- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted #39086 üzenetére
Kicsit elengedtem a projektet mert teto felujitas van ezerrel es nem volt sok idom pc-vel molyolni.
Ezt az isorespint tudnad nekem szajbaragosan elmagyarazni?
Nekem erdekes rendszerem van, egy usb ssd-n van a hordozhato Ubuntum. Addig nem akarok telepiteni a mini pc-re stabil linuxot amig minden nyavajajat ki nem kuszoboltem. Es melle nem tudom elferne-e, egy 5 eves W10 fut a kis gepen, belove az n-edik fokig.
Es ezt csak akkor cserelnem le a Linuxra ha az is mindenben megfelel. Erre tokeletes tesztalany a kulso hordozhto Linuxom. Ha valamit nagyon elbaltazok, az se erdekes mert 20 perc alatt visszallok egy elozo napi Timeshift mentesre.
A wifit sikeresen kipipaltam, most par napja a kis szabadidomba probalok ra hangot varazsolni. Eddig a Pulse meg az Alsamixer is ures volt, addig eljutottam hogy megjelenik a hangkartya de az Analog sztereo jack csatlakozon nem ad hangot, meg se mukkan, a hdmi meg se jelenik a valaszthato listaba.
Namost elo, futo rendszerre ra lehet ereszteni ezt az isorespint, vagy ez abszolut felejtos, ebben kernem a segitsegedet.
Es amkor meg ott a bluetooth amit nem is lat a Linuxom. A BT. hardvert se latja, csak a Manjaro 21, de hasznalni az se tudja.
Nem egyszeru ez. -
válasz
lionhearted #39086 üzenetére
De ez tényleg egy androidos kínai kütyü, NEXBOX A95X TV Box Amlogic S905 Quad Core, igaz anno egy módszert linkelt anno Linuxos ft, de az elég bíbelődős volt. Tordaitibi kolléga azzal is elügyködne, de én egész évben saját gépre egyetlen disztrót telepítettem meg egyet családon belül, mindkettő új SSD miatt volt. Szóval nincs nagy hopperkedés....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest