Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Kalandor #964 üzenetére
Egy tuti módszer, de nem olyan szép: ha a home könyvtáradban létrehozol egy ''.xinitrc'' (pont az elején!) állományt, az X induláskor nem hajtja végre az általános indítófile-okat, hanem ezt futtatja. Ebbe kell betenni a KDE indítósorát, ami a KDE telepítési helyétől függ, maga a parancs a startkde, nekem pl. /usr/kde/3.1/bin. A ''whereis startkde'' vagy ''locate startkde'' parancs megmondja, hol van.
A gnome-ot nem tudom, hogy lehet így indítani...
Másik: indítasz grafikus bejelentkezőfelületet. A gnome-é elég szép, de a KDE-s sem rossz. (gdm, illetve kdm a nevük.) Ezekben pedig ki tudod választani, milyen felületre lépj be (az UHU-ban alapban gdm indul el). Meg is kérdi, hogy most másikat választottál, mint eddig, akarod-e ezt alapértelmezettnek.
Ha már van grafikus felület, belépsz, alapban gnome-ba. Menüben van valahol egy UHU vezérlőközpont, abban egy menüpont, ahol az elinduló szolgáltatásokat lehet állítani. Itt van a gdm és a kdm is felsorolva. Valamelyiket inudálsra állítod, a másikat nem indulásra, amleyik jobban tetszik.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest