr755
aktív tag
Jó de itt Telekom koax van (ezen szolgáltat hol több hol kevesebb sikerrel most a voda) és digi optika. Ez utóbbira mennének át.
Telekomra nem akarunk visszamenni ha nem muszáj (android box problémák, külföldi peering problémák plusz az ő koax hálózatuk olyan gólyaf*s ami miatt állandóan összeroskad a net és a TV a vodán) -
pdr755
aktív tag
Üdv!
Még mindig anyukámek szerencsétlen Telekom hálózatos netjerol van szó. Ma betelefonalt hogy meg fogja szüntetni legkésőbb e hónapban (most jár le a hűség) mert időről időre használhatatlan és a Telekom ill a Voda egymásra mutogatnak ilyenkor.
A lemondás miatt kapcsoltak neki valakit (talán ügyfélmegtartó?) aki azt javasolta hogy mivel Digi érhető el még itt ezért érdemes lenne rajtuk keresztül átszerződni arra. Konkrét havi díjat is mondott adott konstrukcióra.
Na mármost ilyen létezik? A Voda elkezdte az azonos cégcsoporthoz tartozó digit is értékesíteni ilyen esetekben (amikor a vodátol úgyis elmennének) vagy a voda szolgáltat a digi hálózatán is úgy mint a telekomén?
???? -
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest