Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
cashback
őstag
válasz
cashback
üzenetére
Visszatérve a gondomra...

Most még van 2vinyóm (az egyiket reményem szerint lecserélem egy vga-ra merthogy tegnap meghalt
)...Szóval most még megoldható hogy a kettő közt ugráljak. (az üres-re átdobom az adataimat ~400Gb
)Melyik rendszer telepítésével kezdjem?
Én a Linuxra gondoltam... azzal megcsinálom a / neki, illetve ami szükséges... a többi pedig lesz a c; d meghajtó win-nek és adattárnak. Ha fent a L utána már win7 nem bonyolult... csakhogy... ki fogja kezelni a rendszer választást?

-
cashback
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem ilyen nincs...
Valami ilyesmit ajánl fel: [link]Azt írja nekem legfelül hogy "nincs telepített op rendszer".
Illetve most hogy utána olvasgattam... találtam egy ilyet: Ha a Windows telepítő a Loader-t egy külön 100Mb-os partícióra tette telepítéskor akkor sem fog működni
Szerintem ezzel meg is találtam a hiba okát.

-
cashback
őstag
Meg van az első hiba...

Wubi dolog feltelepül... újraindul... win7 vagy ubuntu indítás... ubuntu... ellenőrzés stb...
Hiba üzenet: "nincs gyökér-fájlrendszer megadva... adja meg... stb"Csakhogy nincs hol megadni, mert folyamatosan csak a fenti hiba üzenetet dobja vissza... reset-vel tudtam csak "kilépni".
Live CD elindít... gondoltam akkor csinálok egyet a "gyökérnek"
... (előzőleg d meghajtómból leválasztottam 10Gb-os partíciót - /-nek szántam)
Viszont a gparted is egyből az egész merevlemezt akarja megnyirbálni és a felszabadított partíciót nem látja (igazából c; d partíciót sem látja... csak egyben az egészet)Lehet már későn van így fél2 tájékán ilyennel foglalkoznom.

-
cashback
őstag
válasz
rybank
üzenetére
4Gb ramom van... szóval csak nem fogja le majd a 64-bites.

Ez a gépem: ECS H61H2-M2 | Intel G530 | Veritech 4GB |
Asus 8800GT| Gigabyte SuperB 460W | WD 750GB(vga halott, most egy 8600GT van bent)
Most választok le egy partíciót (a d meghajtóról mert ott van bőséggel hely... jó lassan csinálja, de előbb utóbb végez
) -
cashback
őstag
Újabb kérdés...
Ha én a jelenlegi win7-em mellé szeretném feltelepíteni (C meghajtó 100Gb, 70Gb szabad) és leválasztanám a megfelelő menyiséget... mondjuk 40Gb-ot... okozok vele valami kárt a win-nek? Illetve normálisan lesz használható mindkettő?Lehet még most neki ugrok a dolognak...
Megkaptam a kérdésemre a választ.

-
cashback
őstag
Szóval akkor 64.

Nem bonyolítom meg ha nem muszáj semmi féle kernellel...
Sztem "örömésbódogság" lesz ha felrakom... mosolygok rajta egy darabig... aztán jövök nektek sírni.
-
cashback
őstag
Kezdem a 10.04-vel, mert ehhez van ilyen: "ath9k_htc-installer_1-0-4.deb".

Elméletileg ezzel fogja tudni kezelni a wifi adapterem.
-
cashback
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Kendek Köszönöm... a kevésbé kisebb hibásat választom amit fradi írt.

Már leszedtem ami szükséges a TP-link 422G V2-es adapterhez, hogy netképes legyen a rendszer.
Szükséges esetleg még valami driver, program csomag amit még most telepítés előtt érdemes leszednem? (külön vinyóra teszem, win rendszeres vinyót eltávolítom még csak ne is lássa a gépet
) -
cashback
őstag
-
cashback
őstag
Üdv.
Remélem jó helyen érdeklődök... ha nem akkor bocsi és megyek tovább.

Nem nagyon használtam még Linux-ot... de a kíváncsiság mindig bennem van. (már párszor próbálkoztam sikertelenül).
Milyen belépő rendszert javasolnátok? (letöltő linket külön köszönöm, illetve hirtelen csak üres cd van kéznél)
Konfigom az adatlapon... Egy tp-link 422G V2 wifi adapter (ezzel voltak már korábban is gondok) biztosítja a netet (nincs lehetőség vezetékes net kapcsolatra).
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)...