Új hozzászólás Aktív témák

• buherton

őstag

A mai nappal megváltam (remélhetőleg véglegesen a winfostól), és Ubuntu 12.04-en kezdek új életet. A rendszer nem volt teljesen ismeretlen, mert sok-sok évvel ezelőtt a 8.04 (szintén LTS) verzión fejlesztettem PERL-ben, és amikor a gépem SATA vezérlője teljesen tönkre ment, akkor teljes egészében ezt használtam, de azóta szinte egyáltalán nem. Wine is nagyon sokat fejlődött és most már az .exe-ket simán lehet indítani.

Még a legelső Unity-t láttam, de akkor még borzasztó kiforratlan volt, és idegen. Most örömmel tölt el, hogy egész jól kiforrott és használható lett. Gyorsasága is elképesztő. SSD-n 4 sec alatt kapcsol ki, és 17 sec alatt kapcsol be (ebből 8 sec a BIOS). A rendszeren mit érdemes kirakni RAMdisk-re, vagy a dev/null-ba?

Amire még nem jöttem rá azaz, hogy hol lehet elérni az összes programot ami fel van telepítve? Pl. kerestem az startup disk creatort, de csak úgy találtam meg, hogy beírtam a nevét (ismertem már), de ha nem tudtam volna a létezéséről, akkor sehol nem találtam volna meg...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés