Aktív témák
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #49185 üzenetére
Az odáig oké, hogy a winyó a szűk keresztmetszet a dologban, de a winyó sem indokolja a 40 és 20 perces bootidőt.
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
Újratelepítés után is atomlassú a kubi 12.04 lts nálam. Úgy néz ki a kubi nem szereti a gépem valamiért..
Szóval ezt most hanyagolom és újra várok fél évet, mint a 11.10 után, mert ott is voltak gondjaim, aminek a fele nyilván user error volt a szokatlan környezet miatt, de az, hogy 1. boot után csatlakozik a wifire, aztán utána semmiért sem, az nagyon fura volt..
Szóval majd 12.10-es kubi, vagy most a közeljövőben megnézek egy ubuntut is
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
Köszi mindekettőtöknek! Megy
-
kiskaktusz
addikt
Jaa, flasht hogy heggesztek opera alá? Mert az adobe.com-on csak FF-ra van flash. :/
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #49126 üzenetére
Kezdő linuxuser vagyok, nem csinálok még ilyeneket.. Tanulgatok a saját hibáimból.. Hiába van leírva 1-1 hiba a neten, ha a felét nem értem a szokatlan környezet miatt
Akkor legyalulom és felrakom megint, most még nézegetem a dolgokat..
-
kiskaktusz
addikt
Nagynehezen bebootol. Aztán a stock. Annyi, hogy a tálcát fölraktam és eltüntettem a desktop menüt (nem tudom jól írom-e [desktop mappa egy ilyen cuccban csilli-villi])
A programindítás tetűlassú. Pl indítok egy böngészőt, 2 perc, mire magához tér, de utána pörög, vagy megnyitom a dolphint, vagy a szoftverközpontot és megint csutka, de annyira, hogy még a megnyitott böngészőt sem tudom kezelni, magyarán teljes fagyás ~30-40mp-ig, aztán rendbejön.. Passzolom akkor, ha elég neki a 13GB..
-
kiskaktusz
addikt
Akkor kell a legtöbbet várni, amikor a bootolás utolsó szakasza jönne; felh.név+jelszó után a kis plasztikcucc, amiben ott van egy winyóikon, system, és még 2, a végén meg a nagy K menü ikonja.. erre az 5 ikonra kell sokat várni.. És utána is lassú, ami fura, mert a 11.10 szélsebes volt.. Lehet, hogy újrarakom nagyobb hellyel... 12gb-on van összesen. van 8.5 ext4 meg 3.5 swap. a ramom 4gb.. Tudom, hogy több kéne, de a 11.10 így is kurvamód smooth volt..
-
kiskaktusz
addikt
Hali!
kubi 12.04 LTS. 40 perc 1. boot idő. másodikra 19 perc. Ugyan akkor partíción van, mint a 11.10-es kubi, mégis olyan lassű, hogy még szerencse, hogy nem őszültem meg. Mi lehet a probléma?
Emellett a wifis egerem olyan lassú, mint az állat. Azt lehet valami usb driverrrel oldani?
Furcsamód a touchpad multitouch része ment, ami 11.10 alatt nem..
-
kiskaktusz
addikt
láttam már 1 gépen 4 rendszert is, de leginkább csak 2-t..
gondoltam, amíg tanulgatom a kubuntu-t, feldobok 1 win7-et is, hogy teljes értékűen tudjak használni 1 oprendszert... szépen fel is ment, de bootolás előtt nem tudok választani rendszert
biosban nézegettem megoldást rá, de sajnos nincs annyi lehetőség, mint 1 PCn... rákérdezek a dell notis fórumban, hátha tud valaki valami megoldást, ha ti nem
-
kiskaktusz
addikt
sok dolgot nem értek még...
1 driveer a hangkártyámra minden esetre kéne
meg 1 VLC ami jó kubuntura, mert nem találok, vagy csak túl sok mindent akarok egyszerre
adobe honlapján olvastam, hogy a flash ubuntu alatt csak firefox és chrome böngészők támogatottak :/ operára nem tud valaki valami megoldást?
van valami felület, amiben látom az eszközeim? hogy drivert tudjak letölteni hozzá... gondolok itt pl a sima wines eszközkezelőre, vagy aida64-re
illetve valami nyelv pack kéne, mert oké, beszélek angolul, de 1 új rendszert azért az anyanyelvemen ismernék meg
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
még nem áll módomban rootolni a rendszert, de miben korlátoz most engem a root nélküli rendszer? azt látom, hogy a driverek aktiválásánál kell rendszerjelszó...
-
kiskaktusz
addikt
jelentem kubiról vagyok
egyelőre nagyon tetszik s hasonló az androidhoz (vagy inkább az android ehhez) a minden logikus, a wifit is azonnal be tudtam állítani
az usb-s egér nem megy éppen jól, de 1 usb driverrel orvosolható a probléma
köszi mindent mindenkinek!
szerintem fel fogok még tűnni
-
kiskaktusz
addikt
nero 6.0 win xp sp2ről -konkrétan semmi extrát nem csinálok vele, de az eddig win biztonsági másolatok és a tört xp is bootolható lett a sima írással. itt kell valami extra beállítás?
egyébként a cd képet daemon toolsba illesztve sem akarja a win alól elindítani a "telepítési segítséget"
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
valaki tudna esetleg segíteni? az alternatív sem jó, vagy csak kurva nagy user errort követek el.
bootolási sorrend: usb, odd, hdd és a többi...
bootképernyő: bios, balfelső sarokban 1 "_" jel villog, win7 kezdőképrnyő
az eddigi (win) telepítőim mindig írtak valami információt, hogy ha akarok valamit cisnálni, nyomjak x, vagy bármely billentyűt. most semmi.
mit nem veszek észre, mit cisnálok rosszul?
vagy esetleg 1 biztos bootolható grafikus ubuntu valkinek, amit leszedhetnék? az eddigi 4 kubuntu nem akar működni :/
-
kiskaktusz
addikt
sem pendriveról, sem írt dvdről nem sikerült működésre bírnom a kubuntut... sem az asztalin xp-n, sem notin win7nél...
ez azt írja, hogy alternatív telepítő segíthet, ha a live nem indul...
érdekes egyébként, mert a bottsorrend jó és a dvdírómmal sincsenek gondok, mert a saját írt xp, win7 biztonsági másolata elindul bootolásnál és az eredeti is, emellett 1 régi tört is elindult...
kíváncsi vagyok erre az alternatív telepítőre...
-
kiskaktusz
addikt
-
kiskaktusz
addikt
ez fogadott, miután nem engedett ODDről bootolni és win alatt megnéztem az autorun-t... ott is van segítség, hogy odd alól bootolj, de ez a hibaüzenet fogadott
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
hát nem tudom... szerintem ez nem csicsa... márpedig én ilyeneket szoktam összerakni. és ez konkétan az één nevezésem
-
kiskaktusz
addikt
biztos egyszerű. de azért én nem vagyok programozó, meg nem vágom a pascal, qbasic és a többi informatikus
káromkodástnyelvet. mint ahogy a környezetemben senki, cska a bátyámés csak őt láttam linux-szal, így ezért voltak "félelmeim"...
de azért barátságosabb, hogy van grafikus irányíthatóság... ha úgy gondolom, akkor majd persze, meggyorsítom a parancssorral
de egyelőre nem ez a cél, hanem a win leváltása...
-
kiskaktusz
addikt
válasz
alfa20 #41758 üzenetére
lehet, hogy régóta van grafikus nézetű linux, én láttam sokfajtát a bátyámnál de mindet parancssorban használta. msot láttam, hogy van grafikus nézet, és gondoltam kipróbálnám már így...
milrt, nehéz partícionálgatással telepíteni, vagy miért nem tanácsolod?
tudom, hogy a 2 OS nem ugyan az, azt is tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni... androidom mégsem hasonlítgatom az iOShez, vagy a WP7hez, BB OShez, webOShez és a többihez! pláne nem köpködök, csak megalapaozottan, 1 kipróbálás meg nem minősül alapos ismeretnek, hogy releváns legyen a köpködés
neked is kösz!
(#41759) hcl: na ezt jó hallani, hogy folyamatos a scroll
neked is köszönöm a hozzászólást, segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
válasz
rybank #41752 üzenetére
mindenképp partícionálok, már csak a win miatt is, mert elérkezett az idő, hogy újrarakjam
és akkor már nem win alól telepítek.
kubuntuban is van valamilyen felület, aminek segítségével meg lehet nézni a driverekre szoruló hardvereket? mint winen az eszközkezelő
mint ahogy azt írtam, nem vagyok nagy játékos, a toca meg 1 2006os játék
jó, van emulátor.
flash, opera, vlc, skype van, jó
nem zárkózom el egyébként, csak ezek a megszokott szoftverek, amiket használok... de természetesen azonnal kipróbálom majd az office részét is, pedig azt használom a legkevesebbet, mert nincs rá szükségem...
köszi az infómorzsát
(#41754) fradi81:ahogy írtam ebben a hsz-ban, nem azt az utat fogom választani..
-
kiskaktusz
addikt
sziasztok!
a mai PH!TV-ben látott netbookon volt 1 kubuntu és megtetszett, ugyanis eddig ódzkodtam a parancssoros linuxoktól, ez meg már grafikus...
nem nagyon találtam infót arról, hogy mekkora partíció kéne neki... van 1 40 gigás win7 partícióm, ezt szedném kettőbe, amíg kipróbálom ezt a rendszert. a win7nek hagynék minimális 25 gigát. elfut a kubuntu 15 gigás partíción?
a dell honlapján csak win7hez és vistához vannak driverek. mennyire fontosak 1 átlagos felhasználáshoz a driverek ezen az OS-en?
amd athlon ii p320, ati radeon hd4250nem vagyok nagy játékos, de néha muszáj játszani is ugyebár... az állandó játékom a toca race driver 3. fut a játék? tapasztalatok? (ide azért már szükséges minimum 1 vga driver)
szoftverezettség: flash. ugyebár ki akarják söpörni a piacról, de addig is kell... jó-e? ugyan itt is van előre telepített böngésző, amit természetesen ki is próbálok (ha minden elvárásomat kielégíti a rendszer), de megszoktam az opera gyorsgombjait és egérmozdulatait, skineit és a többit
kérdés, hogy jól tudom-e, hogy van linuxra is opera? VLC, skype, win-es PS elmegy ezen?
bocsánat a sok kérdésért, de megtetszett, hogy nem parancssoros az OS és a egszokott grafikus irányítás lehetséges. és öröm, hogy végre találtam a win eldobására 1 eddig alkalmasnak vélt rendszert
(OSX nem vonz)
[ Szerkesztve ]