- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
homályoskodsz itt, aztán még én vagyok a hülye?!
átcsomagolom neked zipbe. értelmét annak nem látom, hogy összebogarásszam a fileokat, hisz uazok, mint a csomagban.
bár érzésem szerint a szart passzírozod, de nem szólok inkább bele.
ha az uhu csomagod hibás lenne, azt észrevennéd, mivel az egy tömörített állomány, tehát meg sem tudnád nyitni(használni/telepíteni)
most töltöm le, *.gz-t majd totalcommanderrel meg tudsz nyitni, win alatt legalábbis. -
-
up
senior tag
Tudnék csinálni, de gondolod, hogy az helyrepofozná az xp-t...?
(esetleg xp cd-ről kéne bootolni)
De mondom, nem a probléma bosszant, mert az most a RH miatt nem érint, hanem az uhusok dilettantizmusa/nemtörődömsége a témában. Szerintem ez elég alap kérdés, hónapok óta a honlapon kéne virítania. -
Panther
HÁZIGAZDA
2. ''símán kicsomagolod tar-ból, és asszem alap fut is'' - OK, de hogy csomagolom ki, hol találom meg, és hova teszi fel?
(Mondom, teljesen nulla vagyok még linuxból
Na jó, talán már 0.1
)
4. ''apt-get: ehhez nem árt a net'' - akkor azzal asszem nem sokat érek
Szóval beírom a prompthoz hogy ''dpkg -i csomagneve.uhu'' és akkor feltelepíti a cuccot, ugye? Nem kell semmi más csinálni csak ezt beírni például amikor épp bejentkeztem root-ként. Honnan tudom hogy hova tette? -
petakpa1
őstag
én azt halottam, hogy kde-t is lehet választani mert benne van a legújabb két cds kiadásban!
bocsi még kicsit kezdő vagyok linux terén, most még csak az infokat gyűjtöm nem ugrok neki egyből a telepítésnek, hanem előbb tajékozódom
Ezzel a grafikus felület témával még nem igazán vagyok képbe:
Most van ugye a linux, ami egy olyan oprendszer, aminek van karakteres és grafikus kezelőfelülete is.
ez utóbbi (mármint a grafikus) többféle is létezik ugye?
Én eddig a KDE.t láttam a suliban ami gyönyörű volt, mondjuk elfogadom, hogy nem p1 re való
Gnome-t halottam hogy van, de nem láttam
és amiket te írtál windowmaker olyan mint a w95/98?
ice WM milyen? -
venember
tag
''írtam is az uhulinux fórumba...''
... és van valami eredmény? komolyan kérdezném, mert messze nem mindegy, hogy most nekifognánk az UHU kisebb reszelésének vagy válasszunk mondjuk SuSE-t...
... meg jó lenne valami belső infó, hogy ez így fog-e tovább is menni (ti. hogy összevágják, aztán majdcsak lesz valami, vagy komolyan veszik magukat...)
... ha meg van hiba, írjátok meg nekik, legalább hadd tanuljanak belőle... -
up
senior tag
Hja, linuxfórumon azt mondták, újra kéne forgatni és sürgősen ''álljak le'' a terjesztett bináris verzióról (bár nem nekem írták). De kérdem én, hogy fognak így áttérni az emberek? Engem totál lehangol - nem azért, mert nem vagyok hajlandó utánajárni és megcsinálni, hanem azért, mert nem ezt ígérték.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na szóval feltelepült, sőt mi több, tökéletesen müködik!!!
KDE alatt az ''alkalmazás inditása'', majd ''internet'' és ott van az ikonja!
Eddig király! TÉNYLEG kezd tetszeni a linuxos világ, hiszen szinte mindenre van megoldás, amit az
ember Winfos alatt használni szokott....
Azért maradt még egy nagy problémám, a hangkártyámmal kapcsolatban: nem sikerült beüzemelni
UHU alatt.
Az UHU-vezérlőpultban ''hangkártyák'' cimszó alatt megtalálja ESS-Technology ES-1978
Maestro2-ként (chipset stimmel, amúgy egy Diamond Monstersound MX-400-ról van szó), de nem
sikerül bele életet lehelnem semmilyen módon sem.
Pedig nagyon kellemetlen pl. DivX-et nézni hang nélkül....
Erre nincs valami tipped/tippetek? -
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a segitséget, de sajnos Kalocsa környékén senki..........
Linuxos ismerősöm éppen van, de ő Debianos, azzal meg nem merek kacérkodni, kezdésnek túl sok lenne, azt hiszem.
Az UHU honlapjáról a százvalahány oldalas pdf-et elolvastam, nagyon frappáns, és nagyon tetszik is a magyar oprendszer.
Majd csak el megkapom egyszer a cd-t, de az is lehet, hogy mégis belefogok a letöltésébe, egy hét alatt valszeg lejön.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Peugeot, Citroën topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- Wise (ex-TransferWise)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest