Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő

őstag

válasz joecontra #21894 üzenetére

17.x xfce vs 14.04 Xubuntu esetében semmiféle mérhető vagy érzékelhető sebességkülnbség nincs (sőt az ugyanarra DE-re kernelre, driverekre épülő és egyformán beálítgatott disztrók között sem igazán, annó nem is olyan régen jópárat összehasonlítottam ugyanazon gépen), annyi, hogy az alap Xubuntu meglehetősen fapad, jóval több idő beállítani, egy bosszantó bugját nem tutdtam csak megoldani, míg a 32 bites Mint 17.x telepítőknek gondja lehet a K7-es gépekkel, de kb ennyi, óriási különbségek nincsenek, mindkét rendszer jól használható (ill többi kipróbált disztrók jórésze is, mint pl Fedora/Korora Xfce, Manjaro xfce, Opensuse xfce, viszont a Debian 7/8 Xfce és a Centos 6 Xfce ablakkezelése nem igazán élhető desktopon ilyen lájtos DE-kel, Centos 7, OpenMandriva/Mageia maradt csak ki a szórásból (kismillió Ubuntu derivátumot nem láttam értelmét próbálgatni), így ezekről nem tudok nyilatkozni), mondjuk Minttel jóval több gépen (legalább 50+ gépre telepítettem már 90%-ban az xfce verziót) van tapasztaltom, de stabilitási gondokkal még nem találkoztam (ill. az LMDE1 egy volt meglehetősen bugos, de 13-as/17.x-es/LMDE2 Minttel hacsak nincs kompatibitási gondja az adott géppel nemigen szokott gond lenni), egy pulseaduiós hangkártya inkomptibitás fordult csak elő, ill. az említett 32bites K7-es telepítős bug.

Új hozzászólás Aktív témák