- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Hirdetés
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
joecontra #21894 üzenetére
17.x xfce vs 14.04 Xubuntu esetében semmiféle mérhető vagy érzékelhető sebességkülnbség nincs (sőt az ugyanarra DE-re kernelre, driverekre épülő és egyformán beálítgatott disztrók között sem igazán, annó nem is olyan régen jópárat összehasonlítottam ugyanazon gépen), annyi, hogy az alap Xubuntu meglehetősen fapad, jóval több idő beállítani, egy bosszantó bugját nem tutdtam csak megoldani, míg a 32 bites Mint 17.x telepítőknek gondja lehet a K7-es gépekkel, de kb ennyi, óriási különbségek nincsenek, mindkét rendszer jól használható (ill többi kipróbált disztrók jórésze is, mint pl Fedora/Korora Xfce, Manjaro xfce, Opensuse xfce, viszont a Debian 7/8 Xfce és a Centos 6 Xfce ablakkezelése nem igazán élhető desktopon ilyen lájtos DE-kel, Centos 7, OpenMandriva/Mageia maradt csak ki a szórásból (kismillió Ubuntu derivátumot nem láttam értelmét próbálgatni), így ezekről nem tudok nyilatkozni), mondjuk Minttel jóval több gépen (legalább 50+ gépre telepítettem már 90%-ban az xfce verziót) van tapasztaltom, de stabilitási gondokkal még nem találkoztam (ill. az LMDE1 egy volt meglehetősen bugos, de 13-as/17.x-es/LMDE2 Minttel hacsak nincs kompatibitási gondja az adott géppel nemigen szokott gond lenni), egy pulseaduiós hangkártya inkomptibitás fordult csak elő, ill. az említett 32bites K7-es telepítős bug.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Sony WH-720N aktív zajszűrős fejhallgató.
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest