Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

Kellene egy kis segítség kezdem feladni.... Már vagy 100x raktam fel különböző disztrókat a gépeimre, de az új gépemre szinte képtelen vagyok (ASUS Z97 Pro Gamer, G1820, Samsung SSD 840 EVO). Azért csak szinte, mert a Xubuntu 14.10-es simán felmegy. 15.04-el próbálkozom (erre lennék kíváncsi) USB-ről (más gépeken rendben bebootolnak az eszközök, tehát nem hiszem, hogy ezekkel lenne baj).

Valami szerintem az új verzióval lehet, mert Xubuntu 14.10-es telepítő rendben működik. A probléma az, hogy még csak el sem indul róluk a telepítés (két különböző pendrive-on is rajta van a 15.04 MATE), bejön a választólista (try, install, memory check stb.), majd ha rányomok, hogy mondjuk "kipróbálás", akkor újraindul a gép és kezdhetem elölről (UEFI módú indításnál), másik módú installnál pedig csak fekete képernyőm van.

Amiket eddig elvégeztem:
    - secure boot OFF (Xubi még ezzel ment fel gond nélkül)
    - OS type: other
    - fast boot OFF
    - játszottam a boot sorrenddel is, amit nem is értek miért számítana, ha eleve a boot listából manuálisan választom ki a megfelelő eszközt (F8).
    - olvastam neten, hogy esetleg a BBS priority-ket (??!) is nézzem át és rendezzem át, úgy, hogy a kívánt USB-s eszköz legyen az első helyen. Ebben csak azt nem értem, hogy ha ez nem lenne jó, akkor a Xubi meg miért megy fel az alap beállításokkal? Ráadásul ha erről az eszközről bootolok live módban, akkor elvileg ennek mindegynek kellene lennie nem? Hiszen "magára" ír a pendrive.

Bármilyen ötletet szívesen fogadok. Életemben nem szívtam még ennyit egy egyszerű installal...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés