- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz
kabelmania27 #108499 üzenetére
Szia!
Köszönöm este megnézem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
olloczky #108493 üzenetére
Üdv!
Ha megírod a modem jelszint értékeket meg tudjuk írni, hogy jelszint probléma okozza-e az akadást.
Amennyiben megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken. -
tomp
félisten
válasz
#72445440 #108497 üzenetére
Ez nem egészen így van. Ha a logot megnézik akkor látják, hogy 5-10percre van online kapcsolat ergo szolgáltatás is azaz ha nagyon szigorúan nézik akkor ez nem teljes leállás. Ha normálisak akkor viszont beismerik, hogy ez a gyakorlatban használhatatlan szolgáltatás.
-
-
asdf_
veterán
válasz
olloczky #108493 üzenetére
Azt hiszem, az egy napra eső eéőfizetési díj négyszerese a kötbér naponta (és mintha lenne valami súlyosbító tényező, amikor nyolcszorosa), magyarul egy hét hiba esetén a havidíjad lényegében. De letöltesz egy ÁSZF-et, CTRL F kötbér és ott lesz, hogy mennyi az annyi.
-
olloczky
senior tag
Hali
Pentek ota nincs netem es jovo hetfore (!!) adtak idopontot hibajavitasra.. azt mondja majd fizetnek kotbert. Okes most 2 ezer forintert nem lesz masfel hetig netem (reszaranyosan), vagy vmi buntetest is fizetnek nekem?
Elore is koszi!
-
Czimby
addikt
válasz
kabelmania27 #108491 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Portot szeretnék nyitni a CH7465VF típusú routeren.
Viszont nem tudok belépni, a matrica szerint:
User name: admin
Password: passwordSajnos ezeket nem fogadja el.
Lehet az a baj, hogy wifin próbálom? -
vigyory71
tag
válasz
kabelmania27 #108486 üzenetére
Igen, a modem jelszint értékeim ezek szerint most is jónak tűnnek, ezért kicsit értetlenül álltam az ügyfélszolgálat válasza előtt, de ahogy írtam is, én nem vagyok túlzottan otthon a kábelmodem technológiában, tehát hiszek azoknak, akik értenek hozzá. Bízom benne, hogy az ide küldött technikus olyan lesz, aki ért hozzá :-)
-
kabelmania27
félisten
válasz
#72445440 #108453 üzenetére
Padlásról padlásra akkor ment a kábel amikor még soros hálózat volt, miután elkészült a csillagpontos hálózat és megtörtént az átkötés a régi rendszert lekapcsolták, az új rendszerrel minden előfizető saját bekötést kapott, így lehetővé vált a csomagszűrő ( és a hpf szűrő) alkalmazása, így mindenki azokat a csatornákat nézte amelyek elő voltak fizetve, ma már a notv szűrőn kívül mást nem használnak.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
kabelmania27
félisten
válasz
Matjisom #108412 üzenetére
Ha megnézed a modem jelszint értékeket meg tudjuk írni, hogy jelszint probléma okozza-e az akadást.
vigyory71: Lehet alacsony az ussnr, ezt az értéket nem írja ki a modem, elvileg ezek az értékek nem rosszak (letöltési az elfogadható tartomány felső részén van de ettől még nem akadhatna, van akinél 12 feletti értéknél sincs gond), ettől független lehet modemcsere segíteni fog vagy ha külső hálózati probléma van akkor a technikus kéri ennek javítását, osztót lehet cserélni fogja mert ami nálad van az régebbi tipus. -
vigyory71
tag
válasz
#72445440 #108483 üzenetére
Nos, felhívtam az ügyfélszolgálatot és legnagyobb meglepetésemre:
1. gyakorlatilag egyetlen perc várakozás nélkül azonnal ügyintézőhöz jutottam
2. a jelenség elmondása után pár perc türelmet kért, ellenőrizte mit lát, és tartós jelszint problémát vélt felfedezni, tehát kérnem sem kellett, de technikus kiküldését javasolta.
3. jövő hétfőre tudott időpontot találni, így akkorra érkezik ide egy technikus, aki kivizsgálja a jelszint problémátMindenesetre kíváncsian várom a hogyan továbbot, bízom benne, hogy sikerül a végére járni a problémának. Hogy mennyire lehet összefüggés jelszint probléma és a modem mód lassulás között, azt nem tudom megítélni, de remélem, hogy aki kijön, az majd többet tud nálam a Voda által használt kábelmodem technológia mélyebb rejtelmeiről. Az én CCNP-m kevés ehhez :-)
Köszönöm a tippeket, tanácsot ish4d0w és LouiS22!
-
vigyory71
tag
válasz
#72445440 #108481 üzenetére
Én egy TPLink AX6600-as routert használok, [link] (használnék) de nem boldogulok vele. A CB-t nem túl régen, néhány hónapja kaphattam, mert korábban a nálam lévő fehér CB napi rendszerességgel többször is újraindult. Most a fekete CB van helyette, de azzal ez a lelassulós varázsolás van, amivel szintúgy nem vagyok boldog. A héten dobta be valaki az ötletet, hogy meg lehetne nézni direktben modem módra konfigolt CB-re kötött PC-vel.. és az ötlet hatott, mert valóban nekem is az jön le, hogy nem a saját routerem lehet a hunyó.
Kérdés, hogy a Voda mennyire lesz partner, ha az a bajom, hogy a CB amit adott, modem módban nem túl barátságos. Gondolom "rámérnek" távolról és jónak fogják látni...
Az ügyfélszolgálatos kishölgynek legutóbb az sem szúrt szemet, amikor jeleztem a korábbi CB-ről, hogy naponta 3-4-szer újraindul. Azt mondta ő nem lát semmi problémát a CB logjában... Aztán kértem, hogy akkor legyen kedves olvassa már be, hogy akkor amit lát abban a CB logban... És ekkor döntött úgy, hogy akkor inkább kapcsol egy technikai kollégát -
vigyory71
tag
válasz
LouiS22 #108479 üzenetére
Seedelek, de nem túl nagy mennyiségben, az szinte elenyésző.
Egy NAS-on fut a torrent kliensem, az oldja meg ezt a feladatot. Viszont akkor is seedel ugyanígy, ha a CB router üzemmódban van, és akkor nem okoz ilyen gondokat. Olyankor ugyanígy rá van kötve a NAS-om, és fut rajta a torrent kliens.
Ha a CB router módban üzemel, akkor nem tapasztalom ugyanezt a lassulós problémát egyáltalán.
Azt is kipróbáltam már, hogy a CB-t router üzemmódba tettem, letiltottam a wifi csatornáit, és a saját TP link routeremet AP üzemmódban kötöttem rá a router üzemmódú CB-re.
Így a wifit a saját TP Link eszközöm adja, de a router funkciókat a CB-re bízom. Így is teljesen emberi módon működik a dolog.
Azonban ha a CB-t modem módba állítom, akkor rövid időn belül bekövetkezik a már sokszor említett lassulás. Akkor is ha TP link routeren keresztül használom, és akkor is, ha direktben a CB-re kötöm a PC-t/laptopot vezetékes kapcsolattal.
Szóval kezdem azt hinni, hogy a CB modem módja valamiért nem túl szerencsés... -
vigyory71
tag
Lelkesen nyomozom, hogy mi lehet a Modem mód + saját router üzemmód mögötti lassulások oka.
Kipróbáltam egy modem mód -> közvetlen kábeles PC kapcsolat üzemmódot kíváncsiságból. Jelentem a helyzet ugyanaz. Néhány óra elteltével a webes kapcsolatok vállalhatatlanul lelassulnak. Weblapok nem, vagy csak csiga lassúsággal töltődnek be.
IP címet a 212.96.46.0/24-ből kapok ilyen esetben DHCp-vel, ugyanakkor a routerem ami ugyanígy a modem módban működő CB-re van kötve, DHCP-re konfigolt WAN interface-szel érdekes módon a 89.133.32.0/22-ből kap IP címet.
A jelenség viszont mindkét irányban
- PC -> CB -> Internet
- PC -> TPLink Router -> CB -> Internettehát ugyanaz.
Lelassul a weboldalak elérése, töltöget, homokórázik, molyol, holott a sebességteszteken hozza a szolgáltató által elvárt értékeket (500/22Mb/s)Lehetséges, hogy a CB-nek úgy fos a modem módja ahogy van???
-
-
Sziasztok, van ez a KAON KCF-SA900PCO. Sikerült ezt valakinek a TV távirányítójával vezérelni? Egy Samsung TV-nk van, BN59-00602A távirányítóval. Bármi ötlet, hogy ne kelljen végigpróbálni az összes kódot?
-
MadMancs
veterán
Igen.
Igazából a TV-s felvételről volt szó (MediaCard) hogy mit lehet és mit nem. Erre jött Hatman fórumtárs a Thomson mediaboxxal, holott nem is boxokról volt szó. Azt hittem csatlakoztál mellé egy ciscoval. 😁
UPC/Voda korszakom alatt ezek a boxaim voltak: Thomson, Philips, Cisco ból 2 típus (pontos típusra nem emlékszem már), Pace SD (nagy szürke), Pace HD (kicsi fekete), Horizon, Kaon, és VTV. Ismerem mindegyiket. -
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest