Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
urban racer
senior tag
válasz vargalex #11989 üzenetére
[link] Ilyen hardverrel ugrottam neki, illetve a sony Vaio VGNCS31s-en is hasonló. A dual procis Xeont nem izzítottam be a teszt erejére
Próbáltam 20 és 40 MHz-n, illetve csatorna váltásokkal, mert Veszprém belvárosában lakok, és elég zsufi itt a wifis légkör."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
glaci
őstag
válasz vargalex #12352 üzenetére
Hú, ez nagyon jó lenne! Bár gondolom nincs minden típushoz ilyen FW. Úgy keressem, hogy MultiWAN OpenWRT?
Igazából a tabletemen van mobilnet, amit megosztok mint WiFi hotspot. Erre kapcsolódik egy AP, ami a hálózaton van. A gond az, hogy ha elmegy az UPC, akkor a routeren álandóan át kell konfigolni a DHCP -t, hogy ne ő legyen az átjáró, hanem a hotspot az AP -n keresztül. (Amikor megjön UPC, akkor meg vissza.)
Köszi még egyszer a tippet, ennek holnap utánna nézek!Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
-
HofiZoli
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #14918 üzenetére
Szia!
Engem ma hívtak ugyanebben az ügyben, szintén elhajtottam őket, illetve ha már hívtak, akkor szóvá tettem, hogy jó lenne ha nem egy olyan limittel fenyegetnék az előfizetőket, ami vagy tíz éve került az ÁSZF-be, az akkori talán 5Mbit-es topnet mellett! Ezt kellene talán felülvizsgálni, mert hol reális, hogy eladnak egy 1 hónapra szóló előfizetést, ami 3,5 óra alatt elhasználható, és onnantól úgymond "jogosan fenyegethetnek" a sebesség csökkentéssel! Vicc, hogy a szolgáltatások sebessége azóta 30-50x-esére emelkedtek, a limit meg ugyanott van, ahol a bevezetéskor! Persze mindez sem a hiper-szuper gyors UPC net reklámjában nem hangzik el, sem pedig a weblapjukon nem találni meg a netcsomagok listázásánál, pedig tisztességes dolog lenne a reklámban is megemlíteni, hogy a sebesség csupán havi 3-4 órán keresztül vehető igénybe, aztán egyéb indoklás nélkül egy jobb ADSL tempójára vehetik azt vissza! Mindjárt egy kicsit másképpen festene a dolog! Vagy pedig ne villogjon a UPC az extrém sebességű csomagokkal, ha azt nem lehet használni! Akkor áruljanak 5-10Mbit-es csomagot mindenkinek, a sebességnek megfelelő áron, és akkor nincsen ebből probléma! Egyébként azt hozzátette nálam is a hölgy, hogy a túllépés ténye jelenleg még semmilyen retorzióval nem jár, de ebből akár az is következhet, hogy hamarosan megint fognak limitálni, illetőleg az is lehet, hogy ezzel az elszólással is csupán a dolog meggondolására akart ösztönözni! Lényeg a lényeg, mondtam neki, hogy ha majd oda kerül a sor, hogy élesben alkalmazzák a korlátozást, akkor nézek más szolgáltatót, de nem vagyok hajlandó többszörös - a piacitól jóval magasabb - árat fizetni egy netcsomagért sem, és ezzel elbúcsúztunk! Keressenek más palimadarat! Ezek szerintem még a DOCSIS 3.1-es 10Gbit-es netet is 300GB-ban fogják limitálni! Így utána számolva, jelenlegi csomagommal havi szinten olyan 22-24TB körüli forgalmat lehetne bonyolítani, ha éjjel-nappal fullon lenne használva! Ehhez képest a havi 1,5TB csak 6-7%-os kihasználtságot jelent, nem tudom, hogy erre mit sírnak! Minden esetre részemről minden megy tovább, ahogy eddig!
-
válasz vargalex #15027 üzenetére
a lentiek alapján kérdeztem rá én is, no meg előkaptam a ÁSZF-t. ha 3 egymást követő hónapban az átlagod túllépi a 300GB/hónapot, akkor az extrém hálózathasználatnak minősül. Ha a következő hónapban is túllépi az előfiető, akkor van lehetősége az UPC-nek szerződést bontani.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
-
TeeJay
félisten
válasz vargalex #15027 üzenetére
ezzel a forgalommal még csak komoly "fogyasztónak" sem számíthatsz
mert 60-as csomag napi mennyiségéhez képest alig van forgalmadértem én hogy best effort jellegű minden lakossági csomag de ha bírja a rendszer akkor úgysem kell használniuk. azt már nem is említem hogy hány "facebook only" előfizető jut egy masszívabb torrentes huszárra... láttam én biza rokonságban nagyon sok olyat akinek a havi forgalma még a 20gigabájtot sem érte el, sőt szüleimnél ahogy figyeltem 30GB alatt van mert öcsém bár tudja mi az a torrent de csak xvid-et néz és az meg kutyafüle méret.
nekem mióta 30+ megabites UPC csomag van még sosem sikerült 300GB alá bekerülni de sosem kaptam levelet vagy fékezést, ezentúl sem fog érdekelni bár most budapesten DIGILAN-os részre költözök ahol egyelőre 20/10 megabit lesz mert gondolkoztam hogy azzal is bitang sokat lehet lekapni egy nap (20megabit = ~210gigabájt/nap) és egyelőre úgyis a feltöltés a fontosabb nekem, az meg 105GB bőségesen elégMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
facan
tag
válasz vargalex #15034 üzenetére
Lehet hogy tud ennyit, de a procnak a natolással is kell foglalkoznia, és idővel betelik az agya a cuccnak. Az FB120-at viszi szeritnem még gyári fw-el is, én annó DD-WRT-vel használtam, az egy fokkal jobban bánt az erőforrásokkal mint a gyári. Szerintem ide már processzor szinten gyenge ez a router a saját tapasztalataim alapján. (FB60-nál annó nem volt semmi gondom)
Most egy WDR4300-as van, annak nem jelent gondot a 240mbit sem, lazán erőlködés nélkül viszi, kipróbáltam extrém terheléssel is amitől a 1043ND már régen összezuhant volna, meg se kottyant neki (0.03, 0.02, 0.03)
Szóval, nem szereti a sok egyidejű tcp kapcsolatot a 1043ND, főleg titkosított wifivel együtt.
Más.Visszahívtak az UPC-től ahogy megígérték, de most már teljesen más szinten folyt a csevegés. Direkt rákérdeztem, hogy egy UPC Kft alkalmazottal beszélek-e, mire jött a válasz hogy a Kinizsi utcai központból hív, a kisvállalati ügyfelek osztályáról.
Szóval van egy olyan érzésem, hogy megnézik az adatforgalmakat és ez alapján válogatnak és hívják fel az ügyfeleiket.
Folyamatosan a lassítással és a szerződésbontással "fenyegetett", de teljesen "megértette", hogy valóban sok a havidíj így egy mezei felhasználónak.
Szóval nem látom még mindig át hogy pontosan mire megy ki ez az egész attól függetlenül, hogy természetes hogy minden szolgáltató törekszik arra, hogy minél magasabb havidíjakat szedjen be az ügyfeleitőlHát, nagyon nem szeretnék visszamenni a T-hez és a szakadozó ADSL-hez, mert az már messze nem európai szinvonal....
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #15552 üzenetére
Nálam sincs gond, de odaát a T-s topikban vannak sokan, akiknél van!
-
seederking
őstag
válasz vargalex #15595 üzenetére
Köszi,otthon neki is ugrok a programnak.
Beüzemelés után mikor már eljutottam odáig,hogy tényleg csak a műsort kellett vizslatnom.Feltűnt,hogy mennyire más az analoghoz képest.Analognál,néha "maszatos,elmosódott" volt a kép.Gondolom amiatt is kihangsúlyozódott ez a jelenség,hogy nagy képátlón néztem.+ a viasat3-mon és az rtl 2-n "csak" filmeknél elég gyakran utánhúzást-durva elmosódást tapasztaltam.Kiváncsi vagyok ez megszűnik-e.
Egy olyan "problémám" viszont van,hogy a kapott digitális csomagból egyetlen csatorna hiányzik amit viszont analógon tudok fogni.Az megoldható gondolom,hogy a csatorna rendezés folyamán a digitálisak közé berakjam azt az egy analogot.?Vagy bekavarok vele?Elég gyakran nézem ezt a csatornát és jó lenne ha megmaradna.
[ Szerkesztve ]
-
seederking
őstag
válasz vargalex #15597 üzenetére
LifeNetwork nincs meg csak analogban.
Igen jól emlékszel,mert amíg nem volt meg a media kártya addig is úgy volt,hogy az utolsó analog után következett /volna/ a digitális.
De így hogy "lyukak" vannak a kódolt-kikódolt csatornák között úgy is rendbe akarom tenni a sorrendet és gondoltam már akkor beszúrom a LN-t közéjük. -
Speede05
tag
válasz vargalex #16565 üzenetére
Igen, ezekben bíztam én is...
1, nincs session timeout... tegnap este óta nem telt le... most indítottam újra az eszközt...
2, bridge módban nem indul el az eszköz rendesen, nem érem el onnantól a menüt sem, így ezt inkább hanyagolnám... a saját eszközömet kellene inkább bridge-nek használnom, de egyszerűen nem tudok netet varázsolni rá... direkt bridge mód ezen nincs... a D-Link oldalán annyi volt, hogy kapcsoljam ki a DHCP-t, és az UPnP-t, majd csatlakoztassam az elsődleges eszközhöz... Egyébként csak egy dolog miatt szeretném a saját routeremet használni, az pedig az, hogy a Technicolor wifije rendkívül gyenge a D-Linkhez képest... sok a fal, és 2 helyiséggel arrébb ahol a D-Link még csak 1 csíkot veszít, ott a UPC-s eszköz már nem látszik :\ -
Speede05
tag
válasz vargalex #16567 üzenetére
De jó, hogy ezt leírtad... nem fordítottam meg az eszközt... simán NAT-olás nélkül akartam megoldani, és nem lentről felfelé van a kiosztás, hanem fentről lefelé... így az 1-es port helyett WAN-ba raktam :\ Minden más beállítás jó volt... köszi, így tökéletes lesz nekem... a hálózati funkciókat remekül megoldja a Technicolor, csak tényleg a WiFi volt gyenge...
-
SFAkos
aktív tag
válasz vargalex #17703 üzenetére
Hát nekem is így van, akkor lehet a tv-n kell állítani valamit, csak az pont ugyanúgy van mint eddig... Megnézegetem majd, köszi. HDMI-vel van egyébként összekötve.
Szerk.:
Érdekes. Most pl megy a Dunán egy régi film és a sima Duna csatornán szétnyújtja, a Duna HD-n pedig ott a két szélén a fekete csík. Szóval gondolom a tv jól van beállítva, meg a set top box is... Akkor viszont nem értem miért nem csinálja ezt mindenhol..[ Szerkesztve ]
-
facan
tag
válasz vargalex #20994 üzenetére
Én is megléptem a váltást az új Trio XL-re, ezáltal 2190 HUF-fal fogok kevesebbet fizetni havonta és a Nonstop M telócsomag miatt éjjal-nappal díjmentes lesz a belföldi vezetékes számok hívása.
Úgy látom hogy változás történt az üzletpolitikájukban, mert már lehet lefele és felfele is váltani. (külön menüpont van ezekre a rendszerben)
Az ügyfélszolgálaton szokás szerint nagyon kedvesek és gyorsak voltak, nagyjából 15 perc alatt elintézésre került a váltás, azt igérték hogy még a mai napon átkerülök az új TrioXL csomagba.
Ismét piros pont a UPC-nek! -
facan
tag
válasz vargalex #20996 üzenetére
Hali!
Nálam a net nem változott eddig is FP240 volt (120mbit felárral). Ebben az az érdekes mivel a szerződésben 120 van annak a garantáltja számított, hiába 240 a net sebessége. Így hogy az új XL csomagban 240-es a net alapból így már az ahhoz tartozó garantált "jár". (én régi XL-ről mostani XL-re váltottam)
Itt csak a teló változott, de még nem kaptam mélt hogy átállították volna. Nem sürgős, hétvégén a silverrrel is díjmentes a telefonálás belföldi vezetékes irányban....
Valóban flottul és gyorsan ment az ügyintézés az én esetemben is. -
Neoka
aktív tag
válasz vargalex #21222 üzenetére
Szia,
nem neked szól.
Ja, ezekre nekem mind szükségem van. (nem, nincs)
Megnéztem a weboldalukat..
Ugyan az a bajom Intruder2k5nek.
Írjak alá hűséget és még többet is fizethetek. Ebben nekem mi is az üzlet?Szerintem is pont az lenne a lényege, hogy ha már elkötelezem magam, akkor olcsóbban kapjam.
Nekem elég lenne a 30-as net is, telefon meg pont nem kell. Készülék sincs.. „de csomagban anno olcsóbb volt”.
Most meg váltsak még feljebb.. de minek is? hogy 10 perc alatt letöltsem a világhálót, teljesen felsleges.Nekem elég lenne a trio L is, ha a jelenlegi hűség nélküli árnál olcsóbban kapnám, ha már hűséget írok alá.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz vargalex #21532 üzenetére
Sajnos a Digi-nél ott az apró betűs rész (amit a UPC-től vettek át):
Az akcióban történő részvétel előfeltétele, hogy Előfizető a Szolgáltatónál meglévő min. 1 max 2. szolgáltatásra érvényes előfizetéssel rendelkezik és Előfizető jelen szerződés kiegészítés aláírásával mindhárom szolgáltatásra kiterjeszti (tv+net+tel) előfizetését. -
MODERÁTOR
-
taip
senior tag
válasz vargalex #26572 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Budapest belvárosában esélyes, hogy megy, de ritkábban lakott helyeken (akár lakótelepeken, ahol nem a ház tövében sétálsz), a sokadik emeleten levő router nem hinném, hogy látszana.
Otthon megnéztem, nálunk a legerősebb Wi-Free jel is csak -90dBm körül van, pedig nem az utcán sétálok, hanem bent vagyok az épületben. Kipróbálni nem tudom, mert még nem kaptam jelszót.Amúgy jó reklám és ha működik külföldön, akár még jól is jöhet nekem is. Belföldön felesleges mobilnet mellett.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
blakey
titán
válasz vargalex #26578 üzenetére
Látom, rendben van, elnézést kérek, sok a meló és felületes voltam. Ettől függetlenül ez beteges. Elmegyek hozzád, felcsatlakozom a netedre, mert megadod, majd hazajövők, ugyanazt az SSID-t beállítom, áthívlak hozzám és szépen leszedem az infókat a gépedről.
"Imádom" mikor az emberek mindenben a rosszat keresik. Dehát ebből is lehet táplálkozni.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
club1
veterán
válasz vargalex #27259 üzenetére
Valóban. Elkerülte a figyelmemet, hogy a UPC spórolt az ssl tanúsítvány árával, pedig ez a Wi-free leírásukból is kiderül.
De nézhetjük a dolog jó oldalát: Ha valakit meggyanúsítanak valamelyik vezető politikusunk elleni szervezkedéssel, miután begyűjtötte a TEK, az előzetesben eltöltött néhány hónapot, a talán pártatlan és valamilyen szinten hozzáértő bírónak be lehet mutatni, hogy van cég, ahol az ember nevesített wifi hozzáférését ilyen könnyű megszerezni. -
blakey
titán
válasz vargalex #27834 üzenetére
De, biztos fut rajta DNS szerver, szerintem a kifelé beállított DNS-eket kéne mutassa.
Nálam így mutatja:[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz vargalex #27838 üzenetére
Nem értem a mondatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5 Pro teszt
- Suzuki topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos cigaretta 🔞
- MárkaLánc
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest