- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
God Vazzeg #28181 üzenetére
Nos, akkor helyzetet jelentek.
Első körben behegesztettem az újabb kernelt, ami állítólag megoldja az Intel HD 520 említett problémáit: hát nem.
Másodikként megpróbálkoztam az Intel linuxos update progijával, amiből nem rég jött ki az újabb, ami 16.04 alatt már önmagában használható: ez feltette a legújabb drivert, jelentős teljesítmény növekedést hozva, de főleg hardveres gyorsítás terén (pl.: böngésző). Voltak jelenségek, amik megszűntek, de a főbb gondok megmaradtak, szomorúan konstatálva.Csak a kimenet átállítása segített, tearing a videóknál szerencsére alapból nem jelentkezett, de azért betoltam God beállításait, amit javasolt. Változást semmilyen irányban nem tapasztaltam tőle.
Azonban ha kicsit "erősebb" hardveres gyorsításra van szükség (pl meg van nyitva sok böngésző fül + film, vagy csak egy Full HD-s film) kicsit olyan érzés, mint ha felnyögne a rendszer mert a vállára dobtak valami zsákot. Ha az ember gyorsabban arrébb mozgatja mondjuk a lejátszó ablakát, akkor 1-2x a teljes képernyő feketén bevillan.
Tehát, ugyan használhatóbb lett, de sajnos aktívan továbbra is használhatatlan és bosszantó tud lenni.
S a következő probléma itt azzal jön, hogy nekem a munkámhoz aktívan kell Skype-ot használni (video-konferencia hívások, sok képernyő megosztás: ha én osztom érezhetően szenved a vga driver, ha "nézem" akkor meg ugyan azok a problémák jönnek, mint a film nézésnél), s azt is érinti a dolog + a Skype is elkezdett bugzani, ugyanis nem jelennek meg valamiért a csoportos csevegések. Hiába írnak benne, látják is, hogy benne vagyok (hozzá vagyok adva) de semmi értesítést nem kapok róla, a csevegésbe bele menni nem tudok, nem jelenik meg.
A Skype alpha meg nem tud képernyő megosztást, így az is kilőve.
Tehát, vissza kellett állítanom fő csatasorba a Windowst, mert magán célra elhasználom így, de dolgozni vele képtelenség és nagyon idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Philips LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest