- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz
Relisys #22861 üzenetére
Igen, ez az 1.5 hibája volt. Szedd le az emesene.org -ról a legújabb 1.6-os verziót. Ubuntus csomag ehhez nincs. De egyszerűen szedd le a "Source tarball (1.6)" csomagot, csomagold ki a saját mappádban. Így kapsz egy emesene mappát, amiben az emesene fájlra 2x kattintva elindul a program. Ha szeretnél gyorsindítót a panelra. Akkor ez legyen a parancs:
python /home/neved/emesene/emesene
képet az ikonnak ugyancsak abban a mappában találsz.
-
-
válasz
Relisys #22854 üzenetére
Tényleg, most, hogy mondtad, valóban nem jó jelen pillanatban.
Akkor változtasd meg a keresztneved, vagy írd ki a személyes üzenetedbe, hogy ki vagy, vagy a kettőt kombináld. Aztán reméljük, hogy majd később megoldják a problémát és szinkronizál az MSN szerverrel a kliens rendben. -
harry
veterán
válasz
Relisys #22851 üzenetére
Teminálból: sudo ntfs-config, vagy mi a neve. Azt hiszem átlag userként nem lehet, lévén nem tud mountolni/írni fstabba.
De én azt a helyedben nem használnám, mert nem uuid alapján csatol, és így lehetnek kavarodások. Vagy engedd, hogy csinálja meg neked, majd cseréld ki a '/dev/sda1' meg hasonlókat a megfelelő uuid-re, az imént leírt módon. -
harry
veterán
válasz
Relisys #22846 üzenetére
alt+f2: gnome-terminal
sudo su
mkdir /media/mappa
chmod 775 /media/mappa
blkid (itt megnézed, melyik partíció is kell, és megjegyzed/felírod az UUID azonosítót)
gedit /etc/fstab
UUID=12C26EC1C26EA925 /media/mappa ntfs-3g dafaults 0 0 a fájlba, majd bezár, ismét terminal:
mount -a -
válasz
Relisys #22846 üzenetére
Tedd fel az "ntfs-config"-ot (Synaptic), majd lecsatolt állapotban azzal be tudod egyszerűen állítani. Azután auto csatolódni fog újraindításnál.
Itt azt írták az Emesene ezen viselkedésére, hogy valami bug, az újabb verziója már nem csinálja ezt. Én az aMSN-t használom, az tökéletes ilyen szempontból.supesz: ez azért nem a legjobb tanács, nem véletlen van így kitalálva a rendszer...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Relisys #22840 üzenetére
Most is a legújabb van. Az volt a magyar fórumban. Egyébként ez az olval még érdekes lehet. Van hozzá sisctrl program, ez grafikus felületű.
Továbbra is pesszimista vagyok 3d kérdésben. Nem írják sehol, hogy működött.De azért tetszik ez az önállóság és probléma megoldó készség.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Relisys #22832 üzenetére
wow. Félig rehabilitálom a sis-t, mert van hozzá open source driver, ami jó hír.
Bár kicsit réginek tűnik nekem, meg nem sok infót találtam.link.
Egy ilyen parancs kimenetet mutass már léci:
lspci | grep VGA
mert az, hogy mirázs, meg 3+ az ilyen marketing duma kb, a pontos chip kéne.
Egyébként elvileg csak beállítás kérdése, kicsit majd módosítanod kell az xorg.conf fájlt. Nem könnyű, de nem is megoldhatatlan.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Relisys #22830 üzenetére
Na mikor elkezdtem olvasni a hszeid, egyből gondoltam, hogy valami sis, vagy via vagy valami fincsi.
Akire haragudhatsz, az a gyártó, mivel nem partner ebben a dologban. Vagy csináljon rendes drivert, vagy adjon elég dokumentációt...Nade ne csüggedj, legalább egy 2d-t, meg felbontást és video lejtászást ki lehet belőle csikarni. Ha ennyivel beéred, keresek mindjárt egy jobb leírást.
Közben látom már nyomon vagy. 8.04 akkor elvileg jó is lehet, de leírás sem árt neked.
-
harry
veterán
válasz
Relisys #22826 üzenetére
Ilyenkor jön az, amikor nem tudjuk a megoldást -> kereső
Sajnos az ilyesmi nem túl gyakori eset... mi a pontos típusa? Azt hiszem 'lspci -v' között kéne szerepelnie.
Bakker, olyan zavaró itt w7 alatt
csak megnéztem valamit, és még mindig lusta voltam restartolni, de majd most...
Hirtelen ilyet leltem, el kell olvasni még: [link]
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Relisys #22810 üzenetére
Először is milyen videókártyád van? Telepísd a drivert Rendszer->Adminiszttráció->Eszközmeghajtók.
Nem tudom, de nem hiszem hogy az admin jelszót kéri, mivel az alapból nincs beállítva. Azt az Alkalmazások->Kellékek->Terminálba kiadott passw parancsal tudod beállítani. Mellesleg a jelszó kérése teszi biztonságosá a rendszert -
válasz
Relisys #22810 üzenetére
Az elsőre nehéz lenne válaszolni, mivel ezzel kb. semmit nem mondtál
Az admin jelszót meg csak akkor kéri ha rendszer közeli dolgokhoz piszkálsz, ki kapcsolni nem lehet... Van persze lehetőség mondjuk terminált, nautilust (file kezelő), bármit futtatni adminként de nem javasolt (persze van, h muszáj) -
harry
veterán
válasz
Relisys #22810 üzenetére
Nem akármit módosítasz, hanem rendszer dolgokat, amikhez root jogok kellenek, ezért kell jelszó (leegyszerűsítve).
Most nem linux alatt vagyok, de valahol a beállításoknál lehet felbontást állítani - ha mégsem, először fel kell rakni a vga drivert, ezt szintén valamelyik menüpont alatt találod zárt meghajtók néven, vagy valami hasonló, első postban is van erről infó. -
dash17291
tag
válasz
Relisys #22788 üzenetére
Én a "Linuxnak" úgy általában véve egy kiterjesztett partíciót szoktam csinálni, aztán azon belül annyi logikai kötet hozható létre amennyit csak akarsz. Az sem baj ha az extended nem a legelső partíció a lemezen.
Ugye ekkor még létrehozható 3 primary a windows-nak valamilyen módon (mondjuk az első legyen maga a "C:", utána a swap, és a harmadik az NTFS DATA). Igaz hogy ha már külön partícióra teszi az ember a lapozófájlját a winnek akkor az jó lenne ha a legelején lenne a winyónak, hiszen ott a leggyorsabb az elérés, csak ezzel az a gond, hogy ekkor kérdés nélkül az inditófájljait is oda fogja pakolni... -
PuMbA
titán
válasz
Relisys #22788 üzenetére
Az Ubuntu CD-n van olyan,hogy Wubi (Ubuntu menüjéből elérhető). Ez azt csinálja,hogy felteszi neked a rendszert egy fájlba (virtual hard disk-re) arra a meghajtóra amit választasz (elég neki 8GB-od megadni) és bootoláskor pedig ad egy választási lehetőséget Win7 és Ubi között. Így megspórolod a particionálást. Ha nem jön be az Ubi akkor meg Win7 programok eltávolítása alól egyszerűen le tudod szedni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Relisys #3622 üzenetére
hopp, lspci akart volna lenni, de így is jó. jól sejtem, hogy intel chipsetes a géped? merthogy ahoz való modulok vannak betöltve, használatban is vannak. valamilyen mixerprogival próbáld a hangerőt állítani, alapból némítva van a hangkártya.
snd_intel8x0 34972 1
snd_ac97_codec 100644 1 snd_intel8x0
ac97_bus 3200 1 snd_ac97_codec
snd_pcm_oss 44672 0
snd_mixer_oss 17664 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 80388 3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 4740 0
snd_seq_oss 33152 0 -
ngabor2
nagyúr
válasz
Relisys #3616 üzenetére
mivel a grub a /boot/menu-lst-ből veszi a dolgokat, ezért kicsit macerás lenne ebben a felállásban. ha tudsz, egy pár-10 megás partíciót csinálj a fix vinyóra, amit /boot-ként mountolsz. onnantól kezdve mehet.
az out of range nekem is bejött, de megjavult.
az ac97 mindössze a szabványt jelöli, de a konkrét driverek egy-egy chiphez kötődnek. lsmod megmondja, milyen hangchip van a gépedben. ha bedobod a kimenetét, akkor tudunk segíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- További aktív témák...
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest